• Onafhankelijk vergelijken
  • 212 datingsites & 21 apps
  • 462 dating artikelen

Op welke datingsite vind je een rebound relatie?

Relatieproblemen  Vreemdgaan Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Een kleine waarschuwing aan het begin van dit artikel over rebound relaties, want kan een rebound relatie helpen? Jazeker. Kan je iemand enorm kwetsen met een rebound relatie? Jazeker! In het artikel hieronder vind je de beste datingsites om een rebound relatie te vinden, maar ook uitleg waarom je erg op moet passen met een rebound chick/guy. Lees snel verder!

Wat is een rebound relatie eigenlijk?
Wanneer je al heel snel na het beëindigen van je vorige relatie begint aan een nieuwe relatie, spreken we van een rebound relatie. Feitelijk verwerk je je liefdesverdriet dan ook door je volledig op een nieuwe partner te storten.
Enerzijds kan dit een prima remedie zijn om je ex te vergeten, maar aan de andere kant speel je ook met vuur. Of beter gezegd; met gevoelens en emoties.
Want wat als de andere partij echt helemaal hotel-de-botel van jou is? Jij bent zijn of haar droomman of vrouw. De ideale partner. De toekomstige vader of moeder van zijn of haar kinderen. En jij?
Jij zit nog met je hoofd bij je ex.

Wees altijd eerlijk
Voordat we de beste datingsites voor een rebound relatie met je delen hebben we dan ook een welgemeend advies waarvan we hopen dat je het opvolgt. Wees altijd eerlijk. Naar de ander toe, maar zeker ook naar jezelf.
Soms herken je zelf niet dat je in een rebound relatie zit. Denk je dat je de ander echt leuk vindt. Bedenk dan altijd bij jezelf dat je op dat moment niet objectief naar de situatie kijkt. Onder ‘normale omstandigheden’ had je de ander misschien helemaal niet zo interessant gevonden, maar nu het eenmaal op je pad is gekomen denk je misschien dat het allemaal zo had moeten zijn.

De stelregel bij een rebound relatie is vrij simpel. Voor elk jaar dat je vorige relatie duurde, zou je eigenlijk een maand voor jezelf moeten nemen. Stel dus dat je een relatie van 5 jaar hebt gehad, dan zou je dus minimaal 5 maanden moeten wachten voordat je begint aan een nieuwe relatie zodat je de tijd hebt gehad om eventueel liefdesverdriet te kunnen verwerken.
Zorg er in ieder geval altijd voor dat je de andere persoon in de rebound relatie niet opzettelijk kwetst en wees eerlijk over je gevoelens en gedachten. Het kan voor de ander misschien pijnlijk zijn, maar dan weet hij of zij tenminste wel waar ie aan toe is. Als jij je ware motieven verzwijgt geef je de ander niet de mogelijkheid om eigen (en weloverwogen) keuzes te maken. Niet echt fair natuurlijk.
Met dit alles in ogenschouw nemend; de beste datingsites voor een rebound relatie op een rij:


Second Love

Second Love is dé datingsite bij uitstek voor iedereen die op zoek is naar een rebound relatie, maar absoluut niemand wilt kwetsen. De mannen en vrouwen op secondlove.nl zitten namelijk zelf allemaal in een relatie en de kans dat je (onbewust) iemand kwetst is dus een stuk kleiner. Iedereen weet de risico's op deze website en zal daar dan ook op ingesteld zijn. Second Love is erg geschikt wanneer je op zoek bent naar (vluchtige) contacten, maar minder wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, alhoewel je je natuurlijk kunt afvragen hoe serieus een rebound relatie überhaupt is.

Bezoek Secondlove.nl »
lexa homepagina

Lexa

Alhoewel de naam doet vermoeden dat iedereen hier op zoek is naar een serieuze relatie ligt dit in de praktijk anders. Met het grootste ledenaantal van Nederland is Lexa.nl een datingsite waar je van alles kunt tegen komen; van vriendschappelijk contacten, (seks)dates tot inderdaad de serieuze relatie. Extra leuk aan Lexa zijn de vele single events die ze organiseren waarbij je single mannen en vrouwen in 'real life' kunt ontmoeten, wat een fijne aanvulling op het online daten is.

Bezoek Lexa.nl »

Pepper

Op Pepper leg je erg makkelijk contact door de wijze waarop de website werkt. Pepper onderscheidt zich dan ook van andere datingwebsites doordat middels een fotocollage duidelijk wordt hoe je echt bent. Een foto zegt altijd meer dan 1000 woorden. Net als bij relatieplanet.nl is het ledenaantal van Pepper.nl erg groot en tref je dan ook singles die op zoek zijn naar uiteenlopende zaken als een relatie, een date en/of vriendschap. Pepper is in het bezit van het keurmerk Veilig Daten en werkt alleen met beveiligde verbindingen. Je privacy en veiligheid is dan ook optimaal gegarandeerd wanneer je Pepper gebruikt om te zoeken naar een leuke rebound man of vrouw.

Bezoek Pepper.nl »

Wat als jij de rebound bent?
Kan natuurlijk ook. We schreven dit artikel vanuit het oogpunt van iemand die op zoek is naar een rebound relatie, maar je kunt er natuurlijk ook vanaf de andere kant mee te maken krijgen.
Belangrijk daarbij is dat je herkent wanneer je de rebound bent. Heeft je nieuwe partner het nog regelmatig over zijn of haar ex of is de vorige relatie pas net uit? Dan kun je er vrijwel altijd vanuit gaan dat je in een rebound relatie zit.
Wat je daar vervolgens mee doet is helemaal aan jou.

Kans van slagen

Het is namelijk niet per definitie zo dat een rebound relatie nooit kans van slagen heeft. Je zult je nieuwe partner dan echter wel alle tijd moeten gunnen om het verlies van zijn of haar ex te kunnen verwerken. Dit kan soms erg moeilijk zijn, vooral wanneer jij je het liefst vol overgave op je nieuwe partner zou storten. Niet doen. Bescherm jezelf en laat de nieuwe relatie een beetje op z’n beloop, anders ben jij straks degene met een gebroken hart!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die graag gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Op welke datingsite vind je een rebound relatie?

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement