Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Ex zoekt contact, moet je reageren?

Ex zoekt contact, moet je reageren?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het staat er echt, de naam van jouw ex op het startscherm van je mobiele telefoon. Hij of zij zoekt terug contact met je. En dan? Wat ga je doen, wel of niet reageren? Afhankelijk van hoe jullie uit elkaar zijn gegaan, kan dit een lastige keuze zijn. Zie je ernaar uit om elkaar weer te zien of hou je je hart vast bij het idee alleen al? Wil je het contact met hem of haar weer oppakken of liever niet? Je zult een besluit moeten nemen en wellicht een manier moeten vinden om op een goede manier over jouw ex heen te komen.

De break-up
Waarom zijn jullie uit elkaar gegaan en op welke manier? Een relatie kan om vele redenen worden beëindigd, een fixe ruzie, één van de twee gaat vreemd of jullie groeien simpelweg uit elkaar. De voorgeschiedenis van jullie break up zal dan ook veel bepalend zijn om te beslissen of jij nog contact wil met je ex. Heb je na jullie relatie een moeilijke tijd doorstaan om alles te verwerken en zat je net weer lekker in je vel, dan is het wellicht niet zo verstandig om hier weer veel tijd in te gaan stoppen. Denk je dat jullie relatie stuk is gelopen door de omstandigheden van dat moment maar zijn jouw gevoelens nooit helemaal verdwenen, dan is het het proberen waard.

Jouw huidige situatie
Als je inmiddels een leuke relatie hebt, dan is het simpel. Contact afhouden en lekker genieten van jouw relatie die duidelijk beter loopt dan de relatie met jouw ex. Hoogstwaarschijnlijk is dat echter niet het geval, gezien je je op deze website bevindt. Misschien wil je best weer daten en op zoek naar de liefde, maar niet meer samen met je ex! Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat je het wel leuk vindt om weer met hem of haar af te spreken en wel te zien waar en of het schip zal stranden. Jouw huidige (relatie)status, je gemoedstoestand en toekomstplannen zijn belangrijk om te bepalen of je hier mee door wilt gaan.

Hoe kom je over je ex heen?
Hij of zij brengt jou keer op keer aan het twijfelen als er weer contact wordt gezocht. Je bent er inmiddels klaar mee en je wil verder met je leven zonder ex. Maar hoe? Je krijgt hem of haar maar niet uit je gedachten en je kunt geen nieuwe stappen nemen in je (liefdes)leven. Een nieuw persoon ontmoeten die jouw interesse wekt, is een effectieve manier om het verleden achter je te laten. Tijd om eens wat datingsites onder de loep te nemen, wie weet is dit voor jou een leuke manier om nieuwe contacten op te doen zonder je ex in je achterhoofd te houden.


LexaBezoek Lexa

Lexa is een alom bekende datingsite die al meerdere malen is uitgeroepen tot de betrouwbaarste datingsite van Nederland. Met een verscheidenheid aan leeftijden en vele aanmeldingen zijn er genoeg matches voor iedereen. Matches worden gemaakt aan de hand van de antwoorden die worden gegeven op een vragenlijst. De gebruiksvriendelijke website maakt Lexa een goede site voor de beginnende datingsite gebruiker. Via de site kun je direct chatten met jouw match en elkaar beter leren kennen. Met een kopje koffie of thee op de bank dus, in plaats van uit eten met jouw ex die je eigenlijk wilt vergeten!

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Geen zin meer in dates die nergens toe leiden en partners die maar wat aanklooien? Als je op zoek bent naar een serieuze relatie op niveau dan ben je aan het goede adres bij Parship. De persoonlijkheidstest die je bij jouw aanmelding invult is wetenschappelijk gefundeerd en de succesratio van deze datingsite ligt dan ook op 38%. Met een ongeveer gelijk aantal mannen en vrouwen op de site is de verdeling goed in balans. Om een eerste (moeilijke) stap te zetten is het mogelijk om een ijsbreker of glimlach te sturen, wie weet wat voor reactie hierop komt! Ga er op het gemakje voor zitten en kijk met wie jij de meeste matchingpunten haalt. Een gesprek op niveau is dan al snel gestart en jouw aandacht is van jouw ex verlegd naar een nieuw persoon.

Bezoek Parship

Een nieuwe date
Vind je een nieuwe date op één van de datingsites, ga er dan ook voor. Je hebt immers besloten het hoofdstuk met je ex achter je te laten en deze nieuwe potentiële liefde verdient jouw volledige aandacht. Een nieuwe date vergelijken met je ex is iets wat je niet te veel moet gaan doen, ieder persoon is weer speciaal en uniek. Wie weet heeft deze nieuwe date wel hele leuke nieuwe eigenschappen en interesses die je bij jouw ex nooit had kunnen vinden. Tijd voor spannende eerste afspraakjes, het bedenken van originele dates en plezier maken samen. Met een beetje geluk krijg jij de vlinders in je buik en is er geen tijd meer om aandacht te geven aan jouw ex, die jou niet gelukkig meer maakte. Tijd voor een nieuw hoofdstuk in jouw liefdesleven, tijd om te gaan genieten!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies