Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De beste tips om je ex terug te krijgen

De beste tips om je ex terug te krijgen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je ex terug willen. Is dat wel slim? Het is natuurlijk niet voor niets uitgegaan en een vaas die ooit gebroken is geweest kun je wel lijmen, maar het wordt nooit meer de vaas die het ooit was. Voor de mensen die toch écht graag terug willen naar hun ex hebben we in dit artikel de beste tips verzameld om je ex terug te winnen.

Terug bij je ex
Misschien ‘proef’ je het al een klein beetje in de beginalinea, maar wij zijn geen voorstanders van terug gaan naar je ex. De praktijk laat (vaak) zien dat mensen die terug gaan naar hun ex vroeg of laat toch weer alleen verder moeten gaan. Blijkt het toch niet helemaal te werken, zoals eigenlijk in eerste instantie al duidelijk werd.

Waarom zou je überhaupt terug gaan naar je ex als er zoveel meer leuke mannen en vrouwen op deze aardbol rondlopen? Wie weet loop je wel iemand tegen het lijf die 1000 maal leuker, knapper, liever en gezelliger is dan je ex!
Om die reden delen we eerst de beste datingsites waar je een veel leukere partner kan vinden dan je ex ooit is geweest of nog zal zijn met je, voordat we overgaan op de beste tips om je ex terug te krijgen.


LexaBezoek Lexa 

Als Nederlands grootste datingsite mag Lexa.nl natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Het ledenaantal is enorm en goed verdeeld tussen mannen en vrouwen. Je zult dan ook zeker leuke mannen of vrouwen tegen komen op Lexa die net als jij op zoek zijn naar een vriendschap, leuke date of serieuze relatie. Een absolute aanrader is een bezoek aan één van de vele single events die Lexa organiseert voor haar leden. Hier kun je de leden in levende lijve ontmoeten en als single is dit dan ook een erg leuke manier om mensen te ontmoeten die veel leuker zijn dan je ex.

Bezoek Lexa

PepperBezoek Pepper 

Volgens de single mannen en vrouwen op Pepper is Pepper.nl dé datingwebsite waarop zich de leukste singles begeven. Als je dus op zoek bent naar iemand die leuker is dan je ex is de kans erg groot dat je hem of haar op Pepper.nl zult vinden. Pepper werkt anders dan andere datingsites, vanwege de fotocollage die jou en je persoonlijkheid weerspiegelt. Geen gedoe dus met ellenlange profielomschrijvingen, maar foto's die een duidelijk beeld van jou en de overige leden geven. Contact leggen is dankzij de chatfunctie zo gebeurd en een leuke date scoren daarmee uiteraard ook.

Bezoek Pepper

ParshipBezoek Parship 

Als je terug wilt bij je ex, wil je dat meestal omdat je een relatie wilt. Als dat is wat je zoekt, zit je op Parship goed. Op Parship.nl word je middels een persoonlijkheidstest gematcht aan leuke mannen of vrouwen die goed bij je passen. Het slagingspercentage op Parship.nl is dan ook vrij hoog voor een online datingsite. De verhouding mannen-vrouwen is ongeveer gelijk en via de berichtenfunctie kun je snel en gemakkelijk in contact komen met de overige leden. Parship.nl is dan ook dé ideale datingsite wat ons betreft wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie.

Bezoek Parship

De beste tips om je ex terug te winnen
Als je tot hier hebt gelezen (of door hebt gescrold tot hier) dan moge het duidelijk zijn: jij wilt hoe dan ook je ex terugwinnen, zelfs als er een kans bestaat dat je vroeg of laat weer met liefdesverdriet krijgt te maken.

We gaan je dan direct teleurstellen; er is geen ultieme tip om je ex terug te krijgen. Jij bent namelijk jij, je ex is je ex, wat jullie hadden was wat jullie hadden en daarmee is dus iedereen en iedere situatie uniek. Want misschien ben jij wel vreemd gegaan. Of is je ex juist verliefd geworden op een ander. Misschien genoten jullie van elkaar als ‘verboden liefdes’ of was je onderdeel van een rebound relatie.

Er kunnen zoveel redenen zijn waarom het tussen jullie over is gegaan dat er geen ultieme tip bestaat om je ex terug te krijgen. Om die reden geven we een aantal algemene tips voor mannen én voor vrouwen. Omdat óók daar weer een duidelijk verschil tussen bestaat, al gaan sommige tips voor zowel mannen, als vrouwen op.

Tips voor mannen
Mannen kunnen soms maar moeilijk toegeven dat ze fout zaten. Dit is dan ook direct de eerste tip die we je meegeven; zat je fout? Bied je excuses aan en verander wat je fout deed. Doe dit alleen als je er zelf 100% achter staat en verander niet alleen maar omdat je ex dat graag ziet. Als je het doet, doe het dan voor jezelf.

De tweede tip is erg krachtig, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn. Het kwartje kan immers zomaar de andere kant op vallen en dan ben je je ex voorgoed kwijt: maak haar jaloers met een ander. Deze tip geldt trouwens ook voor de vrouw die haar ex terug wilt, al zijn vrouwen over het algemeen gevoeliger voor jaloezie. Een ideale manier om snel een leuke date te scoren is natuurlijk via één van bovengenoemde datingsites.

De derde tips is ook een vrij algemene tip, al doen de vrouwen dit vaak van nature al om hun ex terug te krijgen: bezorg jezelf een make-over. Duik de sportschool in, ga naar de kapper en geef al je geld uit aan nieuwe hippe kleren. Tover jezelf om in een onweerstaanbare verschijning voor je ex. Zal ze alleen maar kunnen waarderen, zelfs als zij niet opnieuw iets met je wilt beginnen.

De voorlaatste tip valt samen met deze laatste tip voor mannen: ga verder met je leven. Of je je ex nu terug krijgt of niet; na je make-over ligt de wereld aan je voeten en zul je meer zelfvertrouwen hebben. Exen zijn hier gevoelig voor en wanneer zij ziet dat jij ‘gewoon’ verder gaat maak je een goede kans om weer in het vizier te geraken bij d’r.

Tips voor vrouwen
De belangrijkste tip voor vrouwen noemen we maar meteen als eerste, simpelweg omdat heel veel vrouwen hier de fout mee in gaan waardoor ze hun ex alleen maar verder van zich afduwen: ga niet obsessief contact zoeken. Ga niet stalken. Ga niet zijn vrienden benaderen en ga ook niet alle stappen die hij doet op social media nalopen. Laat de boel even rusten, maar blijf wel in the picture. Zoek een goede balans tussen het contact onderhouden en je ex met rust laten. Als mannen ergens niet van houden is het wel een obsessieve ex die rare sprongen maakt in het nauw.

De tweede tip valt hier een klein beetje mee samen: ga niet smeken of hij je terug neemt. Door je ex te smeken om je terug te nemen toon je je zwakte. Sommige mannen houden hier van, maar de meesten kunnen een sterke vrouw wel waarderen. Ga (net als bij de laatste tip voor mannen) door met je leven en laat zien dat je je ook alleen wel redt.

Een andere tip waar veel vrouwelijke exen nog wel eens last van hebben: maak hem niet zwart bij zijn vrienden, familie of eventueel nieuwe partner. Zelfs als je zeker weet dat je je ex niet meer terug zal krijgen, loont het niet om hem zwart te maken. Mocht je nog een sprankeltje hoop hebben dat het ooit nog goed komt tussen jullie, kun je dit na het zwart maken helemaal wel vergeten. Nooit doen dus!

De laatste tip voor vrouwen is een 2-in-1 tip: probeer niet te emotioneel te worden en lach. Niemand zit te wachten op een depri ex. Vooral je ex niet. Hoeveel beter zou het voor je zijn wanneer je lachend door het leven gaat en de hele wereld toont dat je een sterke vrouw bent die met haar emoties en gevoelens om kan gaan? Voor mannen is dit woest aantrekkelijk en misschien is deze laatste tip dan toch wel de ultieme tip om je ex terug te winnen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement