Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hoe vergeet ik hem?

Hoe vergeet ik hem?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

“Je stem die in mijn hoofd blijft zitten. Mij geen moment met rust laat.” Marco Borsato beschreef het al in zijn hit ‘Waarom nou jij’: iemand loslaten kan zo ontzettend moeilijk zijn. Na een (jarenlange) relatie weer op eigen benen moeten staan is heftig. Zeker wanneer zijn stem maar in je hoofd blijft zitten en je geen moment met rust laat. Ben jij er aan toe om definitief afscheid van je ex te nemen en vraag je je af hoe je hem het beste kunt vergeten? Dan is dit artikel je op je lijf geschreven!

Je ex vergeten?

Misschien zijn jij en je ex al wel wat langer uit elkaar. Misschien is jullie relatie pas net ten einde gekomen. Misschien wil je hem graag terug, maar hij jou niet. Dit gegeven zegt echter helemaal niets over het gemis wat je kunt ervaren. Soms kun je zelfs jaren na de relatiebreuk nog niet helemaal over je ex heen zijn. Het is maar net welke gevoelens hij tijdens en na jullie relatie bij je heeft losgemaakt. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de reden waarom jullie uit elkaar zijn gegaan en de manier hoe jullie nu met elkaar om gaan. Misschien heeft hij een ander of negeert hij je.

Dat hij gevoelens bij je heeft losgemaakt is waarschijnlijk alleen maar goed. Het doet je beseffen dat je leeft. Dat je mens bent. En dus gevoelens van verdriet en kwaadheid kunt ervaren. Mag ervaren, misschien beter gezegd. Het is dan ook de reden waarom we een vraagteken achter de kop hebben gezet hierboven. Want moet je je ex wel vergeten? Of is het juist goed om af en toe terug te denken aan de tijd met hem. Gewoon zo af en toe. Niet een stem die voortdurend in je hoofd blijft zitten, maar eerder een boek wat je van de boekenplank afpakt wanneer je de behoefte voelt om er weer eens doorheen te bladeren. Het antwoord is aan jou. Dat kunnen wij je niet geven.

Vergeten door afleiding

Wat we je wel kunnen geven zijn manieren om hem te vergeten. We beginnen met de meest voor de hand liggende: verzet je zinnen. En waar kun je dat nu beter doen dan op een online datingsite? We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.


PepperBezoek Pepper

Pepper.nl is om twee redenen de eerste in dit rijtje met datingsites waarmee je je ex gemakkelijk kunt vergeten. De eerste reden is simpel: de leden op Pepper zijn leuk, ondernemend en vastberaden het online dating avontuur tot een succes te maken. Dus of je nu op zoek bent naar een nieuwe partner of enkel wat afleiding zoekt; Pepper is een prima plek om te vertoeven. De tweede reden waarom we Pepper als eerste noemen is ook vrij simpel. De website werkt namelijk anders dan andere datingsites. Op Pepper.nl draait het om foto's en afbeeldingen. Niet om ellenlange profielteksten. Het aanmaken van zo'n fotocollage is erg leuk om te doen en kost wel even wat tijd voordat je precies weer hebt gegeven wie jij bent en waar je voor staat. Ideaal dus om je gedachten te verzetten en even niet bezig te zijn met je ex!

Bezoek Pepper

ParshipBezoek Parship

Parship.nl is ook een datingsite die goed in dit rijtje past. Het publiek op Parship is relatief jong en op zoek naar uiteenlopende zaken. De website is de afgelopen jaren hard gegroeid, mede omdat ze de doelgroep hebben vergroot. Waar Parship zich in het verleden vooral richtte op hogeropgeleiden is vandaag de dag iedereen welkom op de website. Dit zorgt er voor dat je uit alle lagen van de bevolking wel mensen tegenkomt op Parship.nl waar je gemakkelijk een gesprek mee kunt aanknopen. Net als op Pepper.nl kun je je gratis inschrijven bij Parship zodat je rustig kunt ontdekken of de datingsite bij je past of niet.

Bezoek Parship

Badoo

Ook Badoo is een prima plek om je ex te vergeten. Zowel de website, als de app puilen uit van de mogelijkheden en met zo'n grote ledendatabase als die van Badoo ontmoet je altijd wel interessante mensen. Erg leuk om te doen is het kennismakingsspel. Dit werkt ongeveer hetzelfde als Tinder. In een rap tempo krijg je singles voorgeschoteld waarbij je direct kunt aangeven of de persoon in kwestie interessant voor je is of niet. Hebben jullie beiden op het hartje gedrukt? Dan vormen jullie een match en kun je in gesprek gaan met elkaar. Zeker weten dat je hem wel gaat vergeten als je door de duizenden single mannen op Badoo bladert!


Andere manieren om je ex te vergeten

Je ex vergeten door op een online datingsite rond te hangen. We kunnen ons voorstellen dat – zeker als het pas net uit is – je hoofd wel ergens anders naar staat. We hebben de optie vooral genoemd omdat je op die manier prima je gedachten even kan verzetten. Niet zo zeer om direct op zoek te gaan naar de nieuwe prins op het witte paard. Maar eerlijk is eerlijk: misschien is het niet het beste wat je kunt doen om hem te vergeten. Wat dan wel te doen om je ex achter je te laten? Onderstaande opties bijvoorbeeld!


Focus op andere zaken in het leven

Een relatiebreuk is zuur, maar biedt je aan de andere kant ook wel weer tal van mogelijkheden. Er komt immers een groot stuk tijd vrij die je normaal gesproken met je ex doorbracht. Ideaal dus om die verwaterde vriendschappen weer eens op te poetsen. Of om bij je oma langs te gaan die je al eeuwen niet gezien hebt. Pak een biosje hier en een kroegje daar. Focus je op alle andere (leuke) zaken in het leven en je zult zien dat je niet langer voortdurend met je ex in je hoofd zit.


Absolute radiostilte

Je kunt iemand nooit vergeten als hij of zij nog steeds in je leven is. Verbreek daarom alle banden met je ex. Knikker ‘m van Facebook af en blokkeer ‘m op Whatsapp. Hebben jullie dezelfde stamkroeg? Dan wordt het tijd om een nieuwe te zoeken, want je ex (onverwachts) tegen het lijf lopen draagt niet bij aan het vergeten van hem. Voorkom dus dat je nog contact hebt met je ex. Zowel digitaal, als in het gewone leven. Het zal je alleen maar helpen hem sneller te vergeten.


Vermijd liefdesliedjes, romantische films en zwijmelboeken

Ja. Het is soms verleidelijk om met een doos tissues op de bank naar “Waarom nou jij” te gaan zitten luisteren. Lekker even de ogen uit je kop janken en je afvragen hoe je hem ooit gaat vergeten. Niet zo dus!
Vermijd liefdesliedjes die je doen laten terugdenken aan je ex en jullie relatie. Ditzelfde geldt voor die romantische komedie waar jullie samen wel tig keer naar hebben gekeken. En ook die bestsellers die je vertellen dat ze nog lang en gelukkig leefden dragen niet bij aan het vergeten van je ex. Gewoon niet doen dus. Al is het maar voor even. Er komt echt wel weer een tijd dat je Marco kunt aanhoren zonder in tranen uit te barsten.


De gouden tip

Heb je na het lezen van dit artikel zelf nog een gouden tip om je ex te vergeten? Eentje die we zelf nog niet benoemd hebben, maar je mede-lezers vast wel weten te waarderen? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan deze pagina. Wie weet heb jij wel de gouden tip waarmee je iemand helpt om hem eindelijk te vergeten!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies