Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Je relatie is uit. Wat nu?

Je relatie is uit. Wat nu?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Niets is oneindig. Ook een relatie niet. Wanneer het moment aanbreekt dat een relatie zijn einde vindt – om wat voor reden dan ook – kan dat heel pijnlijk zijn. Alsof de zon nooit meer zal schijnen, de vogels nooit meer zullen fluiten en dat ellendige, lege gevoel nooit meer weg zal gaan. De realiteit is echter dat de wereld niet stopt met draaien wanneer de houdbaarheidsdatum van je relatie verstreken is. Ook jij zult door moeten gaan met het leven. Daarom plaatsen we in dit artikel een aantal wegwijzers die je kunt volgen wanneer je relatie uit is.

Wanneer een relatie stopt

Wanneer een relatie ten einde komt zijn daar misschien verschillende oorzaken voor. Zo kan er sprake zijn geweest van overspel of ben je erachter gekomen dat de persoon met wie je een relatie had eigenlijk helemaal niet zo goed bij je past. Het kan ook zijn dat er op een gegeven moment geen gespreksstof meer was en je de liefde langzaam maar zeker voelde wegebben.

Wat de reden voor het beëindigen van de relatie ook mag zijn: het doet vaak heel veel pijn wanneer er een punt achter gezet wordt. Nu is het zo dat tijd veel wonden heelt, ook de sneden die zijn veroorzaakt door de liefde. Het heeft echter geen zin om jezelf op te sluiten in je slaapkamer en pas na een tijdje, wanneer de pijn verdwenen is, weer de weg naar buiten te vinden.  Dat biedt geen oplossing en zal niet bevorderlijk zijn voor je werk, je studie of je sociale contacten. De klok stopt namelijk niet met tikken en je kunt je tijd veel beter spenderen aan activiteiten die je weer vrolijk maken of je de kracht geven die je nodig hebt om een nieuwe start te maken. Want daar is het nooit te laat voor.

Online daten

Een goed medicijn tegen liefdesverdriet is het vinden van een nieuwe liefde. Het kan je niet alleen helpen je ex te vergeten of even niet aan je ex te denken, het kan ook de start zijn van iets nieuws. Wanneer je relatie uit is, kun je je namelijk enorm alleen voelen. Je kan iemand om je heen missen, een persoon die je kunt knuffelen of kussen, een partner waarmee je lief en leed kunt delen. Dat is niet verwonderlijk, dat is mens eigen. We zijn namelijk niet op de wereld gezet om als einzelgänger door het leven te gaan.
Online dating kan je helpen om het gemis de kop in te drukken. Dankzij het grote aanbod van datingsites dat wij in Nederland hebben, kun je snel in contact komen met ontzettend veel vrijgezellen die mogelijkerwijs je ex kunnen doen vergeten.


PepperBezoek Pepper 

Op Pepper zijn veel vrijgezelle dames en heren te vinden, die op zoek zijn naar een date of een relatie. Dankzij het unieke concept is de site uitgegroeid tot één van de meest populaire datingsites van dit moment en telt het platform ontzettend veel leden. Pepper laat je namelijk je verhaal vertellen middels een fotocollage, waarin je niet alleen foto’s van jezelf maar ook van je interesses kunt plakken. De datingsite vindt dat dit veel meer zegt dan lappen tekst. Dat dit concept werkt blijkt uit de vele succesverhalen die op de website te vinden zijn. Na de eenvoudige aanmeldprocedure kun je meteen aan de slag met het maken van jouw kunstwerk en dankzij het goede matchingsysteem is de kans groot dat je in contact komt met iemand die mogelijk goed bij je past.

Bezoek Pepper

ParshipBezoek Parship 

Als een online datingsite al meer dan 15 jaar bestaat, dan kun je er van uitgaan dat dit niet zonder reden is. Parship behoort dankzij het uitgebreide platform en succesvolle matchingsysteem al jaren tot de top op het gebied van online dating en heeft inmiddels een behoorlijk grote ledendatabase opgebouwd. Het matchingsysteem is met name zo bijzonder omdat het gebaseerd is op een wetenschappelijke formule, die reeds eerder veel mensen bij elkaar heeft gebracht. Verder heeft de site een gebruiksvriendelijke app, waarmee je ook buiten de deur contact kunt onderhouden met andere singles. Door je aan te melden op Parship kun je niet alleen eenvoudig in contact komen met vrijgezellen die goed bij je passen, je schrijft daarmee ook de eerste regels van een nieuw liefdesverhaal dat mogelijk uitmondt in “en ze leefden nog lang en gelukkig”.

Bezoek Parship

Eenzaamheid tegengaan

Naast het aanmelden op online datingsites zijn er natuurlijk ook een hoop andere dingen die je kunt doen om de eenzaamheid (die het einde van een relatie met zich meebrengt) tegen te gaan. Een goed medicijn tegen eenzame gevoelens is het afspreken met vrienden en vriendinnen. Goede vrienden en vriendinnen staan namelijk klaar voor je en zullen een luisterend oor bieden. Ga niet bij de pakken neerzitten en maak daar gebruik van. Niet alleen kun je dan je ei kwijt, ook kunnen ze zorgen voor de afleiding die je nodig hebt.

Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen samen met je vrienden of vriendinnen. Dames kunnen bijvoorbeeld een dag organiseren die volledig in het teken staat van shoppen. Niet voor niets wordt winkelen (en de centjes laten rollen) vaak genoemd als één van de beste medicijnen tegen liefdesverdriet. Als man zijnde kun je samen met je vrienden een mannenavond organiseren, waarbij je samen naar een voetbalwedstrijd kijkt of onder het genot van een glaasje bier een potje poker speelt.

Wil je zowel met mannelijke als vrouwelijke vrienden iets leuks gaan doen, dan kun je ervoor kiezen om een leuke film uit te zoeken en naar de bioscoop te gaan. De bovenstaande activiteiten zijn slechts een greep uit alle activiteiten die je kunt doen om je niet alleen te voelen. Het werkwoord “doen” is daarbij de sleutel.


Het hoofd leegmaken

Een stukgelopen relatie laat vaak een enorme puinhoop achter in het hoofd. Je kunt niet alleen met onbeantwoorde vragen blijven zitten, ook kun je blijven denken aan fijne momenten die je met je ex-partner heb beleefd. De constante gedachten aan datgene wat in het verleden ligt, kunnen je enorm verdrietig maken en er voor zorgen dat je terechtkomt in een neerwaartse spiraal. Nadenken over dingen die je toch niet meer kunt veranderen, kost niet alleen energie en veel tijd, je schiet er bovendien niets mee op. Daarom is het belangrijk je hoofd leeg te maken.

En dat kun je doen door jezelf bij elkaar te rapen en bijvoorbeeld flink te gaan sporten. Dat hoeft niet te betekenen dat je meteen linea recta een abonnement bij de lokale sportschool af moet sluiten. Je kunt bijvoorbeeld ook een flinke wandeling of fietstocht maken. Door je fysiek in te spannen, kun je overheersende gedachten even in de koelkast zetten en maakt je lichaam endorfine aan. Dat stofje zorgt ervoor dat je een goed gevoel krijgt en dingen in een positief daglicht kunt zetten. Je zult zien dat, hoe vaker en hoe regelmatiger je beweegt, hoe beter en sterker jij je gaat voelen. Dat maakt het makkelijker je verdriet te verwerken en vooruit te kijken in plaats van achteruit.

Opruimen!

Hoewel het moeilijk blijft na het eindigen van een relatie dingen van de zonnige kant te bekijken, biedt het wel een mooie gelegenheid om de mouwen op te stropen en een grote schoonmaak te houden. Ongetwijfeld liggen of hangen er veel spullen in je kamer, appartement of huis die je aan je ex laten denken. Foto’s, cadeautjes, knuffels, noem maar op. Tijd om schoon schip te maken en deze spullen weg te gooien of weg te moffelen in een ruimte waar de zon niet schijnt. Het opruimen van deze spullen kan een beetje druk van te ketel halen en je wat meer vertrouwen geven in een nieuw hoofdstuk in je leven.


Terug naar je ex?

Afhankelijk van hoe je relatie ten einde is gekomen, kun je er ook voor kiezen om je tijd en energie te steken in het terugwinnen van je ex. Het is echter belangrijk te beseffen dat je relatie niet zonder reden stukgelopen is.

Ben jij verantwoordelijk geweest voor het einde van je relatie, bijvoorbeeld door fouten die je gemaakt hebt? Dan zou je je stinkende best kunnen doen om er voor te zorgen dat je ex je fouten vergeeft, bijvoorbeeld door te werken aan jezelf en hem of haar te overtuigen dat je dezelfde fouten nooit meer zult maken.

Is de kaars uitgegaan door zijn of haar toedoen en wil je je ex toch terug? Neem dan de tijd om na te denken en stel jezelf de vraag of je niet beter af bent zonder hem of haar. Een vaas die ooit gebroken is valt immers wel te lijmen, maar zal nooit meer dezelfde vaas zijn. De relatie met die je met je ex had zal dan ook nooit meer hetzelfde zijn als jullie weer bij elkaar komen. Of dat een goed of een slecht iets is, is uiteindelijk natuurlijk helemaal aan jou!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement