Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Mijn ex negeert me

Mijn ex negeert me

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

De eerste periode van je break-up met je vriend(in) kan best heftig zijn. Je wil even goed uithuilen bij je vrienden, chocolade wordt massaal ingeslagen en de tissues liggen binnen handbereik. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, merk je ook nog dat je ex geen contact meer met je opneemt en je negeert.

In verschillende pogingen heb je al geprobeerd om weer contact te krijgen met je ex. Je wilt laten zien dat je veranderd bent of je wilt weer normaal kunnen praten met je ex. Je blijft appen of bellen omdat je vooral niet wil dat je voorgoed je ex kwijtraakt. Toch merk je bij elke poging die je doet om contact te leggen dat je ex je negeert. Herkenbaar? Lees dan hieronder wat het betekent als je ex je negeert en hoe je het beste kunt dealen met deze situatie.


Redenen waarom je ex je negeert

Als je merkt dat je ex je negeert, spoken misschien de eerste gedachten al snel door je hoofd. Misschien ziet hij of zij wel iemand anders? Zou mijn ex helemaal klaar met me zijn? Of heeft mijn ex me geblokkeerd? Niet meteen in paniek raken, er kunnen namelijk heel wat verschillende redenen zijn waarom je ex je negeert.

Reden 1: je ex heeft meer tijd nodig

Na een break-up heeft iedereen tijd nodig om het te verwerken. Ja dagelijkse leven is namelijk flink op zijn kop gezet. Het is heel gezond om even te besluiten dat jullie geen contact meer willen met elkaar. Uiteraard kan dit een moeilijke periode zijn, omdat je normaal zo gewend bent om je ex vaak te spreken. Maar zo kunnen jullie allebei de tijd nemen om dit te verwerken en bedenken wat je van elkaar wil. Blijf dus niet het contact opzoeken met je ex als blijkt dat je ex geen reactie terugstuurt. Bekijk het daarentegen eens van de kant van je ex. Wil je iemand zijn die wanhopig overkomt en iemand blijft stalken? Laat daarom dat eerste instinct naar het zoeken van contact varen en laat je ex diegene zijn die weer het initiatief neemt. Grote kans namelijk dat je ex wat meer tijd nodig heeft om het een plekje te geven of er simpelweg nog niet aan toe is om je te spreken.


Reden 2: je ex heeft nog steeds gevoelens voor je

Als het uitgaat wil het echt niet meteen zeggen dat jullie beiden niet meer van elkaar houden. Soms kan een pauze er juist voor zorgen om in te laten zien wat je nou eigenlijk mist. Het kan in zo’n geval erg moeilijk zijn voor iemand om contact te blijven houden. Oude gedachten en gevoelens komen namelijk boven terwijl je je er aan de andere kant voor wil afsluiten. In plaats van contact te leggen, kiest je ex er daarom voor om je te negeren. In dit geval moet je je ex de ruimte en de tijd geven. Als de emotionele achtbaan van gevoelens een beetje is gezakt, is je ex er pas klaar voor om het contact te herstellen. Het kan zelfs zijn dat je ex voor een rebound relatie gaat om jou jaloers te maken. Dat kan de situatie nog een stuk lastiger maken.


Reden 3: je ex speelt spelletjes met je

Een andere reden waarom je ex je negeert kan zijn dat je ex spelletjes met je speelt. Vooral als het er in de laatste periode dramatisch en manipulatief aan toe ging, wil een ex-partner nog wel eens de ander mindfucken. Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof je ex aan de winnende hand is. Je ex doet alsof hij verder gaat met zijn leven en probeert door het zwijgen een soort controlegevoel te krijgen. Het tegenovergestelde is echter waar, want als er geen gevoelens nog ergens verstopt zitten dan zou je ex ook geen spelletjes met je spelen. In dit geval geldt ook weer, dat je niks moet doen. Door het leggen van contact laat je juist zien dat hij met je emoties kan spelen. Zet jezelf op de eerste plaats en laat dit niet met je gebeuren. Je ex stopt vanzelf als hij of zij merkt dat de mindfuck niet werkt.


Reden 4: je ex is over je heen

Het komt nou eenmaal vaak voor dat de een klaar is met de relatie terwijl de ander nog steeds gevoelens heeft. Voor sommigen betekent een break-up echter dat het echt klaar is. In dit geval kan je er helaas niet veel aan doen. Je ex ziet geen toekomst meer in jullie relatie en vindt het tijd om verder te gaan. Het is dan ook niet zo gek als je niks hoort van je ex, aangezien hij zich afsluit voor de oude situatie en met een schone lei wil beginnen. Hoewel dit misschien behoorlijk pijnlijk kan zijn voor je, is het ook een goede aanwijzing dat jij ook verder moet met je leven. De beste manier om dit te doen is door ook geen contact meer op te nemen met je ex en de beslissing te accepteren. Daarnaast gaat het verwerkingsproces sneller als je meubels, foto’s of andere dingen die je herinneren aan je ex uit je zicht verwijdert. Geloof het of niet; de pijn zal met de tijd genezen.


Tijd voor verandering: loslaten en doorgaan

Soms zien twee mensen pas na een break-up in wat ze voor elkaar voelen en komen ze vanzelf weer bij elkaar. In andere gevallen is het helaas minder rooskleurig en is het tocht echt over en uit. In deze situatie begint dan het moeilijkste gedeelte. Je moet je break-up immers gaan verwerken. Helaas weet niet iedereen te dealen met deze situatie en worden er soms fouten gemaakt. Deze fouten komen meestal op hetzelfde probleem neer; je bent aan het stalken. Je stelt je wanhopig op en blijft contact zoeken met je ex of je probeert via social media erachter te komen wat hij doet en wie hij spreekt. In de meeste gevallen is het advies toch echt; stop met contact zoeken en focus ergens anders op.

Als het uitgaat heb je nou eenmaal de ruimte en de tijd nodig om het te verwerken. Niet alleen moet je de ander de tijd gunnen, maar ook jezelf. Je moet bedenken hoe je je leven weer oppakt en hoe je over je ex heen komt. Een goede tip daarbij is om voldoende afleiding te zoeken. Plan je week in met sportmomenten, spreek vaker met vrienden af en doe iets wat je altijd al wilde doen. Het is heel gezond om het ook met andere mensen over je break-up te hebben. Zo kom je vanzelf over je liefdesverdriet heen en zul je zien dat je ook gelukkig kan zijn zonder je ex. Ga pas weer daten met anderen als je het gevoel hebt dat je echt over je ex heen bent. Misschien heb je in je single periode al wel nieuwe mensen leren kennen.

Heb je het idee dat je klaar bent voor de volgende stap, maar weet je niet zo goed waar je iemand moet ontmoeten? Probeer dan eens een datingsite. Een makkelijke manier om mensen te leren kennen, vriendschappen op te doen of misschien al snel een eerste date te scoren. Er zijn veel verschillende datingsites te vinden. Enkele bekende sites zijn bijvoorbeeld Pepper, Parship of Lexa

 


PepperBezoek Pepper 

Een hippe datingsite voor iedereen die op een leuke manier in contact wil komen met andere singles. Een foto zegt vaak veel meer dan woorden. Bij Pepper kan iedereen daarom een persoonlijk moodboard maken van alles wat je boeiend, grappig en leuk vindt. Zo zie je in één oogopslag al goed wat voor persoon iemand is en wat jullie gemeen hebben.

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa 

Op Lexa vind je duizenden andere singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. ‘Love your imperfections’ zegt Lexa. Niet alleen zijn interesses en hobby’s van belang, maar je leert elkaar pas echt kennen door aan te geven wat je niet leuk vindt. Lexa is erg laagdrempelig en luchtig omdat het vinden van een relatie niet de boventoon voert, dit maakt het gemakkelijk om de stap te zetten om je in te schrijven.

Bezoek Lexa

Je kunt altijd kijken of een datingsite iets voor jou is omdat je gratis een profiel kunt aanmaken. Uiteraard zijn er nog veel meer tips op te noemen hoe je het beste kunt omgaan met een break-up. Heb je zelf nog goede suggesties laat het dan weten in een reactie.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement