Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Je ex missen: ik mis mijn ex

Je ex missen: ik mis mijn ex

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Vaak beseffen we ons pas wat we hebben gehad, als we het niet meer hebben. Dat geldt ook voor relaties. Is je relatie stukgelopen om welke reden dan ook, dan zal er vroeg of laat een moment komen waarop je terug denkt aan de tijd die achter je ligt. Nooit verkeerd om even te reflecteren, maar als je merkt dat je jouw ex ontzettend mist, dan kan dat aan je gaan knagen. In dit artikel daarom een paar goede tips die je kunt gebruiken om het gat van het gemis op te vullen met dingen waar je wél vrolijk van wordt.


Wanneer je relatie eindigt

Of je relatie nu een paar maanden of een paar jaren geduurd heeft; wanneer het stukloopt dan is dat vaak een verdrietig moment dat net als een aardbeving (behoorlijke) naschokken met zich mee kan brengen. Tenzij je blij bent dat je jouw partner – bijvoorbeeld na overspel – de deur hebt gewezen, want dan zul je waarschijnlijk minder hard treuren over de beëindiging van je relatie. Maar zelfs dan zul je nog wel eens terugdenken aan datgene wat geweest is en jezelf afvragen wat je anders had kunnen zeggen of kunnen doen om het ongelukkige gevoel dat je nu ervaart te voorkomen. Wanneer het daarbij blijft en je ‘gewoon’ verder gaat met je leven zal je ervaren dat de tijd (uiteindelijk) de wonden heelt. Daarbij geldt: hoe groter de wond, des te meer tijd er nodig is om te herstellen. Blijf je echter hangen in het verleden en verlang je terug naar de tijd die je samen hebt doorgebracht? Dan kom je vaak geen steek verder.


Afleiding als oplossing

We denken maar wat te graag na over allerlei dingen die al geweest zijn of nog komen gaan. Dat verlamt ons vaak en blokkeert ons om stappen voorwaarts te zetten. Stappen die nodig zijn om een bepaald doel te bereiken, zoals geluk in ons leven bijvoorbeeld. Daarnaast is het natuurlijk veel gemakkelijker om thuis te blijven zitten wanneer je je ongelukkig voelt en lekker onder de dekens te kruipen. Ook het stemmetje in je hoofd werkt niet mee en maakt je wijs dat je geen pit hebt om dingen te ondernemen. Dat is waar het fout gaat en je jezelf bij elkaar moet rapen om dat gedachtepatroon te doorbreken. Dat is vaak niet eenvoudig en levert ook niet meteen het gewenste resultaat op. Toch zul je zien dat, door dingen te ondernemen die je graag doet of gunstig zijn voor je eigen gesteldheid, je je stap voor stap beter gaat voelen.

Verlang je terug naar je relatie en naar je ex, dan is het aan jou de taak om dat gevoel de kop in te drukken. Dat kun je doen op verschillende manieren. Door af te spreken met vrienden of vriendinnen bijvoorbeeld, die ongetwijfeld klaar zullen staan voor jou. Misschien dat je door de relatie die je gehad hebt wat minder tijd aan ze hebt kunnen besteden. Wat is er dan leuker en gezelliger om iets leuks in te plannen en bij te kletsen?
Verwacht je dat je gesprek toch weer uitmondt bij je ex? Ga dan naar de bioscoop en kies een leuke film uit die jullie samen kunnen bekijken. Dan hoef je niet te praten en kun je naar hartenlust een emmer popcorn wegwerken. Zo hoef je je ex even niet te missen en doe je iets wat je kan laten lachen. Hoe meer dingen je onderneemt met je vrienden, hoe minder jij aan je ex zal denken.

Iets anders dat voor een goede afleiding zorgt – en we hebben het al vaak genoemd in onze artikelen – is sporten. Pak je trainingsbroek uit de kast, doe comfortabele sportschoenen aan en ga een rondje joggen. Merk je dat je tijdens het rennen en puffen je gedachten toch weer uitwijken naar je ex? Schakel dan een tandje bij. Maak jezelf (en daarmee je hersenen) moe, zodat er geen energie overblijft om je bezig te houden met gemis. Trakteer jezelf na afloop op een vers sapje en rust vervolgens goed uit. Sporten is niet alleen een goede afleiding, maar zorgt ook voor de aanmaak van endorfine, het stofje dat ons gelukkiger laat voelen. Hoe gelukkiger je je voelt, des te minder het nare gevoel van gemis de kans krijgt om jouw dag te verzieken.


Online dating

Een andere vorm van afleiding kun je vinden in de vorm van online dating, waarbij je in een korte tijd veel nieuwe mensen met mooie eigenschappen kunt leren kennen. De kans is aanwezig dat daar iemand tussen zit die met zijn of haar leuke persoonlijkheid korte metten maakt met de gedachten aan je ex. Door je aan te melden op een online datingsite, zul je ook ongetwijfeld andere vrijgezellen tegenkomen die hetzelfde als jou hebben meegemaakt en misschien ook met een bepaald gemis worstelen. Een praatje maken kan dan een “therapeutische” werking hebben en je beter laten voelen. Als de persoon met wie je praat dan ook nog een knappe kerel of stralende dame is, dan is dat een mooi extraatje, nietwaar?

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Laat ons je dan helpen en ontdek onderstaande datingsites. Dit zijn prima websites om mee te starten.


ParshipBezoek Parship 

De online datingsite Parship is één van de grootste datingsites van Nederland en dat komt niet alleen omdat ze veel tijd en aandacht besteden aan marketing. Parship is namelijk een platform met een ontzettend hoog succespercentage, mede dankzij het goede matchingsysteem. Dat is namelijk gebaseerd op een wetenschappelijke formule, waardoor jij - na het invullen van de uitgebreide vragenlijst - gekoppeld wordt aan leden die wel eens héél goed bij je zouden kunnen passen. Parship is voor mensen die geen trek hebben in poespas en serieus werk willen maken van het zoeken naar een nieuwe liefde. Mis je je ex, dan zul je vaak het gevoel ervaren geen ander te willen en dus steek je daar ook geen tijd in. Door je aan te melden op Parship zet je weliswaar de eerste stappen richting het vinden van iemand die jouw ex doet vergeten, maar je bent zeker niet verplicht om na een week al met iemand aan tafel te zitten. Neem daarom de tijd om rond te kijken en start een leuk praatje met iemand uit je partnervoorstellen. Dat zal in ieder geval een goede afleiding bieden en mogelijk een stap richting iets moois.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa 

Wanneer we praten over online datingsites, dan kun je eigenlijk niet om Lexa heen. Lexa is namelijk niet alleen een hele grote, maar ook een gebruiksvriendelijke en complete speler op de markt. Op dit platform krijg je de kans om heel veel van jezelf aan de ander te laten zien, zo ook je minder goede eigenschappen. Daardoor krijgt de ander een beter beeld van jou en kan hij of zij beter bepalen of jij bij hem of haar past. Andersom werkt dit ook zo natuurlijk. Op Lexa draait het om het totaalplaatje. Niet voor niets luidt de slogan “love your imperfections”. Jouw goede en minder goede eigenschappen maken jou tot wie je bent. Tel daarbij een uitstekend matchingsysteem, een handige chatfunctie en een goede app bij op en voilà: Lexa behoort tot één van de beste kandidaten om mee in zee te gaan. Om lekker gezellig te kletsen met alle vissen in deze zee en misschien wel die ene vis te ontmoeten die je hart weer sneller zal laten kloppen. Dat kan overigens niet alleen online gebeuren. Lexa organiseert namelijk speciale events voor haar leden, waar vrijgezellen elkaar kunnen ontmoeten en een leuke avond kunnen hebben.

Bezoek Lexa

EliteDatingBezoek EliteDating 

De online datingsite EliteDating richt zich voornamelijk op (zoals ze het zelf benoemen) singles met niveau; vrijgezellen met ambitie die op zoek zijn naar een langdurige relatie. Kun je jezelf in deze korte omschrijving vinden, dan is EliteDating wellicht dé site voor jou. Net zoals Parship maakt EliteDating gebruik van een matching systeem dat gebaseerd is op een wetenschappelijke formule. Met de antwoorden die jij geeft op de vragenlijst kun je dat matchingsysteem zijn werk laten doen en jou laten voorstellen aan partners waarmee het méér dan goed kan klikken. Het invullen van de vragenlijst kost weliswaar wat tijd, maar daarna zul je alleen maar tijd winnen. EliteDating is namelijk vooral in het leven geroepen voor mensen die niet eindeloos en als een malle door profielen willen bladeren, maar vooral gericht gekoppeld willen worden aan gelijkgestemden. Ook op EliteDating zijn een hoop leden te vinden die eerder een relatie hebben gehad en weten hoe het is om een ex te missen. Dat kan niet alleen interessante gesprekken opleveren, maar wellicht ook een nieuw hoofdstuk in je leven.

Bezoek EliteDating

Wijze lessen door gemis

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel kansen die je kunt benutten om afleiding te zoeken en het gemis van je ex laten verdwijnen. Er kleven echter niet alleen maar nadelen aan het missen van je ex. Het kan je namelijk ook goede inzichten geven die je mee kunt nemen voor de toekomst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eigenschappen van je ex die je gelukkig maakten. Het kan je namelijk iets vertellen over datgene wat je precies zoekt in een nieuwe partner en je zoektocht vergemakkelijken.

Ook belangrijk te beseffen: je relatie is stuk gegaan vanwege één of meerdere redenen. Misschien heeft je ex de relatie verbroken of ben jij degene geweest die er een punt achter heeft gezet. Trek daar een les uit. Ook hier kan het je namelijk weer vertellen wat je juist niet zoekt in een relatie of hoe je het een volgende keer anders kan doen om pijn en verdriet te voorkomen. Ook dat kan er voor zorgen dat het vinden van een nieuwe liefde makkelijker wordt, omdat je beter voor ogen hebt waarnaar je precies op zoek bent.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement