Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Je eenzaam voelen: wat kun je er tegen doen?

Je eenzaam voelen: wat kun je er tegen doen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Sommige mensen kunnen erg goed alleen zijn. Anderen vinden het verschrikkelijk. Voor deze laatste groep schreven we dit artikel en geven we je tips en tricks die je helpen bij het alleen zijn. Lees snel verder en ontdek de tips en de beste datingsites die je helpen om je minder eenzaam te voelen!

Je eenzaam voelen
Tenzij je een bewuste keuze hebt gemaakt om alleen te zijn, kan eenzaamheid een vervelende bal met ketting vormen.  Zeker wanneer je een wandeling maakt en je overal om je heen verliefde stellen elkaar ziet zoenen, elkaars hand vast ziet houden en zij een schatkist vol geluk gevonden lijken te hebben. En op de radio onderweg naar je werk, lijk je alleen liedjes te horen die omschrijven hoe prachtig het samen zijn met je grote liefde wel niet is.

Natuurlijk is het mooi dat er zoveel liefde in de wereld te vinden is, maar jij wilt ook graag dat mens eigen, pure gevoel met iemand delen. Gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten en kun je met een klein beetje inspanning snel een hoop nieuwe mensen leren kennen middels online dating. Wij voorzien je graag van een aantal wegwijzers om aan het alleen zijn te ontsnappen en hebben daarom onderstaande datingsites voor je verzameld.


ParshipBezoek Parship

Wil je serieus werk maken van je zoektocht naar liefde en gezelschap, dan is je aanmelden op de online datingsite Parship een uitstekende manier om dat te doen. Daar is wel een beetje inzet voor nodig, maar in dit geval heiligt het doel de middelen. Parship koppelt leden namelijk via een unieke matchingmethode, gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest. Na het invullen van deze test ontvang je een rapport, dat je inzicht geeft in jouw persoonlijkheid en relaties. Zo vind je sneller een potentiële partner die ècht bij je past. Heeft één van de aangemelde leden jouw interesse te pakken, dan kun je hem of haar een bericht sturen. Daarnaast is Parship zo vriendelijk om jou meteen toe te fluisteren hoeveel matchingpunten jij met deze persoon hebt. Parship is aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg keurmerk, zodat je je over de waarborging van jouw privacy en gegevens absoluut geen zorgen hoeft te maken.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper

Houd je het liever iets luchtiger, dan kan de Pepper uitkomst bieden. Deze online datingsite geeft jou een voornamelijk visuele rondleiding in de wereld van een ander, door een verzameling van foto’s of afbeeldingen te bekijken die iets vertellen over die persoon. Daar kunnen bijvoorbeeld foto’s van een favoriet album tussen zitten, maar ook van een favoriete sport. Zo krijg je gauw een prima indruk van het totaalplaatje. Spreekt iets je aan, dan kun je dat met een simpele klik aangeven. Het maken van jouw eigen verzameling afbeeldingen is trouwens ook bijzonder leuk om te doen. Natuurlijk biedt Pepper je de mogelijkheid een praatje te beginnen met iemand waarvan jij denkt dat jullie veel gemeenschappelijke interesses (kunnen) hebben. Eenzaamheid bied je het hoofd, door je aan te melden op Pepper.

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa

Al sinds 2002 is de online datingsite Lexa actief op de markt en dat is te zien aan het uit de kluiten gewassen ledenbestand dat deze site opgebouwd heeft. Ook heeft Lexa een enorm hoge naamsbekendheid, dankzij de reclames die regelmatig op de televisie voorbijflitsen. Door het grote aantal leden, is de kans groter dat je een match zult vinden en een dikke streep door het alleen zijn kunt zetten. Je kunt op een uiterst gebruiksvriendelijke manier jouw wensen en voorkeuren aangeven, gericht zoeken, chatten met potentiële kandidaten  en door profielen bladeren. Daarnaast heeft Lexa een eigen app en organiseert deze site evenementen voor singles. Heb je nog wat overtuiging nodig? Lees dan eens één van de vele succesverhalen die Lexa op de site gepubliceerd heeft. Wellicht dat het een drempel voor je wegneemt.

Bezoek Lexa

Omgaan met eenzaamheid
Online dating is een goede, maar uiteraard niet de enige oplossing om om te gaan met het alleen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die in het leven geroepen zijn om evenementen voor singles te organiseren. Tijdens deze evenementen heb je de mogelijkheid om andere singles te ontmoeten tijdens een leuke activiteit. Daarnaast begeef je je onder mensen die ook alleen zijn en hoef jij je op dat moment in ieder geval niet alleen te voelen.

Heb je een leuke vriendengroep, neem dan een keer het initiatief door een datum te prikken om gezamenlijk iets gezelligs te gaan doen. Denk daarbij aan het bezoeken van een pretpark, een concert of bowlingbaan. In het gezelschap van anderen kun je het single bestaan even vergeten èn bestaat de kans dat je aan de praat raakt met een leuke man of vrouw. Het ontmoeten van nieuwe vrienden is uiteraard ook een mogelijkheid via internet, daar hebben we bijvoorbeeld hier een artikel over geschreven.

Een andere ideale manier om je onder de mensen te begeven is het aansluiten bij een (sport) vereniging of club. Hou je van voetbal? Schrijf je in bij de plaatselijke FC. Liever fitnessen? Je kunt tegenwoordig voor een appel en een ei onbeperkt sporten en in sommige steden zelfs 24 uur per dag. Is sporten niet echt je ding? Google je interesse en je zult zien dat er voor iedere hobby wel een clubje of vereniging te vinden is.
Op deze manier kom je onder de mensen (waardoor de kans altijd aanwezig is dat je vroeg of laat een leuke man of vrouw ontmoet) én zul je je minder eenzaam voelen omdat je bezig bent met iets wat je leuk vindt. Je verzet je aandacht en zult nog maar weinig tijd overhouden om je echt eenzaam te voelen.

Want uiteindelijk zul je je alleen écht eenzaam voelen als je met je gedachten bij de eenzaamheid kunt zijn. Door afleiding te zoeken en te zorgen dat je bezig bent (en blijft) zul je merken dat je je veel minder eenzaam voelt dan wanneer je in je uppie op de bank een film zit te kijken.
Heb jij zelf nog een goede tip om om te gaan met alleen zijn? Deel deze met ons door een reactie achter te laten. Vinden we altijd leuk!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies