Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat doe je als je niet meer verliefd bent?

Wat doe je als je niet meer verliefd bent?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Het boek van jou en je partner kent vele geschreven bladzijden, vol leuke dingen die jullie samen gedaan hebben en waarschijnlijk ook wel minder leuke dingen die op jullie pad kwamen tijdens jullie relatie. Naarmate de tijd vorderde maakten jullie bijvoorbeeld steeds meer ruzie, vooral om pietluttige dingen. Langzaamaan voelde je de liefde wegebben tot het punt waarbij jij tot de conclusie kwam dat het gedaald is tot een nulpunt.

Zodoende kwam je aan bij het welbekende kruispunt, met links de weg richting het opnieuw leven inblazen van je relatie en rechts het pad dat leidt naar het besluit om met je relatie te stoppen. Welke je kiest? Dat is natuurlijk aan jou!

Niet meer verliefd op je partner
Eenvoudig is het nooit wanneer de brandende verliefdheid die je eens door je aderen voelde stromen, als een nachtkaars uitgegaan lijkt te zijn. Dat kan veel energie kosten, zeker wanneer je niet goed weet hoe je dit aan je partner moet vertellen of hoe je ermee om moet gaan. Eén ding is zeker: je zal op een gegeven moment een besluit moeten nemen.
Ben jij voornemens een punt achter de relatie te zetten en langzaamaan op zoek te gaan naar nieuwe vlinders in je buik? Dan kan een online datingsite mogelijkerwijs een vangnet bieden. Natuurlijk ben je niet verplicht meteen te gaan daten na het beëindigen van je relatie; het kan ook leuk zijn eerst een aantal leuke gesprekken met iemand te hebben of met iemand een vriendschap op te bouwen.

Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien in online datingland, vandaar dat wij twee platforms geselecteerd hebben die uitermate geschikt zijn om een leuk gesprek, een fijne vriendschap of uiteindelijk misschien zelfs een nieuwe liefde te vinden.


MetJouBezoek MetJou

In eerste instantie richt het platform Met Jou zich op het vinden van een vriendschap. En dat kan prettig zijn, zeker wanneer je na het kwijtraken van je verliefdheid niet op iemand zit te wachten die meteen werk van de winkel wilt maken. Elke dag melden zich nieuwe leden aan, die net zoals jij in contact willen komen met een leuk en gezellig iemand waarmee ze een praatje kunnen maken om te zien waar het schip strandt (of niet natuurlijk).  Het aanmelden is eenvoudig en dankzij de gebruiksvriendelijke navigatie kun je eenvoudig door de vele profielen bladeren.  Heb je het profiel van een lid bekeken en vind je deze persoon interessant, dan kun je eenvoudig een gesprek starten. Zo kun je erachter komen of jullie gemeenschappelijke interesses hebben en of er een klik is die kan leiden tot een mooie vriendschap of een wederzijdse verliefdheid.

Bezoek MetJou

Badoo

Dit platform richt zich voornamelijk op het ontmoeten van nieuwe mensen. Dat is een fluitje van een cent, aangezien het platform ontzettend veel leden telt. Daar zitten mensen bij, die net als jij de verliefdheid zijn kwijtgeraakt en toe zijn aan een fijn gesprek met een gelijkgestemde, een vriendschap of een date. En dat kan een goede basis zijn om opnieuw dat fijne gevoel te vinden. Niet alleen geeft Badoo de leden in jouw omgeving weer, ook kun je een kennismakingsspel spelen waarbij je een match kunt vinden waarmee je interesses deelt. Vervolgens kun je een gesprek met diegene beginnen, bijvoorbeeld over een gemeenschappelijke interesse. Wil je in de spotlights staan, dan heb je de mogelijkheid jouw foto bovenin de pagina te plaatsen, waardoor je de kans vergroot dat je nieuwe mensen leert kennen.


Second LoveBezoek Second Love

Deze site is niet geschikt wanneer je écht niet meer verliefd bent. In dat geval is het nooit verstandig om je partner aan het lijntje te blijven houden. Waar SecondLove echter wel bij kan helpen, is om de spanning in je relatie terug te krijgen. In veel gevallen hoeft het niet eens tot een fysieke ontmoeting te komen, maar kan de spanning van het contact met anderen je misschien tot andere inzichten brengen.

Bezoek Second Love

Vechten voor je relatie
Misschien ben je na het lezen van het bovenstaande gaan nadenken over je huidige relatie en wil je datgene wat je hebt opgebouwd eigenlijk helemaal nog niet kwijt. Raap dan al je moed bij elkaar en kies ervoor om te vechten voor je relatie. Ga terug naar het begin en stel jezelf de vraag: hoe zijn jullie verliefd op elkaar geworden?

Maak een lijstje voor jezelf met een positieve insteek en noteer welke eigenschappen van jouw partner jou aanspreken en de leuke dingen die jullie samen gedaan hebben. Geef jezelf de ruimte om na te denken over het speciale gevoel dat je toen had en kreeg bij het spenderen van tijd met elkaar.

Misschien kom je erachter dat wanneer je alles op de weegschaal legt, de positieve punten zwaarder wegen dan de negatieve. Bespreek dit met je partner, laat hem of haar weten hoe jij over de situatie denkt en spreek je waardering uit voor alle positieve punten.

Door goed te communiceren met elkaar is het mogelijk een weg te vinden naar het ‘opnieuw aanwakkeren van de vlam’. Mocht je uiteindelijk toch tot de conclusie komen dat het beter is de relatie te verbreken, dan kun je in ieder geval zeggen dat je je best gedaan hebt.

Weet in ieder geval dat ook jij dat heerlijke gevoel van verliefdheid weer zult omarmen. Is het niet met je huidige partner, dan is het wel met een nieuwe partner en door je aan te melden op een datingsite kan dat sneller gebeuren dan je denkt.

Nieuwe impulsen
Vaak kan het helpen om samen uit je comfort zone te stappen. Op deze manier leer je elkaar weer op een nieuwe manier kennen en kan jullie liefde weer opbloeien. Zorg er wel voor dat dit altijd tijdelijke dingen zijn. Goede voorbeelden die kunnen helpen om je relatie te redden:

  • Maak vaker uitstapjes met elkaar
    • Maak een leuke citytrip in een stad die jullie niet kennen
    • Probeer samen een sport die je nog niet eerder hebt geprobeerd
  • Doe iets samen dat je normaal gesproken nooit zou doen
    • Ga bungeejumpen of parachutespringen
    • Maak een grote reis met elkaar

Tijd voor jezelf
Als je het écht even niet meer op een rijtje hebt, is het het verstandigst als je even afstand neemt om voor jezelf te bepalen waar je naartoe wilt. Een soort sabbatical waarbij je allebei probeert te ontdekken wat je wil en wat je verwachtingen zijn. Het is hierbij wel belangrijk dat je jezelf bezig kunt houden. Als je alleen thuis gaat zitten zonder afleiding, word je hier niet veel beter van. Probeer hierbij ook te kijken naar dingen die je nog nooit hebt gedaan. Maak een verre reis in je eentje of zoek een leuke hobby waar je veel tijd in kunt steken


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies