Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Ware liefde. Wat is het en hoe vind je het?

Ware liefde. Wat is het en hoe vind je het?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zet een willekeurige romantische Hollywoodfilm op en je krijgt ware liefde op een zilveren schaaltje voorgeschoteld. Een vurige romantiek tussen twee personen die menig hart doet smelten en waar de vonken vanaf spatten. Het is slechts één voorstelling van het begrip. Ware liefde hoeft echt niet altijd per definitie groots, meeslepend en luidruchtig te zijn. Vaak kan men ook die èchte, authentieke liefde terug vinden in de kleine dingen. Dingen zoals een handgeschreven briefje die je partner in de ochtend op de tafel achtergelaten heeft, om te laten weten dat hij of zij van je houdt. Wat betekent ware liefde voor jou en hoe vind je het? Lees verder en wellicht kom je tot nieuwe inzichten.

Wat is ware liefde?
Wat ware liefde voor jou betekent, is onder meer afhankelijk van je referentiekader. Cultuur, eerdere ervaringen, leeftijd en opvoeding zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de betekenis die een individu aan ware liefde geeft. Dat heeft als gevolg dat iedereen ware liefde anders ervaart. Dat maakt het moeilijk een algemene definitie van ware liefde te geven. Over het algemeen kunnen we stellen dat bij ware liefde gedacht wordt aan een uiterst intense, pure liefde die onvoorwaardelijk is, levenslang duurt en alles overwint. Toch strookt dit beeld niet altijd met de realiteit en zal iedereen het begrip voor zichzelf moeten definiëren.

Hoe vind je de ware liefde?
Ware liefde vind je niet. Ware liefde vindt jou. Het treft je, vaak op het moment waarop je het het minst verwacht. Je kunt het lot echter wel een handje helpen. Bijvoorbeeld door zelf actief op zoek te gaan. Om je daar bij te helpen hebben we hieronder de populairste datingsites verzameld waarvan de leden oprecht op zoek zijn naar ware liefde.


ParshipBezoek Parship 

Soort zoekt soort en het is nu eenmaal zo dat hoger opgeleiden zich vaker aangetrokken voelen tot andere hoger opgeleiden. In dat kader kun je je als hoger opgeleide het beste inschrijven op Parship.nl. Hier tref je single mannen en vrouwen aan die serieus op zoek zijn naar ware liefde en met een slagingspercentage van 38% maak je een goede kans om die droomman of vrouw eindelijk te vinden.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper 

Op de grootste datingsite van Nederland verspreid je je kansen om de ware liefde te vinden. Pepper richt zich niet specifiek op één doelgroep en je zult dan ook een grote diversiteit zien binnen de verschillende leden. Het merendeel is echter wel serieus op zoek naar een relatie zoals de homepagina van Pepper doet vermoeden. Zoek je ware liefde? Dan is Pepper.nl een prima uitgangspunt.

Bezoek Pepper

Lexamore

Waar Lexa zich voornamelijk richt op oriëntatie op de datingmarkt en het vinden van een leuke date, richt Lexamore (van dezelfde ontwikkelaar) zich meer op het vinden van ware liefde. De leden op Lexamore zijn allemaal op zoek naar een serieuze relatie en daardoor vergroot je natuurlijk de kans om de liefde van je leven tegen te komen. Middels een uitgebreid matchingsysteem word je aan leuke single mannen of vrouwen gekoppeld die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren en interesses. Dit maakt het vinden van de ware liefde uiteraard een stuk makkelijker dan wanneer je zelf uitgebreid op zoek moet gaan.


Ware liefde (be)houden
Zodra je je ware liefde hebt gevonden begint het eigenlijk pas. Want iets vinden is vaak makkelijker dan het behouden. Hoe behoud je je ware liefde? We geven je een aantal handige tips. Om ware liefde te vinden en te behouden zul je allereerst bij jezelf na moeten gaan welke betekenis jij zelf geeft aan het begrip. Wat vind jij belangrijk en waar word jij intens gelukkig van? Hoe zit dat bij je partner?

Wat vindt hij of zij belangrijk en waar wordt hij of zij gelukkig van? En hoe definieert hij of zij ware liefde dan precies?
Daarbij geldt ook dat kiezen voor elkaar niet alleen betekent dat je kiest voor iemands goede eigenschappen, maar ook voor iemands minder goede karaktertrekken. Hou hier rekening mee. Een relatie waarin men elkaars goede én minder goede punten respecteert en accepteert, komt dicht in de buurt van ware liefde.

Weet ook dat er geen relatie is waarin alles altijd perfect verloopt. Er zullen momenten zijn, wanneer het even niet van een leien dakje gaat, bijvoorbeeld wanneer jullie ruzie hebben. Dit doet niets af aan de liefde die jullie voor elkaar voelen. Je partner kan nog steeds je ware liefde zijn, zelfs wanneer je hem of haar op dat soort momenten het liefst achter het behang plakt.

Ware liefde (blijven) uitdrukken
Het belangrijkste onderdeel van het behouden van ware liefde is je liefde voor de ander (blijven) uitdrukken. Het draait daarbij vaak niet alleen om woorden, maar ook om daden. Je partner kan bijvoorbeeld wel zeggen dat hij of zij van jou houdt, maar wanneer hij of zij het niet laat zien, dan hebben die woorden weinig betekenis.

Het eerder genoemde handgeschreven briefje op de ontbijttafel is een mooi voorbeeld hoe je met een klein gebaar je liefde kunt uiten. Zelfs mensen die al eeuwen in dezelfde relatie zitten zullen een gebaar als dit weten te waarderen en (al is het maar voor even) weer dat verliefde gevoel ervaren.

En dat is toch hetgeen wat de meeste mensen bedoelen als ze het over ware liefde hebben. Dat de ander je na al die tijd nog steeds vlinders kan bezorgen. Dat moet dan haast wel ware liefde zijn.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement