Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tips voor een goede relatie

Tips voor een goede relatie

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Na een aantal zeer geslaagde dates en een ontzettende leuk contact tussen jou en je match, ben je tot de conclusie gekomen dat je tot over je oren verliefd bent. En dat is nog zacht uitgedrukt!

Wanneer hij of zij naar je lacht of je aankijkt, dan voel je dat heerlijke gevoel dat liefde met zich meebrengt door heel je lichaam gieren. Gelukkig is dat ook wederzijds. Je krijgt geen genoeg van die knappe vent of mooie dame en samen besluiten jullie datgene wat tussen jullie speelt een naam te geven: een relatie. En daar wil je het liefste zo lang mogelijk van kunnen genieten.
Om je daarin te ondersteunen, hebben wij in dit artikel een aantal mooie tips voor je verzameld.

Praten en luisteren
Een goede relatie valt of staat bij een goede communicatie. Maar wat wordt onder een goede communicatie verstaan? Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen manier van communiceren, maar het zal in ieder geval tweerichtingsverkeer moeten zijn. Dat betekent dat je niet alleen zult moeten praten over jouw gevoelens, gedachten en ervaringen, maar ook goed zult moeten luisteren naar datgene wat jouw partner te vertellen heeft.

In de beginfase van je relatie zal dat geen probleem zijn. Aangezien jullie zò verliefd zijn op elkaar, kun je vaak aan niets anders dan jouw partner denken. Blijf echter altijd aandacht schenken aan de communicatie tussen jullie, ook wanneer jullie al wat langer samen zijn. Wanneer je daar elke dag de tijd voor neemt, zul je zien dat je relatie alleen maar sterker wordt.

Geven en nemen
Als één partij binnen een relatie alleen maar neemt en de ander alleen maar geeft, dan is de relatie vaak geen lang leven beschoren. Wanneer je ziet dat je partner altijd moeite voor jou doet, regelmatig een cadeautje voor je koopt of altijd de eerste is die contact met jou zoekt om te vragen hoe je dag was, ga dan zeker niet achterover leunen op je stoel met je voeten omhoog. Het is fijn om gewaardeerd te worden, maar jouw partner heeft ook waardering nodig.

Schroom daarom zeker niet om je liefde aan je partner te tonen. Dat kun je op verschillende manieren doen, waarbij de kleinste manieren vaak de leukste zijn. Denk daarbij aan een spontane knuffel en een flinke langdurige kus, wanneer je partner thuiskomt van een lange dag arbeid. De lach op het gezicht van je partner zal boekdelen spreken.

Blijven daten
Daten houdt niet op bij het beginnen van een relatie. Daarmee bedoelen we daten met elkaar natuurlijk. Zorg dat je regelmatig iets leuks organiseert en noem het dan een “date”.
Als mensen zijnde, zijn we nooit uitgeleerd en kunnen we elkaar altijd beter leren kennen en leren van elkaar. Door het daten aan te houden binnen je relatie, geef je jezelf en je partner de kans om tijd met elkaar te spenderen, te lachen en te praten. Dat draagt vervolgens weer bij aan een goede communicatie.

Daarnaast is het bezoeken van bijvoorbeeld een leuk restaurant een mooie gelegenheid om jezelf uit te dossen voor je partner. Daarmee laat je zien dat jij het belangrijk vindt er goed uit te zien voor jouw grote liefde en dat je bereid bent om inzet te (blijven) tonen.

Iedere relatie is anders
Een relatie tussen twee mensen die verliefd zijn op elkaar en van elkaar houden, kan één van de mooiste dingen zijn die het leven te bieden heeft. Door een relatie met iemand te beginnen, ga jij jouw geschreven en nog te schrijven verhaal intensief delen met een ander. Daarbij streef je natuurlijk naar een goede relatie waarin jullie samen veel lachen en veel leuke activiteiten ondernemen.

Er bestaat echter geen garantie tot succes of een handleiding die dat geeft. Ieder persoon is anders, elke relatie is anders. Het is belangrijk om elkaar te leren kennen, achter elkaars goede en minder goede eigenschappen te komen en vooral de relatie de tijd te geven om te groeien.

Houd jij van je partner en houdt je partner van jou, dan rolt het balletje meestal vanzelf. Een goede relatie is echter net zoals Keulen en Aken niet op één dag gebouwd. Houd in ieder geval in gedachten dat het belangrijk is om voldoende tijd te steken in datgene wat jij en je partner hebben en neem onze tips daar in mee. Zo kun je samen met jouw liefde het fundament leggen naar een goede relatie.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies