• Onafhankelijk vergelijken
  • 213 datingsites & 21 apps
  • 468 dating artikelen

verliefd-op-iemand-anders

Wat te doen als je verliefd bent op een ander?

Relatieproblemen  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Verliefd worden op een ander. Het kan de beste overkomen, maar hoe ga je er mee om? Wat kun je het beste doen als je in zo’n situatie terecht komt en andersom; wat als jouw partner verliefd wordt op een ander? De antwoorden op deze vragen en meer ontdek je in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Gevoelens voor een ander

Je hebt een relatie. Misschien wel al heel lang. Misschien zit het allemaal goed. Wellicht ook helemaal niet. Vooral wanneer dit laatste het geval is schuilt er altijd het gevaar dat je je heil ergens anders zoekt. Of vindt, want om verliefd te worden op een ander hoef je natuurlijk helemaal niet ‘op zoek te zijn’. Het kan ook gewoon op je pad komen.

Een nieuwe collega. Een leuke vader of moeder op de sportvereniging. Een gezellig gesprek op het schoolplein waarbij je de vlinders plots door je lijf voelt fladderen. Vaak overkomt het je. Zomaar. Plots. Vanuit het niets. En dan?

Hoe ga je er mee om?
Dat is een moeilijke vraag. Want iedereen is immers anders en iedere situatie is ook anders. Verliefd worden op een ander kan iedereen overkomen. Het hoeft helemaal zelfs niet zo te zijn dat je huidige relatie niet goed meer zit.

Als we vanuit de biologie gaan kijken zijn er slechts weinig diersoorten 100% monogaam. Het merendeel is biologisch gezien ingesteld op polygamie/polyamorie; de vrouwtjes zoeken het sterkste mannetje en de mannetjes willen hun nageslacht zo wijd mogelijk verspreid hebben en hoe kan dit beter dan door je kansen te spreiden bij meerdere partners?

Wat dat betreft is het niet gek dat wij mensen gevoelens kunnen ontwikkelen voor meerdere personen. Het belangrijkste daarbij is en blijft dat je voor jezelf ontdekt welke gevoelens er precies spelen. Is dit lust? Of is het toch serieuzer en denk je in die ander je ‘echte’ levenspartner te hebben gevonden? Belangrijke vragen. Moeilijke antwoorden. Want je antwoorden hebben altijd consequenties. Kies je voor je huidige partner dan zal misschien altijd het gevoel blijven klagen van “hoe zou het met die ander geweest zijn?”, maar kies je voor ‘de ander’ dan gok je. Je weet immers niet hoe het zal zijn en verliefdheid gaat op een gegeven moment ook over in houden van. Of misschien wel helemaal niet. En dan? Dan heb je je huidige relatie waarvan je wist wat je er aan had, opgegeven. Misschien is het dat uiteindelijk helemaal niet waard, maar zeker weten van tevoren kan simpelweg niet. Het blijft een gok.

Om voor jezelf iets meer zekerheid in te bouwen is het goed dat je ontdekt wat de verliefdheid voor jou nu daadwerkelijk betekent. Zodat je straks niet de verkeerde keuze maakt. De tip die we je geven is onorthodox, maar hij werkt wel: ga (online) daten! Huh?! Sporen jullie van datingsitekiezen.nl me nu aan om mijn huidige partner te belazeren? Zeker niet.

Maar als je zelf twijfelt of je huidige partner het wel voor je is en je daarnaast ook twijfels hebt over de ander waar je verliefd op bent, is het zo’n gek idee nog niet. Je ontdekt door contact te hebben met verschillende mannen of vrouwen vanzelf of de verliefdheid echt is (dus dat het daadwerkelijk om de persoon in kwestie te doen is) of dat het je eigenlijk alleen maar om lust is te doen. Aan de hand van die antwoorden kun je een veel doordachtere keuze maken tussen je huidige partner en de nieuwe man of vrouw waar je verliefd op bent geworden.

Hieronder volgen de beste datingsites waar je snel en makkelijk in contact kan komen met de overige leden:


Parship

Dé datingsite waar je razendsnel contact legt met de overige leden. Mannen en vrouwen die zich aangemeld hebben op Pepper.nl zijn op zoek naar een date, vriendschap en/of een relatie. Het ledenbestand is groot en de verhouding mannen-vrouwen is ongeveer gelijk. Zowel als man, als als vrouw is Pepper dan ook zeer geschikt om te ontdekken wat je gevoel nu daadwerkelijk is. Pepper is aangesloten bij het Thuiswinkel keurmerk en tevens mede oprichter van het keurmerk Veilig Daten. Om je privacy hoef je je dan ook absoluut geen zorgen te maken op Pepper.nl

Bezoek Parship.nl »

Pepper

Lexa geldt als (één van) de grootste datingsite(s) van Nederland. De website is al meerdere keren uitgeroepen tot website van het jaar en het ledenbestand is groot én divers. Net als bij Pepper zul je hier dan ook mannen en vrouwen vinden die op zoek zijn naar uiteenlopende zaken in verschillende leeftijdscategorieën. De chatfunctie op de website maakt het mogelijk om direct in contact te komen met leuke single mannen en vrouwen en dit maakt Lexa ideaal om te ontdekken hoe het met je verliefdheid voor die ander zit.

Bezoek Pepper.nl »

Second Love

SecondLove richt zich specifiek op mensen die al in een relatie zitten en die op zoek zijn naar een (buitenechtelijk) avontuurtje. De website wordt dan ook veelvuldig gebruikt om een seksdate te maken, maar dat is niet de reden waarom we SecondLove hebben opgenomen in dit lijstje datingsites. Discretie is namelijk een groot goed op SecondLove.nl en dat is natuurlijk erg fijn wanneer je al in een relatie zit. Bij Lexa en Pepper bestaat altijd de kans dat bevriende singles van jouw partner plots opduiken bij de overige leden met alle gevolgen van dien. Bij SecondLove bestaat die kans ook wel, maar de andere partij zal ook niet graag bekend staan als lid op SecondLove en zal dan ook niet zo snel naar je partner toestappen om zijn of haar bevindingen kenbaar te maken. Dit maakt SecondLove eigenlijk de perfecte online datingsite om je ware gevoel te ontdekken omtrent de verliefde gevoelens voor een ander.

Bezoek Secondlove.nl »

Als je partner verliefd wordt op een ander
Zoals gezegd kan het iedereen overkomen. Ook jouw partner waar je het nooit van zou kunnen vermoeden. Het is een understatement om dit vervelend te noemen; je wereld stort op dat moment even in en onzekerheid zal op dat moment je grootste zorg zijn.

Want hoe gaat het dan verder?
Verlaat hij of zij mij nu? Of blijven we toch bij elkaar en proberen we samen de band die we hebben te versterken? Maar wat als het dan over een poosje weer gebeurt? Als het eenmaal kan, kan het ook een tweede maal.

Het belangrijkste in zo’n situatie is dat je praat. Met elkaar, maar ook met anderen. Zulk heftige gevoelens en emoties als deze moet je niet alleen willen verwerken. Zelfs niet als de schaamte erg groot is naar je vriendinnen of vrienden toe om het kenbaar te maken.

Gun elkaar daarnaast ook de tijd om te ontdekken wat dit hele gebeuren nu precies is en waar het door ontstaan is. Net als dat diegene die verliefd wordt op een ander moet ontdekken wat de gevoelens nu precies zijn, zo zal ook jij moeten ontdekken wat je zelf nu precies met deze gevoelens aan moet.

Neem hoe-dan-ook geen overhaaste beslissingen, aan welke kant van de situatie je ook staat, want de situatie is al vervelend genoeg, laat staan dat je daardoor de liefde van je leven (onnodig) kwijt raakt.

Zelf meegemaakt? Vertel ons je bevindingen in de reacties hieronder. Zijn wij (en onze bezoekers) altijd erg benieuwd naar!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Wat te doen als je verliefd bent op een ander?

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement