• Onafhankelijk vergelijken
  • 212 datingsites & 21 apps
  • 462 dating artikelen

getrouwde mensen

Verliefd op een getrouwde man: wat moet je doen?

Relatieproblemen  Vreemdgaan Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Tijdens het sporten, op je werk of in de supermarkt heb je een leuke man ontmoet, waarmee je goed kunt praten en kunt lachen. Tijdens jullie gesprekken, ben je erachter gekomen dat jullie veel gemeenschappelijke interesses hebben. Hoe vaker je deze man tegenkomt, hoe leuker het lijkt te worden.

Je realiseert je dat je steeds vaker aan hem denkt en dan raakt het je als een donderslag bij heldere hemel: je bent verliefd. Er is alleen één probleem: de man waarmee jij romantische scènes naspeelt in jouw gedachten heeft een ring om zijn vinger. Diep in je hart weet je dat jouw liefde niet beantwoord zal worden. Helaas laat verliefdheid zich niet uitschakelen door een simpele druk op een knop.

Meer vissen in de zee
Verliefdheid kun je niet plannen, het overkomt je. Het kan je raken op het eerste gezicht, maar het kan ook groeien door ontmoetingen, gesprekken en het spenderen van tijd met iemand. Een liefde die niet beantwoord wordt, kan iemand zielsongelukkig maken. Zeker in het geval wanneer de man waarop jij verliefd bent, de liefde aan iemand anders heeft verklaard en (gelukkig) getrouwd is. Natuurlijk heb je er niet bewust voor gekozen om verliefd te worden op een getrouwde man, maar het gevoel zit in je systeem en dat is niet eenvoudig om het eruit te krijgen. Je wilt echter niet verantwoordelijk zijn voor het stoken in een goed huwelijk en op een gebroken hart zit je ook niet te wachten.

Gelukkig zijn er altijd meer vissen in de zee en kan het aanmelden op een datingsite dan een goede manier zijn om een man te vinden die klaar staat om jouw liefde te ontvangen. Wij denken graag met je mee en hebben twee datingplatforms geselecteerd die jou in staat stellen die vurige verliefdheid te verleggen.


Parship

Het ontmoeten van een nieuwe man kan de afleiding bieden die jij nodig hebt. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat je een nieuwe (beschikbare) man ontmoet, kun je je het beste aanmelden op een site met een groot aantal leden. Parship is daar een schoolvoorbeeld van en wordt ook wel de grootste datingwebsite die ons land rijk is genoemd. Je kunt na het aanmelden en het aangeven van je voorkeuren vliegensvlug op zoek naar mannen uit jouw regio, die op zoek zijn naar een leuk gesprek, een date of een relatie. Daarnaast kun je ervan uitgaan dat deze mannen beschikbaar zijn en hoef je absoluut niet bang te zijn om verliefd te worden. Het platform heeft vele mogelijkheden om een nieuwe liefde te vinden. Zo kun je eenvoudig een gesprek beginnen met iemand en kun je bij het bezoeken van een profiel op een hartje klikken om te laten weten dat jij interesse in deze persoon hebt. Op basis van de door jouw aangegeven voorkeuren selecteert het systeem een aantal matches, waardoor het makkelijker wordt om iemand te vinden die ècht bij jouw past.

Bezoek Parship.nl »

Pepper

Om je gedachten te verzetten èn je kans te vergroten op het ontmoeten van een beschikbare man, is het aanmelden op Pepper een goed idee. Dit platform stelt jou namelijk in staat een fotocollage te maken over jezelf, zodat de bezoeker van jouw profiel pas ècht een goede indruk krijgt van wie jij bent. Het maken van een collage en het selecteren van foto’s en afbeeldingen die iets vertellen over jezelf, kan een goede afleiding zijn zodat jij even niet meer denkt aan de onbereikbare liefde. Tegelijkertijd werk jij aan een mooi plaatje voor de liefde die wèl bereikbaar is. Pepper telt vele mannelijke leden, die op zoek zijn naar een date of een relatie.
Het contact leggen op Pepper.nl is eenvoudig: je kunt een bericht sturen of aangeven dat jij een foto of afbeelding van de collage van een ander leuk vindt. Misschien vloeit daar wel een leuk contact uit voort dat jou helpt de liefde voor die getrouwde man te doen vergeten.

Bezoek Pepper.nl »

De andere kant van het verhaal
In dit artikel zijn we er tot nu toe min of meer vanuit gegaan dat relaties met getrouwde mannen niet werken. Omdat dit toch wel vaak uit de praktijk blijkt; jij bent hopeloos verliefd en de getrouwde man verwelkomt zijn ‘geheime affaire’ met open armen. De tijd vordert en verstrijkt, de jaren gaan voorbij. Jij blijft hopeloos verliefd, maar de getrouwde man heeft geen enkele intentie om zijn vrouw te verlaten. In ieder geval niet voor jou. Zonde van je tijd en energie. Die kun je dan beter in een partner stoppen die jouw liefde wél voor 100% kan beantwoorden.

Toch zijn er uitzonderingen. Blijkt de getrouwde man jou veel leuker te vinden dan zijn eigen vrouw. Wij zullen nooit aansporen om te stoken in een huwelijk, maar soms horen mensen nu eenmaal bij elkaar. Zo simpel kan het natuurlijk ook zijn.

Mocht je merken dat het huwelijk tussen de getrouwde man en zijn partner niet meer helemaal is wat het zou moeten zijn, kun je beginnen met voorzichtige avances maken. Een ‘onschuldige’ dubbelzinnige opmerking tussendoor of een kleine aanraking wanneer hij een grapje maakt. Beetje bij beetje zul je dan zelf ontdekken hoe de situatie er voor ligt en kun je zelf inschatten of je serieus werk van je verliefdheid moet maken, of dat je het beter kunt laten voor wat het is.

Als je de boot niet al teveel wilt afhouden kun je het natuurlijk ook directer aanpakken en je verliefdheid open en bloot kenbaar maken aan de man in kwestie. Je zet de getrouwde man dan min of meer voor het blok, maar je weet op die manier wel direct waar je aan toe bent. Wie weet is hij net zo verliefd op jou als jij op hem. Je bespaart je in dat geval de moeite van voorzichtige balletjes (blijven) opgooien.

Hier zit echter ook een keerzijde aan; je kunt de opgebouwde vriendschap namelijk zomaar in één klap op het spel zetten. Wanneer de getrouwde man jou niet als potentiële partner ziet zal de vriendschap nog maar moeilijk werken.

Vooral wanneer de getrouwde man een collega is, is deze methodiek ten zeerste af te raden. Je open- en eerlijkheid kan dan tenslotte voor grote problemen zorgen op de werkvloer en je zult dan ook goed na moeten denken of deze rigoureuze aanpak in jouw situatie wel de beste is. Verliefdheid is leuk, maar zou je je baan er voor op het spel durven zetten?

Vind de getrouwde man jou toch net zo leuk als jij hem? Ga er dan voor, maar gun de man in kwestie dan de tijd om zijn zaakjes op een verantwoorde manier op te lossen, zodat jullie met een schone lei aan jullie relatie kunnen beginnen. Een scheiding is immers niet zomaar iets en er gaat altijd wat tijd overheen voordat alles helemaal is afgesloten. Dring jezelf hierbij niet op, maar geef de man natuurlijk ook niet teveel ruimte. Anders komt hij misschien toch tot de conclusie dat hij wilt vechten voor zijn huidige relatie en kom jij met een gebroken hart te zitten.

Zet jezelf op de eerste plek
Voorkom in ieder geval ten alle tijden dat je een minnares wordt die haar tijd verdoet aan een man die zijn vrouw nooit zal verlaten. Kies in dat geval eieren voor je geld en laat die geweldig leuke man voor wat het is.

Hoewel dit ontzettend moeilijk kan zijn en het een ware hel is om verliefde gevoelens te negeren, adviseren we je in dat geval toch om vooral tijd te steken in jezelf en in het ontmoeten van andere, nieuwe mensen.
Of dit nu online op een datingsite is of gewoon op de ouderwetse manier in het dagelijks leven; ook voor jou loopt er iemand rond, waarmee je onbezorgd dat gevoel van verliefdheid kan delen en die op een dag een ring om jouw vinger zal willen plaatsen!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die graag gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Verliefd op een getrouwde man: wat moet je doen?

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement