Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

14 Tips voor als je verliefd bent op een getrouwde man

Vreemdgaan
14 Tips voor als je verliefd bent op een getrouwde man

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je bent vrijgezel en ineens gebeurt het: je merkt dat je als een blok valt voor die getrouwde of bezette man. Dat kan iemand zijn van je werk of iemand die je elders hebt ontmoet. Verliefd zijn op een man die bezet is kan knap lastig zijn.

Hoe ga je hier mee om en wat kan je het beste wel of juist niet doen? Er kan in sommige gevallen een relatie ontstaan, maar dat gebeurt lang niet altijd.  In elk geval is het belangrijk dat je jezelf niet wegcijfert. In deze blog lees alle tips over wat je kunt doen als je verliefd bent op een bezette man.


1.Trek je niks aan van anderen

Wij Nederlanders staan altijd voorop als het gaat om het beoordelen van een ander. Zeker relaties zijn een veelbesproken onderwerp. Zeker vrouwen onder elkaar, of vrouwen die een partner hebben gehad die vreemdging, hebben hun mening klaar.

Trek je hier niets van aan. Verliefd is verliefd, en niets is zo persoonlijk als een relatie. Wel is het voor jezelf handig om er niet mee te koop te lopen. Je staat waarschijnlijk niet te wachten op nare of kortzichtige reacties.


online daten

2. Zoek afleiding, ga online daten!

Verliefd zijn op een bezette man kan mooi en spannend zijn, maar het is ook vaak onzeker. Hoe ontzettend lastig het ook is, probeer je aandacht ook te vestigen op andere mannen. Zeker wanneer je vermoedt dat de man niet van zijn vrouw zal scheiden. Op dat punt kan het goed zijn om jezelf er langzaam op voor te bereiden dat hij niet voor jou kiest. Hou gerust je ogen open. Je kan jezelf wat afleiden door eens een leuke datingsite uit te proberen om leuke mannen te ontmoeten.

Hierbij twee hele leuke datingsites waarbij je gratis een profiel kunt aanmaken:


ParshipBezoek Parship 

Om de kans zo groot mogelijk te maken dat je een beschikbare man ontmoet, kun je je het beste aanmelden op een site met een groot aantal leden. Parship is daar een schoolvoorbeeld van. Je kunt na het aanmelden en het aangeven van je voorkeuren vliegensvlug op zoek naar mannen uit jouw regio, die op zoek zijn naar een leuk gesprek, een date of een relatie.

Bezoek Parship

LexaBezoek Lexa 

Om je gedachten te verzetten èn je kans te vergroten op het ontmoeten van een beschikbare man, is ook het aanmelden op Lexa een goed idee. Dit platform stelt jou namelijk in staat een fotocollage te maken over jezelf, zodat de bezoeker van jouw profiel pas ècht een goede indruk krijgt van wie jij bent. Misschien vloeit daar wel een le uit voort dat jou helpt de liefde voor die getrouwde man te doen vergeten.

Bezoek Lexa

3. Wees realistisch over je kansen

In het gunstigste geval ben jij de grote liefde van je getrouwde collega. Dan is er een kans dat hij zijn partner verlaat voor jou. Dit zal niet zonder hindernissen gaan, maar het gebeurt soms wel.

Toch is de kans ook zeer aanwezig dat hij niet voor jou kiest. Niet omdat je niet goed genoeg bent, maar omdat:

 • Zijn huwelijk prima is, maar niet meer zo spannend. Hij houdt van zijn vrouw, maar een nieuwe liefde (met jou) is waanzinnig intens. Hij geniet van het nieuwe, verliefde gevoel maar hij wil zijn vrouw niet per se kwijt.
 • Het is alleen lust. Dit zal je echter merken aan de manier waarop hij met je omgaat.
 • Hij houdt van zijn partner, maar ook van jou. Hij zal nooit de knoop door durven hakken. Dit wordt nog gecompliceerder als de getrouwde man ook kinderen heeft. Dan staat er nog meer op het spel.
 • De (stiekeme) relatie met jou geeft de getrouwde man zo’n boost, dat de relatie met zijn partner ook een stuk beter gaat! Dit komt omdat hij geïnspireerd is door de spannende afspraken met jou, en hij daar een goed humeur door heeft.
 • Een deel van de spanning van een affaire, zit ‘m erin dat het stiekem gebeurt. Als de affaire aan het licht komt bij de partner van de man en zij verlaat hem, is het vuur van de ontmoetingen soms ineens weg.

Het lastige hierbij is dat je natuurlijk niet zeker weet wat er zich thuis bij jouw collega afspeelt. Je zal op je gevoel af moeten gaan, en op wat hij je vertelt.

Om jezelf te beschermen is het slim om er niet vanuit te gaan dat hij bij zijn vrouw weg gaat. Zeker niet als je hem nog niet zo lang kent.


blank

4. Bespreek je gevoelens

Verliefdheid op iemand die getrouwd is, is niet altijd eenvoudig. Het is daarom goed als je er met iemand over praat. Stiekem gedoe en het feit dat je niet zeker weet of iemand voor je zal gaan, kunnen ervoor zorgen dat je niet altijd lekker in je vel zit.

Het scheelt als je af en toe je hart kan luchten. Zo kan je de situatie relativeren en eens vanuit een andere hoek bekijken.

Vertel niet iedereen over je verliefdheid. Bij sommige mensen ligt het feit dat je omgaat met een getrouwde man, gevoelig. Trek je daar niets van aan, maar bescherm je zelf waar dat mogelijk is.


5. Geloof niet alles wat hij zegt

Een getrouwde man die helemaal gek is op wat jullie (stiekem) samen hebben, zal makkelijk dingen beloven die hij niet altijd waar kan maken. Dit komt omdat hij erg naar jullie afspraakjes kan verlangen.

Mannen versieren graag een vrouw die ze aantrekkelijk en sexy vinden. Helaas wil dat niet zeggen dat ze dan niet meer bij hun vrouw (en kinderen) willen zijn. Hoe moeilijk het ook is, klamp je niet teveel vast aan zijn beloftes.

We willen hiermee niet zeggen dat geen enkele man zijn beloftes nakomt, maar wel dat er door de spanning van stiekeme afspraken dingen gezegd worden die hij niet waar kan maken. Een voorbeeld is dat jullie weer afspreken, en hij er helemaal van onder de indruk is hoe aantrekkelijk, mooi en lief hij je vindt.

In het vuur kan hij dan misschien zeggen dat hij snel een scheiding aanvraagt. Helaas kan dat in de praktijk moeilijker liggen: hij kan nog steeds heel veel om zijn vrouw geven en misschien zijn er ook kinderen in het spel.


vechten tegen verliefdheid

6. Praat niet met hem over zijn vrouw

Hem eindeloos laten praten of mopperen over zijn vrouw of vriendin maakt jullie samenzijn er echt niet beter op. Integendeel zelfs! Waarschijnlijk sta je er niet bepaald op te wachten. Met hem meepraten is niet erg netjes. Je kent zijn vrouw immers niet en je kan geen partij kiezen. Probeer gesprekken over haar zoveel mogelijk af te kappen of te beperken. Doe dat ook wanneer hij er maar over blijft praten en klagen. Jij kan er niets aan toevoegen en hoeft er niets mee te doen.

Bovendien wil je dat hij aan jou denkt, en niet aan zijn vrouw. Dat doe je onder meer door zo min mogelijk aandacht aan haar te besteden. Zeker als jullie samen zijn!


7. Cijfer jezelf niet weg in de relatie

Je hebt een (stiekeme) relatie met een getrouwde man. Hoe dat verder loopt weet je nog niet, maar je weet wel dat je stapelgek op hem bent. Het is voor je eigen welzijn belangrijk dat je jezelf niet gaat wegcijferen in de relatie.

Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld dat de man alleen bepaalt wanneer jullie elkaar zien, en jij maar zit te wachten. Of dat je er enkel en alleen mee bezig bent om het hem naar de zin te maken.

De moeite voor de relatie moet van twee kanten komen, en het is belangrijk dat je je gewaardeerd voelt als je bij hem bent. Als dit niet in evenwicht is, cijfer je jezelf weg en daar word je ongelukkig van.


blank

8. Zorg ervoor dat hij zich goed voelt bij jou

Veel getrouwde mannen die klagen over hun huwelijk, hebben een vrouw waar ze misschien helemaal gek op zijn, maar die geen rekening (meer) met hem houdt. Dat zorgt voor allerlei ergernissen en daarom klaagt hij.

Typische voorbeelden zijn:

 • Zijn vrouw heeft overal wat op aan te merken.
 • Hij krijgt niet genoeg tijd voor zichzelf
 • Er valt nooit wat te lachen.
 • Weinig of passieloze seks.
 • Er wordt weinig rustig gepraat met elkaar, maar er is veel (onredelijke) kritiek.
 • Hij heeft het gevoel dat zijn vrouw of vriendin over hem heen loopt (al zal hij dat niet snel vertellen).

Je hoeft jezelf niet weg te cijferen, maar zorg ervoor dat hij zich bij jou kan ontspannen. Geef hem bijvoorbeeld complimentjes en gun hem ook tijd voor zichzelf. Dat laatste is iets wat veel mannen missen in hun relatie.

Is er iets waar je mee zit, probeer dit dan niet te uiten in beschuldigingen zoals ‘Je doet nooit wat voor me!’ of ‘Jij bent alleen maar met jezelf bezig!’ Daar heeft de man thuis misschien ook mee te maken. Zulke opmerkingen maken werkt dus averechts. Probeer het anders te brengen zoals: ‘Ik vind het soms moeilijk dat ik je zo weinig zie.’


blank

9. Dit is wat elke man belangrijk vindt

Hierboven hebben we het ook een paar keer gezegd: wat een man die om je geeft van je wil, is helemaal niet zo ingewikkeld. Het lijkt alleen al snel ingewikkeld wanneer jullie stiekem samen afspreken, want alles voelt dan spannender. Toch is er een basis die de kans groter maakt dat de relatie met de getrouwde man slaagt.
De volgende vier dingen zijn belangrijk voor elke man:

 • Rust
 • Zich nodig voelen (ook al ben je nog zo’n zelfstandige en onafhankelijke vrouw).
 • Seks
 • Waardering krijgen (complimentjes, verrassen, knuffelen).

Als je hem deze dingen kan geven, zal het moeilijk voor hem worden om je te weerstaan. Jij mag daarentegen terugverwachten dat hij ook aandacht heeft voor wat jij wilt.


10. Verras hem met kleine dingen

Mannen zijn dol op een lieve verrassing. Het leuke is dat je daar helemaal niet zo veel moeite voor hoeft te doen. Voor een man is het al heel aantrekkelijk als het iets liefs of zorgzaams is. Doe dus geen moeite voor een luxe of dure geur of iets anders, maar wees jezelf en verras hem met iets anders zoals:

 • Een mooi lingeriesetje aantrekken.
 • Iets lekkers voor hem koken.
 • Het geven van een klein, lief cadeautje
 • Een lief briefje in zijn zak of tas kopen.
 • Kaartjes kopen voor een wedstrijd van zijn favoriete voetbalclub.
 • Kaartjes voor een film die hij graag wil zien.
 • Een massage
 • Een ontbijtje op bed.

Dat de verrassing niet iets duurs hoeft te zijn, zeggen we niet om jou kosten te besparen. Belangrijk voor een man is dat hij zich gewaardeerd voelt. Tegelijkertijd wil hij het gevoel hebben dat jij graag voor hem zorgt. Met een lieve verrassing kan je hem dit gevoel geven.


11. Heb je er echt een goed gevoel over? Ga ervoor

Hij zit nog in een relatie, maar je merkt aan alles dat de man vol voor je gaat. Zo doet hij zijn best om jou te zien en is niet alleen de seks goed, maar jullie gesprekken ook. Hij is betrokken bij je, en laat veel van zich horen.

Als hij écht om je geeft en meer van jou houdt dan van zijn vrouw, maak je een kans. Ga ervoor, en focus je op hem. Je weet alleen zeker of jullie samen een kans van slagen hebben, als je jezelf kwetsbaar opstelt en laat merken dat je echt om hem geeft.

Want we hebben hierboven dan wel de risico’s besproken van verliefd zijn op een getrouwde man, het kan natuurlijk ook slagen. Gun hem dan wel de tijd om zijn scheiding of het uit elkaar gaan met zijn ex, te regelen en te verwerken.


12. Maak er geen concurrentiestrijd van

Als je wilt gaan voor een getrouwde man, moet de insteek zijn dat hij verliefd wordt op jou. Niet dat je hem van zijn vrouw afpakt. De laatste insteek gaat namelijk niet werken: je kan zijn gedrag niet beïnvloeden door de concurrentiestrijd met een andere vrouw aan te gaan. Het belangrijkste is dat hij en jij op het gemak zijn bij elkaar.

Wat we ook al aangaven, is dat het niks toevoegt om de aandacht te richten op zijn vrouw of vriendin. Focus je op jullie samen, en geef hem een relaxed gevoel als hij met jou is.


13. Stop ermee als de relatie teveel ten koste gaat van jezelf

Sommige vrouwen hebben al jarenlang een relatie met een getrouwde man die haar belooft bij zijn vrouw weg te gaan. Die belofte wordt van tijd tot tijd gedaan, maar niet nagekomen. In zo’n geval blijf je jaren wachten op een man die getrouwd is en niet gaat scheiden. Het lastige eraan is ook dat het feit dat je hem niet voor jezelf kan hebben, de verliefdheid alleen maar zal aanwakkeren. Dat is helaas hoe het in je hersenen werkt met verliefdheid: als je iemand niet volledig voor jezelf kan hebben, wordt de verliefdheid nog heftiger.

Als je een jaar of langer verliefd bent en de ander kiest niet volledig voor jou, dan is het tijd om het contact te verbreken. Je verdient namelijk écht iemand die compleet voor je gaat.


14. Conclusie: Het is jouw eigen keuze

Het gebeurt regelmatig dat een vrouw verliefd wordt op een getrouwde man. Er zijn veel mensen die hun oordeel klaar hebben over verliefdheden op het werk of verliefdheid op iemand die getrouwd is. Bij veel mensen ligt het gevoelig. Daar hoef je je niets van aan te trekken. Het is jouw eigen zaak.

Het gebeurt soms dat een getrouwde man zijn vrouw verlaat voor een vrouw die hij ergens anders heeft leren kennen. Hou er wel rekening mee, dat ‘soms’ dus niet zo vaak is. Niet iedereen die verliefd is op een ander, houdt dan niet meer van zijn partner. In de praktijk scheiden mensen niet zomaar. Je moet je dus realiseren dat het kan zijn dat hij nooit volledig voor je gaat.

Wel kan je de kans groter maken dat de man in kwestie voor jou kiest. Doe dit niet met de insteek om hem van zijn vrouw af te pakken, maar met de insteek hem verliefd op jou te maken.

Als je eenmaal aan het afspreken bent met die collega of die getrouwde man, is het belangrijk dat hij zich prettig voelt bij je. Wees ontspannen, en claim hem niet.

Aan de andere kant moet je jezelf niet wegcijferen in de relatie: je mag van de man verwachten dat hij ook zorgt dat jij je prettig voelt. Hij moet ook moeite doen voor jou!

Tot slot is het belangrijk dat je het contact verbreekt als de man niet genoeg moeite voor je doet, of als je al te lang op hem wacht en hij niet volledig kiest voor jou. Want dat verdien je.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement