• Onafhankelijk vergelijken
  • 212 datingsites & 21 apps
  • 462 dating artikelen

Onbeantwoorde liefde: hoe ga je ermee om?

Relatieadvies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Waarschijnlijk heeft iedereen wel een keer een onbeantwoorde liefde gehad. Je bent helemaal verliefd op iemand maar deze persoon heeft hier geen idee van, misschien zelfs wel geen idee van jouw bestaan. Het is een soort kleine obsessie. Je bent bang dat hij of zij er met een ander vandoor gaat en daar word je zelfs een beetje ongelukkig van. Hier volgen een aantal tips die helpen bij het herkennen van een onbeantwoorde liefde en hoe je deze kunt vermijden. Hoe hard het ook klinkt, het gaat vaak niets worden.

Vul zelf geen dingen in. Blijf hier open in. Een liefde die eigenlijk geen geliefde is, ken je niet op het romantische vlak. Je hebt geen date gehad met hem of haar, dus je hebt geen idee hoe hij of zij op dat gebied is. Je kan iemand aardig en grappig vinden, omdat je dit weet. Je weet alleen niet hoe hij is als het gaat om voor iemand zorgen en helemaal voor iemand willen gaan. Je kent de persoon op die gebieden nauwelijks. Schep dus geen verwachtingen!

Probeer niet te veel indruk te maken. Op die manier ben je alleen maar bezig met hem of haar op een voetstuk te zetten. Je kijkt niet meer wie die persoon echt is, je bent alleen maar bezig met jezelf. Op die manier kom je er nooit achter of hij of zij ook echt de persoon is die jij denkt dat die is.

Uit je gevoelens. Als je bepaalde gevoelens voor iemand hebt en hier echt iets mee wilt doen, kun je deze het beste zo snel mogelijk kenbaar maken. Op deze manier weet je beiden waar je aan toe bent. Het kan natuurlijk zijn dat je afgewezen wordt, en dat kan best wel hard aankomen, maar je hebt wel eerlijkheid.

Sluit je niet af voor andere potentiële liefdes. Als je helemaal voor iemand gaat die geen idee heeft dat je dat zo voelt, dan bestaat de kans dat je anderen niet meer ziet staan. Als je op een feestje bent zal je altijd alle andere mannen of vrouwen vergelijken met jouw onbeantwoorde liefde. Niet doen, zo blijf je hangen in iets wat niet gaat werken en loop je misschien een hele leuke man of vrouw mis! Je kunt wellicht eens proberen om jouw ware te ontmoeten op één van de onderstaande datingsites.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die graag gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Onbeantwoorde liefde: hoe ga je ermee om?

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement