Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Onbereikbare liefde: hoe ga je er mee om?

Onbereikbare liefde: hoe ga je er mee om?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Een onbereikbare liefde. Misschien nog wel erger dan liefdesverdriet. Bij ldvd heb je namelijk ooit iets met die ene speciale persoon gehad. Bij een onbereikbare liefde is die speciale persoon ook echt onbereikbaar. Hoe je er mee omgaat? Ontdek het in dit artikel over onbereikbare liefdes!

Wat is een onbereikbare liefde?
De term ‘onbereikbare liefde’ laat weinig te raden over, maar de uitleg kan per persoon verschillen. Een tiener die zijn lerares geschiedenis wel ziet zitten bijvoorbeeld. Of wat te denken van de getrouwde man die stiekem een oogje heeft op de buurvrouw. En dan hebben we het nog niet eens over alle jonge meiden die tot over hun oren verliefd zijn op Justin Bieber.
Allemaal onbereikbare liefdes, maar hoe ga je er dan vervolgens mee om?

Verzet je zinnen
Wanneer een liefde echt onbereikbaar is zul je verder moeten gaan met je leven. Iets anders zit er feitelijk niet op, want je kunt niet eeuwig blijven hangen in een verliefdheid die tot niets kan leiden.
De beste manier om over een onbereikbare liefde heen te komen is door verliefd te worden op iemand die wél bereikbaar is. Om het je gemakkelijker te maken hebben we dan ook de leukste datingsites voor je op een rijtje gezet zodat je snel over je onbereikbare liefde heen bent.


PepperBezoek Pepper

Pepper is dé datingsite waar zich de leukste single mannen en vrouwen op begeven. Dit is wat de singles zelf aangeven overigens en wie zijn nu betrouwbaarder dan de singles zelf? Pepper werkt anders dan andere datingsites. Pepper begrijpt dat een afbeelding meer zegt dan duizenden woorden en daarom draait het bij Pepper.nl ook om foto's en niet om ellenlange profielomschrijvingen. Absoluut het proberen waard wanneer je nieuwe leuke single mannen of vrouwen wilt ontmoeten.

Bezoek Pepper

ParshipBezoek Parship

De grootste datingsite van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Met tienduizenden actieve leden tref je op Parship.nl altijd wel iemand die in je straatje past. De leden van Parship zijn voornamelijk op zoek naar uiteenlopende zaken als vriendschappen, dates en relaties. Wat je zelf ook zoekt; je vindt het op deze datingsite.

Bezoek Parship

MetJouBezoek MetJou

Als we de grootste én populairste datingsites noemen, mogen we de snelst groeiende datingsite natuurlijk niet vergeten mee te nemen in deze opsomming van leukste datingsites. MetJou groeit dagelijks met tientallen leden en ook hier zul je dan ook een grote verscheidenheid aan single mensen tegen komen. MetJou begon als website waar men vriendschappen kon sluiten, maar is inmiddels uitgegroeid tot serieuze datingsite waar je naast vriendschappen ook zeker een leuke potentiële partner tegen kunt komen.

Bezoek MetJou

Je onbereikbare liefde bereikbaar maken
Is een onbereikbare liefde per definitie onbereikbaar? Een goede vraag waar maar moeilijk een antwoord op gegeven kan worden, omdat iedere onbereikbare liefde weer anders is.

Om onze eigen voorbeelden aan te halen: wie het nieuws volgt weet dat er zat stoute leraressen tussen zitten die een (seks) relatie beginnen met hun leerlingen. De onbereikbare affaire van Jantje met zijn lerares geschiedenis blijkt dan toch niet helemaal zo onbereikbaar te zijn. Of dit een goede zaak is laten we maar even in het midden, maar een onbereikbare liefde is dus niet altijd onbereikbaar.

Ook de getrouwde buurman die een oogje op zijn buurvrouw heeft kan vroeg of laat zijn liefde beantwoord zien worden als hij het duidelijk kenbaar maakt aan de buurvrouw. Over de eventuele consequenties die dit tot gevolg heeft zullen we ook maar niet uitweiden, maar ook in dit voorbeeld hoeft een onbereikbare liefde niet per definitie onbereikbaar te blijven.

Zelfs in het laatste voorbeeld dat we noemden, de jonge dames die helemaal hoteldebotel zijn van hun idool zoals bijvoorbeeld Justin Bieber, is er een (zeer minimale) kans dat de onbereikbare liefde plots binnen handbereik komt. Door de komst van social media is contact leggen met mensen die voorheen onbereikbaar waren kinderspel. Celebrities die actief zijn op social media kanalen als Facebook, Twitter of Instagram zijn gewoon te bereiken via direct messaging. Veel van deze beroemdheden beheren hun eigen account en zullen de berichtjes dan ook gewoon ontvangen en misschien zelfs wel lezen. Of er een reactie op komt is de vraag, maar tiener meiden kunnen Justin Bieber dus gewoon een berichtje sturen en misschien zelfs wel hun onbereikbare liefde beantwoord zien worden.

Hoe je ook omgaat met je onbereikbare liefde; kies uiteindelijk altijd voor jezelf. Blijft de liefde van je leven onbereikbaar? Ga dan vooral door met je leven. Vroeg of laat loop je een leuke man of vrouw tegen het lijf die én leuk is, én bereikbaar is voor jouw liefde. Gun jezelf het beste en verdrink niet in een liefde die nooit beantwoord zal worden.
Plenty of fish in the sea, kijk maar eens op bovengenoemde datingsites!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies