• Onafhankelijk vergelijken
  • 212 datingsites & 21 apps
  • 467 dating artikelen

Verliefd op een goede vriend of vriendin, wat te doen?

Relatieproblemen  Vriendschap Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Al jaren hebben jullie samen het grootste plezier. Jullie gaan samen naar concerten, kijken films en blijven misschien wel eens vriendschappelijk bij elkaar slapen. En dan besef je ineens dat je hem of haar toch iets leuker vindt dan vriendschappelijk. Oeps, en nu? De lieve vrede bewaren en niets zeggen? Of het risico nemen en uit de friendzone stappen?

De friendzone
De beruchte friendzone, wie kent het niet? Vooral jongens zitten vaak met het probleem dat ze gefriendzoned worden. Daarom schetsen we de rest van dit artikel het scenario dat je verliefd bent geworden op je beste vriendin, maar het geldt natuurlijk ook voor de omgekeerde situatie. Maar goed, even een korte uitleg over de friendzone voor hen die er nog nooit over gehoord hebben. Want wat is het? Het is waarschijnlijk de meest onplezierige situatie waar je in kunt zitten, dat ten eerste. Je vindt je vriendin de mooiste persoon op aarde die er is, je snakt naar haar, maakt alle tijd vrij voor haar en… zij behandelt jou als een doodnormale vriend. Sterker nog: ze vertelt al haar liefdesverhalen tegen jou. Eh, dat is niet de bedoeling. Die verhalen zouden over jou moeten gaan!

Neem het risico
Natuurlijk is het eng om het risico te nemen en haar te vertellen dat je haar meer dan leuk vindt. Je kunt de vriendschap op het spel zetten en dan zal je haar misschien wel nooit meer zien! Maar het is nog vele malen erger als je niets zegt. Want hoe moet je vriendin in godsnaam weten dat jij haar leuk vindt als je geen actie onderneemt? Uiteindelijk zal je altijd als gewone vriend aan de zijlijn van haar liefdesverhaal blijven staan en eindigen als getuige op haar huwelijk met een andere man. Dat is waarschijnlijk ook niet wat je wilt. Daarom geven we drie, heldere stappen waarmee ook jij uit de friendzone komt!

1. Gedraag je niet als vriendje
Het is heel fijn voor haar dat ze je altijd kan bellen wanneer ze je nodig heeft en dat je altijd tijd hebt om bij haar langs te komen. Maar je bent haar vriendje niet. Hoe meer tijd jij laat zien dat je er voor haar bent, hoe meer zij het idee heeft dat je als een oudere broer voor haar bent. Ben dus liever een beetje mysterieus en heb niet altijd alle tijd voor haar.

2. Heb plezier met anderen
Door meer tijd met anderen door te brengen, heb je vanzelfsprekend minder tijd voor haar. En juist door haar niet alle tijd te geven, zal ze liever met jou om willen gaan. Er zal sowieso een beetje gezonde jaloezie ontstaan als je vriendin merkt dat jij het vreselijk gezellig hebt met andere mensen. Flirt een beetje met meisjes die je hebt ontmoet. Hierdoor zal je vriendin tevens merken dat andere meisjes jou ook wel zien zitten. Dit leidt dan weer tot het ‘bezette mannen syndroom’: mannen die een relatie hebben, of in ieder geval gewild zijn bij andere vrouwen, worden als vanzelf leuker gevonden. Blijkbaar is er namelijk iets dat leuk is aan de populaire man. Dit zal dus ook voor jouw vriendin zo werken!

3. Onderneem actie!
Uiteindelijk zal je hoe dan ook actie moeten ondernemen. Spannend, maar misschien dacht ze juist dat je haar niet leuk vond omdat je het niet liet merken. Dat is toch de moeite waard om jouw gevoelens op te biechten? Misschien ziet ze een relatie helaas niet zitten. Maar hé, vraag jezelf dan af of een vriendschap met haar dan wel is wat je wilt. Uiteindelijk zal je zelf beter sowieso beter worden van een andere situatie dan de friendzone. Succes!foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Verliefd op een goede vriend of vriendin, wat te doen?

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement