Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Een verboden liefde. Moet je het uitmaken?

Een verboden liefde. Moet je het uitmaken?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Romeo en Julia. Het is toch wel het schoolvoorbeeld van de verboden liefde. Verboden liefde kan tegenwoordig op veel verschillende manieren een onderdeel van je leven vormen. Verliefd op de buurman. Op je lerares. Op je collega. Of misschien zelfs wel je baas. Het kan in allerlei vormen, maar de vraag die blijft staan luidt altijd hetzelfde: moet ik hiermee door gaan of moet ik het uit maken? Ontdek het antwoord in onderstaand artikel over verboden liefdes.

Wat is een verboden liefde?
Een verboden liefde. Een nogal breed begrip. Want wat is verboden? Zelfs die vraag is moeilijk te beantwoorden. In Nederland mag je bijvoorbeeld niet met een minderjarige trouwen terwijl dit in een aantal gemeenschappen in het buitenland de normaalste zaak van de wereld is. Om het artikel enigszins luchtig te houden gaan we er vanuit dat een verboden liefde, een liefde is die door je omgeving wordt afgekeurd.
Liefdes tussen twee mensen die vaak door de omgeving worden afgekeurd zijn toch wel:

  • Verliefd worden op een ander terwijl je in een relatie zit
  • Verliefd worden op iemand die veel ouder of jonger is dan jij
  • Verliefd worden op iemand uit een hele andere cultuur
  • Verliefd worden op iemand met een status (je baas bijvoorbeeld)

Probeer op andere manieren liefde te vinden
Dit zijn lastige situaties en dan rijst natuurlijk de vraag of je hier mee door moet gaan. Voordat we je dat vertellen geven we je eerst een aantal opties als je zelf al op je vingers na kunt tellen dat je verboden liefde (en daarmee een eventuele relatie) geen stand gaat houden. Zoek dan namelijk je heil op één van onderstaande datingsites!


LexaBezoek Lexa

Lexa.nl is één van de grotere datingsites van Nederland. Tussen de leden zul je dan ook van alles en nog wat aantreffen. Mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een relatie, maar ook mensen die slechts uit zijn op een leuke date of een nieuwe vriendschap. Dankzij de chatfunctie kun je erg gemakkelijk en snel in contact komen met de overige leden. Nieuwe connecties maken is op Lexa.nl dan ook zo gebeurd en daarmee ideaal om je verboden liefde te doen vergeten.

Bezoek Lexa

Badoo

Badoo.nl is goed vergelijkbaar met Lexa.nl. Van oorsprong begon de site als website waar je nieuwe vriendschappen kon sluiten, maar tegenwoordig vind je er ook veel leuke mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een gezellige date en/of een nieuwe relatie. Het ledenaantal is enorm en de verdeling mannen-vrouwen is goed in verhouding. Dit maakt van Badoo.nl een uitstekende datingsite om nieuwe mensen op te ontmoeten en zodoende kun je hopelijk snel je verboden liefde uit je hoofd zetten.


ParshipBezoek Parship

De grootste datingsite van Nederland mag hier natuurlijk niet ontbreken. Al sinds jaar en dag is Parship.nl een plek waar nieuwe relaties ontstaan en waar nieuwe vriendschappen worden gesloten. De leden op Parship zijn over het algemeen serieus op zoek, maar zelfs als je alleen uit bent op dates kun je prima terecht op Parship.nl. Extra leuk van deze datingsite zijn de vele single events die zij regelmatig organiseren. Op deze evenementen kun je de mensen van de website in real life ontmoeten wat een hoop mogelijkheden schept om je verboden te liefde te laten voor wat het is.

Bezoek Parship

De hamvraag: moet ik het uitmaken?
Om die vraag is het natuurlijk allemaal te doen: moet ik het uitmaken met mijn verboden liefde? Het is een vraag waar maar moeilijk antwoord op te geven is. Niemand kan beter oordelen over jouw situatie dan jijzelf. Er is echter een belangrijke stelregel die het antwoord op de vraag makkelijker maakt: biedt de relatie voldoende toekomstperspectief voor jou persoonlijk? Kies dan voor jezelf en laat de mening van anderen links liggen.

Soms is op die stelregel niet makkelijk een eenduidig antwoord te geven. Stel dat je al jaren een affaire hebt met een collega en hij of zij belooft al jaren zijn of haar partner te verlaten voor jou. Moet je het dan maar prompt uitmaken? Of hou je hoop en wacht je af? Alleen jij kunt daar een antwoord op geven.

Stel dat je een relatie hebt met iemand die gelovig is. Die leuke meid blijkt een moslima te zijn. Jullie zijn onderling helemaal hoteldebotel en willen het liefst jullie leven samen delen. Moet je er dan mee doorgaan? Zelfs als de kans op eerwraak bestaat en je jullie relatie met de dood moet bekopen?
Een extreem voorbeeld, maar wie het nieuws volgt weet dat dit soort praktijken voorkomen. Wie zijn wij dan om je te vertellen wat je wel of niet moet doen?

Het belangrijkste is uiteindelijk dat jij (en je partner natuurlijk) zich goed voelt bij de situatie. Alleen jij kunt jezelf gelukkig maken. De mening van anderen kan daarbij belangrijk zijn, maar in welke mate laat jij je beïnvloeden door wat anderen over je te zeggen hebben. Als jij gelukkig bent met je verboden liefde zouden de mensen die je liefhebben jouw besluit moeten accepteren, zelfs als dit in hun ogen een zeer ongepaste situatie is.

We zijn er echter wel benieuwd naar. Wat zijn jouw ervaringen met verboden liefdes? Hoe ben je er mee omgegaan? Heb je het uitgemaakt? Of zijn jullie nog steeds gelukkig samen? Laat het ons weten via een reactie onderaan deze pagina!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies