• Onafhankelijk vergelijken
  • 211 datingsites & 19 apps
  • 450 dating artikelen

verliefd op collega

Verliefd op een collega: hoe ga je er mee om?

Relatieadvies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Verliefd worden op een collega kan iedereen overkomen. Het is ook niet zo raar, want gemiddeld gezien breng je meer tijd op je werk door dan thuis, bij je vrienden of op de sportschool of aan één van je andere vrijetijdsbestedingen. Zo op elkaars lip zitten de hele dag heeft al vaak genoeg voor de menige romance gezorgd en dan is natuurlijk altijd de vraag: hoe ga je er mee om? Ontdek het antwoord in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Verliefd op een collega
Verliefd worden op een collega brengt de nodige zorgen met zich mee. Superspannend is het, maar wat als je andere collega’s erachter komen. Of wat als jij hem of haar wel ziet zitten, maar die andere persoon jou helemaal niet. Of wat als de collega waar je verliefd op wordt al in een relatie zit? Niet bepaald makkelijk allemaal. Voor de mensen die niet echt zitten te wachten op moeilijke scenario’s hebben we hieronder de leukste datingsites voor je verzameld waar je je zinnen kunt verzetten en misschien wel helemaal verliefd kunt worden op een andere leuke man of vrouw.


Parship

Parship.nl richt zich op hogeropgeleiden en heeft als doel om dé perfecte matchmaker te zijn van alle datingsites. Aan de hand van je persoonlijke interesses en voorkeuren word je gekoppeld aan mannen of vrouwen die bij jouw ideale plaatje passen. De mensen die op Parship zitten zijn allemaal op zoek naar een serieuze relatie. Luchtige dates of vluchtige (seks) contacten zul je hier dan ook niet vinden en daarom is Parship ideaal om een leuke partner te vinden die minder complicaties met zich meebrengt dan de collega waarmee je dagelijks op de werkvloer staat.

Bezoek Parship.nl »

be2

be2 werkt als datingsite ongeveer hetzelfde als Parship. Middels een persoonlijkheidstest word je gekoppeld aan interessante mannen of vrouwen. Hoe vollediger jij je profiel invult, des te groter de kans is dat je een partner vindt die echt goed bij je past. Be2 geeft zelf aan meer een relatiebemiddelingswebsite te zijn dan een datingwebsite en daardoor is Be2 erg geschikt voor jou als je op zoek bent naar een serieuze partner die perfect bij jou en je interesses past.

Bezoek Be2.nl »

MetJou

MetJou is een snelgroeiende datingsite waarbij de leden niet alleen maar op zoek zijn naar een nieuwe relatie, maar ook gewoon naar een leuke en gezellige date. Ideaal natuurlijk om die ene collega waar je zo de kriebels van krijgt te doen vergeten. Je kunt via de site direct chatten met de overige leden. Een leuk gesprek is dan ook zo begonnen op MetJou.nl

Bezoek Metjou.nl »

Hoe je er mee omgaat wanneer je verliefd bent op een collega
Zoals gezegd is verliefd worden op een collega niet de makkelijkste zaak van de wereld. Tal van overige factoren spelen een belangrijke rol. We noemden er al een aantal hierboven zoals een collega die al bezet is of jou misschien helemaal niet ziet zitten. In dat soort gevallen is het misschien wel het beste om je verliefde gevoelens te laten voor wat het is. Het is immers je job en die zet je natuurlijk niet graag op het spel. Je zult nog dag in dag uit met je collega moeten samenwerken en de geschiedenis leert dat een samenwerking niet altijd vlekkeloos meer verloopt nadat jij je verliefde gevoelens kenbaar hebt gemaakt aan de ander.

Surf in dat geval zo snel mogelijk naar één van bovengenoemde sites en zorg dat je je collega vergeet. Althans, dat je je verliefde gevoelens in ieder geval kwijt raakt. Wanneer je duidelijk merkt dat je collega jou ook ziet zitten hebben jullie meer opties. Welke optie het beste bij jullie situatie past is een klein beetje afhankelijk van je werkgever. Staat een werkgever relaties op de werkvloer bijvoorbeeld wél of niet toe. Indien de werkgever geen relaties op de werkvloer tolereert hebben jullie een probleem.

Want waar kies je voor? Voor je werk? Of voor de liefde? Een lastige kwestie.
Staat je werkgever open voor relaties op de werkvloer dan is er vrij weinig aan de hand en kunnen jullie samen gaan ontdekken waar de verliefdheid jullie brengt. Het enige nadeel wat dan altijd blijft staan is wanneer de relatie toch niet blijkt te werken. Vaak is het dan ook zo dat de onderlinge werksfeer veranderd en het arbeidsproces bemoeilijkt wordt. Het is in dat geval geheel aan jullie of jullie dat risico willen nemen of niet.

Feitelijk is verliefd worden op een collega enigszins hetzelfde als verliefd worden op een goede vriend of vriendin. Neem je het risico dat de onderlinge band aan diggelen komt te liggen wanneer het niet blijkt te werken. Is het je dat waard? Uiteindelijk kunnen alleen jij en je collega een antwoord geven op deze vraag.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die graag gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Verliefd op een collega: hoe ga je er mee om?

Wetime.be

Vriendschap
Verliefd op een collega: hoe ga je er mee om?

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement