Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Wat moet je doen als je verliefd bent?

Wat moet je doen als je verliefd bent?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je bent helemaal het padje kwijt, de vlinders vliegen door je buik en je hoofd is op hol geslagen. Je bent verliefd! Wat nu? Voor jou is het natuurlijk erg belangrijk om erachter te komen of hij of zij jou ook leuk vindt. Heb je de eerste stap gezet en een positief antwoord ontvangen? Dan gaan jullie samen een erg leuke tijd tegemoet! Heb je helaas toch een blauwtje gelopen? Dan is het zaak om deze verliefdheid snel achter je te laten en nieuwe stappen te zetten. Lees gauw verder om erachter te komen wat je moet doen als je verliefd bent.

Is de liefde wederzijds?
Dit is toch wel de belangrijkste vraag als je verliefd bent. Vindt hij of zij jou ook leuk en zit er toekomst in deze verliefdheid? Ben je er niet helemaal zeker van of het wederzijds is? Liefde laat zich niet dwingen maar verliefdheid kan soms wel groeien. Als je veel contact met elkaar hebt en af en toe een leuk compliment laat vallen, zet je jezelf in de schijnwerpers. Flirt met mate, wees jezelf en wacht af wat er gebeurt. Toont hij of zij veel interesse voor jou en zijn jullie regelmatig in elkaars buurt te vinden? Dat is een goed teken! Als hij of zij voorzichtig lichamelijk contact zoekt door bijvoorbeeld het aanraken van je schouder of hand, is de vonk tussen jullie waarschijnlijk wel overgesprongen. Als je allebei verliefd bent, dan merken jullie dat snel genoeg aan elkaar. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de bedoeling dat één van jullie beiden de vraag zal stellen of de eerste stap zal nemen. Op deze manier weet je zeker of jullie beide de vlinders voelen.

Het is niet wederzijds
Helaas, als het niet wederzijds is dan zit er maar één ding op. Deze verliefdheid zo snel mogelijk uit je hoofd proberen te zetten. Ga veel leuke dingen doen met vrienden en zorg ervoor dat je afgeleid wordt. Probeer bezig te blijven en je gedachtes op andere dingen te focussen. De verliefdheid zal moeten slijten of, soms de meest effectieve manier, misschien ontmoet je iemand anders. Waarschijnlijk geloof je ons op dit moment nog niet maar het is eerlijk waar, met de tijd zal het liefdesverdriet slijten en naar de achtergrond verdwijnen. Het zal zeker een poosje pijn doen en je mag gerust verdrietig zijn, maar in de loop der tijd zal het minder zwaar worden. Deze persoon was niet de juiste persoon voor jou maar er zal zeker een nieuwe liefde op je pad komen. Op het moment dat je het niet verwacht maar jij je hart wel weer ongemerkt hebt geopend, zal er iemand voor je in beeld komen.

Het is wederzijds
Jawel, het is overduidelijk, jullie vinden elkaar leuk! Één van jullie beiden heeft de eerste stap gezet en de liefde is vanuit jullie beiden bevestigd. Niks staat jullie dus in de weg om een liefdevolle relatie te starten en te genieten van elkaar. De komende tijd staat in het teken van elkaar beter leren kennen en samen dingen ondernemen. Plan samen leuke uitjes, zit samen een weekend op de bank en ga op vakantie om elkaar onder alle omstandigheden mee te maken. Leer elkaars familie en vrienden kennen, deze mensen zijn immers heel belangrijk voor hem of haar. Geef positieve aandacht aan jouw liefde in de vorm van berichtjes, kleine verrassingen of lieve woordjes. Zorg ervoor dat de relatie leuk blijft door beiden ook je eigen hobby’s, passies en sociale contacten blijven onderhouden. Wel zo leuk om elkaar aan het einde van de dag ook nog iets nieuws te kunnen vertellen! Jullie hoeven niet alles samen te doen of samen te delen, er is niks mis mee om los van elkaar activiteiten te blijven ondernemen. Veel geluk samen!

Verlies jezelf niet in je verliefdheid
Het allerbelangrijkste om in je achterhoofd te houden als je verliefd bent is om jezelf niet te verliezen in het ‘sprookje’. Hoogstwaarschijnlijk romantiseer jij alles aan deze persoon en is de werkelijkheid iets minder rooskleurig dan op dit moment in jouw hoofd beleefd. Net als jij is ook deze persoon niet 100% perfect en dus is het van belang dat je bij jezelf blijft. Draag de kleding die jij leuk vindt en blijf omgaan met de mensen waar jij je fijn bij voelt, ook al denk of weet je dat de ander dit afkeurt. Blijf realistisch en laat je eigen persoonlijkheid zien. Laat gerust je eigen mening horen, ook al vind jij die ene hobby van hem of haar verschrikkelijk. Zelf hou je waarschijnlijk ook van mensen die een mening over iets hebben. Niets is vervelender dan iemand die al het initiatief en alle beslissingen aan jou overlaat. Op die manier kom je er natuurlijk nooit achter wat hij of zij leuk vindt! Voor jouw omgeving is het ook prettig als jij geen toneelstukjes gaat opvoeren en bij je eigen waardes blijft. Zij mogen jou om wie je bent en dat hoort jouw liefde ook te doen. En zo niet, dan niet. Dan zijn jullie niet voor elkaar gemaakt en is het beter om een stapje terug te nemen en de vlinders te laten vliegen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement