Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Kenmerken van een verliefde man: vindt hij me leuk?

Kenmerken van een verliefde man: vindt hij me leuk?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je komt er maar niet achter, vindt hij jou nu wel of niet leuk? Als je zelf de kriebels in je buik hebt, raak je van alle woorden en gebaren in de war. Alle gesprekken en momenten samen met hem analyseer je met vriendinnen en je komt er maar niet uit.

Net als je denkt dat je het weet, hij vindt jou leuk, dan gebeurt er weer iets tegenstrijdigs waardoor je het ineens niet meer zo zeker weet. Om het hem nu op de man af te vragen, dat gaat je iets te ver. Je moet het toch wel aan hem kunnen merken? Als je de volgende kenmerken signaleert, dan kun je er wel vanuit gaan dat ook hij de vlinders voelt!


Lichaamstaal, signalen en symptomen van verliefdheid

Zijn lichaamstaal is één van de belangrijkste tekenen om op te letten, zeker weten bij een man! Al is hij niet zo spraakzaam, toegankelijk en open over zijn gevoelens, zijn lichaamstaal spreekt vanzelf of hij dat nu wil of niet. Heb je dus de kans om veel met hem om te gaan en in zijn buurt te zijn, is het slim om hierop te letten. Heeft hij zijn hoofd ietwat gekanteld tijdens een gesprek? Dat is een goed teken!

Als zijn borstkas en bekken naar jou toe wijzen, zelfs als hij ergens anders in de kamer naar kijkt, ben jij voor hem op dat moment het belangrijkste in zijn omgeving. Als zijn voeten wat gespreid staan en hij heeft bijvoorbeeld zijn handen in zijn zij, probeert hij (waarschijnlijk onbewust) krachtig en sterk over te komen. En vergeet natuurlijk niet het allerbelangrijkste signaal: oogcontact! Goed opletten dus! Een vrouw flirt op oneindig veel manieren maar een man geeft onbewust veel tekens af met behulp van zijn lichaamshouding.


Is hij verliefd op mij? Vraag het gratis aan een medium

Je kent het wel. Je vindt een jongen of man leuk. Maar je wil weten of hij jou ook leuk vindt. En of hij ook verliefd is op jou. Een online liefdes medium kan antwoorden en inzichten geven. Een consult is anoniem en gratis. Je kunt terecht met al je liefdesvragen.

Chat gratis op MediumAstro.nl »


Duidelijke tekenen dat een man je leuk vindt

Hij toont interesse in je
Hij is benieuwd naar jouw passies en interesses en wil graag weten wie jouw beste vriendinnen zijn. Hij vraagt wat je dit weekend gaat doen en is oprecht geïnteresseerd in de aanwinsten van jouw laatste shopping trip, of hij doet in ieder geval alsof. Alles wat je hem vertelt, onthoudt hij. Hij wil immers graag indruk op je maken en dus is alle informatie van belang. Hij vraagt hoe het is met jouw moeder, zus en kat. Want zij zijn belangrijk voor jou en dus ook voor hem. Hij is verliefd!

Jouw mening is voor hem belangrijk
Net zo zeer als hij zich voor jou interesseert, vindt hij het ook belangrijk om te weten wat jij van zijn kleding, vrienden, nieuwe haarcoupe en auto vindt. Subtiel vist hij naar jouw mening en hij geniet oprecht van complimentjes. Als jij hem ook leuk vindt, dan geef je hem die natuurlijk in overvloed! Hij wil graag in de smaak vallen bij jou en dan is het geruststellen om af en toe die bevestiging te krijgen. Dat vind je zelf ook fijn toch?

Contact zoeken
Regelmatig ontvang je berichtjes op je telefoon die geen directe reden hebben. Ze zijn gewoon leuk! Een berichtje om goedemorgen of welterusten te wensen, dat doet hij niet naar iedere vrouw. Hij pakt ieder moment aan om wat tijd met jou te kunnen doorbrengen, ook als dat betekent dat hij er een hobby of andere afspraak voor moet afzeggen. Je bent namelijk zijn prioriteit, boven alles en iedereen. Hij wil met jou erop uit, leuke dingen doen en herinneringen maken. Hij is trots om met jou in het openbaar te komen en geniet ervan om naast jou te lopen. Regelmatig krijg je ineens een arm om je heen of raakt hij jou ‘per ongeluk’ aan. Ook lichamelijk contact zoeken is een teken dat hij jou leuk vindt!

Hij staat voor je klaar
Hij zoekt niet alleen contact als het goed gaat, hij is er ook voor je als je een baaldag hebt. Gedoe op school of je werk, of een ruzie met je beste vriendin. Hij luistert naar je en wil je graag van advies voorzien. Alles om ervoor te zorgen dat jij je weer beter zult voelen, in goede en slechte tijden staat hij voor je klaar.

Vrienden en familie
Je ontmoet steeds meer dierbaren van zijn kant, zijn ouders, goede vrienden en broer. Het is voor hem van belang dat jij deze belangrijke mensen in zijn leven ontmoet, want ook jij hoort nu tot dat kringetje van dierbaren. Als jij weer terug thuis bent zal hij de mening van deze mensen vragen. Niet dat het zijn mening zal veranderen maar hij wil gewoon dat iedereen jou net zo leuk vindt als hij. Nouja… bijna net zo leuk dan, want hij is verliefd op je!

Toekomstplannen
Nee nee, hier bedoelen we niet mee dat hij acuut met je naar het altaar wil lopen. Met toekomst plannen bedoelen we dingen als samen een vakantie willen plannen of kaartjes kopen voor een festival. Een weekendje weg, plannen maken voor datums die net iets verder weg liggen dan het komende weekend. Als hij zich graag hier mee bezig houdt en regelmatig in de ‘wij’ vorm praat als het over de toekomst gaat, dan kun je er wel vanuit gaan dat het goed zit! Hij spendeert graag tijd met jou en ziet het als vanzelfsprekend dat jullie tegen die tijd nog met elkaar omgaan. Een goed teken dus.


Wanneer is een man verliefd op een vrouw?

Tussen interesse, flirten, iemand leuk vinden en daadwerkelijk verliefd zijn op iemand zit natuurlijk een behoorlijke scheidingslijn. Wanneer je echter al langer contact hebt met een man, en je twijfelt of deze persoon verliefd op je is, dan kunnen de genoemde punten hierboven helpen om verliefdheid te herkennen.

Kun je uit deze punten nog steeds geen conclusie trekken? Zijn de meeste van deze punten wel van toepassing op jouw en je crush, maar ben je er toch nog niet helemaal zeker van? Weet je het bijna zeker, maar heb je het nog niet direct uit zijn mond gehoord?

Dan is het wellicht het makkelijkst om gewoon jouw gevoel te openbaren en hem te vragen naar zijn gevoelens. Laat weten wat je van hem vind en, indien je zelf tot over je over verliefd bent, vertel dit hem dan ook. Eerlijkheid duurt het langst en uiteindelijk is er geen betere manier om de gevoelens van een man te achterhalen dan om het hem te vragen.


Hoe denkt een man als hij verliefd is?

Als een man verliefd is kun je dat aan verschillende kenmerken en signalen herkennen. Je kunt hier echter ook gemakkelijk op in spelen. Een man die verliefd is denkt namelijk een stuk platonischer. Je kunt het vergelijken met een persoon die dronken is; beslissingen worden bijvoorbeeld gemakkelijker gemaakt. Ook zijn mannen die verliefd zijn erg positief gestemd en vrolijk.

Heb je veel herkenning gehad in bovenstaande punten? Dan is het toch wel duidelijk, hij vindt jou leuk! Tijd om de twijfels te laten varen en vooral te gaan genieten van jullie tijd samen.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies