Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Verliefdheid herkennen

Verliefdheid herkennen

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Verliefd zijn is misschien wel het allerbeste gevoel ter wereld! Je hebt al zo vaak gehoord dat verliefd zijn vlinders in je buik bezorgt en het lijkt alsof je op een roze wolk zit. Uiteraard heb je deze zogenaamde roze wolk of rondfladderende vlinders nog nooit gezien. Tijd dus om echt uit te zoeken wat verliefdheid betekent…Hoe weet je nou of je echt verliefd bent of hoe kun je verliefdheid herkennen bij de ander? Je wilt natuurlijk niets liever dan zeker weten of je liefde beantwoord wordt, maar wil uiteraard ook geen blauwtje lopen. Hieronder lees je aan welke signalen je verliefdheid kunt herkennen, over het verschil tussen verliefdheid bij mannen en vrouwen en over het herkennen van verliefdheid bij jezelf.


Kenmerken van verliefd zijn

Misschien merk je dat je je aangetrokken voelt tot iemand en weet je niet zo goed wat je met deze situatie aanmoet. Vind je hem of haar nou echt meer dan leuk en gaan deze gevoelens zover dat je van verliefdheid kan spreken? Aan deze onderstaande signalen merk je dat je verliefd bent.


Je gedachten dwalen af

Wie verliefd is denkt meerdere keren per dag aan hem of haar. Of je nu aan het werk bent, op school zit of gewoon door de stad loopt, je merkt dat je gedachten al snel afdwalen. Je probeert constant te bedenken wat diegene aan het doen is of wanneer je hem of haar weer ziet. Ook fantaseer je bijvoorbeeld over hoe het zou zijn om met je crush te zoenen of hoe het zou zijn als jullie een stelletje waren.


Je wil bij hem of haar in de buurt zijn

Als je verliefd bent wil uiteraard graag bij diegene in de buurt zijn. Misschien weet je tijdens het uitgaan wel in welke kroeg je crush te vinden is en zorg je ervoor dat jij en vrienden ook die kant opgaan. Ook doe je net wat meer moeite om hem of haar tegen te komen tijdens het werk of op school. Je wil natuurlijk niet voor niets zoveel mogelijk glimpen opvangen van jouw crush.


Je kunt je ogen niet meer van de ander afkrijgen

Als je verliefd bent dan merk je dat je ogen al snel afdwalen naar die leuke man of vrouw. Sta je in de kroeg of zie je hem of haar sporten, dan betrap je jezelf er elke keer op dat je ogen afdwalen. Als je verliefd bent kun je nou eenmaal je ogen niet meer van een ander afkrijgen. Je houdt je crush constant in de gaten en weet precies waar hij of zij zich in de ruimte bevindt.


Je bent een tikkeltje nerveus

Als je je crush hebt gespot dan wordt je een tikkeltje nerveus. Als je verliefd bent wil je graag in de buurt zijn, maar word je ook een beetje zenuwachtig als hij of zij dichtbij is. Je bereidt je in je hoofd al voor op wat je misschien straks gaat zeggen of hoe je hem gaat begroeten. Ook wil je graag zeker weten dat je haar en outfit er op en top uitzien.


Je wilt alles over hem of haar weten

Als je verliefd bent wil je zoveel mogelijk weten over hem of haar. Je vraagt studiegenootjes, teamgenootjes of vrienden van je crush subtiel naar meer informatie. Daarnaast neem je ook graag zelf het initiatief om meer te weten te komen. Je hebt alle Facebook foto’s al meerdere malen bekeken en je houdt alles nauwlettend in de gaten op sociale media.


Verliefdheid bij vrouwen herkennen

Als man is het soms best lastig om verliefdheid te herkennen bij vrouwen. Vrouwen gaan nou eenmaal anders om met verliefdheid en vertonen ander gedrag dan mannen. Maar waaraan kun je nou verliefdheid bij vrouwen herkennen?


Praatjes, praatjes, praatjes

Als vrouwen verliefd zijn dan laten ze dit allereerst zien aan hun verbale signalen. Als een vrouw verliefd op je is dan wil ze graag meer te weten komen over je. Ze toont interesse in je verhalen, vraagt door in het gesprek en luistert aandachtig naar je. Hiermee laat ze zien dat ze echt geïnteresseerd is in je en je graag beter wil leren kennen. Ze probeert zoveel mogelijk om je grapjes te lachen en geeft af en toe een (subtiel) complimentje aan je. Ook vindt ze het totaal niet moeilijk om over haarzelf te vertellen en laat ze merken dat je het leuk vindt als je vragen stelt aan haar.


Uitstraling zegt alles

Toch kun je de verliefdheid bij een vrouw het beste herkennen aan haar houding en gedrag. Een vrouw zorgt er allereerst voor dat ze een mooi outfit heeft aangetrokken en dat haar make-up en haar in orde zijn. Als ze bij je in de buurt is merk je dat ze veel lacht, dat ze haar lichaam naar je toedraait en dat ze veel oogcontact maakt. Als jullie aan het praten zijn straalt ze met haar ogen, speelt ze met haar haren of bloost ze af en toe. Daarnaast probeert ze seintjes te geven door je af en toe aan te raken of dichter naar je toe te komen.


Verliefdheid bij mannen herkennen

Uiteraard kan het ook andersom zijn en vraag je je als vrouw af hoe je verliefdheid herkent bij mannen. Je hebt misschien al een tijdje een crush op die leuke man en merkt dat je gevoelens krijgt voor hem. Hoe weet je nou of hij je ook meer dan leuk vindt en ook vlinders in zijn buik heeft?


Hij wil dat je je speciaal voelt

Als hij verliefd op je is doet hij er alles aan om je speciaal te voelen en om je als een echte dame te behandelen. Als echte gentleman houdt hij de deur voor je open, geeft hij je zijn trui als je het koud hebt en trakteert hij je graag op een drankje. Daarnaast laat hij aan andere signalen merken dat hij verliefd op je is. Hij neemt initiatief in het afspreken en kan op elk moment van de dag zomaar een whatsappje sturen. Je zult merken in zijn berichtjes of gesprekjes dat hij veel heeft onthouden van wat je hem de vorige keer hebt verteld. Een ander teken is dat hij niet kan wachten om je voor te stellen aan zijn vrienden. Als hij verliefd op je is, is hij trots en wil hij graag dat zijn vrienden je eindelijk kunnen ontmoeten.


Hij neemt je zoals je bent

Een verliefde man wil het liefst zo lang mogelijk naar je kijken. Hij zal dus proberen om veel oogcontact met je te maken om te laten weten dat hij je ziet staan. Daarnaast vindt hij je altijd mooi en aantrekkelijk. Het maakt hem echt niet uit als je een bezweet hoofd hebt na het sporten, als je hoofd er de volgende dag na het stappen niet zo mooi uitziet of als je een pondje meer hebt. Als je bij hem bent dan wil hij je tot slot graag aanraken. Hij slaat een knuffel of een kus echt niet over als jullie afscheid van elkaar nemen.

Uiteraard zijn er nog veel meer signalen van verliefdheid. Lees hier waaraan je verliefdheid bij een man nog meer herkent.


Verliefdheid herkennen bij jezelf

Het eerste teken van verliefdheid is dat het behoorlijk wat tegengestelde gevoelens kan oproepen. Het ene moment kun je je energiek voelen, aantrekkelijk en blij en het andere moment voel je je depressief, kun je niet slapen en geloof je niet meer in de liefde. Als je verliefd bent beginnen alle hormonen en gevoelens door elkaar te borrelen en kan het heel wat onzekerheid oproepen.

Ten tweede ben je als je verliefd bent een beetje afwezig in je hoofd en ben je vaak dromerig. Je gedachten dwalen vaak af naar die leuke, aantrekkelijke man of vrouw. Je merkt dat je niet altijd met de volle 100% aanwezig bent en merkt dat je niet altijd goed kunt luisteren naar anderen als hij of zij in de buurt is.

Het derde teken is dat je hogere eisen gaat stellen aan jouw uiterlijk. Als je verliefd bent dan wil je er van je haar tot aan je schoenen helemaal goed uitzien. Je leukste outfitje wordt uit de kast getrokken, je besteed wat langer de tijd aan je make-up of je haar én je checkt regelmatig hoe je eruit ziet in de spiegel.

Tot slot merk je dat je hart een sprongetje maakt en dat je lijf anders reageert bij die leuke man of vrouw. Als je je crush hebt gespot dan merk je allereerst dat je hart sneller gaat kloppen en kun je lichte zenuwen voelen. Daarnaast kan verliefdheid zorgen voor blozende wangen, klamme handen, stralende ogen en een andere houding. Hoe meer symptomen hoe groter de kans is dat je verliefd bent. Niet alleen kun je verliefdheid zelf herkennen, maar ook je vrienden zullen zeker weten door hebben dat je je anders gedraagt dan normaal. Herken je deze gevoelens en heb je het idee dat de ander je ook zeker weten ziet staan? Probeer dan te luisteren naar je gevoel en zet de volgende stap. Tijd dus om in actie te komen en wat te doen met die vlinders in je buik!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement