Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe wordt een man verliefd?

Hoe wordt een man verliefd?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Elk mens wordt verliefd door een aantal verschillende factoren. Zo heeft elke man eigen voorkeuren op het gebied van hobby’s, seks, uiterlijk, humor en andere belangrijke ingrediënten voor een relatie. Een man kan pas verliefd worden als het totaalplaatje klopt en hij je met een gerust hart voor kan stellen aan zijn vrienden. Maar dat proces gaat er toch iets anders aan toe dan bij een vrouw… In dit artikel lees je welke fases de man doorloopt in zijn zoektocht naar liefde.

Onderstaande tips beschrijven het stadium dat de gemiddelde man doorloopt als hij verliefd wordt. Er is geen garantie dat de eerste fase logischerwijs overloopt in de volgende fase, want de liefde tussen een man en vrouw kan nou eenmaal op allerlei manieren ontstaan. Bovendien gaat het bij de ene persoon veel sneller dan bij de andere.


Fase 1- Interesse gewekt

Elke man zal beweren dat het niet om het uiterlijk draait, maar voor veel mannen speeelt dat in het begin wel een grote rol. Hoewel vrouwen vaak worden getriggerd door een goed gesprek, wil een man graag betoverd worden door een vrouw haar voorkomen. Dit is veel breder dan een mooie jurk of goede benen, ook uitstraling en een open houding dragen bij aan zijn enthousiasme. Soms heeft een vrouw gewoon een bepaalde charme zonder dat de man echt weet wat hij specifiek zo aantrekkelijk vindt.


Fase 2 – Bevestiging zoeken

Vrijgezelle mannen zijn soms net kinderen in een snoepwinkel. Als aantrekkelijke vrouw word je regelmatig nagekeken door mannen, maar dat betekent niet dat ze ook direct verliefd zijn. Voor hetzelfde geld is hij je binnen een minuut weer vergeten. Pas als jij hem op de één of andere manier bent opgevallen begint de tweede fase: obsessie. Hij vindt jou speciaal en zijn jachtinstincten worden optimaal geprikkeld om jou te verleiden tot een afspraakje. In dit stadium weet hij nog te weinig over je om eindeloze versierpogingen te doen. Dus als je zijn avances direct afwijst, dan geeft hij de strijd (en potentiële verliefdheid) op.


Fase 3 – Aantrekkingskracht

blank

De derde fase bestaat uit aantrekkingskracht en chemie. Dat hij jou interessant vindt is niet langer genoeg, in deze fase moet jij ook signalen afgeven die zijn initiële interesse voeden. Dus ga het gesprek aan, beantwoord zijn vragen en stel af en toe en vraag terug. Probeer het contact goed te doseren, want het gros van de mannen vindt het niet aantrekkelijk als de vrouw alle touwtjes in handen heeft en hem verovert (uitzonderingen daargelaten). Beantwoord genoeg vragen om de jager in hem te ontwaken en blijf tegelijkertijd een beetje mysterieus.


Fase 4 – Indruk maken

Hoewel sommige mannen als een blok voor je vallen in een van de eerste fases, wordt het voor de meeste mannen pas een optie in deze fase. Waar vrouwen in deze fase al voorzichtig fantaseren over een toekomst samen, heeft een man vaak nog geen lange termijn doelen voor ogen. Het enige wat voor hem telt is dat hij indruk op je maakt. Hij wil dat je hem leuk vindt en zal zijn best doen om jou voor zich te winnen. Iedere man heeft zijn eigen tactiek, maar als hij veel initiatief neemt of cadeautjes geeft dan zit je goed. Je kunt zijn gedrag stimuleren door veel te lachen, interesse te tonen en complimenten te geven.


Fase 5 – Is er meer?

In deze fase voelt de man Cupido aan zijn mouw trekken. Maar in plaats van zich te focussen op zijn eigen ontluikende gevoelens, vraagt hij zich voornamelijk af of zijn crush hém wel ziet zitten. De man doet er dan ook alles aan om leuk gevonden te worden. Hij zou je dan ook al te graag uit vragen of een leuk cadeautje voor je kopen, maar door onzekerheid laat hij deze kans nog te makkelijk aan zijn neus voorbij gaan. Deze fase is vooral lastig voor mannen die vallen voor een vriendin van hen, omdat het dan nog lastiger is om haar ervan te overtuigen om hem in een positief daglicht te zien. Twijfel je aan de intenties van een man? Aan deze signalen herken je of hij je leuk vindt.


Fase 6 – Zijn eigen gevoelens

Tot nu toe was de man er vooral op gefocust om jouw hart te winnen. Als dat hem is gelukt, is hij een gelukkig man. Nu wordt het tijd om zijn eigen gevoelens onder ogen te komen en daar neemt hij rustig een paar dagen de tijd voor. Het klinkt misschien raar, maar hij trekt zich terug om even over jou te mijmeren en na te denken of hij ook van jou houdt en wat de voor- en nadelen zijn van een relatie met jou. Vrouwen hebben vaak voorafgaand aan de date al een afweging gemaakt, maar bij mannen komt dit punt pas later. Voor hem is het eerst prioriteit dat jij hem leuk vindt.


Fase 7 – Hij is er klaar voor

blank

Als de man zich bedenkt dat jij inderdaad degene bent die hij nodig heeft in zijn leven dan is hij klaar om zijn verliefde gevoelens toe te laten. Kat in ‘t bakkie, of toch niet? Helaas niet altijd, want zelfs in deze laatste fase kunnen twijfels nog de kop op steken. Soms is hij er nog steeds niet van overtuigd is dat jij de juiste partij voor hem bent. Of hij wordt overvallen door gevoelens en weet niet wat ze betekenen. Hierdoor raakt de man in verwarring en dat bekoelt jullie beginnende liefde behoorlijk. Want in plaats van de gok te wagen, verliezen veel mannen hun interesse of gaan ze zich afstandelijk gedragen. Dus als jouw prince charming zich na een paar weken schofterig begint te gedragen, dan weet je nu wat er gebeurd is.


Hoe maak je mannen verliefd?

Het is reuze interessant om te lezen hoe een man verliefd wordt, maar daarmee heb je zijn hart nog niet veroverd. Over het algemeen vallen mannen op verzorgde, zelfverzekerde vrouwen waar ze lol mee kunnen hebben. Probeer het eerste contact dan ook luchtig en positief te houden, zodat je zijn interesse wekt. Daarnaast hebben we verscheidene artikelen die het lot van de verliefde man een handje helpen. Hoe herken je bijvoorbeeld een verliefde man? Natuurlijk wemelt het online van de mannelijke singles, die jij met deze eenvoudige tips kunt versieren. Als je eenmaal aan het daten bent moet je de juiste dingen zeggen om hem verliefd te maken of te houden.


Als cupido’s pijlen missen…

Misschien herken je het wel van jezelf. Soms lijkt alles aan een persoon te kloppen maar blijven de vlinders uit. Of je word ineens verliefd op een onbereikbaar persoon, zoals een collega. Een andere keer is de verliefdheid juist onverwacht of ongepland. Dat geldt net zo goed voor mannen als voor vrouwen. Het moraal van het verhaal is in ieder geval dat de liefde zich niet laat sturen. Bovenstaande fases dragen dus zeker bij aan de kans dat een man verliefd wordt, maar ze zijn geen garantie dat Cupido raak schiet…


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies