Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hij wil geen relatie. Hoe ga je ermee om?

Hij wil geen relatie. Hoe ga je ermee om?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Je hebt de allerleukste man op aarde gevonden. Hij is lief, attent, grappig, knap en jullie passen goed bij elkaar. Als je aan de toekomst denkt, dan denk je stiekem aan jullie samen. Vol vertrouwen zeg je tegen hem dat je hem wel echt heel leuk vindt en samen graag de volgende stap zet. Helaas: hij zegt nee.

Soms gebeurt het dat de verwachtingen van jou en de ander niet goed overeenkomen. Het is verschrikkelijk als jij een relatie wilt, maar de ander hier toch liever vanaf ziet. Iedereen heeft het weleens meegemaakt: de kater van een blauwtje lopen. Om de pijn wat voor je te verzachten, staan hier een paar tips die je hopelijk iets vooruithelpen.

Aan het begin
Het belangrijkste is dat je jezelf blijft vertellen dat het wel goed komt. Want het komt wel goed. En nee, je zit eerst niet te wachten op “er zwemmen meer vissen in de zee” of “op ieder potje past een dekseltje”. Dat weet je ook wel, maar jij wilde precies dat ene visje hebben – die andere maken eerst nog niet zoveel uit. Toch is het belangrijk dat je blijft relativeren: de wereld vergaat niet, ook al voelt dat wel zo.

Daarnaast is het belangrijk om steun te zoeken bij vrienden en vriendinnen. Ga een filmpje kijken met je beste vriendin, ga lekker met een groep de kroeg in of spreek af dat je elke week samen met een vriendengroep eet. Zo heb je tenminste afleiding, kun je af en toe uithuilen en kunnen je vrienden je een schop onder je kont geven als je die nodig hebt. Uiteindelijk, stapje voor stapje, krabbel je weer een beetje op. De zelfverzekerde jij kan de wereld dan weer aan.


Omgaan met een “NEE”

Het belangrijkste is dat je jezelf blijft vertellen dat het wel goed komt. Want het komt wel goed. En nee, je zit eerst niet te wachten op “er zwemmen meer vissen in de zee” of “op ieder potje past een dekseltje”. Dat weet je ook wel, maar jij wilde precies dat ene visje hebben – die andere maken eerst nog niet zoveel uit. Toch is het belangrijk dat je blijft relativeren: de wereld vergaat niet, ook al voelt dat voor nu even wel zo.
Daarom is het belangrijk om steun te zoeken bij vrienden en vriendinnen. Ga een filmpje kijken met je beste vriendin, ga lekker met een groep de kroeg in of spreek af dat je elke week samen met een vriendengroep eet. Zo heb je tenminste afleiding, kun je af en toe uithuilen en kunnen je vrienden je een schop onder je kont geven als je die nodig hebt. Uiteindelijk, stapje voor stapje, krabbel je weer een beetje op. De zelfverzekerde jij kan de wereld dan weer aan.


Liefdesverdriet

Iedereen gaat anders om met liefdesverdriet – helaas is er geen eenduidige oplossing om het verdriet weg te nemen. Het is in de eerste plaats goed om even afstand te nemen: het werkt niet om aan hem te blijven hangen. Hij wordt daar niet blij van en jij uiteindelijk ook niet. Je moet verder, en op zoek naar die andere leuke vent, die jou wél leuk vindt. Val niet in herhaling door maar achter de eerste de beste man aan te gaan: het is goed om een man te zoeken die, net als jij, een serieuze relatie zoekt.


Hij wil geen relatie maar wel contact

Op het moment dat je er weer klaar voor bent om je hart aan iemand te verliezen, zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je weer afgewezen wordt. Het kan hierbij heel veel uitmaken voor welke datingsite je kiest. Bij sommige datingsites is het zo dat de meeste mensen die zich ingeschreven hebben, niet uit zijn op een relatie. Soms willen mensen alleen seks, soms willen ze allee neen kortetermijndingetje en soms weten ze het zelf niet eens.

Als je op zoek bent naar een relatie is het dus belangrijk dat je kiest voor een datingsite waarvan je weet dat er alleen anderen ingeschreven staan die ook geïnteresseerd zijn in een serieuze relatie. Zo voorkom je teleurstellingen. Je weet met deze serieuze datingsites zeker dat de ander ook op zoek is naar een relatie, waardoor niet weer zomaar je hart gebroken wordt door iemand die geen flauw benul heeft van jouw wensen.


Een nieuwe poging wagen

Op het moment dat je er weer klaar voor bent om je hart aan iemand te verliezen, zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je weer afgewezen wordt. Garanties heb je daarbij nooit, maar je kunt de kans op een nieuw blauwtje wel minimaliseren. Wanneer je je heil gaat zoeken op een online datingsite is het aan te raden om voor de serieuzere datingsites te kiezen. Bij sommige datingsites is het namelijk zo dat de meeste mensen die zich ingeschreven hebben, niet uit zijn op een relatie. Soms willen mensen alleen seks, soms willen ze alleen een korte-termijn-dingetje en soms weten ze het zelf niet eens.
Om te voorkomen dat je wéér teleurgesteld raakt hebben we daarom de beste online datingsites voor je verzameld waar de leden over het algemeen op zoek zijn naar een serieuze relatie.


ParshipBezoek Parship 

Parship is een zeer betrouwbare datingsite voor serieuze singles. Je kunt je gemakkelijk aanmelden en het is erg geamkkelijk om contacten te leggen. Op deze website ligt de verhouding tussen mannen en vrouwen nagenoeg gelijk. Dit betekent dat er niet veel mannen op zoek zijn naar weinig vrouwen of andersom. Parship.nl heeft een uniek, wetenschappelijk verantwoord matchingsysteem, wat goed werkt met het koppelen van mensen.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper 

De naam 'Pepper voor serieus daten' zegt het eigenlijk al direct. Veel mensen die zich hier inschrijven zijn echt op zoek naar een serieuze relatie. Het percentage van de leden die een serieuze relatie hebben gevonden op deze website is heel hoog. Daarnaast is dit een datingsite voor iedereen: jong en oud, praktisch of academisch geschoold. Je kunt altijd wel een match vinden op Pepper.nl. De site is al meerdere malen uitgeroepen tot datingwebsite van het jaar en het is de meest populaire datingsite van Nederland.

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa 

Lexa.nl is een van de grootste datingsites van Nederland. Op Lexa.nl maak je een heel uitgebreide persoonlijkheidstest. Je kunt hiermee optimaal gematcht worden met anderen. De persoonlijkheidstest wordt in combinatie met je profiel gebruikt om de beste match voor jou te vinden. Hierdoor helpt de website je met het filteren van de vele opties. Zo weet je zeker dat je jouw beste matches niet misloopt. Lexa.nl heeft heel veel functies: je kunt chatten, foto’s delen en flirten.

Bezoek Lexa

50liefdeBezoek 50liefde 

Ben je iets ervarener in het leven? Dan is 50Liefde misschien de website waar jij je serieuze relatie kunt vinden. 50Liefde is een datingsite die zich richt op 50+-ers. Elke aanmelding wordt handmatig gecontroleerd, zodat de kans op nepprofielen miniem is. Je profiel wordt deels opgebouwd aan de hand van een vragenlijst. Daarnaast is er een chatbox en kun je een matchgame spelen: een soort spelletje waarbij je aan iemand gematcht wordt.

Bezoek 50liefde

Omgaan met liefdesverdriet

We kunnen ons voorstellen dat je momenteel nog in de fase zit waarin het liefdesverdriet overheerst. De bovengenoemde datingsites zijn in dat geval wellicht een optie voor later. We begrijpen als geen ander dat je hoofd daar niet bepaald naar staat als je voor je gevoel momenteel nog steeds sterft van ldvd.

Iedereen gaat anders om met liefdesverdriet – helaas is er geen eenduidige oplossing om het verdriet weg te nemen. Een “nee” van diegene die jij als de ware zag is altijd waardeloos. Zeker als niet helemaal duidelijk is waarom hij je een nee verkocht. Het zijn vaak vooral de vragen waar je nog mee rondloopt die het proces zo moeilijk maken. Daar kunnen alle uitstapjes die je met vriendinnen maakt geen oplossing toe bieden en 9 van de 10 keer is de heer in kwestie niet bereikbaar om kant-en-klare antwoorden te geven op je vragen.

Ze zeggen wel eens dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars. Juist daarom is het gedrag van de man voor veel vrouwen niet goed te begrijpen. Tel daarbij op dat veel heren niet uiterst sterk zijn in het uiten van hun gevoelens en emoties en je begrijpt waarom mannen vaak zo tegenovergesteld zijn in hun gedrag. We hebben hieronder een aantal situaties verzameld die je mogelijk antwoord kunnen geven op de vragen waar je mee rondloopt. Weet wel dat ieder mens uniek is en dat er een goede mogelijkheid bestaat dat de geschetste situatie niet helemaal opgaat bij de man die jou een “nee” heeft verkocht.


Hij wil geen relatie maar wel contact

Het beste wat je kunt doen wanneer je te maken hebt met liefdesverdriet is het nemen van afstand. Even helemaal geen contact meer. Maar soms krijg je te maken met een man die ondanks zijn “nee” contact met je blijft opnemen. Dit vermoeilijkt het verwerken van de “nee” aanzienlijk en geeft je waarschijnlijk toch weer hoop dat hij alsnog een relatie met je wil aan gaan.

Er kunnen diverse redenen zijn waarom hij het contact met je blijft onderhouden. Als jullie seks hebben gehad is de kans groot dat het hem om de seks te doen is. Zeker als jij daar vrij gemakkelijk in mee gaat. Zo worden jullie min of meer friends with benefits. Iets wat je niet moet willen als jij er andere gevoelens op nahoudt dan hij.

Een andere optie is natuurlijk dat hij geniet van je gezelschap, maar je meer als een vriendin ziet dan als ‘zijn vriendin’. Ook wel de welbekende friendzone genoemd. Normaliter gebeurt dit vaker andersom, maar er zijn uiteraard uitzonderingen. Ook hier is het weer verleidelijk om het contact te onderhouden in de hoop dat het vroeg of laat uitmondt in een relatie, maar lees dan ons artikel over de friendzone even door. Uit de friendzone komen is niet zo eenvoudig namelijk.

Over het algemeen is het voor jezelf beter om definitief afscheid te nemen van de man in kwestie. Veelal leidt het contact niet tot hetgeen jij wilt. Ja, het is moeilijk want hoop doet leven. Maar wees alsjeblieft wijs en kies voor jezelf.


Hij wil geen relatie, maar is wel verliefd

Deze situatie is nog moeilijker dan de voorgaande situatie. Want waarom wilt hij in vredesnaam geen relatie met je als hij zelf aangeeft wel degelijk verliefd op je te zijn? Ook daar kunnen weer verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Bindingsangst kan daar bijvoorbeeld een belangrijke factor in zijn. Wellicht heeft hij in het verleden dingen meegemaakt die het voor hem moeilijk maken om zich te binden aan iemand. Dit hoeft niet per definitie een verleden met een andere vrouw te zijn. Er zijn zat redenen die bindingsangst kunnen veroorzaken te benoemen. De dood van een geliefde bijvoorbeeld. Dit kan een enorme impact op iemand hebben waardoor de betreffende persoon bang is om opnieuw iemand te moeten verliezen. Zoals je kunt zien is angst daarbij de raadgever. Bindingsangst komt altijd voort uit angst. Angst om iemand te verliezen. Het kan gebeuren dat jij hem van die angst weet af te helpen. Maar veel vaker is daar meer voor nodig. Denk aan professionele hulp bijvoorbeeld.

Een andere reden kan zijn dat hij zich nog niet wilt binden aan je, omdat hij niet 100% overtuigd is dat jij ook de ware bent voor hem. Ja, hij kan verliefd op je zijn, maar wie weet denkt hij bij zichzelf wel dat ie volgende week een andere leuke meid tegen het lijf loopt waar hij nog verliefder op kan worden. Het gras is tenslotte altijd groener bij de buren en het kan voor hem een serieuze reden zijn om zich nog niet definitief toe te leggen op een serieuze relatie met jou. Het is hierbij jouw keuze of je geduld gaat hebben met de man in kwestie of dat je wederom beter voor jezelf kunt kiezen om jezelf in bescherming te nemen. Als hij nu al twijfelt kan dat in een later stadium (als jullie een relatie hebben dus) natuurlijk ook gebeuren en dan ben je nog verder van huis…


Waarom mannen afstand nemen

Zoals gezegd zijn die wezens die van Mars schijnen te komen vaak wat vreemd in hun gedrag. Het is voor veel vrouwen dan ook onbegrijpelijk waarom een man afstand neemt terwijl alles koek en ei lijkt. Alhoewel wij ook niet alle wijsheid in pacht hebben zijn er wel een aantal redenen te benoemen waarom mannen dit over het algemeen doen.

Verliefde man negeert vrouw

Zo zijn mannen over het algemeen niet zo gefocust op een relatie. Vanuit biologisch perspectief heeft de man er veel meer aan om losse contacten te onderhouden. Zo kan hij zijn zaad zo veel mogelijk verspreiden en voor veel nakomelingen zorgen. Dit staat haaks op de wijze waarop de vrouw biologisch gezien in elkaar steekt. Zij zoekt immers naar de meest geschikte partner die voor haar en haar kroost kan zorgen. Zij is dus veel meer gebaat bij een langdurige relatie dan de man.

Ook houden mannen van hun vrijheid. Ze houden er doorgaans niet van wanneer iemand hun vertelt dat ze op tijd thuis moeten zijn na een avondje stappen of dat ze hun onderbroeken en sokken niet mogen laten slingeren in de hoek van de slaapkamer. Natuurlijk zijn dit slechts kleine voorbeelden, maar het toont wel aan dat de man an sich erg gesteld is op zijn eigen keuzes en daarmee dus zijn vrijheid.

Tevens hebben mannen meer tijd nodig dan vrouwen. Het duurt even voordat ze er erg in hebben dat ze verliefd zijn, laat staan dat er een serieuze relatie in het verschiet ligt. Vrouwen zijn daar over het algemeen sneller mee en spelen vaak al snel in op verbintenis. Dit werkt echter juist tegen hen. Een man die te eenvoudig krijgt wat hij wil zal al snel klaar zijn met het spelletje en zijn heil ergens anders zoeken. En dus afstand nemen van je.

Als laatste kan nog benoemd worden dat mannen er meestal moeite mee hebben om een vrouw af te wijzen. Ze vinden het lastig om face-to-face toe te geven dat een relatie er niet inzit. Het is dan veel makkelijker om de appjes en telefoontjes te negeren en daarmee het contact dood te laten bloeden. Erg frustrerend voor de vrouw, maar de meeste mannen hebben daar doorgaans geen boodschap aan.


Jouw ervaring

Zo aan het einde van dit artikel zijn we wel benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je het wel eens meegemaakt dat jij een relatie wilde met een man en de man in kwestie je afwees? Hoe ben je daar dan mee omgegaan? Was het definitief over en hebben jullie elkaar daarna nooit meer gezien of is het toch nog goed gekomen op de een of andere manier? Laat het ons weten via een reactie onderaan dit artikel. Wie weet heb jij wel dé gouden tip waarmee een andere lezer haar droomman toch aan de haak weet te slaan!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement