Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Buurt dating: ga (online daten) met mensen uit jouw buurt

Buurt dating: ga (online daten) met mensen uit jouw buurt

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Oké, dus jij bent single en op zoek naar een relatie, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Er zijn zoveel dating websites, je ziet door de bomen het bos niet meer. Begin dan gewoon lekker dicht bij huis en probeer buurt dating eens. Je nieuwe vlam is misschien wel dichterbij dan je denkt!


Buurt dating via internet

“Zoekt en gij zult vinden.” Iets wat zeker waar is en absoluut op het gebied van online dating. Maar soms hoef je helemaal niet ver te zoeken, want waarschijnlijk zullen er binnen je eigen regio genoeg mensen op zoek zijn naar een leuke date. Regiodating of buurtdating noemen we dat.
Niet overtuigd? Meld je aan op een van de onderstaande websites en ontdek zelf hoeveel mensen in jouw regio bezig zijn met een zoektocht naar een leuke dag of avond met een potentiële partner.


Relatieplanet

Hoeveel mensen bij jou in de buurt op zoek zijn naar een date of relatie, wordt heel gauw duidelijk na het aanmelden op de grootste datingsite van Nederland. Het platform telt miljoenen leden van alle leeftijden, waarmee eenvoudig contact te leggen is dankzij de gebruiksvriendelijkheid die Relatieplanet geïmplementeerd heeft. Ben je benieuwd wie uit jouw regio net zoals jij op zoek is naar een date? Maak dan gebruik van de uitgebreide zoekfunctie en Relatieplanet geeft je een mooie lijst van personen die voldoen aan jouw zoekopdracht. Wanneer je iemand gevonden hebt die jouw aandacht te pakken heeft, dan kun je met één muisklik laten weten dat jij interesse hebt in deze persoon. Er melden zich elke dag weer een hoop nieuwe leden aan. Heb jij vandaag geen date uit de buurt gevonden, ga dan de volgende dag weer op zoek. Misschien dat één van de nieuwe leden de date van jouw dromen is.


StedenDatingBezoek StedenDating

De naam verklapt al een beetje het doel van de site, namelijk het vinden van een leuke date in jouw regio. Stedendating maakt het gemakkelijk voor je: na aanmelding kun je direct eenvoudig op zoek naar een man of vrouw uit je eigen omgeving. Niet alleen kun je eenvoudig een foto en een profiel bekijken, ook is er de mogelijkheid om een bericht of knipoog naar een potentiële date te sturen. Wil je snel leden uit jouw buurt leren kennen? Maak dan gebruik van de Fotozapper, waarmee je meteen foto’s van andere leden kunt bekijken en kunt aangeven of je deze wel of niet leuk vindt. Twijfel je nog over regiodating? Laat je dan overtuigen door de geplaatste succesverhalen op de website. Misschien dat jij na aanmelding op korte termijn het volgende succesverhaal kunt plaatsen.

Bezoek StedenDating

LexaBezoek Lexa

Lexa is een online datingsite waarmee het erg eenvoudig is leden te vinden die bij jou uit de buurt komen. Lexa geeft daarbij niet je locatie prijs, maar laat zien wie zich dicht bij jouw locatie bevindt en hoeveel interesses je met deze persoon deelt. Hoewel het platform zich voornamelijk richt op mensen die andere mensen willen ontmoeten, zijn er ook een hoop mensen te vinden die op zoek zijn naar een date. Wanneer je snel wilt zien wie bij jou in de buurt net zoals jij op zoek is naar een date, dan kun je het fotospel spelen. Tijdens dit spel krijg je in een korte tijd veel foto’s te zien en kun je na het bekijken van een foto van een lid meteen aangeven dat je deze persoon ziet zitten. Is dat gevoel wederzijds, dan laat Lexa je dit weten en kun je de basis leggen voor een leuke date.

Bezoek Lexa

Postcode Dating

Voor veel oudere online daters is buurt dating beter bekend onder de naam postcode dating. In de tijd van teletekst was het het makkelijkst om via bijvoorbeeld teletekst of speciale telefoonnummers in contact te komen met mensen binnen jouw postcodegebied. Omdat je enkel nummers kon gebruiken op een afstandsbediening of telefoon, was dit indertijd de gemakkelijke optie. Met de komst van het internet is het een stuk gemakkelijker geworden om contact te zoeken met anderen en zijn de meeste mensen niet meer afhankelijk van postcode dating.


Kleine wereld

Daten met mensen uit jouw regio kan best spannend zijn. Het kan immers zo maar voorkomen dat je de persoon met wie je op date gaat, al eens bent tegengekomen in de supermarkt of tijdens het stappen. Of misschien is je date wel een bekende van iemand uit jouw kennissenkring. De wereld kan namelijk erg klein zijn, vooral wanneer het om buurtdating gaat.
Het grote voordeel van daten met iemand uit de buurt is dat jullie allebei geen lange afstand hoeven af te leggen en voor ongemakkelijke stiltes hoef je ook niet echt bang te zijn, want jullie hebben al één gemeenschappelijke interesse: jullie wonen in dezelfde regio.

Dit kan prima gespreksvoer zijn, zeker wanneer een aantal bezienswaardigheden of interessante locaties die jullie beiden kennen dicht bij jullie in de buurt liggen. Daarnaast kunnen het bekijken van deze bezienswaardigheden of het bezoeken van deze locaties een leuk idee zijn voor een mooie date. Vaak heb je al kennis van leuke plekjes of bezienswaardigheden waar je je date mee naar toe kunt nemen.

De korte afstand tussen jou en je date is extra fijn wanneer jullie na een succesvol afspraakje een vervolg willen geven aan de klik. Een nieuwe afspraak is dan zo gemaakt. En mocht in het ergste geval de date toch niet helemaal zijn wat je ervan verwacht had: je bent zo weer thuis om op zoek te gaan naar een date waarmee je beter zult matchen.
Want natuurlijk is dating niet per se gebonden aan een bepaalde regio of provincie. Schroom daarom niet om de kilometerstand in de zoekfunctie van de online datingsites iets op te schroeven, wanneer je geen date met iemand uit jouw regio kunt vinden. Misschien is je ideale date net iets verder verwijderd van je dan in je eigen regio.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies