Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De beste betaalde datingsites

De beste betaalde datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Of je nu op zoek bent naar een relatie, date of vriendschap, op een betaalde datingsite heb je veel meer kans op succes. De leden op deze websites zijn over het algemeen een stuk serieuzer en staan eerder open voor een date. Daarnaast is de kans op nep-profielen vele malen kleiner omdat profielen handmatig worden gecontroleerd. In dit artikel bespreken we de beste betaalde dating websites voor alle leeftijden.


ParshipBezoek Parship

Wil je serieus op zoek naar een partner voor een langdurige relatie dan is Parship de meest geschikte keuze. Bij inschrijving moet je een aantal uitgebreide stappen doorlopen om aan te geven wat je wensen zijn en waar je interesses liggen. Een wetenschappelijke persoonlijkheidstest schotelt vervolgens de beste matches aan je voor. De website heeft al meerdere prijzen gewonnen met de unieke matching methode die gebruikt wordt tijdens het koppelen. De site zelf geeft aan dat één op de drie leden daadwerkelijk een relatie overhoud aan de inschrijving. Een lidmaatschap van parship.nl is €24,90 per maand.

Bezoek Parship

EliteDatingBezoek EliteDating

Voor singles met niveau kun je terecht bij EliteDating. Deze website is volledig gericht op welgestelde singles die een HBO of universitaire opleiding hebben afgerond. De site is al jarenlang de favoriete datingsite voor hoger opgeleiden. Doordat je in contact komt met singles met hetzelfde niveau, is de kans dat je iemand ontmoet met gelijke interesses en raakvlakken erg groot. De site gebruikt een matching systeem wat al in veel landen erg succesvol is. Een Premium-Plus abonnement voor 12 maanden kost €19,90 per maand.

Bezoek EliteDating

LexaBezoek Lexa

Een andere succesvolle dating website is Lexa. Mede door het organiseren van Events waar je als lid gebruik van kunt maken is de website enorm gegroeid de afgelopen jaren. De website bestaat al vanaf 2002 en is naar eigen zeggen de grootste dating dienst in Nederland. Voor €9,99 per maand kun je onbeperkt gebruik maken van het platform. Voor degene die het leuk vinden om naar een leuk dating evenement te gaan is Lexa een absolute aanrader.

Bezoek Lexa

50plusMatchBezoek 50plusMatch

De website 50plusmatch is de beste keuze voor senioren. Het platform is erg eenvoudig in gebruik en is voor iedereen te begrijpen. Je kunt heel gemakkelijk gelijkgestemden vinden uit de buurt en een berichtje sturen is zo gedaan. Voor slechts €7,95 per maand kun je al gebruik maken van deze populaire senioren datingsite. Wat ons betreft is 50plusmatch zeker het proberen waard.

Bezoek 50plusMatch

Wil je graag weten wat een datingsite kost? Lees dan ons artikel over de prijzen van datingsites.


Wat krijg je terug voor een betaald lidmaatschap?

Een betaald lidmaatschap is natuurlijk elke maand weer een kostenpost die je niet hebt wanneer je gebruik maakt van een gratis datingsite. Maar daar krijg je natuurlijk ook enorm veel voor terug. Bij het bepalen welke datingsite voor jou het meest geschikt is kun je zelf al op een aantal zaken letten, bijvoorbeeld hoeveel voordelen een bepaalde site heeft ten opzichte van een gratis datingplatform.

Goede matching

Ten eerste mag je rekenen op goede matching bij een betaalde datingsite, want je betaalt als het goed is ook voor een beetje gemak. Check dus of een datingsite niet alleen de optie biedt om eindeloos handmatig door profielen te bladeren maar ook actief voor je op zoek gaat naar een geschikte match. Als dat het geval is kan dat het betaalde lidmaatschap meteen al waard maken. Hoe meer passende matches je krijgt hoe beter, dus wanneer de site een goed profiel van je opstelt met behulp van zoiets als een persoonlijkheidstest of een heel uitgebreid profiel is dat mooi meegenomen.

Onbeperkt berichten versturen

De populairste Nederlandse datingsites bieden hun leden nadat ze een betaald abonnement hebben afgesloten de optie om onbeperkt reacties te versturen naar andere singles. Dat gebeurt – afhankelijk van de site – bijvoorbeeld door middel van privéberichtjes of andere manieren zoals knipoogjes, flirts en het uitdelen van likes. Deze communicatie tussen leden is onmisbaar bij het daten omdat je nu eenmaal heel wat mensen zult moeten leren kennen voor je jouw droompartner ontmoet.

Gecontroleerde profielen

Betaalde datingsites zien als het goed is goed toe op de betrouwbaarheid van hun eigen datingplatform. Dat betekent bijvoorbeeld dat profielen handmatig worden gecontroleerd door medewerkers van de site. Profielen die niet echt zijn, of afkomstig zijn van gebruikers die onder valse voorwendselen lid zijn geworden, zullen als het goed is snel worden verwijderd. Vaak heb je ook de optie om een bepaald profiel te melden wanneer je onheus door dat lid bent bejegend. Ook dan zal een medewerker het profiel checken en zo nodig van de site verwijderen.

Keurmerk Veilig Daten

We noemden het Keurmerk Veilig Daten al even, want dit kan een belangrijke reden zijn om voor een betaalde datingsite te kiezen. Dit keurmerk is door enkele betrouwbare partijen in de online datingbranche in het leven geroepen om de meest betrouwbare datingsites te onderscheiden van de rest. Het keurmerk biedt veel garanties, bijvoorbeeld dat je altijd beroep kunt doen op een helpdesk en dat profielen handmatig worden gecontroleerd. Alhoewel het ontbreken van het Keurmerk Veilig Daten niet betekent dat je met een onbetrouwbare datingsite te maken hebt is het omgekeerde wel waar: wanneer een site over het keurmerk beschikt mag je ervan uitgaan dat je er veilig kunt daten.


De diverse betaalmethodes van premium datingsites

Er zijn verschillende manieren waarop datingsites hun diensten aanbieden: betaalde  abonnementen voor een bepaalde periode, een creditsysteem of een combinatie daarvan. Bij vrijwel alle datingsites kun je daarnaast een gratis lidmaatschap afsluiten waarmee je enkele beperkte functies tot je beschikking krijgt.

Gratis lidmaatschap

Vrijwel alle betaalde datingsites bieden ook een gratis abonnement aan. Daarmee kun je alvast inloggen op de site en kijken of die wat voor je is. Meestal kun je al zoeken naar leuke singles en soms zelfs een eerste berichtje sturen of je eerste matches maken. Het is echter wel zo dat deze proefabonnementen je zelden in staat stellen om een date te vinden, omdat ze er puur en alleen voor zijn bedoeld om je lekker te maken voor een betaald abonnement.

Betaalde abonnementen

De meeste populaire sites hanteren een abonnementssysteem. Je betaalt dan vooraf een bedrag waarvoor je een vaste periode toegang krijgt tot de site. Je kunt dan zolang je betaald lid blijft onbeperkt van alle functies gebruikmaken en bijvoorbeeld zoveel berichtjes lezen en versturen als je wilt. Meestal heb je de keuze uit abonnementen voor verschillende periodes, bijvoorbeeld 1, 3 of 6 maanden. Daarbij wordt de kosten per maand lager naarmate je een abonnement voor langere tijd afsluit.

De meeste singles zijn tussen 3 en 6 maanden actief op datingsites voor ze een goede match hebben gevonden. Daarom is het aan te raden om een betaald abonnement meteen voor een vergelijkbare periode af te sluiten. Per maand betaal je dan minder dan wanneer je elke maand je abonnement verlengt. Bovendien is de kans groot dat je die tijd echt nodig zult hebben voor je een vaste relatie hebt gevonden.

Credits

Er zijn ook datingsites die werken met een creditsysteem. Je kunt dan net zoals bij andere datingsites een account aanmaken en ook altijd op zoek naar andere singles. Wanneer je een leuke match een reactie wilt sturen hoef je daar geen abonnement voor af te sluiten maar kun je de berichtjes per stuk betalen met credits. De credits zijn vaak te koop in verschillende pakketten. Hoe meer credits je tegelijk aanschaft, hoe meer korting je krijgt.

Het systeem met credits heeft als voordeel dat je geen geld aan de site uitgeeft wanneer je niet actief aan het daten bent. Helaas hebben datingsites waar je met credits betaalt de laatste jaren wel een slechte naam gekregen. Er waren namelijk een aantal datingsites die hun leden met zogenaamde gefingeerde profielen aan het lijntje bleken te houden zodat die mensen telkens opnieuw credits kochten zonder dat ze kans maakten op een echte date.

Combinatie abonnement + Credits

Tot slot zijn er ook nog datingsites die niet alleen betaalde abonnementen aanbieden, maar waarbij je bepaalde functies ook nog per keer kunt gebruiken en dan met credits betaalt. Je kunt zo bijvoorbeeld met je betaalde abonnement onbeperkt berichtjes versturen en er optioneel voor kiezen om je profiel tijdelijk omhoog te plaatsen door credits daaraan te spenderen. Datingsites die deze opties aanbieden zijn over het algemeen gewoon betrouwbaar, maar je bent er wel snel meer geld kwijt dan op de populaire Nederlandse datingsites die alleen maar een betaald abonnement bieden.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies