Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Wat kost een datingsite? Hoe duur is een abonnement?

Wat kost een datingsite? Hoe duur is een abonnement?

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Als je besloten hebt op internet op zoek te gaan naar een relatie zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen. Je wilt je natuurlijk oriënteren in het oerwoud van datingsites. De juiste website vinden die bij jou past, waar je de juiste matches gaat vinden en een website die aansluit bij jouw budget.

In dit artikel vind je het meest uitgebreide overzicht van prijzen van de grootste datingsites in Nederland. De kosten lopen nogal uiteen, dus is het goed om te weten welke datingsite duur is, of welke goedkoop. De websites die we behandelen hebben allemaal een optie tot een gratis account. Hiermee kun je dus even rondkijken of de website iets voor jou is en of je het systeem fijn vind werken.


Kosten van de populairste datingsites

De prijzen in onderstaande tabel zijn per maand. Afhankelijk van de periode waarin je een abonnement afsluit zijn de abonnementen vaak goedkoper.

Laatst geüpdate: december 2022

# Datingsite Categorie 1 mnd 3 mnd. 6 mnd. 1 jr. Bezoek
1 Parship Algemeen x x €79,90 €49,90 Bezoek Parship
2 ELITEDATING Hoger opgeleiden x €49,90 €24,90 €19,90 Bezoek EliteDating
3 Lexa Algemeen €24,99 €16,99 €9,99 x Bezoek Lexa
4 be2 50+ / Senioren x €49,90 €29,90 €24,90 Bezoek Be2
5 Pepper Jongeren/Algemeen €25 €15 €9,95 €8,50 Bezoek Pepper
6
SecondLove Vreemdgaan €74,90 €31,65 €25,83 x Bezoek SecondLove
7
MetJou Algemeen €19,99 €15,99 €11,99 x Bezoek MetJou
8
50PlusMatch 50+ / Senioren €24,95 €14,95 €9,95 €7,95 Bezoek 50PlusMatch
9
E-Matching Hoger opgeleiden €19,95 €16,65 €13,32 €11,11 Bezoek e-Matching
10 Match4Me Algemeen €24,95 €14,95 €9,95 €7,95 Bezoek Match4Me

Een aantal datingsites lichten we nog iets uitgebreider uit.


ParshipBezoek Parship

De website Parship.nl heeft een ander verdienmodel dan veel van de andere datingsites. Je kunt op deze website pas een abonnement afsluiten, als je je een half jaar of langer aansluit. De filosofie van Parship verklaard waarom ze het op deze manier aanpakken, want bij Parship geloven ze er namelijk in dat je de ware niet zomaar tegen het lijf loopt, en je tijd moet investeren in het vinden van de liefde.

Bezoek Parship

PepperBezoek Pepper

Zoals je kunt zien in het bovenstaande overzicht, heeft Pepper voor elk abonnement de beste prijzen. Doordat Pepper goedkoper is dan andere datingsites geven veel gebruikers de website een goed cijfer. De website is daarnaast al meerdere keren in de prijzen gevallen voor onder andere Website van het Jaar 2015 en Beste Datingsite 2015.

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa

Deze datingsite is zeker het vernoemen waard in dit lijstje. De prijzen van Lexa zijn erg aangenaam vergeleken bij andere websites, en de website van Lexa is erg gebruiksvriendelijk. Ook de mobiele Lexa app werkt erg fijn tijdens het online daten, en ondersteund bijna alle functies die de website ook heeft.

Bezoek Lexa

Kiezen voor een betaalde of gratis datingsite?

Veel datingsites verdienen geld de verkoop van lidmaatschappen. Inschrijven is vaak gratis en je kunt beperkt rondkijken op een dergelijke website. Vaak kun je je profiel invullen en foto’s uploaden. Ook kun je meestal berichten ontvangen van anderen. Zodra je echter zelf berichten wilt sturen moet je meestal een abonnement op de datingsite van jouw keuze hebben.

Je kunt er ook voor kiezen om je in te schrijven op een gratis datingsite. Op deze websites kun je vaak ook gratis berichten uitwisselen. Het nadeel van een gratis datingsite is echter dat andere gebruikers minder serieus zijn. Daarnaast is er minder controle op de mensen die zich registreren en kan het dus regelmatig voorkomen dat je nep-profielen tegenkomt.

Ons advies is; als je serieus wilt daten, kun je beter betalen voor een datingsite. Voor het vinden van de ware moet je immers wel wat over hebben. Wil je een overzicht hebben van de beste betaalde datingsites, klik dan hier.


Bepaal je budget

Heb je zelf al nagedacht over hoe veel geld je uit wil geven op een datingsite? De kosten voor diverse sites zijn erg uiteenlopend, uiteraard is dit ook afhankelijk van welk publiek de datingsite trekt, wat de gemiddelde leeftijd is en wat de man/vrouw verhouding op de site is. Er zijn al betaalde datingsites voor minder dan 10 euro per maand. Duurdere websites zoals Elitedating bieden vaak gepersonaliseerde matchingsystemen en zijn vaak gericht op een doelgroep die iets meer te besteden heeft.


Uitgebreide kosten per datingsite

Wil je per site graag uitgebreid bekijken wat de kosten zijn, en wat je nou eigenlijk krijgt bij een abonnement, dan vind je hieronder enkele uitgebreidere artikelen over de prijs van een betreffende datingsite.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies