Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Is Relatieplanet gratis?

Is Relatieplanet gratis?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Let op: Vanaf juli 2021 is Relatieplanet gestopt met het aanbieden van haar diensten. Wij adviseren Lexa als alternatief.

Ga naar Lexa ->

Relatieplanet is een van de grootste en populairste datingsites van Nederland. Relatieplanet is geen volledig gratis datingsite want er zijn naast een gratis proeflidmaatschap ook betaalde abonnementen beschikbaar. De kosten daarvan vallen echter reuze mee want RP is een van de voordeligste datingsites van Nederland.

Bovendien kun je met je gratis profiel ook al best wel veel doen, waaronder zelfs op een eenvoudige manier contact leggen met andere singles. Tot slot is het ook regelmatig mogelijk om met een speciale kortingscode gebruik te maken van 3 dagen lang volledig gratis onbeperkt daten.


Relatieplanet gratis proberen


Relatieplanet

Zoals vrijwel elke datingsite heb je de mogelijkheid om Relatieplanet gratis te proberen door het aanmaken van een gratis account. Je kunt dan al gewoon inloggen en kennis maken met de manier waarop de site functioneert.


Wat kun je allemaal doen als gratis Relatieplanet member?

Wanneer je Relatieplanet vergelijkt met andere datingsites blijkt al snel dat je in verhouding best wel veel kunt doen met een gratis profiel. De volgende handige  functionaliteiten staan namelijk al tot je beschikking:

  • Je kunt een eigen profiel aanmaken en tot maximaal 20 foto’s erop zetten.
  • Je mag zoveel van de andere profielen op de site bekijken als je wilt.
  • Tot 5 keer per dag kun je jouw interesse in andere singles duidelijk maken.
  • Je bent zelfs al in staat ontvangen berichtjes van andere leden te lezen.

Zoals je kunt zien is dat dus al behoorlijk de moeite waard, maar om optimaal te kunnen matchen en daten is een betaald lidmaatschap toch wel aan te raden. Zo’n volledig lidmaatschap is niet gratis maar is gelukkig wel heel betaalbaar. Ook is het op dit moment mogelijk om Relatieplanet 3 dagen lang onbeperkt te gebruiken zonder dat daar kosten aan zijn verbonden.


Drie dagen gratis proberen

Relatieplanet wil nieuwe leden graag laten zien waarom het zichzelf als een van de beste datingsites van Nederland beschouwt. Daarom krijg je op dit moment direct na je inschrijving gratis 3 dagen onbeperkt daten cadeau. Daarmee kun je alle uitgebreide opties gebruiken die anders alleen toegankelijk zijn voor betalende leden. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een nieuw profiel aan te maken en de op dat moment geldende kortingscode te gebruiken. Op dit moment is dat de code: 3DGN.

Let op: dit aanbod geldt dus alleen voor nieuwe leden en niet voor bestaande members!


Betaalde functies van Relatieplanet

Na het claimen van je kortingscode kun je dus 3 dagen onbeperkt daten en van alle mogelijkheden gebruikmaken. Welke uitgebreide functies moet je dan zoal aan denken? Het belangrijkste is ongetwijfeld dat je met een betaald lidmaatschap zoveel berichtjes naar gratis en betaalde leden kunt sturen als je maar wilt. Daarnaast is het heel handig dat je kunt zien wie er recent nog op je profiel is geweest, zodat je die persoon eventueel meteen een berichtje kunt sturen. Dat is een heel fijne optie, want zo kun je ook gratis leden benaderen die jou zelf geen berichtje kunnen sturen maar wel interesse in je hebben. De meeste leden zullen niet al in hun eerste 3 dagen op RelatiePlanet een serieuze date of zelfs een relatie vinden, maar het is wel de perfecte manier om de site onbeperkt te verkennen.


Relatieplanet kortingscode voor 3 dagen gratis daten

Zie je het wel zitten om zonder kosten drie dagen lang onbeperkt te daten op Relatieplanet? Dan heb je een kortingscode nodig om van het aanbod gebruik te maken. Hieronder vind je de actuele actiecode en hoe je deze moet verzilveren:

  1. Maak een nieuw profiel aan op Relatieplanet.
  2. Ga naar de pagina’s met betaalde abonnementen.
  3. Vul de kortingscode 3DGN in en verzilver die meteen.
  4. Laat € 0,01 afschrijven om te verifiëren dat je een echt persoon bent (en dat je niet al eerder van een vergelijkbaar aanbod gebruik hebt gemaakt).
  5. Nu kun je meteen van alle betaalde opties gebruikmaken!

Deze actie met 3 dagen gratis toegang komt regelmatig terug. Wanneer je op dit moment niet de kortingscode kunt gebruiken is het daarom een goed idee om het over een tijdje weer te proberen. Met name rond feestdagen, in de lente en net voor de winter hebben veel datingsites (zo ook Relatieplanet) dit soort aanbiedingen en kortingsacties. Natuurlijk passen we ook hier dan de actuele kortingscode aan!


Kosten na een gratis proefperiode

Wanneer het gratis onbeperkte proeflidmaatschap van 3 dagen je wel goed is bevallen kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om je profiel om te laten zetten in een betaald abonnement voor een langere periode. Daar zijn dan gewoon de gebruikelijke kosten aan verbonden. Daarbij is het fijn om te weten dat Relatieplanet een van de voordeligere datingsites van Nederland is. Voor een maandabonnement betaal je namelijk weliswaar nog € 24,95, maar de prijs per maand daalt aanzienlijk wanneer je een abonnement afsluit voor een langere periode. Als je kiest voor een abonnement met een looptijd van 6 maanden betaal je bijvoorbeeld slechts € 9,95 per maand. Als je kijkt naar het grote aantal singles dat op Relatieplanet actief is en de uitgebreide mogelijkheden die de site biedt is dat gewoon een heel aantrekkelijk tarief.


Volledig gratis datingsites

Wanneer je enige eis is dat een datingsite volledig gratis moet zijn mag inmiddels duidelijk zijn dat Relatieplanet daar niet aan voldoet. Twee moderne en wel helemaal gratis alternatieven zijn dan bijvoorbeeld Knuz en Lexa. Toch moet je wel goed nadenken voor je actief gaat daten op een dergelijke gratis site. Aangezien daar gebruik wordt gemaakt van reclame om de kosten te dekken gaat dat af en toe ten koste van je ervaring. Ook hebben volledig gratis datingsites altijd te maken met mensen die niet heel serieus op zoek zijn naar een relatie. Natuurlijk kom je die mensen ook op betaalde datingsites tegen, maar omdat de drempel om er lid te worden hoger is gebeurt het wel veel minder.

Bekijk hier de 15 beste gratis datingsites »


Conclusie

Relatieplanet is niet volledig gratis want je hebt er de optie om een betaald abonnement af te sluiten. Dat betaalde lidmaatschap kun je echter wel 3 dagen lang gratis uitproberen en zelfs met een gratis account kun je al veel meer dan op de meeste andere datingsites. Tot slot zijn de betaalde abonnementen – helemaal wanneer je er eentje afsluit voor langere tijd (3+ maanden) heel aantrekkelijk geprijsd . Alhoewel het bij Relatieplanet dus niet gaat om een gratis datingsite is het wel een van de Nederlandse datingsites waar je de meeste waar voor je geld krijgt.


logo Relatieplanet

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Relatieplanet. Klik hier om alle artikelen over Relatieplanet te bekijken.

Bekijk alles over Relatieplanet »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies