Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Gratis flirten op het internet? Gebruik deze datingsites!

Gratis
Gratis flirten op het internet? Gebruik deze datingsites!

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Flirten is leuk. Flirten is fun. Maar de lol gaat er al snel af als je er voor moet gaan betalen. Als jij hier ook zo over denkt is dit artikel iets voor jou. Je ontdekt namelijk de beste online datingsites waarop sjansen, lonken en flirten he-le-maal gratis is!

Online Flirten

Wie wel eens geflirt heeft op het internet weet hoe spannend dit kan zijn. Vooral wanneer je met een wildvreemde in gesprek raakt en de vonken al snel over het beeldscherm spatten kan je hart een klein sprongetje maken. Maar wat als je eerst moet betalen voordat het geflirt kan starten? Is het dan nog steeds zo leuk?
Speciaal voor jou hebben we een drietal datingsites op een rijtje gezet waarop je gratis kunt flirten met leuke mannen of vrouwen.


Relatieplanet

Het gebruik van Relatieplanet is 100% gratis. Ook na je aanmelding kun je er op rekenen dat je geen eurocent hoeft te betalen om berichten te sturen naar leden die je interesse hebben gewekt. Je vindt op Relatieplanet.nl meerdere chatrooms waar je altijd wel leuke mannen of vrouwen tegenkomt zodat het flirtspel direct kan beginnen. Na je proefperiode kun je ervoor kiezen om te betalen voor de datingsite.


LexaBezoek Lexa 

Lexa.nl is de vreemde eend in de bijt in dit rijtje met websites waarop je gratis kunt flirten. Je aanmelding op Lexa is 100% gratis en na je aanmelding kun je rustig rondkijken of Lexa je bevalt. Wil je in gesprek komen met iemand kun je kiezen uit diverse lidmaatschappen waarmee het flirten met meer dan 2 miljoen (!!) singles kan beginnen. Als één van Nederlands grootste datingsites is Lexa.nl dan ook dé plek om online te verleiden en verleid te worden.

Bezoek Lexa

MetJouBezoek MetJou 

Metjou is een datingwebsite voor serieuze singles. Alle profielen worden bij aanmelding handmatig gecontroleerd zodat je zeker weet dat je met echte mensen in gesprek raakt. Gesprekken op Metjou voer je via de chatfunctie, maar misschien wel veel leuker, is het om het digitale flirten next level te brengen door allebei jullie cam aan te zetten en gebruik te maken van de camfunctie. Metjou is het perfecte platform voor een gratis flirt chat. Voor sommige functies op de website moet je helaas wel betalen.

Bezoek MetJou

Gratis flirten kan eigenlijk overal
Ken je MSN (Live) Messenger nog? Dat eeuwenoude programmaatje waar flirten 2.0 werd uitgevonden? Wat werd er gesjanst via het platform zeg. Chatten. Cammen. Opeens was alles mogelijk en kijk de wereld vandaag de dag. Ook op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en vele andere sociale media wordt behoorlijk wat afgeflirt. Hoeveel websites of apps wil je hebben waarop gratis geflirt kan worden?

De sociale netwerken zijn bij uitstek geschikt om contact te leggen met anderen en er stevig op los te lonken als blijkt dat de digitale klik er is. Op elk platform heb je de mogelijkheid om elkaar berichtjes te sturen en in een aantal gevallen kun je ook video’s delen en/of ‘cammen’. Het enige nadeel is dat je het kaf van het koren moet scheiden. Want zomaar de ware tegenkomen via social media doe je niet 123.
Social media is inmiddels zo omvangrijk dat de diverse platformen door miljarden mensen worden gebruikt. Zoeken naar de ware op Facebook is als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Veel beter is het om je te richten op een gebied wat specifiek bedoeld is voor mensen zoals jij: leuke (single) mannen of vrouwen die online willen flirten en daar liever niet voor betalen. Bovengenoemde datingsites zijn daarbij een hele goede optie, maar wat ook leuk kan zijn is (anoniem) chatten. Je weet nooit wat je ‘tegenkomt’ in een chatroom en als er één plek op het internet is waar flink gekoketteerd wordt, dan is het de chatroom wel.

Deze websites zijn ook beter beveiligd tegen kwaadwillenden dan sociale media. Op de bovengenoemde datingsites worden alle profielen namelijk met de hand gecontroleerd en is de kans een stuk kleiner dat je wordt opgelicht.

Flirten via de chat

Chatrooms met leuke mannen en vrouwen zijn er genoeg. Op de datingsites die we hierboven voor je hebben opgesomd kun je chatten met gelijkgestemden, maar er zijn nog tal van andere websites en datingsites waarop je gratis kunt chatten.

Chatplaza.com is bijvoorbeeld een erg bekende website waar je meerdere chatrooms binnen kunt stappen om een gesprek aan te gaan. Op de website is te lezen dat je direct zonder registratie kunt chatten, maar dit is niet helemaal waar. Je moet je namelijk wel registreren. Dit kan met een emailadres, maar je kunt ook een gastaccount aanmaken. Je bent (en blijft) dan toch relatief anoniem en kunt veilig achter je beeldscherm op zoek gaan naar een leuke flirt. Chatplaza is de grootste Nederlandse chatwebsite en er zijn dan ook altijd wel leuke mannen of vrouwen te vinden in de diverse chatrooms.

Babbelen.nl past ook goed in dit rijtje. Het is een initiatief van het eerder genoemde NLdate en de dienst is dan ook geheel gratis te gebruiken. Wederom zul je je wel eerst moeten registreren, maar nadat dat gedaan is kun je direct over gaan tot het chatten met vreemden. Je vindt er diverse chatboxen waar je naar hartenlust kunt flirten met leuke Nederlandse mannen of vrouwen.

Wil je eens echt anoniem chatten, dan kan dit op chatmetvreemden.be. Geen registratie, geen verborgen kosten. Kwestie van naar de website gaan en direct de dialoog aan gaan. Bevalt het gesprek niet? Dan hop je met één klik naar de volgende gesprekspartner. Het nadeel van chatmetvreemden.be is dat de website niet specifiek gericht is op daten en flirten, zoals bij bovenstaande chatsites doorgaans wel het geval is. Het kan dus even duren voor je een gesprekspartner tegenkomt waarbij de digitale vonk overspringt, maar aan de andere kant ontmoet je op deze manier wel de meest uiteenlopende mensen in Nederland en België en kunnen de gesprekken echt over van alles gaan.

Let er bij gratis sites wel op dat je nooit je persoonsgegevens deelt met andere gebruikers op de website.

Heb jij na het lezen van dit artikel zelf nog websites waarop gratis geflirt kan worden, maar hebben we die niet benoemd in dit artikel? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan de pagina. Bij een goede suggestie voegen we je tip zeker weten toe aan dit artikel over gratis flirten op het internet!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement