Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Met deze versiertrucs heb je gegarandeerd succes

Met deze versiertrucs heb je gegarandeerd succes

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Altijd al een beetje jaloers geweest op die dude of meid die iedereen zomaar aan de haak lijkt te slaan terwijl hij of zij echt geen Brad Pitt of Angelina Jolie is? Ontdek dan snel onderstaande versiertrucs waarmee je gegarandeerd succes gaat hebben. Want versieren hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het in eerste instantie lijkt!

Flirten en versieren in de nieuwe stijl

Tijden zijn veranderd. Normaliter zou je verwachten dat dit artikel alleen interessant is voor de mannelijke lezers. Zij moeten van origine immers ‘jagen’ en de vrouwen veroveren. Wie echter zijn (of haar) ogen een beetje open houdt vandaag de dag, weet ook wel dat de moderne vrouw zelf ook hevig aan het flirten is geslagen.

Voordat we over gaan op de beste versiertrucs waar je gegarandeerd succes mee gaat hebben, hebben we eerst nog een tweetal datingsites voor je verzameld die uitermate geschikt zijn om je nieuwe versier-skills op los te laten. Hier vind je namelijk leuke singles die wel open staan voor een flirterige opmerking hier en daar.


PepperBezoek Pepper

Op Pepper.nl kun je gemakkelijk in contact komen met andere singles. Er zijn diverse manieren om de aandacht te trekken. Dit begint al bij de manier hoe je jezelf presenteert: middels een fotocollage. Ideaal natuurlijk, omdat je altijd een opening hebt om een leuk gesprek te beginnen. Dit is vaak veel moeilijker wanneer een datingsite gebruik maakt van een profielbeschrijving. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden. Spreek degene die je leuk vindt aan via de chat of mailfunctie en gooi onderstaande versiertrucs er tegenaan om met succes een leuke date te scoren!

Bezoek Pepper

LexaBezoek Lexa

Lexa.nl geldt al jarenlang als één van Nederland's grootste datingsites en daarom is het niet gek dat je hier perfect je nieuwe versiertrucjes kunt testen. De ledendatabase barst bijna uit zijn voegen en een leuke man of vrouw vinden op Lexa.nl moet dan ook niet al te moeilijk zijn. Lexa organiseert daarnaast ook diverse single events waar je de versiertips die bedoeld zijn voor 'offline versieren' prima kunt uitproberen in het 'echte' leven.

Bezoek Lexa

Versiertrucs 2.0

Als je op Google zoekt naar versiertrucs of versiertips vallen al gauw twee dingen op:

  • Vrijwel alle versiertrucs zijn gericht op mannen
  • Veel versiertips zijn gericht op ‘offline versieren’

In een tijd waar apps als Tinder en Bumble baanbrekend zijn en online dating steeds meer geaccepteerd wordt, zou je verwachten dat de versiertips en tricks ook met hun tijd mee zouden gaan. Het is immers allang niet meer de man die de eerste stap zet tegenwoordig en de koppels die elkaar via online dating tegen het lijf zijn gelopen beginnen langzaamaan de overhand te nemen ten opzichte van de ‘traditionele’ koppels.

Om die reden hebben we in dit artikel versiertips opgenomen die je zowel in de online- als de offline wereld kunt toepassen en waarmee je gegarandeerd succes gaat hebben!

Je uitstraling is key
Ongeacht of je een man of vrouw bent en ongeacht of het om een online profiel gaat of om een ontmoeting in real life: uitstraling is key. Een eerste indruk is zeg maar een EERSTE indruk. Die maak je niet nogmaals.

Mannen kijken doorgaans anders naar het uiterlijk van een vrouw, dan vrouwen naar mannen kijken. De man kijkt doorgaans naar de mooie huid, de betoverende ogen en/of een goed figuur. Als vrouw kun je hier dus makkelijk op inspelen. Zorg voor een goede profielfoto waar die prachtige blauwe kijkers bijvoorbeeld goed uitspringen of draag een verleidelijk jurkje waar je vormen perfect tot hun recht komen.

Voor de man is dit anders. Vrouwen letten weliswaar op je (goed verzorgde) uiterlijk, maar des te meer op de uitstraling in het geheel. Om vrouwen te versieren zul je zelfvertrouwen uit moeten stralen. Mannelijk over moeten komen. Zeker wel verzorgd zijn, maar niet té. En ze moet zich veilig bij je voelen. Want vanuit evolutionair oogpunt zal jij degene zijn die haar en haar nakomelingen gaat beschermen. Dat is in al die jaren nog niet veranderd.

Zorg dus dat je haar met veel zelfvertrouwen aanspreekt. Ontmoet je haar in real life? Kin omhoog, borst vooruit en ogen boven de horizon. Laat het slappe handje absoluut achterwege en geef haar een goede handdruk. Wees hierbij uiteraard niet te macho, want een hand fijn knijpen om indruk te maken is natuurlijk een absolute no-go!

Zet jezelf op de eerste plek

“Wie is de belangrijkste persoon op deze wereld?”

Als je hier niet volmondig IK op hebt geantwoord is er werk aan de winkel. Jij bent de belangrijkste persoon hier op aarde. Niet je vader. Niet je moeder. Niet je hond of kat. En al zeker niet je vriendje of vriendinnetje. Laat staan die nieuwe flirt die je on- of offline recentelijk hebt ontmoet.

Zet jezelf op de eerste plek en gedraag je daar ook naar. Let er wel op dat de lijn tussen zelfverzekerdheid en arrogantie flinterdun is. Er mee stoeien is echter het beste wat je kunt doen.

Zoals in de vorige tip besproken houden vrouwen van een zelfverzekerde man. Dit geldt uiteraard ook andersom. Mannen houden van zelfverzekerde vrouwen, maar arrogante vrouwen zijn uit den boze. Uit de hoogte doen is nergens voor nodig, zelfs als de persoon die je aanspreekt absoluut niet in je straatje past.

Als je jezelf de tofste persoon op aarde vindt ligt de verleiding al snel op de loer om constant over jezelf te praten. Ook dit is een absolute no-go. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Tuurlijk mag je vertellen over je dromen. Over je doelen. Over je sterke punten. Daar waar je zeker over bent. Maar hou het een beetje bescheiden. Laat de boel in balans blijven. Dan zul je namelijk onweerstaanbaar worden voor de ander.

Wat is je doel?
Hoewel het proces van flirten of versieren redelijk eenduidig klinkt, is het toch goed om na te denken wat je doel is met het versieren. Ben je alleen op zoek naar een leuke avond, een eenmalige date (niets serieus) of specifiek op zoek naar ‘Friends With Benefits’ of een serieuze relatie? Afhankelijk van je doelen zul je je versiertrucs hier op aan moeten passen. Onderstaand vind je enkele tips die je hierin zeker kunnen helpen.

Luisteren versus praten

Deze tip valt een klein beetje samen met de vorige tip: er moet een balans zijn tussen luisteren en praten. Ook deze tip geldt weer voor zowel de online- als de offline wereld. Serieus niemand zit te wachten op een chat waarbij de andere persoon regel na regel opvult zonder de ander een mogelijkheid te bieden om er tussendoor te komen. En ook in de kroeg is het oervervelend als je voortdurend maar sterke verhalen loopt te tappen.

De jab-jab-(jab)-hook techniek is een uitstekende manier om een goede balans te vinden tussen luisteren en praten. Vraag iets. Vraag daarover door. Misschien nog een vraag als ie toepasselijk is. En daarna pas jouw verhaal. Werkt perfect als je op een ‘natuurlijke’ manier indruk wilt maken op hem of haar.

Een andere manier om het gesprek op een originele manier te laten verlopen en een balans te krijgen in luisteren versus praten, is door aannames te doen in plaats van te vragen. De meest bekende-gebruikte-en-afgezaagde openingszin “Kom je hier vaker?” krijgt al weer een andere lading door hem om te buigen naar “jij komt hier vast vaker”. De vrouw (of man, maar doorgaans gebeurt dit niet vaak) in kwestie zal de bekende vraag al een miljoen-miljard keer hebben gehoord, maar de aanname waarschijnlijk minder vaak waardoor je natuurlijk origineler uit de hoek komt dan alle voorgaande gesprekspartners.

Combineer deze bovenstaande tips met elkaar voor gegarandeerd succes!

Kwestie van doen
De grootste open deur die er bestaat, maar het is nu eenmaal niet anders. Als je iets wilt, zul je het moeten doen. Zie je een leuke chick op Pepper of Lexa? Spreek haar gewoon aan. Heb je een crush op de barman van je favoriete tentje? Exactly the same! Doen. Het blijft altijd een kwestie van doen. Hoe je iets doet, dat is weer een ander verhaal. Hierbij kunnen bovenstaande versiertips je helpen.

Zorg bijvoorbeeld voor die goede uitstraling. Dit betekent niet alleen een goede profielfoto op een datingsite of een goed verzorgd uiterlijk als je de deur uitgaat. Ook in je openingszin (als die er al is) zul je het juiste moeten uitstralen. Laat alle afgezaagde openingszinnen voor wat ze zijn en zeg vol overgave iets positiefs over de ander. Maar doe het in ieder geval. Zonder actie geen reactie. Zo simpel als wat natuurlijk.

Nog meer tips & tricks
We hebben in dit artikel bewust gekozen voor wat andere versiertrucs dan de versiertips die je overal al tegen komt. Wil je toch nog meer versiertips en trucs ontdekken? Blader dan zeker door onze overige artikelen. Dan weet je helemaal zeker dat je succes zult hebben met het versieren van mannen of vrouwen. Zowel online, als in real life!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies