• Onafhankelijk vergelijken
  • 213 datingsites & 21 apps
  • 468 dating artikelen

succesvolle flirtpoging

Hoe moet je flirten?

Overig advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Iedereen kent het wel… Je ziet een mooie dame in de kroeg staan, maar weet niet zo goed hoe je haar moet aanspreken. Óf je hebt al een tijdje een crush op je mannelijke collega, maar komt niet verder dan ‘hoi’ en ‘doei’. Hoe kun je nou aan de ander duidelijk maken dat je iemand wel ziet zitten?

Wil je die leuke jongen of vrouw aan de haak slaan of wil je erachter komen of de ander interesse heeft in jou, dan zal je toch echt moeten gaan flirten. Maar hoe zorg je dat je geen blauwtje loopt en dat je indruk maakt? Je wil natuurlijk niets liever dan het eenrichtingsverkeer veranderen in tweerichtingsverkeer. Eerder schreven we al over de beste flirttips, in dit artikel behandelen we hoe je het flirten het beste aanpakt en vertellen we je ook wat je vooral niet moet doen. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en een ware casanova te worden.


Vuistregels tijdens het flirten

Flirten is maatwerk en dat zorgt ervoor dat er niet één gouden regel is waarmee je elke single om je vingers windt. Zo hangt het er maar net vanaf met wie je wil flirten en in welke situatie. Flirten met iemand tijdens het uitgaan kan namelijk heel anders zijn dan wanneer je iemand al een tijdje kent. Toch zijn er een aantal vuistregels op te noemen die je goed op weg kunnen helpen.

Oogcontact maken

Als je iemands aandacht wil trekken, moet je allereerst oogcontact maken. Oogcontact laat zien dat de ander je is opgevallen en dat je interesse hebt. Sommige sociale wezens hebben meteen door dat iemand een praatje wil maken en stappen misschien op jou af. Helaas werkt het meestal niet zo makkelijk. Zorg daarom dat je het oogcontact niet bij één keer laat zitten, maar zoek meerdere malen oogcontact. Belangrijk is om niet meteen weg te kijken als de ander je aankijkt, maar dat je je blik even vasthoudt.

Zorg ervoor dat je niet met een emotieloos gezicht naar de ander kijkt, maar probeer speels of lief te glimlachen. Ook als je in gesprek bent met iemand is het belangrijk om de ander goed aan te kijken. Oogcontact kan namelijk heel intiem zijn en het straalt enorm veel zelfvertrouwen uit als je de ander lang durft aan te kijken.


Zet een glimlach op

Niet alleen het maken van oogcontact is belangrijk, maar ook het glimlachen naar de ander. Een glimlach laat nou eenmaal zien dat je het naar je zin hebt en dat je blij bent. En wie wordt er nou niet blij van een vrolijk gezicht? Een leuk feitje: onderzoek heeft aangetoond dat mensen die glimlachen makkelijker te benaderen lijken. Een glimlach werkt ook goed als iemand anders aan de andere kant van de ruimte staat. Het is namelijk heel opvallend als jullie blikken elkaar kruisen en je een mooie glimlach opzet.


Raak de ander (subtiel) aan en maak fysiek contact

Een subtiele aanraking kan net dat verschil maken tussen iemand aardig of leuk vinden. Je hoeft de ander niet meteen plat te knuffelen, maar het kan zeker een subtiel gebaar zijn. Loop je langs iemand, doe dan alsof je een tikkeltje onhandig bent en stoot diegene zachtjes aan. Je kunt een aanraking ook goed timen en bijvoorbeeld wachten tot iemand ‘in de weg staat’. Zorg er dan voor dat je je hand op de schouder of rug van de ander legt als je er langs wilt. Sta je in een overvolle kroeg, dan moet je het misschien wat opvallender spelen.

Een trucje waarmee je zeker aandacht krijgt en dat meestal werkt, is om een slokje bier ‘per ongeluk’ over iemand heen te gooien. Een perfecte aanleiding om te laten weten dat het je spijt. Je hebt meteen de aandacht, kunt een gesprekje beginnen en eventueel een drankje aanbieden. Zorg er uiteraard wel voor dat je niet te beschonken bent en geen half glas bier of een glas rode wijn over iemand heen gooit.


Stap op iemand af en begin het gesprek

Misschien wel het meest enge van allemaal, maar wel recht door zee. Op iemand afstappen en een gesprekje beginnen straalt nou eenmaal lef en zelfvertrouwen uit. Een ander voordeel hieraan is, dat je meteen kan peilen of de ander ook interesse heeft in jou. Toon vooral interesse in de ander tijdens het gesprekje en praat niet teveel over jezelf. Als je iemand eerder hebt gesproken kun je uiteraard vragen hoe het gaat en wat bijvoorbeeld de weekendplannen zijn. Ken je iemand nog niet, dan kun je vragen wat de ander hier doet of met wie hij of zij op pad is. We hebben natuurlijk niet voor niets tip 1 tot en met 3 hierboven besproken, dus zorg ook dat je deze flirttips toepast tijdens het gesprekje.

Heb je iemand nog niet zo vaak gesproken, zorg dan dat het gesprek niet te lang duurt. Houd een kort maar krachtig gesprekje dan maak je de meeste indruk. Je blijft namelijk interessant voor de ander en komt een tikkeltje mysterieus over. Heb je een gesprekje aangeknoopt in de kroeg dan is een kort en krachtig gesprekje vaak ook de beste tactiek. Zo voorkom je een awkward stilte en kom je er na het gesprekje vanzelf achter of de ander oogcontact blijft zoeken. Merk je dat de ander ook interesse toont in jou en ook aan het flirten is, dan kun je uiteraard vragen om zijn of haar nummer.


Flirten via internet of whatsapp (online flirten)

Wat nou als je een crush hebt op iemand die je niet zo vaak tegenkomt of die je tot nu toe alleen online hebt gesproken? Dan moet je je digitale flirttechnieken uit de kast halen. Flirten kan namelijk net zo goed online gebeuren. Je wil in de meeste gevallen voorkomen dat jullie een standaard en saai gesprek voeren. De eerste tip is daarom om je een beetje plagerig op te stellen en de ander een beetje uit te dagen. Haak hierbij in op wat de ander gezegd heeft of op een foto die je hebt gezien.

Een tweede tip is om de ander complimentjes te geven. Doe dit niet te overdreven en geef niet te ‘cheesy’ complimentjes. Je kunt een compliment ook op een subtiele manier verwerken in het gesprekje. Vertelt een jongen bijvoorbeeld over een gewonnen potje voetbal, dan kun je reageren dat hij vast degene is die het mooiste doelpunt heeft gemaakt. Een derde tip is dat je niet te lang online contact moet blijven houden. Merk je dat hij of zij positief op je berichtjes reageert, neem dan het initiatief en stel voor om in het echt af te spreken. Doe dit op het moment dat jullie gesprekje goed loopt en niet op het moment dat jullie gesprekje doodloopt.

Lijkt het je leuk om eens digitaal te flirten of te daten? Ben je er klaar voor om mensen te leren kennen via internet? Dan is een online datingsite de perfecte plek om andere singles te ontmoeten. Praten of flirten via een datingsite is daarnaast ideaal, omdat je niet in het echt op iemand af hoeft te stappen en zo eerst goed kunt peilen of de ander interesse heeft in jou. Op de meeste datingsites kun je gratis een profiel aanmaken om te kijken of het wat voor jou is. Hieronder hebben we een paar leuke en bekende datingsites op een rijtje gezet.


Pepper

Een leuke en hippe datingsite die je in contact laat komen op basis van gedeelde interesses en hobby’s. Maak een persoonlijk moodboard aan en vind al snel die leuke single waar je naar op zoek bent. Omdat je een zeer persoonlijk profiel opstelt kun je gemakkelijker met elkaar flirten, aangezien je meer informatie hebt. Probeer hierbij in te spelen op de interesses en voorkeuren van de ander.

Bezoek Pepper.nl »

Parship

Ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan ben je bij Parship aan het juiste adres. Parship stelt je voor aan jouw potentiële partner op basis van een uitgebreide en wetenschappelijke persoonlijkheidstest. Omdat Parship voornamelijk met matchingssystemen werkt hoef je minder te flirten en zullen je matches direct al overeenkomsten met je hebben.

Bezoek Parship.nl »
lexa homepagina

Lexa

Deze datingsite is er voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe liefde. Door het grote ledenaantal kun je selectief op zoek naar jouw match. Daarnaast heeft de datingsite een hoog slagingspercentage. Lexa maakt het laagdrempelig om contact te zoeken. Je kunt hier dus perfect terecht om jouw flirt technieken eens uit te proberen. Een blauwtje lopen op internet is een stuk minder vervelend dan in het echt.

Bezoek Lexa.nl »

Flirten voor mannen

‘Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus’ is een welbekend gezegde. Het toont aan hoe verschillend mannen en vrouwen zijn. Dit betekent dus ook dat er op een andere manier geflirt moet worden om op beide sexen indruk te maken.


Initiatief nemen

Wil je indruk maken op die leuke vrouw dan zul je allereerst initiatief moeten nemen. Een vrouw voelt zich namelijk heel gevleid als jij je blootstelt en de eerste stap neemt in het zoeken van contact. Je zal dus een risico moeten nemen, direct oogcontact moeten zoeken en glimlachen. Merk je dat ze hierop ingaat, dan kun je als man ook direct de volgende stap zetten en afstappen op haar. Vrouwen vinden het nou eenmaal verleidelijk als mannen er geen doekjes om winden en laten zien dat ze zelfverzekerd genoeg zijn om op haar af te stappen.


Non-verbale communicatie

Ben je in gesprek met haar dan gaat het er niet alleen om wat je zegt met woorden maar vooral wat je zegt met je lichaam. Non-verbale communicatie is namelijk heel belangrijk bij het flirten. Zorg dat je je lichaam open houdt en bijvoorbeeld niet met je handen over elkaar staat. Leun tijdens het praten een beetje naar haar toe, zodat je laat merken dat je fijn vindt om dicht bij haar te staan. Een andere tip is om haar lichaamshouding en reactie te spiegelen. Neem een zelfde soort houding aan en lach terug als ze begint te lachen. Dit klinkt misschien een beetje overdreven, maar tijdens de meeste gesprekken proberen mensen van nature al hun gesprekspartner te spiegelen.

Een laatste tip is om een complimentje te geven aan de ander. Zorg uiteraard wel dat dit gemeend is en dat dit niet een standaard compliment is. Geef complimenten over haar dans moves in de kroeg of vraag hoe vaak ze per week sport, omdat ze zo’n sportief lichaam heeft. Waar het bij vrouwen dus vooral om gaat is dat ze zich gevleid voelen, dat je lef toont en vooral je mannelijkheid laat zien.


Flirten voor vrouwen

Mannen zijn soms niet zo goed in het oppikken van flirtsignalen. Als vrouw moet je daarom soms een beetje overdreven flirten. Ken je iemand al dan kun je vragen aan hem of hij je ergens bij wil helpen. Dit kan gaan over je werk, het oplossen van een probleempje op je laptop of het uitkiezen van een goede film. Mannen vinden het nou eenmaal leuk om problemen op te lossen en de held uit te hangen. Het geeft ze een goed gevoel als ze van belang kunnen zijn voor je.

Ken je iemand nog niet dan wil je uiteraard dat hij je opmerkt. Niets is zo verleidelijk voor een man als een mooie en zelfverzekerde uitstraling. De eerste tip is daarom om het juiste kledingsetje te dragen op een avondje uit. Mannen houden er meestal van als je vrouwelijk gekleed bent en je lichaamsvormen goed te zien zijn in je kleding. Nog belangrijker dan kleding is de uitstraling die je hebt. Loop rechtop en vrouwelijk én gebruik je ronde vormen aan de voor- en achterkant.

Ben je in gesprek met hem geef dan subtiele en verleidelijke hintjes aan hem. Mannen zijn nou eenmaal visueel ingesteld en zijn gevoelig voor dit soort flirtgedrag. Draai bijvoorbeeld aan een plukje haar of gooi je haar over de andere kant van je schouder terwijl je hem aankijkt. Een andere tip is om tijdens het gesprekje je hoofd een beetje schuin te houden en lief te glimlachen. Heb je een glas in je hand met een rietje? Dan kun je hier ook mee spelen. Zorg dat je dit niet te vaak doet, anders kan het zenuwachtig overkomen. Mannen vinden het ook aantrekkelijk als je af en toe verlegen lacht of even naar beneden kijkt. Zo maak je jezelf interessant en kom je eerlijk over.


Wat moet je juist niet doen tijdens het flirten?

Het is natuurlijk niet alleen van belang wat je wel moet doen, maar ook wat je vooral niet moet doen. Je moet immers voorkomen dat het flirtgedrag te opvallend is, want zo kom je al snel wanhopig over.

Oppassen met slechte openingszinnen en teveel vragen

Wat je allereerst niet moet doen is het maken van slechte openingszinnen. Hiermee maak je in de meeste gevallen een slechte eerste indruk. Het staat veel zelfverzekerder als je gewoon iemand groet en vervolgens een ‘normale’ vraag stelt. De tweede tip is om niet teveel complimentjes te geven. Iedereen wordt uiteraard blij van een complimentje, maar je valt al snel door de mand als je complimentjes blijft maken. Zorg ervoor dat je één persoonlijk en welgemeend complimentje geeft in plaats van meerdere algemene complimentjes te geven.

Heb je tijdens je flirtpoging de aandacht getrokken en zijn jullie in gesprek? Voorkom dan dat je negatieve gesprekken gaat voeren of gaat klagen over van alles en nog wat. Vooral als je iemand niet kent kunnen negatieve onderwerpen een slechte indruk geven. Iemand schetst zo eerder onterecht een beeld van je dat je klagerig bent of niet goed in je vel zit. Een laatste tip is om niet irritant lang door te gaan met flirten als je merkt dat de ander niet (positief) reageert. Laat gewoon je ogen vallen op een ander, want er zwemmen nog genoeg andere visjes rond in het water.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Hoe moet je flirten?

Wetime.be

Vriendschap
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement