Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

De kunst van het verleiden

De kunst van het verleiden

Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

De kunst van het verleiden. Dat wilt iedereen wel onder de knie krijgen toch? Elke man droomt er wel eens van een ware Don Juan te zijn en iedere vrouw zou mannen willen kunnen verleiden zoals Cleopatra dat kon. Als jij je hierin herkent is er goed nieuws: het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om de kunst van het verleiden te bemachtigen. Lees verder en je ontdekt hoe…

De kunst van het verleiden houdt kort gezegd in dat je precies weet hoe je met iemand moet flirten zodat je hem of haar in no-time om de spreekwoordelijke vinger windt. Als je de kunst van het verleiden onder de knie hebt weet je precies wat je moet zeggen en wat je moet doen om iemand op subtiele wijze te verleiden. Om verliefd op je te worden of om een spannende nacht tegemoet te gaan. Dat heb je vervolgens natuurlijk helemaal zelf in de hand.

Alhoewel ieder mens anders is zijn er wel basistrucjes die op vrijwel iedere man of vrouw werken. Deze trucjes zijn ook door vrijwel iedereen zonder moeite aan te leren. Ook jij kunt de kunst van het verleiden dus in een mum van tijd beheersen. Waar je het voor gaat gebruiken is uiteraard aan jou, maar we helpen je graag een eindje op weg.


Dé basisregel tijdens het verleiden

Verderop in dit artikel gaan we nog wat dieper in hoe mannen het beste vrouwen kunnen verleiden en vice versa, maar we willen nu alvast een belangrijk inzicht met je delen dat voor zowel mannen als vrouwen geldt. Verleiden en versieren is een spel. Een spel van wat je zegt, wat je doet en wat je uitstraalt. Dit laatste is belangrijk. Je kunt namelijk alleen de kunst van het verleiden onder de knie krijgen als je zeker bent van je zaak.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je vroeg of laat een keer tegen een blauwtje aanloopt. Laat dit je zelfverzekerdheid niet aantasten en blijf veel vertrouwen uitstralen. Voor zowel mannen als vrouwen is onzekerheid een dooddoener. Misschien dat het op een enkeling schattig kan overkomen, maar het merendeel prefereert een man of vrouw die zelfvertrouwen uitstraalt. Het is dan ook de basisregel tijdens het verleiden: straal vertrouwen uit, weet wat je wilt en go for it. Alsof het het laatste is wat je hier op aarde doet!


Lichaamstaal is de helft van het werk

Veel mensen zijn jaloers op de man of vrouw die enorm gevat is. Hij of zij die met woorden kan spelen en op die wijze de ene na de andere verovering aan de haak slaat. Niet nodig. Natuurlijk moet je niet al te domme dingen gaan uitkramen tijdens het verleidingsspel, maar het grootste gedeelte van succesvol verleiden beslaat lichaamstaal. We zeggen met ons lichaam wat we soms met onze woorden niet kunnen uitdragen. En we krijgen vaak met ons lichaam gedaan wat we met woorden nooit kunnen bereiken.

Een vluchtige, maar tactische aanraking. Een intense, maar niet te lange blik. De ander spiegelen qua lichaamstaal en een open houding. Er zijn boeken over volgeschreven en het blijkt nu eenmaal op de een of andere manier te werken. Een echter verleider of verleidster maakt dan ook dankbaar gebruik van lichaamstaal tijdens het flirten. Of je nu een man of een vrouw bent.


Mannen verleiden

Vrouwen zijn over het algemeen geboren verleidsters, maar mannen blijken het niet altijd in de gaten te hebben wanneer een vrouw hun probeert te verleiden. Het verleidingsspel verliest z’n doel en de dude komt terecht in de friendzone. Zonde, want als vrouw is het doorgaans niet al te moeilijk om de man waar je je oog op hebt laten vallen te verleiden. Er zijn slechts 4 basisprincipes waar je rekening mee dient te houden en die het verschil kunnen maken tussen een succesvolle verleiding of een fiasco:

  • Aanrakingen
  • Oogcontact
  • Je eigen seksualiteit
  • Benaderbaar zijn

Aanrakingen

Je weet inmiddels dat het overgrote deel van het verleidingsspel bestaat uit lichaamstaal. Aanrakingen horen hier ook bij. Door de man in kwestie op subtiele wijze aan te raken trigger je zijn brein. Mannen zijn namelijk erg gevoelig voor lichamelijk contact. Plaats je hand bijvoorbeeld kort op z’n bovenarm als hij een grapje maakt of fatsoeneer iets aan zijn kleding. Extra tip hierbij voor als jullie op date zijn: ga niet tegenover hem zitten, maar naast hem. Dit maakt het veel eenvoudiger om gebruik te maken van lichaamstaal en aanrakingen.


Oogcontact

Ogen worden ook wel de poorten van de ziel genoemd en dit is niet zonder reden. Je kunt met je ogen dan ook veel succes behalen tijdens het flirten en verleiden. Hem even kort aankijken om vervolgens weer weg te kijken is een prima begin van het verleidingsspel. Glimlachen terwijl je ‘m aankijkt doet ook wonderen en als jullie elkaar voor het eerst in de kroeg zien, weet dan dat mannen doorgaans niet al te snel door hebben dat je middels oogcontact aandacht bij hem zoekt. Houd daarbij driemaal scheepsrecht aan. Kijk je driemaal naar hem en snapt hij de hint nog niet? Wijs hem dan alsjeblieft op dit artikel!

Extra tip bij het kijken en wegkijken: als je wegkijkt, richt je blik dan omlaag. Omhoog wegkijken wordt door ons lichaam als minachting geïnterpreteerd en naar de zijkant wegkijken als verveling of desinteresse. Omlaag wegkijken wordt gezien als een teken van waardering en respect.


Je eigen seksualiteit

Mannen zouden willen dat ze van hun seksualiteit gebruik zouden kunnen maken zoals vrouwen dat kunnen en toch laten sommige vrouwen het na tijdens het verleiden. Zonde, want het is misschien wel de makkelijkste truc die je kunt toepassen.

Zeggen we nu dan dat je een flinke push-up bh aan moet trekken en je voorgevel open en bloot moet tonen? Absoluut niet! Maar je kleding gladstrijken terwijl je je blik naar beneden richt zal er ongetwijfeld voor zorgen dat hij je blik volgt waardoor hij in zijn onderbewuste de focus legt op je vrouwelijke rondingen. Iets ‘strelen’ terwijl jullie in gesprek zijn zal ook zijn onderbewuste aanspreken. Dit kan je haar zijn, maar bijvoorbeeld ook de steel van je wijnglas of het viltje waar je drankje op staat.

Zijn jullie in een staande setting? Sta dan vooral met rechte rug. Hierdoor lijken je borsten groter, je buik platter en je nek lijkt langer. Mannen hebben diep in zich allemaal een stukje Dracula. Een blootgestelde hals is voor veel mannen namelijk enorm verleidelijk!


Wees benaderbaar

Mannen worden zo langzamerhand gek van het hard to get spelletje. Ze hebben geen flauw idee meer wanneer een vrouw wél oprecht geïnteresseerd is en wanneer niet. Natuurlijk wilt dat niet zeggen dat je er geen spelletje van mag maken en hem gerust mag laten werken voor zijn ‘beloning’, maar wees in ieder geval benaderbaar. Begroet hem bijvoorbeeld hartelijk door te lachen wanneer hij zich voorstelt en je lichaam iets naar hem toe te draaien tijdens het gesprek.

Durft hij zelf niet op je af te stappen? Zorg dan dat hij een excuus heeft om je aan te spreken. Mors gerust je drankje over hem heen of bots ‘per ongeluk’ tegen hem aan bij het passeren. Zorg er in ieder geval altijd voor dat hij nooit de indruk krijgt dat je niet geïnteresseerd in hem bent. Mannen zijn namelijk net zo bang voor een blauwtje als jij.


Vrouwen verleiden

Ladies first, maar nu is het toch echt tijd voor de heren. Hopelijk heb je hierboven al goed opgelet, want veel tips die we hierboven deelden kun je natuurlijk mee nemen in het verleidingsspel en in je voordeel laten werken. Maakt ze tijdens jullie gesprek een fallische beweging met haar handen rond haar wijnglas? Dan weet je inmiddels dat je beet hebt! Er zijn echter meer zaken die van jou een echte Casanova kunnen maken.


Je openingszin

We schreven al eens een artikel over openingszinnen en daarin waren we duidelijk: dé perfecte openingszin bestaat niet. Natuurlijk moet je niet iets heel erg doms zeggen om het gesprek te openen, maar veel belangrijker is hoe je het zegt. Je intonatie en je lichaamstaal bepalen veel meer je succes dan hetgeen je uitkraamt. Je kunt in principe te maken hebben met twee soorten energieën die je overbrengt:

  • Een zuigende energie
  • Een gevende energie

Uitzuigers, daar houdt niemand van. Niemand zit te wachten op iemand die energie kost. Veel liever gaat men om met mensen die hun energie geven. Zorg dus dat je in een state of mind bent waarin de energie die je uitdraagt positief is. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is super-simpel: maak een complimentje!


Houd geen interview

“Waar kom je vandaan? Wat doe je voor werk? Wat zijn je hobby’s?” – Kap er mee. Per direct! Je houdt tenslotte geen interview. Je wilt die leuke meid versieren. Dat gaat niet gebeuren met dit soort vragen. Mocht je zelf moeite hebben met het op gang houden van het gesprek kun je je standaardvragen gemakkelijk omdraaien en in statements veranderen. Dit komt veel origineler over en nodigt uit tot spontane antwoorden. In plaats van vragen waar iemand woont zeg je dus: “je lijkt me echt een meid uit de grote stad” of “volgens mij spendeer jij je vrije tijd met breien” als je wilt uitvogelen wat haar hobby’s zijn. Probeer daarbij vooral je statements met wat humor te benaderen. Vrouwen zijn dol op mannen met humor!


Wees een vent

De reden dat Don Juan en Casanova zulke goede verleiders waren? Omdat ze welbespraakt, goed bereisd en good looking waren? Welnee! Ze wisten precies wat ze wilden hebben en namen wat ze voor ogen hadden. Een man die de kunst van het verleiden verstaat pakt wat hij wilt. Hij gaat op z’n doel af en laat zich door niets of niemand tegen houden. Voordat je nu een aanklacht wegens aanranding of seksuele intimidatie aan je broek krijgt: uiteraard binnen de grenzen van de wet. Maar als je merkt dat die leuke vrouw je wel ziet zitten, zoen haar dan gewoon aan het einde van de avond. Vraag ‘r mee naar huis of op een volgende date. Wees een man en laat zien dat je niet bang bent om voor je doelen uit te komen.

Op die manier ben je veel aantrekkelijker voor vrouwen dan wanneer je onzeker overkomt en niet goed met de situatie weet om te gaan. Vrouwen houden van doortastende mannen. Wees die vent dan ook!


Verleiden via online datingsites

En toen kwamen we bij een nieuw fenomeen. Want hoe verleid je iemand op een datingsite als je hier geen handige trucjes kunt toepassen zoals lichaamstaal kopiëren en gebruik maken van een tactische aanraking? Hoe open je een gesprek succesvol als je intonatie niet te horen is in de letters op je beeldscherm? Maakt het allemaal een stukje lastiger natuurlijk en je komt er vandaag de dag bijna niet meer onderuit. Online dating is populair en een groot deel van de koppels heeft elkaar vandaag de dag leren kennen via een datingsite. En dit wordt alleen maar meer.

Om je ook een ware verleider of verleidster op een datingsite te maken hebben we hieronder een aantal belangrijke tips verzameld die je helpen je droomman of droomvrouw online aan de haak te slaan. Allereerst behandelen we enkele datingsites die wij je aanraden. Op de meeste sites kun je je gratis inschrijven en dus eerst eens rondkijken of de datingsite bij je past.


PepperBezoek Pepper 

Pepper is de ideale datingsite om via internet andere singles te verleiden. De website werkt namelijk grotendeels met afbeeldingen zodat je op een gemakkelijke manier direct een goed beeld krijgt van de ander zonder een heel profiel door te hoeven lezen. Op je profiel kun je bijvoorbeeld met video's en afbeeldingen direct laten zien wat je hobby's of interesses zijn. Als je door profielen bladert op Pepper kun je hier gemakkelijk inspelen.

Bezoek Pepper

RelatieplanetBezoek Relatieplanet 

Een traditionele datingsite met een hoge succesfactor, dat is Relatieplanet. Wellicht minder geschikt voor een eenmalige flirt, maar wel de juiste plaats om snel veel Nederlandse singles te ontmoeten. Doordat je in een korte periode een grote groep nieuwe mensen kunt leren kennen biedt ook deze site wel de uitgelezen kans om je verleidingstechnieken uit te proberen.

Bezoek Relatieplanet

Je profielfoto

Het is officieel: de mens heeft officieel een kortere aandachtsspanne dan een goudvis. Dit betekent dat iemand je profielfoto in een fractie van een seconde beoordeelt. Er is dus enorm veel winst te behalen als je voor een degelijke profielfoto kiest. We schreven er al eens een artikel over. Lees ‘m aandachtig door, want er is een groot verschil tussen de perfecte profielfoto voor vrouwen en de ideale profilepic voor mannen.


Je profieltekst

Net zo belangrijk als je profielfoto is de rest van je profiel. Op sommige datingsites kun je erg veel informatie over jezelf kwijt, op andere datingsites wat minder. Het is belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden, want net als bij je profielfoto klikken mensen je gewoon weg als hetgeen ze zien hun niet aanstaat. Ook hierover schreven we al eerder een artikel. Lees hier verder hoe je je profiel kunt optimaliseren of bekijk nog meer tips voor een onweerstaanbaar profiel op een datingsite.


Het gesprek beginnen

En toen was het zover. Je hebt een match via een datingsite en het moment is daar dat het gesprek kan worden geopend. Een gesprek openen via een datingsite is uiteraard erg verschillend van een gesprek openen in ‘real life’. Je mist lichaamstaal en intonatie en zal het dus enkel met geschreven tekst moeten doen. Tel daarbij op dat er doorgaans (vooral bij vrouwen) tientallen matches per dag plaats vinden op een datingsite en je jezelf dus moet gaan onderscheiden van de rest. Gelukkig voor jou schreven we eerder al dit artikel over openingszinnen op een datingsite.


Van match naar date

De laatste stap van verleiden via online datingsites is natuurlijk je match zo ver te krijgen om met je op date te gaan. Daarbij geldt (als de mogelijkheid bestaat tenminste) om zo snel mogelijk op date te gaan. Communicatie via een datingsite of app is namelijk vrij lastig. Je gesprekspartner zit niet 24/7 op de datingsite of app en daarom kunnen gesprekken dus gemakkelijk doodbloeden, zelfs als er wel degelijk een goede klik is.

Mocht het niet lukken om op korte termijn op date te gaan, probeer dan het nummer van je match te achterhalen. Op die manier kun je via Whatsapp met elkaar kletsen, wat doorgaans net wat eenvoudiger (en sneller) is dan via een datingsite. Uiteraard moet je dan alsnog die date er uit proberen te slepen zodat je alle bovenstaande tips in de praktijk kunt toepassen. Want dat je inmiddels die ware verleider of verleidster bent na het lezen van dit artikel kan haast niet anders!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement