Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

15 lichaamstaal signalen van een verliefde man

15 lichaamstaal signalen van een verliefde man

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zijn woorden kunnen nog zo mooi zijn, zijn daden nog zo romantisch. Je weet eigenlijk pas echt of een man verliefd op je is als zijn lichaamstaal rijmt met zijn gedrag. Lichaamstaal gebeurt meestal onbewust, dus het is de meest transparante manier om erachter te komen dat jouw date een serieus oogje op jou heeft.


1. Hij haalt diep adem als hij je ziet

Schattig, hij wil graag knap voor de dag komen. Door diep te inhaleren, trekt hij zijn buik in en beweegt hij z’n borstkas naar voren. Hierdoor lijkt zijn bovenlichaam optisch breder, en zijn middel smaller. Het resultaat? Hij ziet er nog knapper uit dan normaal! En, nog belangrijker, deze vorm van lichaamstaal laat zien dat hij jou wil verleiden.

Het is echter nog te vroeg om te concluderen dat deze man verliefd op je is. Daarvoor moet je eerst kijken of de andere signalen in dit artikel ook overeenkomen met zijn gedrag.


2. Hij maakt oogcontact

Dit heb je vast al veel vaker ergens gelezen of gehoord. Maar is het je weleens opgevallen dat de meeste clichés gewoon waar blijken te zijn? Dat geldt ook zeker voor oogcontact. Als een man je lang aankijkt, dan weet je in ieder geval dat het goed zit. Datzelfde geldt voor vergrote pupillen, die zijn aantrekkingskracht tot jou verraden. Wat veel vrouwen niet weten, is dat naar beneden kijken ook een duidelijk signaal is. Naar beneden kijken symboliseert namelijk een bepaalde verlegenheid. Oftewel, hij is van je onder de indruk!


3. Hij kijkt naar je mond

Als een jongen je wilt zoenen, dan kijkt hij onbewust in een bepaalde ‘driehoek’. Hij kijkt je eerst aan in je beide ogen, daarna glijdt zijn blik af naar je mond. Dit is een onbewust signaal dat hij erover nadenkt (of fantaseert) om je te kussen.


4. Hij trekt z’n wenkbrauwen op

Wenkbrauwen zijn het verlengde van iemands ogen. Mannen hebben van nature een beetje een norse, neutrale stand van de wenkbrauwen. De verliefde man trekt echter onbewust zijn wenkbrauwen op. Hiermee krijgt zijn gezicht een ‘meer open’ en ‘vriendelijke’ uitdrukking geeft hij onbewust aan jou aantrekkelijk te vinden.


5. Hij spiegelt je

Lichaamstaal zit best wel vernuftig in elkaar. Mensen voelen zich meer met elkaar verbonden als ze meer op elkaar lijken. Een simpele manier om dat te bewerkstelligen, is door iemands anders lichaamshouding et spiegelen. Voor verliefde mannen is dit een manier om hun interesse kenbaar te maken. Uiteraard op een onbewuste manier. Dat maakt het heel leuk om eens even te experimenteren. Stel, je zit naast elkaar op een bankje met de benen naast elkaar. Kruis je benen dan eens en kijk of hij je volgt. Of, als je aan tafel zit, leun dan nonchalant met je kin op je elleboog. Doet hij hetzelfde? Misschien is hij verliefd! In ieder geval mag hij je erg graag.


6. Hij raakt je aan

Hoe meer hij zich bij jou op je gemak voelt, hoe beter hij reageert op jouw aanrakingen. Nog beter is het als hij jou uit zichzelf aanraakt. Dat is namelijk een teken van flirten! Het gaat hierbij vooral om subtiele aanrakingen, zonder aanleiding. Als hij bijvoorbeeld je haar achter je oren doet, of kort een kledingstuk aanraakt (“Wat een zachte broek heb je aan”). Het gaat om bewegingen die in principe niet nodig zijn, die hij toch niet kan laten. Omdat hij je nou eenmaal graag aanraakt. Hoe vaker dit gebeurt, hoe beter… Je moet echter ook op andere signalen letten. Want puur en alleen lichamelijke aanraking kan ook betekenen dat hij met je naar bed wil, zonder dat hij verliefd is op je.


7. Hij laat z’n tanden zien

blank

Deze lichaamstaal klinkt erg agressief, niets is minder waar. We weten allemaal dat we lachen als we iemand leuk vinden. Vrouwen lachen heel vaak met open mond, mannen helemaal niet. Zij uiten hun plezier met een grimas of glimlach met gesloten mond. Dat is je vast nooit eerder opgevallen, vanaf nu kun je erop gaan letten. Een man lacht alleen zijn tanden bloot als hij echt heel hard moet lachen (je maakt een grap waar hij gewoon voor móet zwichten), of hij vindt je leuk. Of – nog beter – een combinatie van beiden. Mannen blijken humor namelijk enorm aantrekkelijk te vinden.


8. Hij wijst z’n knieën en tenen in jouw richting

Bijna niemand (althans, wij niet) maken bewust gebruik van onze knieën en tenen als we tegen iemand praten. Die lichaamstaal gebeurt onbewust. Des te beter, want dat maakt het voor jou gemakkelijker om te herkennen of je te maken hebt met een verliefde man! Hoe dichter zijn knieën en tegen jouw kant op staan, en hoe meer ze in jouw richting wijzen, des te groter zijn interesse in jou.


9. Hij loopt op jouw tempo

Ga eens een keertje naast hem lopen en ‘speel’ een beetje met het tempo. Als je in gesprek bent is het vrij logisch dat je naast elkaar loopt, maar het is de vraag wie het tempo bepaalt. Loop zo nu en dan wat langzamer, dan weer wat sneller. Let er goed op of hij je volgt! Doet hij z’n best om zich aan te passen? Dan is dat een teken dat hij graag bij je is en je liever niet kwijtraakt. Niet alleen nu, tijdens het wandelingetje, maar ook niet op de lange termijn. Dit is echt lichaamstaal van een verliefde man.


10. Hij leunt naar je toe als je praat

In een rumoerige kroeg gaat deze tip misschien niet helemaal op. Over het algemeen is het echter zo dat een verliefde man zich extra naar voren buigt als jij iets vertelt. Dat is een overduidelijk signaal dat hij geïnteresseerd is in jou en in wat je te vertellen hebt. Datzelfde geldt als hij zich langzaam naar je toe buigt terwijl je aan het praten bent (bijvoorbeeld als jullie tegenover elkaar staan of naast elkaar zitten op een bankje).


11. Hij heeft z’n handen in z’n zij

Mannen zijn eigenlijk niet heel veel anders dan pauwen op een kinderboerderij. Ze hebben dan wel geen veren om op te slaan, wel hebben ze een torso die ze graag onder de aandacht brengen. Als een man zich voor je wil winnen, is er een grote kans dat hij z’n handen in z’n zij zet. Hiermee wil hij aantonen dat hij een beter lichaam heeft dan andere mannen in de ruimte. Wel moet je opletten naar wie hij deze lichaamstaal richt. Is het richting jou? Jackpot! Hij wil graag jouw aandacht en is misschien wel verliefd op je…


12. Hij zit met z’n benen wijd

Deze lichaamstaal klinkt misschien seksueel van aard. Niets is minder waar. Deze houding geeft goed zicht op zijn edele delen. Het is voor hem geen manier om die tentoon te stellen, eerder een manier om zich kwetsbaar op te stellen. Met deze lichaamstaal laat hij jou zien dat hij zichzelf letterlijk en emotioneel voor jou wil openstellen. Hij is verliefd (aan het worden) en wil je beter leren kennen.


13. Hij raakt z’n nek aan

Deze vorm van lichaamstaal, waarbij hij tijdens jullie gesprek een hand in z’n nek legt, kan een dubbele boodschap hebben. Enerzijds laat zijn hand in z’n nek zien dat hij interesse in je heeft en onzeker is. Omdat hij verliefd op je is, wil hij het liefst zo goed mogelijk overkomen. Anderzijds kan het ook betekenen dat hij niet helemaal eerlijk en oprecht is. Beoordeel dit gebaar dan ook in combinatie met andere lichamelijke gebaren uit dit artikel.


14. Hij pakt je volledige hand

Geef hem een vinger, en hij pakt de hele hand. Letterlijk. Als hij je hele hand bedekt, of als jullie vingers in elkaar verstrengeld zijn, betekent het dat hij er helemaal voor wil gaan. Deze verliefde man laat jou niet zomaar meer gaan. Hebben jullie elkaars hand losjes vast, bijvoorbeeld door middel van een paar vingers? Dan vindt hij je waarschijnlijk leuk, maar is hij nog niet zo zeker van z’n zaak. Het lijkt wel of iets hem van een relatie met jou weerhoudt.


15. Verleiden of echte liefde?

Dit artikel focust zich op de lichaamstaal van een verliefde man. Er zit echter een dunne scheidingslijn tussen het verleidingsspel en het liefdesspel. Luister dus ook altijd goed naar de dingen die hij tegen je zegt. Of lees ons andere, uitgebreide artikel met kenmerken van een verliefde man.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement