• Onafhankelijk vergelijken
  • 220 datingsites & 26 apps
  • 464 tips & artikelen

Hoe kan ik flirten via WhatsApp?

Dating advies  Laatst bijgewerkt: 11 juni 2019

Je hebt een leuke man of vrouw ontmoet (bijvoorbeeld via een datingsite) en hebt een nummer kunnen scoren. Tijd om te gaan appen met elkaar. Leuk, maar soms ook wat lastig. Communiceren via de digitale snelweg gaat tenslotte net even anders dan in real life. Speciaal voor jou schreven we dit artikel, zodat je hem of haar kunt verleiden via WhatsApp. Merk overigens op dat je de technieken in dit artikel ook kunt toepassen via andere bekende messenger apps zoals Facebook Messenger, Kik Messenger, Telegram of Tinder.


Online flirten versus offline flirten

Voordat we onze tips & tricks met je gaan delen hoe je met iemand kunt flirten via WhatsApp, is het goed om te weten dat er een groot verschil is tussen digitaal flirten en flirten in real life. Sowieso voor alle vormen van communicatie eigenlijk. Niet per se alleen voor flirten.

Door het ontbreken van extra hulpmiddelen zoals lichaamstaal en intonatie is goed communiceren via de digitale snelweg knap lastig. Je boodschap kan door de ontvanger zomaar anders geïnterpreteerd worden dan jij bedoeld had. Moet je nagaan hoe het dan met flirten gaat.

Flirten bestaat voor een groot deel namelijk uit lichaamstaal. Denk bijvoorbeeld maar eens aan kijken-en-weg-kijken, glimlachen of een hand op iemands hand of arm leggen. Allemaal trucjes die je kunt toepassen in real life om iemand te laten merken dat je hem of haar wel ziet zitten. Gelukkig zijn er voldoende trucjes die je kunt toepassen om via WhatsApp met iemand te flirten!


Flirten via internet of whatsapp

Een bijzonder groot voordeel van communiceren via het internet (dus via WhatsApp, Facebook Messenger, etc.) is de vertragingstijd die er tussen de berichtjes zit. Zelfs als je aan één stuk door met iemand aan het appen bent, heb je altijd even de tijd om na te denken over je antwoord. In real life is dit natuurlijk in veel mindere mate het geval. Je moet direct antwoorden als je met iemand face-to-face aan het kletsen bent. Op Whatsapp is het doodnormaal dat je pas na enkele minuten of uren een berichtje terugstuurt naar de ander, al is de eerste tip wel alvast: laat er niet al teveel tijd overheen gaan voordat je reageert op een berichtje. Té snel is ook weer niet goed (want dan kom je ‘needy’ over), maar zorg altijd dat je binnen een acceptabel tijdsbestek reageert op de ander om het flirtproces levendig te houden.


Emoticons zijn de vervanging van lichaamstaal

Dat lichaamstaal ontbreekt bij flirten via WhatsApp hoeft niet per definitie een ramp te zijn. Emoticons kunnen namelijk veel goed maken. Pas overigens wel op dat je niet al je berichtjes voorziet van emoji’s. Ook dit komt weer ‘needy’ over en daar zit niemand op te wachten. Maar de knipoog-emoji, de kussende emoticon met het hartje of het aapje met de handen voor de ogen/mond kunnen absoluut bijdragen in het flirtproces via WhatsApp.


Zorg dat je niet ‘needy’ overkomt

Het woord ‘needy’ is al een aantal keer gevallen in dit artikel. We bedoelen hiermee dat je overduidelijk laat merken dat je hem of haar wel ziet zitten. Zie dit alsof je je in real life vol overgave op iemand stort. Dit schrikt af, zeker als je elkaar nog niet zo heel erg goed kent.

Een overdaad aan emoticons toont aan dat je hopeloos wanhopig bent. Ditzelfde geldt voor 50 berichtjes versturen binnen een minuut. Andere vormen waarin dit zich uit zijn bijvoorbeeld 5 vraagtekens of uitroeptekens achter iedere zin of vraag plakken. Eentje is meer dan genoeg en wil je helemaal ‘hard to get’ overkomen? Dan gebruik je zelfs helemaal geen punten, uitroeptekens of vraagtekens tijdens het flirten.

Flirten is tenslotte een spel van aantrekken en afstoten. Een klein beetje hard to get spelen mag dan ook gerust. Zeker als dame zijnde. Hiermee activeer je het jacht-systeem dat elke man in zich heeft. En jagen is alleen leuk wanneer men achter de prooi aan moet. Niet wanneer de prooi zich gewillig voor de voeten gooit.


Maak grapjes

Humor is voor beide seksen een belangrijk iets. Voor vrouwen misschien iets belangrijker dan voor mannen. Vrouwen houden van een man die haar aan het lachen kan maken. Andersom vinden mannen het natuurlijk ook fijn als ze samen met een vrouw kunnen lachen. Maak dus vooral grapjes in jullie gesprekken, maar wees je er wel van bewust dat je 2 belangrijke onderdelen van communicatie mist. Een grapje kan vrij eenvoudig verkeerd begrepen worden als de ander je glimlach en pretoogjes niet kan zien.


Digitaal spiegelen

Een techniek die ontzettend goed werkt bij flirten in real life is het spiegelen van de lichaamstaal van de ander. Bijvoorbeeld door je hoofd op een hand te laten rusten als hij of zij dat ook doet tijdens het gesprek. Logischerwijs kun je de lichaamstaal niet spiegelen via WhatsApp, maar je kunt wel op andere manieren spiegelen via de digitale snelweg.

Stel dat jullie aan het appen zijn en de ander is super-vrolijk, dan spreekt het voor zich dat je minpunten scoort als jij super-pessimistisch bent. Heeft hij of zij te horen gekregen dat er ontslag dreigt, dan zal jij ook wat ingetogener moeten zijn in je gedrag. Niet dat je direct depressief mee zal moeten doen, maar über-vrolijk doen werkt in zo’n situatie natuurlijk niet. Probeer dus een beetje de ‘toon van het gesprek’ aan te voelen en hier op in te spelen. Zowel in real life, als via WhatsApp werkt dit prima.


Gebruik foto’s en/of video’s

Een foto of video is via WhatsApp in een seconde verzonden. Waarom dan geen gebruik er van maken om er mee te flirten? Zit je in een leuk cafeetje in de binnenstad? Maak een foto met als toevoeging “leuke plek voor onze eerste (of eerstvolgende) date”. Heb je een nieuwe outfit gescoord? Maak een mirrorselfie en voeg toe “mag ik zo naast je lopen tijdens onze date?”.  Zo maak je op een speelse wijze gebruik van dit medium en toon je aan dat je maar wat graag op date wilt gaan met de ander. Overigens doe je dit doorgaans pas als er duidelijk sprake is van geflirt en niet al in de eerste berichtjes die je over en weer naar elkaar toestuurt.


Spreek zo snel mogelijk af

Is de klik er en zijn jullie vrij openlijk aan het flirten met elkaar via WhatsApp? Zorg dan dat je zo snel mogelijk een date inplant samen. Gesprekken via WhatsApp zijn vrij lastig om op de langere duur vol en/of boeiend te houden. Zeker als er over en weer geflirt wordt. Door het voorstellen van een date te lang uit te stellen, heb je kans dat je je kansen vergooit en het gesprek doodbloedt.


Pas op met sexting!

Flirten via WhatsApp kan vrij snel uit de hand lopen. Een grapje wordt een dubbelzinnige opmerking en voor je het weet zijn jullie elkaar seksueel getinte berichtjes aan het sturen. Alhoewel sexting super-spannend kan zijn is het niet slim om hier in het beginstadium al direct mee te beginnen.

Enerzijds – als je nog in het begin van het flirtproces zit – kun je zomaar je eigen ramen ingooien omdat de ander hier nog helemaal niet op zat te wachten. Anderzijds loop je op de zaken vooruit door hier tijdens het flirten al mee te beginnen. Want hoeveel leuker is het om in real life elkaar af te tasten en te kijken waar de grenzen liggen? Je hebt dan bovendien ook nog eens de twee extra hulpmiddelen tot je beschikking die je op WhatsApp niet hebt.

Sexting kan in een later stadium dan alsnog een onderdeel vormen van jullie online communicatie, maar je hebt dan natuurlijk wel in real life al het een en ander samen mee gemaakt.foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement