Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Hoe regel je een Whatsapp date?

Hoe regel je een Whatsapp date?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Kun je daten via Whatsapp? En zo ja, hoe regel je dan een Whatsapp date? In dit artikel leggen we uit wat de voor- en nadelen van daten via de welbekende app zijn en ontdek je hoe je het beste een Whatsapp-date kunt regelen!


Whatsapp nummers regelen

Een date via Whatsapp valt natuurlijk op talloze manieren te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld het nummer van die ene leuke wederzijdse vriend of vriendin vragen aan je vriend of vriendin. Zodra je het 06-nummer hebt kun je beginnen met kletsen en het regelen van jullie 1ste date. Een andere populaire manier om tot een date via de app te komen is via online datingsites. We hebben dan ook de datingsites voor je op een rijtje gezet waar je het veiligst en gemakkelijkst een leuke Whatsapp date kunt regelen.


LexaBezoek Lexa

Lexa is de grootste online datingsite van Nederland en het scoren van een leuke Whatsapp date is dan ook enorm eenvoudig. Met een tweetal keurmerken (het Thuiswinkel Waarborg keurmerk en het Keurmerk Veilig Daten) op zak zit het met je privacy wel snor op Lexa.nl.

Bezoek Lexa

ParshipBezoek Parship

Op Parship weet je gelukkig altijd wie je date. De profielen worden handmatig gecontroleerd en zodoende ben je altijd verzekerd van contact met echte mensen die serieus op zoek zijn naar een leuke date, nieuwe vrienden of een relatie. Je kunt eenvoudig contact leggen via de site en als de klik er is kun je verder gaan met het regelen van je date via Whatsapp.

Bezoek Parship

MetJouBezoek MetJou

Contact leggen via MetJou gaat razendsnel en is reuze gemakkelijk. Een leuke Whatsapp date scoren via Pepper is dan ook zo geregeld. De leden op deze datingsite zijn op zoek naar uiteenlopende zaken: van een gezellige date tot serieuze relaties. Wat je ook zoekt in een nieuwe date; je zult het vinden op MetJou.nl!

Bezoek MetJou

Meer manieren hoe je een Whatsapp date regelt

De beroemde app heeft de wereld veranderd. Dat mag je toch wel gerust stellen. We communiceren op een compleet andere wijze met elkaar dan pak ‘m beet 15 jaar geleden. Vooral de jeugd kent de ‘ouderwetse’ manier van contact leggen – die leuke jongen of meid opbellen (voor de ‘ouderen’ onder ons zelfs nog op de huistelefoon, al dan niet met draaischijf) – helemaal niet meer.

Toch zul je om tot een Whatsapp date te komen, terug moeten naar de basis: je zult een telefoonnummer moeten scoren.

Dit kan in de virtuele wereld (online datingsites, social media en apps als Tinder en Bumble), maar natuurlijk ook gewoon in de kroeg, in de supermarkt, op school, op werk, bij de (sport) vereniging of waar dan ook.

Heb je het nummer, dan kan het daten via de app beginnen.


Voor- en nadelen van daten via Whatsapp

Een date regelen via je smartphone heeft een aantal voordelen, maar zeker ook belangrijke nadelen. Eerder in dit artikel las je bijvoorbeeld al even over veiligheid.  Vooral wanneer je niet in ‘real life’ telefoonnummers uitwisselt weet je nooit 100% zeker dat je je nummer aan de persoon geeft wie hij of zij zegt dat ie is. Op de bovengenoemde datingsites is de kans bijzonder klein dat je met oplichters en fraudeurs te maken krijgt, maar er zijn zat donkere uithoeken op het internet waar je liever je 06-nummer niet achterlaat.

Geef niet zomaar je privé telefoonnummer

Denk dan ook altijd goed na voordat je je privé telefoonnummer geeft aan iemand. Hij of zij kan nog zo leuk zijn, maar als direct in de eerste momenten van jullie contact naar een telefoonnummer wordt gevraagd, moet je even flink achter je oren krabben of het wel verstandig is om je nummer zomaar weg te geven.

Sociale controle

Een ander nadeel is sociale controle. Zeker wanneer je de bekritiseerde blauwe vinkjes niet uit hebt staan. Je nieuwe vlam ziet het wanneer je online bent en begint tegen je te kletsen. Reageer je is het prima, maar wanneer je niet reageert kunnen er aan de andere kant direct allemaal twijfels ontstaan. Met het weggeven van je telefoonnummer geef je immers eigenlijk een stukje van je privacy en vrijheid op. Men verwacht tegenwoordig dat via de app direct gereageerd wordt.

“Je hebt het toch gezien? Je was toch online? Waarom reageer je dan niet?” – je zult het vast zelf ook wel eens gehoord (of misschien wel gezegd) hebben. Met andere vormen van communicatie (bijvoorbeeld via de chatfunctie op de online datingsites) heb je hier totaal geen last van. Jij bepaalt wanneer je reageert. Niet de ander.

Toegankelijkheid

Natuurlijk zijn er ook voordelen te benoemen aan het daten via je mobiel. Whatsapp is een erg toegankelijk platform om te kletsen met elkaar en elkaar zodoende wat beter te leren kennen. De emoji’s helpen je berichten kracht bij te zetten en een gepaste ;) af en toe helpt je al helemaal bij het flirten.

Bovendien heb je bij het appen de tijd om even na te denken over je antwoord. In gesproken communicatie (bellen of face-to-face) heb je praktisch geen vertragingstijd. Je moet direct reageren. Via Whatsapp heb je natuurlijk altijd even wat tijd om tot het meest geniale antwoord te komen zodat je een goede indruk achterlaat.

Aan de andere kant kun je dit uiteraard ook weer als nadeel bestempelen. Want wat als die enorm gevatte kerel of dame tijdens jullie daadwerkelijke date loopt te hakkelen en zoeken naar woorden? De indruk die via het appen is verkregen verdwijnt dan al snel als sneeuw voor de zon.

Zo aan het einde van dit artikel zijn we benieuwd naar jouw ervaringen. Heb jij ooit wel eens date geregeld via Whatsapp? Hoe ben je aan het telefoonnummer gekomen? En hoe is het daten verlopen? Laat het ons weten via een reactie onderaan deze pagina!


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies