Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Skype dating; hoe leer je mensen kennen via Skype?

Skype dating; hoe leer je mensen kennen via Skype?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Skype dating. Bestaat dat? En zo ja, hoe werkt dat dan? In dit artikel gaan we wat dieper in op de mogelijkheden die Skype ons biedt als het om online dating gaat. We benoemen de voor- en nadelen en geven je ook een aantal alternatieven voor het ontmoeten van mensen via het internet. Benieuwd naar dating via Skype in al zijn facetten? Lees dan vooral verder!

Online Skype contact

Voor de lezers die de afgelopen jaren onder een steen hebben gewoond hieronder een korte uitleg over wat Skype is: Skype is een applicatie die je kunt downloaden en installeren op je computer, smartphone en/of tablet. Via de applicatie kun je (video)gesprekken voeren, foto’s, video’s en overige bestanden uitwisselen en chatten (berichten sturen) met de contacten uit je contactenlijst.

Vooral dit laatste is erg interessant als het om Skype dating gaat. Je hebt namelijk een gebruikersnaam van iemand nodig om hem of haar toe te kunnen voegen aan je contactenlijst. Er zijn her en der wel websites waar je Skype gebruikersnamen kunt vinden, maar over het algemeen gaat het hier om fictieve profielen die vooral zijn opgericht om jou je zuurverdiende centjes uit je zak te kloppen. Niet bepaald de beste manier om nieuwe mensen te leren kennen natuurlijk.

Waar kun je mensen zoeken voor Skype dating

Omdat je dus niet zo 1-2-3 aan een gebruikersnaam komt van interessante mannen of vrouwen is het handig om deze gebruikersnamen op een andere manier te achterhalen. Veel mensen gebruiken Skype immers wel, zeker om ook digitaal op te flirten, maar niet iedereen heeft zomaar zijn of haar gebruikersnaam ergens op het internet staan. Om die reden hebben we hieronder een aantal online datingsites voor je verzameld waarvan de leden er om bekend staan goed hun weg weten te vinden in de digitale wereld en zodoende de kans ook groot is dat zij een Skype account hebben.


LexaBezoek Lexa 

De grootste datingsite van Nederland mag dit lijstje aanvoeren. Niet zozeer omdat de leden op Lexa.nl allemaal geïnteresseerd zijn in Skype dating, maar vooral omdat de ledendatabase zo enorm groot is. Met meer dan 2 miljoen leden zal je vast wel iemand tegen komen met wie het klikt én je jullie escapades voort kunt zetten via Skype. Aanmelden is (net als bij de overige 2 websites) helemaal gratis, zodat je rustig kunt rondkijken of er iets leuks bij zit op Lexa.nl!

Bezoek Lexa

Relatieplanet

Relatieplanet.nl wordt voornamelijk door een (relatief) jong publiek gebruikt. 80% van de leden is namelijk tussen de 25 en 45 jaar en deze doelgroep weet prima hoe applicaties als Skype werken. Ideaal dus om nieuwe mensen te leren kennen! De werkwijze van Relatieplanet is anders dan andere websites. Bij Relatieplanet.nl draait het namelijk vooral om het visuele aspect; je maakt een fotocollage aan i.p.v. een profiel met tekst. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden toch? Ook dit gegeven verhoogt natuurlijk weer de kans dat je iemand ontmoet die niet bang is om zichzelf te tonen, al dan niet via een videogesprek via Skype.


InternationalCupidBezoek InternationalCupid 

Ook InternationalCupid kent een relatief jong publiek vanuit heel de wereld, dat absoluut bekend is met een programma als Skype. Waarbij de leden op Relatieplanet & Lexa toch vooral zoeken naar dates en liefde kun je op InternationalCupid ook mensen verwachten die op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen. Wat je reden dan ook mag zijn om nieuwe mensen te ontmoeten (via Skype): je vindt ze op InternationalCupid!

Bezoek InternationalCupid

Waarom is dating via Skype zeker wel interessant?

Alhoewel het dus een vrij lastige opgave wordt om nieuwe mensen te ontmoeten via Skype loont het programma zich wel degelijk om nieuw ontmoete mensen beter te leren kennen. De mogelijkheden zijn immers ruim in de applicatie en zodoende kun je vrij gemakkelijk ontdekken of je nieuwe vlam ook daadwerkelijk zo leuk is als hij of zij lijkt te zijn.

Berichten sturen en bestanden delen

De berichtenfunctie binnen Skype doet niet onder voor populairdere apps als Whatsapp en Facebook Messenger. Je kunt naar hartenlust kletsen over koetjes en kalfjes en daarbij gemakkelijk afbeeldingen, video’s en overige bestanden toevoegen als verduidelijking. Het grote voordeel ten opzichte van apps als Whatsapp en Facebook Messenger is dat je slechts de gebruikersnaam nodig hebt van die leuke man of vrouw. Niet iedereen is bereid om na een paar berichtjes zijn of haar telefoonnummer met je te delen of bevriend met je te worden op Facebook. Skype is daarbij veel laagdrempeliger, maar biedt dus wel precies dezelfde functies als deze apps.

 (video)Gesprekken voeren

Om maar bij alternatieven als Facebook Messenger en Whatsapp te blijven: beide applicaties hebben het de afgelopen jaren mogelijk gemaakt om te (video)bellen met je contacten. Via Skype was dit natuurlijk allang mogelijk en dit is misschien nog wel de beste manier om je nieuwe vlam eens aan een nader onderzoek te onderwerpen. Via geschreven berichten is er altijd een bepaalde vertraging in de response. Men kan even nadenken over hetgeen hij of zij terugzendt naar je.

Bij videobellen praat je met elkaar zoals je dat face to face ook zou doen. Je ziet elkaar, hoort elkaar en mist dus niet langer twee essentiële vormen van communicatie: lichaamstaal en intonatie. Mocht jij en/of je gesprekspartner dit nog te spannend vinden kunnen jullie er ook voor kiezen om een gesprek met elkaar te voeren zonder beeld. Het ouderwetse bellen dus, maar dan zonder de kosten (alhoewel je natuurlijk wel kosten hebt aan je internet thuis en/of via je mobiel of tablet).

Het kan overal

Skype heeft een mobiele app en maakt je datingleven dus ook mobiel. Je kunt de app installeren op je mobiel of tablet en dus overal waar je een internetverbinding hebt, kun je in gesprek gaan met de mensen in je contactenlijst. Alhoewel bovenstaande datingsites allemaal een app hebben die je ook op je smartphone of tablet kunt installeren, zijn de mogelijkheden binnen deze apps beperkter dan de functies binnen Skype. Skype is daarmee dus een ideale toevoeging. Je ontmoet mensen op een alternatieve wijze en flirt vrolijk verder via Skype. En dus helemaal waar en wanneer jij dat maar wilt.

Jouw ervaring met Skype liefde

We hopen je inzicht te hebben gegeven op de vragen uit de inleiding. Ja, Skype dating bestaat, maar mensen ontmoeten via de applicatie is zo goed als onmogelijk. Wel is het programmaatje dus bij uitstek geschikt om mensen beter te leren kennen nadat je ze elders hebt ontmoet. De mogelijkheden zijn ruim en je bent gevrijwaard van tijd en locatie.

We zijn dan ook heel erg benieuwd naar jouw ervaringen met Skype en dating. Gebruik jij Skype om recent ontmoete personen beter te leren kennen? Waarom wel of waarom juist niet? Is er een alternatief wat je zou willen aandragen en zo ja, welk alternatief en waarom?


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement