Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Let op: De datingsite Relatieplanet bestaat helaas niet meer. We adviseren Lexa als alternatief.
Bekijk hier de beste alternatieven

Relatieplanet datingsite review

Relatieplanet

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

‘Gewoon voor iedereen.’ Dat is de insteek van Relatieplanet. Of je nu hetero, lesbisch of biseksueel bent, een jaartje jonger of ouder óf hoger opgeleid; er is een match voor iedereen te vinden. Relatieplanet is er dan ook voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Door niet te focussen op een bepaalde doelgroep is Relatieplanet de datingsite met het grootste ledenaantal van Nederland.

Niet alleen online laat de datingsite je in contact komen met andere singles, maar ook offline worden er leuke events, single party’s en andere activiteiten georganiseerd. Wil je kijken of Relatieplanet iets voor jou is? Maak dan kosteloos een profiel aan en wie weet heb je al snel een leuke klik of eerste date te pakken!

Waarom kies je voor Relatieplanet?
 • Grootste datingsite van Nederland
 • Grote website met veel leden online
 • Website is eenvoudig te navigeren

Gratis functies

Na het aanmaken van een profiel en het bevestigen van je e-mailadres kom je terecht op de homepage van Relatieplanet. Hier zie je een uitgebreid overzicht van je profiel, je berichten, matches zijn en je favorieten. Wil je weten of Relatieplanet wat voor jou is, dan kun je gratis een profiel aanmaken. Met een gratis account kun je niet alles, maar wel gebruik maken van de onderstaande functies:

 • Zien wie je matches zijn
 • Je laatste berichten bekijken
 • Uitgebreid zoeken naar nieuwe matches
 • Flirten met andere leden
 • Op elk moment je instellingen wijzigen
 • Je profiel aanpassen en optimaliseren

Flirten met andere leden

blank

Relatieplanet heeft een leuke flirtfunctie. Er zijn drie voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je hiervan gebruik kunt maken. Je moet een profielfoto hebben, je moet een profielscore van 50 of hoger hebben en je mag geen foto’s ‘op verzoek’ hebben. Wanneer je hieraan voldoet krijg je al snel de geselecteerde ‘flirts’ voor je te zien.

Je ziet een samenvatting van hun profiel en de profielfoto. Heeft iemand je nieuwsgierigheid gewekt? Klik dan op het groene hartje. Spreekt iemand je niet zo aan dan kun je op het kruisje klikken. Iedereen die je leuk vindt of die jou leuk vindt wordt in een aparte map geplaatst. Vinden jullie elkaar beiden leuk, dan hebben jullie een flirt! Het lijkt een beetje op Tinder, maar de intentie is een stuk serieuzer.

Zoeken naar nieuwe matches

De datingsite geeft zelf direct veel suggesties voor nieuwe matches, maar het kan natuurlijk ook heel leuk zijn om zelf op zoek te gaan naar die ene leuke single. Relatieplanet heeft daarom een uitgebreid zoekfilter waarmee je selectief naar andere leden kunt zoeken.

Uiteraard kun je eerst de algemene kenmerken aangeven, zoals leeftijd, provincie en opleidingsniveau, maar je kunt je zoekfilter ook uitgebreider maken. Vind jij het belangrijk dat iemand een kinderwens heeft of zoek je iemand die ook gelovig is, dan kun je hierop zoeken. Je kunt je aangepaste filters ook opslaan voor de volgende keer. Op deze manier kun je gemakkelijk controleren of er nieuwe gebruikers zijn die aan jouw eisen voldoen.

blank

Online video speeddate

Regelmatig organiseert Relatieplanet digitale online speeddates. Middels de camera van je computer en microfoon wordt je automatisch verbonden met andere leden die zich hebben ingeschreven voor de speeddate en heb je drie minuten om elkaar beter te leren kennen. Een leuke, laagdrempelige en persoonlijke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.


Inschrijven

Op Relatieplanet kost het aanmaken van een profiel weinig moeite. Het is leuk dat je bij het openen van de website meteen al even de zoekfunctie kunt uitproberen zonder direct een profiel aan te hoeven maken. Ben je een nieuwsgierig aagje en wil je weten hoe de datingsite eruit ziet of wie erop zit, dan kun je dit dus al even uittesten zonder je direct in te hoeven schrijven.

blank

Matchingsvoorkeuren

De eerste stap bij het aanmaken van een profiel is het opgeven van een profielnaam en wachtwoord. Wil je iets specifieker op zoek dan kun je hier al meteen aangeven dat je alleen hoger opgeleiden zoekt of vijftigplussers. Hierna volgt wat algemene informatie. Geef aan wat je beroep is, je opleidingsniveau, of je kinderen hebt of wilt en of je religieus bent. Vervolgens wordt er naar je e-mailadres een bericht gestuurd om je account te activeren.

blank

Nu is het tijd om jezelf voor te stellen! Heb je op dit moment even geen inspiratie dan verzint Relatieplanet uit zichzelf al even een voorlopig verhaaltje voor je waarin staat dat je het leuk vindt dat iemand je profiel bezoekt en dat je binnenkort een leuke tekst schrijft. Genoeg tijd dus om je hersens te kraken voor een leuke introductie. Klik je op je gebruikersnaam dan kom je terecht op je profiel dat je nu kunt invullen en persoonlijker kunt maken.

Profiel persoonlijk maken met vragen

blank

Je kunt van allerlei vragen beantwoorden en zelf kiezen waarop je wel of niet antwoord wil geven. De vragen die niet zijn ingevuld worden niet weergegeven op je profiel. Geef aan waar jij blij van wordt, wat je zoekt in een man of hoe jouw ideale date eruit ziet. Ben je een echte sportliefhebber, heb je een lievelingsfilm of ben je enorm fanvan een bepaalde band, dan moet je dit zeker niet onbenoemd laten. Een profiel waarop meer informatie te lezen is over interesses, karaktereigenschappen en hobby’s is nou eenmaal aantrekkelijk om een kijkje op te nemen. Met een persoonlijk profiel heb je al de eerste stap gezet naar een leuke uitnodiging.

Maak je profiel af door het uploaden van één of meerdere foto’s. Kies hierbij foto’s uit waarop je zelf goed te zien bent. Je kunt zelf aangeven bij je instellingen wie je foto’s mogen zien. Wil je informatie toevoegen of wijzigen, dan kun je op elk moment je profiel aanpassen.


blank

Relatieplanet app

Relatieplanet beschikt over één van de betere dating apps. Via de mobiele applicatie die te downloaden is voor Android en iPhone heb je toegang tot alle functies die je ook op de datingsite vind. Wel zo makkelijk als je je gesprekken en matches onderweg wilt bijhouden. Lees alles over de Relatieplanet app in onze app review.

Lees de Relatieplanet app review


Relatieplanet doelgroep

‘Gewoon voor iedereen’ is de slogan van Relatieplanet. Het maakt dus niet uit wat voor leeftijd, geaardheid of opleidingsniveau je hebt, iedereen kan een leuke match vinden en is welkom op deze datingsite. Relatieplanet is er dus voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. De meeste leden zijn tussen de 35 en 65 jaar oud, maar er zijn ook voldoende jongere en oudere leden te vinden op de datingsite.

Eerste indruk

Bij Relatieplanet vinden ze dat een eerste indruk erg belangrijk is en hechten ze veel waarde aan het opbouwen van leuk contact. Focus niet direct teveel op een relatie, het is namelijk belangrijker dat die klik er is en dat je op een ontspannen manier elkaar beter leert kennen. Online daten is een veilige, ontspannen omgeving dus.

Sta je er ook op deze manier in? Dan is Relatieplanet wellicht de ideale datingsite voor jou.


Beveiliging en privacy

Bij Relatieplanet zijn ze alert en professioneel op het gebied van privacy en veiligheid. Dagelijks worden alle nieuwe profielen, teksten en foto’s handmatig gecontroleerd door een speciaal team. Zo kan de datingsite direct actie ondernemen tegen oplichting, ongewenst contact of aanstootgevende foto’s. Vertrouw je het zelf niet helemaal, dan kun je op elk moment contact opnemen met de klantenservice of iemand rapporteren.

Foto’s op verzoek

Met de functie ‘Foto’s op verzoek’ kun je ervoor kiezen om de foto’s in je profiel af te schermen. Je kunt hiermee zelf beslissen aan wie je welke foto’s kenbaar wilt maken. Wel zo prettig als je waarde hecht aan je privacy.

blankPersoonlijke gegevens

Je persoonlijke gegevens zijn goed beschermd bij Relatieplanet en worden nooit zomaar verstrekt aan derden. Daarnaast vindt het online daten plaats middels een beveiligde SSL-verbinding, waardoor gegevens beschermd en versleuteld worden. Aangezien Relatieplanet voldoet aan een lijst met criteria op het gebied van veiligheid, mag de datingsite het keurmerk Veilig Daten voeren en het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk.

In de Privacymeter van de Consumentenbond, uitgevoerd in januari 2020, scoort Relatieplanet de hoogste score. Dit betekend dat de Consumentenbond geen of weinig problemen heeft ontdekt op het gebied van privacy.

Keurmerk Veilig Daten

blank

In samenwerking met de Nederlandse Consumentenbond is het keurmerk Veilig Daten in het leven geroepen. Datingsites die dit keurmerk krijgen, voldoen aan een strenge lijst kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid, klantenservice en transparantie. Zo weet je als lid zeker dat je op deze datingsites veilig online kunt daten. De Stichting Keurmerk Veilig Daten controleert of datingsites voldoen aan deze toelatingseisen én of ze datingsites zich aan de regels blijven houden.

Thuiswinkel waarborg

blank

Het Thuiswinkel Waarborg keurmerk wordt verstrekt in samenwerking met het keurmerk Veilig Daten. Een belangrijk onderdeel van de veiligheid op datingsites is namelijk, dat je in een beschermde omgeving je aankopen kunt doen. Datingsites met dit keurmerk zijn bijvoorbeeld open over abonnementskosten, beschermen je privacy-gevoelige gegevens, en zijn duidelijk over je rechten en plichten op de website.


Bekendheid

Relatieplanet is een van de grotere spelers op de Nederlandse datingsite markt. Dat de datingsite populair is zie je niet alleen terug in het ledenaantal, maar ook aan de awards die ze binnen hebben gesleept. Maar liefst 7 jaar op een rij (2009 t/m 2015) hebben ze de award ‘Populairste Datingsite van het jaar’ gewonnen. Daarnaast kwam de datingsite goed uit de bus bij de bekende ‘VARA Kassa Datingtest’ en won Relatieplanet de ‘Thuiswinkel Award’ voor datingsites.

In verschillende reclames en advertenties is de datingsite vaak te vinden op sociale media of de televisie. Mede door deze inspanningen is de datingsite de grootste van Nederland weten te worden en heeft de datingsite een goede naamsbekendheid.


Contact en klantenservice

Bij de klantenservice staan privacy, kwaliteit en betrouwbaarheid centraal. Je kunt het hele jaar door terecht bij de klantenservice met al je vragen. De klantenservice is namelijk 365 dagen per jaar te bereiken van 09.00 tot 23.00 uur. Je kunt de klantenservice telefonisch, per e-mail of per contactformulier bereiken.

Adres:
Helperpark 290A
9723 ZA Groningen
Nederland

KVK: 02079316

Telefoonnummer: 050-5018080 (elke dag te bereiken van 09.00 tot 23.00 uur)

E-mail: klantenservice@relatieplanet.nl


Advies en tips

Heb je nog nooit online gedate of kun je gewoon wel wat extra hulp gebruiken? Dan biedt Relatieplanet op veel verschillende gebieden datinghulp aan. Op de website zijn veel pagina’s te vinden over liefdesadvies en tips voor het online daten. Zo is er een pagina waar je ervaringsverhalen kunt lezen van anderen, een pagina met datingtips en is er een datingblog met leuke artikelen.

blank

Single events en speeddates

Daarnaast organiseert Relatieplanet leuke events, speeddates, workshops, wandelingen en zelfs singlereizen. Een leuke manier om singles te ontmoeten met dezelfde insteek. Wil je liever persoonlijk advies, dan is Relatieplanet er ook om je op weg te helpen. De professionele datingcoaching en imagocoaching zorgen ervoor dat je zelfverzekerd het date avontuur kunt beginnen.

Je kunt met je vragen via de site ook terecht bij Nelleke Mulder, zij is imago-expert en weet alles op het gebied van de presentatie van je profiel. Ze kan je bijvoorbeeld helpen met het kiezen van de juiste profielfoto of welke kleuren of kleding je gebruikt in je datingprofiel.


Kosten

blank

Spreekt de datingsite je aan en ben je tevreden, dan kun je kiezen voor een betaald lidmaatschap. Met een abonnement heb je namelijk veel meer mogelijkheden en kun je in persoonlijk contact komen met andere leden. De belangrijkste voordelen van een abonnement zijn, dat je onbeperkt berichten kunt versturen, alle foto’s van andere leden kunt bekijken en zien wie je profiel heeft bekeken.

De abonnementen zijn af te sluiten voor 1 maand, 3 maanden, 6 maanden of 12 maanden. Het goedkoopste lidmaatschap kost 5,95 per maand en het duurst lidmaatschap is 24,95 per maand. Abonnementen zijn af te sluiten via iDeal, Paypal en creditcard.

Meer info over de kosten van Relatieplanet »


Afmelden bij Relatieplanet

Je abonnement wordt automatisch elke maand verlengd. Wanneer je dit niet wilt, dan kun je je abonnement stopzetten. Na de eerste abonnementsperiode is je abonnement op elk moment op te zeggen. Ga hiervoor naar ‘mijn inschrijvingen’ en wijzig je accountgegevens in ‘handmatig verlengen’. Doorloop hiernaar de controlevraag en sla je wijzigingen op.

Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht dan kan dit tot 14 dagen na je aankoop. Je moet hiervoor het herroepingsformulier invullen en in die tijd geen gebruik hebben gemaakt van premium diensten. Je krijgt je geld hierna binnen 14 dagen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je zelf hebt betaald. Het formulier kan worden opgestuurd naar de klantenservice.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Grootste datingsite van Nederland
 • Grote website met veel leden online
 • Website is eenvoudig te navigeren
Minpunten:
 • Veel reclame voor een full membership
 • Inactieve profielen

Veel gestelde vragen over Relatieplanet

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Relatieplanet

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Relatieplanet

Ervaring geschreven door frank
19 juni 2019
Onvoldoende

Sorry maar ik ben de zoveelste die iets negatiefs over RP weet te vertellen. Veel inactieve profielen. Laatst bezocht maart 2018 wat heb ik daar aan? Maar jullie zijn niet de enige. Lexa kan er ook wat van samen met Ourtime. Ze lokken je tijdens de gratis proefperiode met het grote aantal bezoekers, flirts en favorieten-meldingen zodat je direct besluit tot een abonnement wat er bij Lexa en Ourtime op neer komt dat het precies dezelfde sites zijn dus niet doen. Kost alleen maar geld en het aanbod is werkelijk erbarmelijk. Dus van mij krijgen ze allemaal een dikke onvoldoende nadat ze me zowat kaal geplukt hebben.

Ervaring geschreven door Johan
11 juni 2018
Waardeloos

Waardeloze site , veel (lok) profielen , van de 10 reacties die je plaatst mag je blij zijn als er 1 reageert . 1 keer geprobeerd.......... NOOIT meer .

Ervaring geschreven door Joop
4 juni 2018
Heel veel inactief

Zoals vermeld zeer veel inactieve profielen , van de 10 berichten die stuurt mag je blij zijn als er 1 wordt beantwoord ( en dan is het nog ....... ik ben ff aan het rondkijken maar vind het niks dus Mijn profiel gaat straks op zwart , vervolgens zijn nog maanden op de site , teveel leugenaars hier) . 1e maar ook de laatste keer op RP .

Ervaring geschreven door Anoniem
4 april 2018
weinig reacties

Echt zo'n slechte site. Ik krijg nauwelijks reacties en zit er ook achter aan dmv berichten sturen. Ik ben best een actieve leuke vrouw. Echt zo waardeloos. Ze zien me niet eens.

Ervaring geschreven door Arianne
12 december 2017
twijfels

Zeer te spreken over de diensten die relatieplanet aanbied. Ik schreef me eerst in op de site met twijfels... hoewel ik goede verhalen had gehoord en gelezen wist ik het zelf niet want ik heb nog nooit online daten gedaan. inmiddels ben ik verslaafd aan de site. ik vind het vet leuk om elke dag mijn berichten en matches te kijken. Daarnaast is het leuk om weer aandacht van andere singles te krijgen. De belofte dat het gratis is is wel slecht want uiteindelijk willen ze toch dat je betaald.

Ervaring geschreven door Unknown
7 augustus 2017
NIet meer gratis helaas

Drie dagen gratis full membership bij Relatieplanet (code: 3dagen):
Helemaal gratis is het niet meer. Na het opgeven van de code, moet je 0,01 cent afrekenen.
Vind ik best slim. Eerder was het alleen verplicht om je adresgegevens op te geven.
Best link overigens, want hoe vaak heb jij gehoord dat iemand een fake adres gebruikte?

Met een kleine betaling vergaart men nu ook andere gegevens. En die zijn geld waard. Voor wat, hoort wat. Het blijft ten slotte een verdien model.

Wat mij verbaast, is dat tussen de drop down opties op de site, de keuze ‘gehuwd’ als status gekozen kan worden. Maar, dat als iemand aangeeft een ‘friends with benefits’ te zoeken, het lidmaatschap wordt geroyeerd. Terwijl dit een veel voorkomende relatievorm is tegenwoordig onder 40+ singles, die het zelf prima voor elkaar hebben en niet alles samen willen doen.

De keuze tussen alleen foto’s zien, of foto’s met tekst, vind ik erg prettig. Alhoewel bij RP de foto verborgen kan worden, vind ik de opdringerigheid bij inschrijving niet prettig. Natuurlijk vergroot een foto kansen, maar het kan zijn dat iemand hier niet direct voor kiest, of .. whatever. De zwarte balk die aanhoudend verschijnt met de mededeling dat je profiel wordt verwijderd, als je niet binnen een bepaald aantal dagen een foto hebt geplaatst, was voor mij doorslaggevend om geen betaald (0,01 euro!) lidmaatschap te nemen.
Niet de juiste betutteling. Als ik al betutteling zou willen.

Wellicht een idee om slapende leden (langer dan 3 maanden geen betalend lid, of inactief), niet meer in de zoekresultaten te laten terugkomen? Ik vermoed dat het aantal zgn. matches direct van 3500 naar 500 schiet, maar wellicht levert het wel nieuwe, gemotiveerde leden op.

Ervaring geschreven door Sean
25 mei 2017
Full membership

Het full membership is zeker aan te raden. Hiermee leg je onbeperkt contacten. Het abonnement is niet duur. Je krijgt waar voor je geld.

Ervaring geschreven door yordidewitte
11 mei 2017
gaat wel goed

Het gaat wel goed maar kan nog steeds wat beter. Singles zijn er wel op Relatieplanet maar lang niet iedereen heeft interesse in een relatie. Het aantal reacties dat ik krijg valt me echt heel erg tegen. Zeker omdat ik overal lees dat dit de grootste datingsite van Nederland is. Heb wel contact met diverse vrouwen en dat bevalt wel maar ik heb er alles aan gedaan om mijn profiel goed te maken (100%).

Het is voor mij ook allemaal wel nieuw dus dat maakt het wel moeilijk om alles te ontdekken op deze datingsite. Over het algemeen ben ik wel blij dat ik mij ingeschreven heb want ik maak nu wel stappen op het gebied van daten. Ervaring in de liefde is iets wat bij mij ontbreekt en wat ik mis in mijn leven.

Ervaring geschreven door rick
23 februari 2017
nep

Relatieplanet is nep zit vol met neppe profielen en deze site wil alleen maar geld aan jou verdienen pure oplichterij. Niemand en geen enkel site kan gerant staan als je een goede partner vind of helemaal geen partner zult vinden.

De meeste Nederlandse vrouwen op relatieplanet gaan vreemd. Zoeken alleen maar naar scharrels en de meesten zoeken naar een droom prins en tja liefste goed vermogend r Gold diggers. En ik hoor Nederlandse mannen er over blijven klagen en nemen liever een vrouw van uit buitenland dan eentje van hier. Dat doen de Nederlandse mannen ook en hebben meer succes dan bedriegers kut sites. Een Nederlandse vrouw die vlak voor jou gezicht voor jou vreemdgaat en je dump als stuk oud vuil of waar je mee een relatie hebt een huwelijk mee in zee bent gegaan.

Die hoertjes van nu zoeken geen man en in de jaren 70-80-90 kon je een relatie en en huwelijk met een goede vrouw binden. Ik zelf ken een man die 50 jaar is en is getrouwd met een vrouw van een dating site blijkt dat hij met een oplichtster te maken had en ze had alleen achter zijn en mevrouw had en blijkt toch meerdere mannen te hebben buiten de deur.

Dit geldt norm onder de vrouw van 18 jaar tot met 45 jaar beta.

Ervaring geschreven door Anne Maria
27 januari 2017
Slecht geworden

Overal maken ze reclame dat je ee betaald abonnement moet nemen. Met gratis account kun je helemaal niets en weinig serieuze gebruikers meer op relatieplanet. Paar jaar geleden was het echt wel beter, maar het is ze nu in hun bol geschoten heb ik het idee.

Ervaring geschreven door Ritzo
10 januari 2017
inactieve leden

Jaren geleden mijn partner hier gevonden. Was altijd de beste site van Nederland. Wel achteruit gegaan zoals anderen hieronder ook al zeggen. Ook gewoon lastig omdat veel mensen niet reageren dus ze moeten een keer alle niet actieve leden verwijderen dan is het al beter denk ik.

nu is het heel leuk dat ze zeggen heel veel leden maar als niemand reageert is het heel irritant.

Ervaring geschreven door gerrit
17 november 2016
relatieplanet is top

voor mij persoonlijke is dit de beste relatiesite op dit moment ze helpen je overal mee en de site werkt gewoon goed in plaats van alle andere nepsites die alleen maar op je portomonnee uit zijn

Ervaring geschreven door Ben
15 september 2016
veel oude leden

Heel veel verouderde profielen. Veel dames hebben al vele weken of maanden niet meer ingelogd. Een antwoord hoef je dan ook niet te verwachten wanneer je die dames een berichtje stuurt. Leeftijden en opleidingen worden dikwijls mooier voorgesteld dan ze zijn. Foto s zijn vaak oud: wanneer je dames ontmoet zien ze er plots vele jaren ouder uit. Vaak weinig fatsoen bij de dames: berichtjes worden eenvoudigweg niet beantwoord, terwijl je kunt zien dat je berichtje wel gelezen is. Kortom, de kans dat je hier een partner vindt is erg klein. Eigenlijk zonde van het geld.

Ervaring geschreven door Gonnie
23 augustus 2016
Matchmaking

Kan niets anders zeggen dan dat ik ontzettend tevreden ben over de matchmaking van Relatieplanet. Daarnaast hanteren ze geen woekerprijzen zoals bij andere sites wel het geval is. Kortom, mijn mening is dus: een zeer goed product voor een normale prijs.

Ervaring geschreven door Janne
15 augustus 2016
Achteruit gegaan

Achteruit gegaan met 5 jaar geleden. Nog steeds dezelfde oude foto's en weinig keus, dus echt geen 'duizenden ' singles!
Erg jammer

Ervaring geschreven door Nvt
9 juli 2016
Achteruit gegaan

14 jaar geleden mijn vriend ontmoet
Op.relatie planet zelfs samen kinderen
Wegens privé omstandigheden relatie moeten stoppen .
Nu ik.weer rond kijk op rp
Wat is het achteruit gegaan
Nee dit x heb ik niks te zoeken hier .
Ik.laat me wel.vinden
Jammer!!!!

Ervaring geschreven door Dominique
1 juli 2016
ik raad het aan

Zelf heb ik ongeveer een jaar op relatieplanet gezeten. Ondanks dat ik single was had ik door deze site heel veel dates en heb ik weinig alleen thuis gezeten. Voor mij duurde het wel eventjes voordat ik de ware gevonden had, maar uiteindelijk is het wel gelukt! Ik raadt relatieplanet bij iedereen aan.

Ervaring geschreven door Sabine
13 juni 2016
SUPERGOED

Zonder twijfel voor mij de allerbeste datingsite. Niet veel gedoe en waar voor je geld (ook best wel goed te betalen niet extreem duur). Daarnaast leuke evenementen en speeddates waar ik zelf ook aan me heb gedaan. Ben al een half jaar blij met mijn huidige vriend en daar ben ik heel blij mee, super goed RELATIEPLANET!!

Ervaring geschreven door arnie
25 maart 2016
ook goede single evenementen

Op relatieplanet veel succes gehad met het online daten. Dit was voor mij de beste datingsite en ook niet heel duur als je een langer abonnement neemt (ik had 3 maanden). Paar leuke dates gehad en ook de evenementen bijgewoond

Ervaring geschreven door Pim
30 april 2015
Veel leden, grote website

Echt één van de betere websites op het gebied van dating. Er is eigenlijk altijd iemand online en het ledenaanbod is enorm. Natuurlijk is er een klein abonnement nodig maar dat is tegenwoordig overal. Echt leuke contacten opgedaan tot nu toe dus wat mij betreft 5 sterren.

Ervaring geschreven door Caroline
22 april 2015
hard achteruit gegaan..

Ik ben 8 jaar geleden voor het eerst lid geworden, leuke mensen en div. leuke dates gehad en ook 3x een langere relatie.
Pas weer eens rondgekeken; het viel me op dat er alleen wanhopige mensen opstaan dwz 30 jaar getrouwd geweest en nu sinds 6 weken(!!) weer alleen. Ex was er vandoor met een ander. Toch nog een leuk iemand; afgesproken en ja hoor... binnen 5 min. ging het gesprek over ex. Meneer bleek ook nog niet eens gescheiden te zijn, zijn ex was een ..... enz. Nu heeft iemand me verteld dat ze samenwerken met de site LDVD, eens gekeken en ja hoor! Klopt gewoon; allemaal diepverdrietige mensen die zich op RP vaak met dezelfde nickname voorstelden als vrolijke, 'alles weer op de rit hebbende' vrijgezellen terwijl ze op LDVD vertellen hoe ze snakken naar een woordje van ex en hopen op een date om ex te laten schrikken/afleiding te zoeken.
De paar leuke mannen waren getrouwd of woonden samen. Ook de boodschapjes van oudere heren die me er, ik citeer: 'geil uit vonden zien' (met jas en broek aan, niks sexy foto) maakten dat ik ben gestopt met die onzin. Ook de 'krabbels' zijn waardeloos; een kwartier wachten voor je weer kunt chatten met meerdere mensen... tsja, daar zie ik echt het nut niet van in. Je kan daar kwijt dat je gaat eten of slapen. Boeiend hoor NOT. Jammer, vroeger leuke mensen leren kennen. Ook het fotobeleid snap ik niet; voor mij als vrouw gelden andere regels dan voor mannen, die mogen wel hun hond, huis, kinderen e.d. op de foto zetten of zelfs hun ex, mijn foto's werden tot 4x toe afgekeurd omdat ik niet recht in de lens keek, mijn hond naast me zat of zoiets. Ik heb wel 1000 foto's gezien van auto's, motoren en exen. Ook liegen ze standaard 10 jaar van hun leeftijd af. Afrader!

Ervaring geschreven door Frits
9 maart 2015
Op relatieplanet prima daten

Het is gemakkelijk om contact te vinden. Ik vind relatieplanet top en heb er ook een relatie aan over gehouden we gaan in augustus trouwen!!

Ervaring geschreven door Sascha
27 februari 2015
Veel mannen, weinig vrouwen

Heb me aangemeld op de website. In het eerste opzicht heel overzichtelijk, alles is goed te vinden en met het hierboven genoemde hartjes kun je snel contact leggen. Na 72 uur heb ik weer ingelogd en had echt veel reacties. Natuurlijk vind ik het leuk dat ik zoveel reacties krijg maar een aantal van de reacties klonken zo wanhopig dat ik zeker weet dat de verhouding van mannen en vrouwen op deze site niet in orde is. Als ik meer weet en ik wellicht nog een afspraakje heb geregeld horen jullie meer.

Ervaring geschreven door Karel
23 februari 2015
Relatieplanet slechte datingplaneet

Ja ik dacht relatieplanet is de grootste datingsite daar vind ik vast wel leuke meiden. Het bleek tegen te vallen, misschien omdat ik mijn profiel niet helemaal compleet hand, maar ik vond het helemaal niks daar.

Ervaring geschreven door Walter Rinsma
19 januari 2015
Prima, alleen wel duur als je langer gaat

Als je langer op de site zit en vaak berichten gaat versturen wordt het wel duur. Maar vergeleken bij andere sites is dat niet zo. Verder wel leuke contacten opgedaan op deze website, ik heb een paar keer een gezellige date ook gehad.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement