Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

RelatiePlanet dating app review

RelatiePlanet
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De Relatieplanet App is complementair aan de gelijknamige datingsite. Eigenlijk is de datingsite zo ingericht dat de basisfunctionaliteiten van de datingsite ook vertegenwoordigd zijn in de app. Dit zorgt ervoor dat je niet per se achter je computer hoeft te zitten om online te daten via Relatieplanet.

De app biedt echter lang niet alle opties die de website je biedt. Dit is niet per se een nadeel, aangezien dit er wel voor zorgt dat de app overzichtelijk blijft en gemakkelijk toegang geeft tot de belangrijkste opties.

Waarom kies je voor RelatiePlanet?
  • Flirts is een optie die het daten leuker maakt
  • Overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren
  • Goedkope Relatieplanet Premium app deal
  • Gratis te downloaden en te gebruiken

Inschrijfproces

Bij het openen van de app het je de keuze; heb je al een account dan kun je direct inloggen, heb je nog geen account dan kun je je inschrijven voor een account. Dit is gratis en kost je slechts enkele minuten. Wat opvalt is dat de app het een stuk laagdrempeliger maakt om je in te schrijven dan de website van Relatieplanet. Geen ingewikkelde vragenlijsten of verificaties, maar een aantal korte vraagstellingen over waar je naar op zoek bent en je profiel is aangemaakt. Uiteraard heb je hierna een optie om een profielfoto toe te voegen en je biografie uit te breiden.

blank


Biografie en profielfoto

Voor je biografie levert Relatieplanet al direct een simpel sjabloon aan zodat je dit naar eigen wens in kunt vullen. Dit maakt het gemakkelijker om een profieltekst aan te leveren, maar zorgt er natuurlijk wel voor dat je profiel een stuk minder persoonlijk word. Voor de meeste succes op een datingsite of app is het daarom belangrijk om een originele biografie te hebben. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Voor je profielfoto geeft Relatieplanet aan dat je binnen 14 dagen een foto moet toevoegen, anders wordt je account verwijdert. Een maatregel die nepprofielen en fraudeurs enigzins tegen kan houden, maar niet de meest waterdichte manier om profielen te verifiëren.


De app gebruiken

De meeste functies die de app biedt spreken voor zich. De bestuur elementen in de app zijn erg herkenbaar en zorgen ervoor dat de app erg intuïtief aanvoelt. Onderin het scherm vind je diverse tabbladen met alle functies die de Relatieplanet dating app te bieden heeft. Hieronder beschrijven we deze tabbladen en de bijbehorende icoontjes.

blank

blankHome – Je persoonlijke homepagina. Nadat je het inschrijfproces hebt doorlopen en je e-mailadres hebt geverifieerd word je doorgestuurd naar de homepagina van de app. In dit overzicht heb je gemakkelijk toegang tot de belangrijkste functies. Allereerst zie je je favorieten. Dit zijn gebruikers die je eerder bent tegengekomen en die je met een sterretje hebt gemarkeerd.
Hieronder zie je jouw matches; dit zijn alle gebruikers die voldaan aan jouw zoekprofiel.


blankMatches – Door op de knop ‘Bekijk alles’ te drukken kom je in het overzicht met alle matches; hier kun je door profielen heenbladeren en een gesprekje beginnen of iemand toevoegen aan je favorieten om wellicht later een bericht te sturen. In ons geval waren er meer dan 13.000 matches. Dat kan behoorlijk overweldigend zijn als je net begint met online daten. In dat geval is het wellicht verstandiger om een app te gebruiken die partnersuggesties doet (zoals bijvoorbeeld Parship of Pepper), zodat je niet zelf door 13.000 profielen heen hoeft te bladeren.


blankFlirten – Het tabblad ‘Flirten’ geeft je partnervoorstellen en laat je a la Tinder en andere dating apps je interesse tonen in andere gebruikers. Het is een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen en snel een gesprekje op te starten. Om deze optie te gebruiken dient je profiel wel aan een aantal eisen te voldoen. Dit zorgt ervoor dat de kans klein is dat je hier nepprofielen of datingfraudeurs tegenkomt.

De optie flirten werk als volgt; bovenin het scherm zie je 3 verschillende knoppen. Onder de knop ‘Verras mij!’ krijg je steeds een nieuw partnervoorstel. Je kunt vervolgens zelf kiezen of je geïnteresseerd bent in deze persoon (‘Vind ik leuk’) of niet. Andere gebruikers krijgen jouw profiel ook te zien. Onder het knopje ‘Vinden mij leuk’ kun je zien welke gebruikers bij jouw profiel op ‘Vind ik leuk’ hebben gedrukt. Bij het knopje ‘Flirts’ vind je alle gebruikers met wie je een match hebt. Dat betekent dat jullie elkaar beide leuk hebben gevonden.


blankChats – In het chatoverzicht heb je een eenvoudig overzicht van al je chats. Alle profielen waar je een praatje mee hebt gemaakt of die je een bericht hebt gestuurd staan hier. De interface lijkt een beetje op hoe je het wellicht gewend bent bij Whatsapp. Zo staat het laatst ontvangen berichtje bovenaan en kun je met de gesprekswolkjes gemakkelijk zien wie wat heeft gezegd.


blankZoeken – Onder het tabblad zoeken kun je een gefilterd overzicht bekijken van jouw matches. Je geeft hier bijvoorbeeld aan dat je matches wilt zien die binnen een bepaalde leeftijdscategorie vallen en een bepaald minimum opleidingsniveau hebben. Ook kun je filteren op afstand (een maximaal aantal km’s bij jou vandaan).

 


blank

Gratis of betaald abonnement

Tijdens het inschrijven bij de Relatieplanet app hoef je in eerste instantie nog niets te betalen. Je kunt namelijk met een gratis account gewoon gebruik maken van de applicatie. De functionaliteiten zijn echter wel beperkt. Zo heb je geen toegang tot chats en kun je dus geen berichten sturen of ontvangen naar/van andere gebruikers. Ook kun je nog geen gebruik maken van de ‘Flirts’ functie; een toevoeging die deze app juist erg leuk maakt om te gebruiken.

Via de app heb je een optie om via je Apple of Google account een abonnement af te nemen. Je kunt hiervoor gebruik maken van een speciale app deal. Dit zorgt ervoor dat je voor een 3 maanden premium abonnement slechts € 35,99 ipv de gebruikelijke € 44,99 betaald. Zorg er wel voor dat je je abonnement op tijd weer opzegt (minstens een dag voordat deze verloopt), anders word je abonnement automatisch verlengd.


Conclusie

De Relatieplanet app is een goede toevoeging aan de datingsite en kan ook prima zonder de website gebruikt worden. De app is gemakkelijk om te navigeren en biedt verschillende leuke opties die het online daten makkelijker en leuker maken (bijv. de ‘Flirts’ optie). Door het grote aantal leden heb je een goede kans om iemand te vinden die bij je past, maar dit kan er ook voor zorgen dat de app in het begin een beetje overweldigend kan zijn. Je kunt gemakkelijk zoeken door alle matches van Relatieplanet en dat maakt het makkelijker om profielen te vinden die aan jouw eisen voldoen. Een premium abonnement is schappelijk gesprijsd (€ 35,99) en zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot meer functies binnen de app.


Download de RelatiePlanet app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Flirts is een optie die het daten leuker maakt
  • Overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren
  • Goedkope Relatieplanet Premium app deal
  • Gratis te downloaden en te gebruiken
Minpunten:
  • Profielcontrole kan strenger
  • Grote hoeveelheid matches kan overweldigend zijn
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies