Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Zoosk dating app review

Zoosk
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De Zoosk datingapp is een handige aanvulling op de website van Zoosk, een datingsite die zich op singles van over de hele wereld richt. Toch merk je daar in de app niets van, want alle menu’s en andere teksten zijn netjes in het Nederlands en je kunt ook gewoon makkelijk in je eigen regio daten. In deze review bespreken we deze moderne en veelzijdige datingapp, zodat je makkelijk en snel kunt bepalen of de Zoosk app ook wat voor jou zou kunnen zijn.

Waarom kies je voor Zoosk?
 • Goed ontworpen datingapp die soepel functioneert
 • Veel verschillende opties maar toch eenvoudig in het gebruik
 • Leuke manier van matchen met de Carousel

blank

Inschrijfproces Zoosk

Zodra je de app opstart moet je eerst inloggen of een account aanmaken. Als je al lid bent van de Zoosk datingsite kun je met die gegevens ook op de app inloggen. Heb je nog geen account, dan heb je de keuze uit drie opties om er nu eentje aan te maken: je kunt makkelijk en snel koppelen met Google of Facebook, of een apart Zoosk account aanmaken met je e-mailadres.

Registreren met Facebook

De optie om een lidmaatschap te koppelen aan een bestaand Facebook account is een bekende en veel gebruikte manier om in te loggen op apps en websites. Als je daarmee ook op Zoosk in wilt loggen tik je op de knop Registreren met Facebook. Dan word je doorgestuurd naar Facebook om eerst daar eventueel in te loggen en vervolgens de vereiste machtigingen te geven.

Registreren met Google

Wil je op dezelfde manier koppelen, maar dan met je Google account? Dan kun je dat doen door op de knop Registreren met Google te tikken. Dit werkt vrijwel identiek aan de vorige optie: inloggen en machtigingen geven volstaat om meteen van de Zoosk app gebruik te kunnen maken.

Registreren met e-mail (apart account aanmaken)

De derde en laatste mogelijkheid om jezelf bij Zoosk aan te melden is door het aanmaken van een eigen Zoosk profiel op basis van je e-mailadres. Wanneer je dat wilt doen tik je logischerwijs op de knop Inloggen met e-mail. Dat is de methode die we zelf hebben gekozen voor deze review. Bij het aanmelden moet je dan in aparte stappen de volgende gegevens invullen:

 • Naam, geboortedatum en e-mailadres.
 • Woonplaats en postcode.
 • Een profielfoto (je kunt er direct eentje maken of een bestaande foto op je telefoon kiezen).
 • Je lichaamsbouw.
 • Of je kinderen hebt. En zo ja, of die nog thuis wonen.
 • Wat je hoogst genoten opleiding is.
 • Wat je etnische achtergrond is.
 • Je lichaamslengte.

Bij elke stap is de gevraagde informatie op een prettige manier in te vullen. Dit lijkt echt helemaal op mobiel gebruik te zijn ontworpen en dat is dus absoluut een pluspunt voor de Zoosk datingapp.


De Zoosk app gebruiken

blank De meest interessante opties van de app vind je onder de belangrijkste menuknop. Dat is de knop met de drie liggende streepjes die je linksboven in het scherm ziet staan. Wanneer we in deze review spreken over de menuknop is dit dan ook de knop die we bedoelen. De opties die in het menu onder deze knop zijn te vinden zullen we hieronder kort bespreken.

blank

Na het aanmelden: profiel verder invullen

blankWanneer je na je aanmelding meteen in de app aan de slag gaat kom je op een bepaald moment altijd de melding tegen dat je nog je profiel aan moet vullen. Daarom kun je dat net zo goed nu meteen doen. Tik op de menuknop en kies in het menu dat verschijnt linksboven voor het plaatje van een persoon. Daar vind je je eigen profiel. Nu kun je alles invullen wat je over jezelf kwijt wilt en natuurlijk ook meteen een of meerdere foto’s uploaden. Je vindt hier ook opties om meteen je account te verifiëren zodat je profiel als betrouwbaar wordt getoond in de app.

Zoeken

blank Op het startscherm van de Zoosk datingapp krijg je willekeurige profielen voorgeschoteld van andere singles. Deze bevonden zich bij onze test behoorlijk ver van ons vandaan, zonder uitzondering meer dan 100 kilometer. Gelukkig kun je daar zelf iets aan doen, want als je op de menuknop tikt zie je bovenaan naast Zoeken ook een filteroptie. Als je daarop tikt kun je een nieuwe filter aanmaken met allerlei eisen en wensen. Door het filter op te slaan kun je later makkelijk dezelfde zoekopdracht weer uitvoeren.

Carousel

blank De Carousel is een snelle manier om te matchen die ongeveer hetzelfde werkt als Tinder en vergelijkbare swipe datingapps. Je krijgt achter elkaar allerlei profielen te zien van singles en mag dan aangeven wat je van ze vindt. Je ziet alleen maar een foto en de leeftijd, en hebt dus niet de uitgebreide info tot je beschikking die je wel bij de profielen in het startscherm hebt. Er is een optie om het profiel te verwijderen uit je swipelijst (rood kruisje) en eentje om het profiel te liken (groen vinkje). Je hebt ook de mogelijkheid om Misschien te kiezen. Dan bestaat de mogelijkheid dat je het profiel later nog een keer onder te zien krijgt. Dan betekent dat dat de ander ook twijfelde of je profiel juist heeft geliket.

blank

Nu online

blank Deze optie spreekt natuurlijk voor zich. In dit scherm krijg je een overzicht van alle profielen in je eigen omgeving die op dit moment online zijn. Dat zou althans moeten gebeuren, want door een tijdelijke storing verscheen er bij ons op geen enkel moment een profiel worden gevonden dat op dat moment ook online was. Later werd de lijst wel geladen. Je vind hier een handig overzicht waar je gemakkelijk profielen kunt bekijken en berichten kunt versturen.

Berichten

blank Hier kun je alle berichten terugvinden die je hebt verzonden en ontvangen. Voor het verzenden van berichtjes is een betaald abonnement vereist. De prijs daarvan vind je verderop in dit artikel. Omdat er geen andere manieren zijn om contact te leggen dan door een berichtje te versturen is er eigenlijk geen ontkomen aan om voor Zoosk te betalen als je serieus met de app wilt daten.

Contacten

blank Wanneer je iemand hebt geliket die jou ook leuk vindt, of er een berichtnewisseling tot stand is gekomen, dan komt die persoon in je Contacten terecht. In dit scherm vind je dus altijd die ene leuke Zoosk single waar je een oogje op hebt en waar je binnenkort mee op date hoopt te gaan.

Weergaven

blank Bij de weergaven zie je welke profielen jou allemaal hebben bekeken tot nu toe. Dan kan handig zijn, want je weet bij die singles dat de kans groot is dat ze je wel leuk vonden omdat ze hebben doorgeklikt naar je profiel.

 

SmartPick

blankDe laatste optie in het menu is misschien wel een van de meest interessante. SmartPick is namelijk een uniek algoritme dat in staat is exacte matches te zoeken op basis van je eigen zoek- en matchgeschiedenis. Deze matches worden dus niet zozeer bepaald door wat je over jezelf hebt ingevuld, maar hoe je je daadwerkelijk binnen de Zoosk app gedraagt. Dat kan voor verrassende maar soms ook opvallend goede matches zorgen.


blank

Gratis of betaald abonnement

Bij Zoosk is de keuze tussen een gratis en een betaald abonnement snel gemaakt. Zonder een premium lidmaatschap is de app namelijk niet te gebruiken om daadwerkelijk mee te daten. Je kunt geen berichtjes sturen en ontvangen als je een gratis profiel hebt. Wanneer je de app dus serieus wilt gaan gebruiken om mee te daten zit er niets anders op dan een betaald abonnement af te sluiten. De prijzen daarvan zijn in lijn met de datingsites uit het middensegment. Een abonnement voor een maand kost ongeveer € 30,-. Kies je voor een abonnement dat een half jaar doorloopt dan daalt de prijs naar ongeveer € 15,- per maand.


Conclusie

De Zoosk app is een prima functionerende datingapp die ondanks de vele verschillende opties wel een groot gebruiksgemak heeft. Je merkt ook amper dat de app complementair is aan de gelijknamige datingsite, want het had ook gewoon een op zichzelf staande dating app kunnen zijn. Een van de weinige nadelen die we zelf constateerden was het behoorlijk prijzige betaalde abonnement, dat helaas wel vereist is om serieus te kunnen daten. Als alternatief voor Tinder is deze app dus vooral geschikt wanneer je een serieuze relatie zoekt en singles zoekt met meer potentie dan de vluchtige contacten op Tinder.


Download de Zoosk app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Goed ontworpen datingapp die soepel functioneert
 • Veel verschillende opties maar toch eenvoudig in het gebruik
 • Leuke manier van matchen met de Carousel
Minpunten:
 • Advertenties in de app als je gratis lid bent
 • Zonder betaald abonnement maak je geen kans
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies