Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Zoosk datingsite review

Zoosk
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Zoosk is een datingwebsite die je overal kunt gebruiken. Dit kun je thuis op je computer of laptop doen maar ook als onderweg ben dan kun je gebruik maken van de app om toch je berichten te kunnen lezen en beantwoorden. Zoosk maakt ook gebruik van een uniek systeem om erachter te komen welke singles jij leuk vindt. De site analyseert namelijk automatisch welke profielen jij leuk vindt en doet aan de hand daarvan nieuwe matchvoorstellen.

Waarom kies je voor Zoosk?
 • Uniek matchingsysteem zonder lange vragenlijsten te hoeven invullen
 • Website ziet er erg mooi uit
 • Mogelijkheid tot het beoordelen van foto's van leden

Functies Zoosk

blank

Zoosk heeft een aantal handige functies waarmee je singles kunt zoeken en direct met ze in contact kunt komen, zoals:

 • Profielen beoordelen in de Carousel op basis van de profielfoto en wat beknopte informatie. Heb je een wederzijdse like dan is er sprake van een match en kun je met elkaar chatten.
 • Op de pagina Nu online zie je welke leden uit je eigen regio op dit moment op de site actief zijn zodat je meteen een berichtje kunt sturen.
 • De pagina Berichten toont alle conversaties met andere leden.
 • Profielen die je interessant vindt kun je naast een berichtje ook een wat meer vrijblijvende Glimlach sturen of eerst alleen maar liken.

Naast deze functies die vrijwel alle datingsites bevatten heeft Zoosk ook enkele unieke functionaliteiten die het verdienen uitgebreid besproken te worden. Dat komt vooral doordat er een unieke denkwijze achter de site zit, waarbij singles aan elkaar gekoppeld kunnen worden zonder dat die daar zelf iets voor hoeven te doen.

Behavioral Matchmaking (SmartPick)

De mensen achter Zoosk hebben een uniek systeem ontwikkeld om te zien welke singles jij leuk vindt, dit wordt Behavioral Matchmaking genoemd. Je hoeft op deze website daardoor geen lange vragenlijsten in te vullen om toch aan andere singles gekoppeld te kunnen worden. Door gewoon op de site rond te kijken en door de singles te bladeren zal het systeem zien welke mannen of vrouwen jouw interesse hebben. Het systeem leert dus van de singles die jij aanklikt. Je zult dan ook al snel alleen matches gaan krijgen die bij jouw voorkeuren passen, die vind je onder de  SmartPick optie. Met singles die je inderdaad wel interessant vindt kun je dan makkelijk contact leggen en misschien wel gezellig mee op date gaan.

Dating-inzichten

Bij de SmartPick vind je dus elke dag nieuwe singles die speciaal voor jou geselecteerd zijn. Zoals we al lieten zien wordt dit onopvallend op de achtergrond verzorgd door het unieke matchingsysteem van Zoosk. De datingwebsite verzamelt dus doorlopend informatie over jou en welke vrijgezellen je wel interessant vindt, puur en alleen door je surfgedrag te analyseren. Bij de dating-inzichten kun je zien hoe dit systeem daarvan heeft geleerd en aan welke singles je daarom wordt voorgesteld. Dat kan ook voor jou zelf interessant zijn om af en toe door te kijken. In handige staafdiagrammen wordt getoond wat de eigenschappen zijn van profielen die je het leukst vindt.

Weergaven

Bij Weergaven kun je bekijken welke leden er allemaal op je profiel zijn geweest de laatste tijd. Dat kan natuurlijk heel handig zijn omdat je dan ook een idee hebt bij welke mensen jouw profiel wel aan lijkt te spreken. Ook kun je de leden die je hier ziet staan natuurlijk altijd een knipoogje of een leuk berichtje sturen.

Betaalde functies

Het registreren op Zoosk is gratis. Daarmee krijg je toegang tot de profielen en kun je dus ook alvast de automatische behavioral matching aan het werk zetten en SmartPick profielen bekijken. Pas wanneer je besluit een betaald abonnement te nemen  kun je echt serieus beginnen met daten, daarmee krijg je namelijk onder meer de volgende functies tot je beschikking:

 • Berichten lezen en versturen.
 • Chatten met andere leden via de site.
 • Zien welke leden je profiel hebben bekeken.

Inschrijven bij Zoosk

blank

Voor het inschrijven op Zoosk kun je verschillende methoden gebruiken. De eerste is om een apart account aan te maken, maar je kunt ook inloggen met Facebook en Google.

Inloggen met Facebook of Google

Wanneer je al een Facebook of Google account hebt kun je die gebruiken om in te loggen bij Zoosk en hoef je dus geen apart account aan te maken. Je vindt deze twee knoppen boven het registratieformulier op de website. Kies de optie die je wilt gebruiken om doorgeleid te worden naar het inlogscherm voor de desbetreffende dienst, of direct naar de pagina waar je toestemming moet geven. Zodra je dat hebt gedaan word je meteen ingelogd bij Zoosk en kun je beginnen met daten.

Een Zoosk account aanmaken

Een eigen Zoosk account aanmaken kan ook. Daarvoor kies je eerst je geslacht en seksuele voorkeur en dan je geboortedatum. Vervolgens vul je een e-mailadres en wachtwoord in waarna je op de knop Registreren klikt. Vergeet niet om op de link te klikken in de e-mail die je nu ontvangt, want daarmee verifieer je het nieuwe account.

Een foto uploaden naar je profiel

Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd is het aan te raden meteen een foto naar je profiel te uploaden. Dat is namelijk noodzakelijk om van de meest interessante functies gebruik te kunnen maken. Doe je dit niet, dan krijg je al snel een pop-up dat je nog een foto moet uploaden. Dat is ook het geval als je foto wordt afgekeurd. Elke foto wordt namelijk handmatig gecheckt op betrouwbaarheid.


Doelgroep

De doelgroep van Zoosk bestaat simpelweg uit alle single mannen en vrouwen ter wereld die graag andere singles willen leren kennen. De site richt zich niet op een bepaalde leeftijdsgroep of andere doelgroep. Daarnaast is de site geschikt voor allerlei soorten contact, zoals vriendschap of chatten. De meeste mensen komen echter voor het zoeken van een nieuwe relatie.


Beveiliging & Privacy

Zoosk biedt duidelijke foto’s van de leden en deze foto’s worden ook allemaal handmatig gecontroleerd zodat je zeker weet dat je met de persoon aan het praten bent die je op de foto ziet. Bij de profielen kun je niet alleen de informatie van een single bekijken, ook heel handig is namelijk dat je ook kunt zien wanneer iemand voor het laatst online was. Zo weet je of een single nog actief is op de website en verspil j minder snel tijd aan vrijgezellen die allang niet meer actief zijn.

Uiteraard maakt de site gebruik van een betrouwbare SSL-verbinding op basis van een certificaat dat op naam is gesteld waardoor je altijd weet dat alleen het Zoosk-lid waar je contact mee hebt je berichtjes kan lezen.

Een nadeel van de site voor wat betreft veiligheid en privacy is dat je het profiel dat je aanmaakt nooit helemaal weer kunt verwijderen. Je kunt het alleen deactiveren zodat het niet meer zichtbaar is. Het is echter op elk gewenst moment te heractiveren door opnieuw in te loggen. Dat betekent dat je gegevens ergens op een server staan terwijl je daar geen controle meer over hebt. Een mogelijk oplossing is om voor je het account verwijdert al je gegevens weg te halen of met onzingegevens te vervangen.


Bekendheid

Zoosk is een datingplatform dat wereldwijd grote bekendheid geniet. Ook in Nederland zijn veel mensen wel bekend met Zoosk, al is het hier zeker niet de populairste datingsite. Toch heeft de combinatie van de website en de app in totaal meer dan 40 miljoen gebruikers in 80 verschillende landen van over de hele wereld.


DatingApp

Zoosk heeft een heel populaire datingapp die we ook op deze site als heel positief hebben beoordeeld. De app is namelijk goed ontworpen en draait heel soepel op veel verschillende smartphones. Hij bevat alle opties die de datingsite van Zoosk zo populair maken, maar dan in een mobiel jasje. Je kunt de app downloaden voor Android en iOS telefoons.


Contactgegevens en support

Zoosk is een internationaal opererend bedrijf dat in de Verenigde Staten is gevestigd, om precies te zijn in San Francisco. Hieronder vind je de huidige adres- en contactgegevens:

Zoosk, Inc
989 Market Street
6e Verdieping
94103 San Francisco
Californië (Verenigde Staten)

Zoosk helpdesk

De Zoosk helpdesk is bereikbaar via het onderstaande e-mailadres en het contactformulier op de site. Er is ook een telefoonnummer beschikbaar, maar aangezien dat het nummer is van het Amerikaanse hoofdkantoor doe je er waarschijnlijk beter aan eerst via internet contact te zoeken.

Telefoonnummer: 415-362-1000
E-mail: support@zoosk.com

Tips voor online dating via Zoosk

Elke site heeft zijn ins en outs en daarom is het fijn dat Zoosk een kenniscentrum op de site heeft waar je met allerlei vragen terecht kunt.

Bij Hulp en ondersteuning → Hulp vind je allerlei vragen en antwoorden over hoe Zoosk werkt op het gebied van abonnementen, betalingen, profielen en hoe je Zoosk het beste kunt gebruiken.

The Datemix is het blog van Zoosk met datingadviezen en andere artikelen over daten, relaties, liefde en meer. Dat kan interessant zijn om door te lezen, maar let wel op dat de artikelen allemaal in het Engels zijn geschreven.


Kosten Zoosk

blank

De kosten van een Zoosk lidmaatschap variëren van € 15,- tot € 30,- per maand, afhankelijk van de looptijd die je kiest. Je kunt deze lidmaatschappen op diverse manieren betalen, bijvoorbeeld per creditcard en Paypal maar ook met iDeal.

Abonnementsprijzen Zoosk

Dit zijn de huidige prijzen voor het premium lidmaatschap van Zoosk:

 • Een premium lidmaatschap van 1 maand kost € 30,24
 • Een premium lidmaatschap van 3 maanden kost € 21,16 p/m
 • Een premium lidmaatschap van 6 maanden kost € 15,12 p/m

Zoosk munten

Los van de betaalde abonnementen kunnen zowel gratis als betalende leden virtuele munten aanschaffen om bepaalde functionaliteiten te ontsluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een Boost ontgrendelen, waarmee je profiel gemiddeld drie keer vaker wordt bekeken dan anders. Maar je kunt bijvoorbeeld ook virtuele cadeautjes kopen om aan andere leden te geven en notificaties ontvangen als iemand je berichtje heeft gelezen.

De kosten van de virtuele Zoosk munten zijn afhankelijk van de grootte van het pakket dat je koopt. Momenteel zijn de volgende pakketten aan te schaffen:

 • 180 munten kosten € 19,36
 • 480 munten kosten € 38,72 (bespaar 25%)
 • 1.800 munten kosten € 96,80 (bespaar 50%)

Zoosk opzeggen

Om je Zoosk account op te zeggen volg je de volgende eenvoudige stappen:

 1. Log in op je profiel wanneer je dat nog niet had gedaan.
 2. Klik rechtsboven in het scherm op je eigen profielnaam.
 3. Kies voor Instellingen → Accountstatus → Bewerken.
 4. Klik nu op de optie Deactiveren en bevestig je keuze.

Hierna wordt je profiel uitgeschakeld.

Let op: het profiel wordt niet in zijn geheel verwijderd maar alleen verborgen. Je kunt het profiel weer heractiveren door opnieuw in te loggen.


Onze ervaringen met Zoosk

Pluspunten:
 • Uniek matchingsysteem zonder lange vragenlijsten te hoeven invullen
 • Website ziet er erg mooi uit
 • Mogelijkheid tot het beoordelen van foto's van leden
Minpunten:
 • Zonder het uploaden van een foto heb je weinig mogelijkheden
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies