Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Happn dating app review

Happn
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Met de Happn Dating app leer je singles kennen op een manier die heel erg lijkt op Tinder. Maar in plaats van redelijk willekeurig te matchen zoals bij Tinder ontmoet je op Happn alleen vrijgezellen waar je regelmatig bij in de buurt bent.

Niet alleen omdat ze bijvoorbeeld in je eigen wijk wonen, maar ook omdat jullie vaak op dezelfde plekken komen zoals in de sportschool, een stadion, een concertzaal of de bioscoop. Op die manier kun je met Happn op een ontspannen manier vrijgezellen leren kennen waar je weleens heel veel mee gemeen zou kunnen hebben.

Waarom kies je voor Happn?
 • Prettig werkende app met enkele handige en leuke functies
 • Matchen op interesses zonder ellenlange vragenlijsten in te vullen
 • Gratis terugdraaien van per ongeluk verborgen profielen

blank

Inschrijfproces

Zodra de Happn app is opgestart en je welkom heeft geheten moet je inloggen of een nieuwe account aanmaken. Er zijn twee manieren om jezelf in te schrijven bij Happn. De eerste optie is om je bestaande Facebookaccount aan Happn te koppelen, maar je kunt ook een nieuw profiel aanmaken op basis van je telefoonnummer.

Inloggen met Facebook

Zoals veel moderne datingapps biedt Happn de mogelijkheid om je aan te melden met je bestaande Facebook account. Daarvoor klik je op de knop Log in via Facebook. Als je al bent ingelogd op de Facebook app op je telefoon hoef je alleen nog maar toestemming te geven aan Happn om met Facebook te koppelen. Dan word je teruggestuurd naar de Happn app en kun je beginnen met daten.


Een Happn account aanmaken

De andere mogelijkheid om van Happn gebruik te maken is het aanmaken van een eigen profiel. Dat doe je door te kiezen voor Mijn mobiele nummer gebruiken. Dit is de methode die we zelf hebben gekozen voor deze review. Hoe werkt dit?
Ten eerste vul je het mobiele nummer in van de telefoon waar je Happn op wilt gaan gebruiken. Na het invoeren van je nummer krijg je per SMS een verificatiecode van 4 cijfers die je in de app in moet voeren. Daarna wordt je account geactiveerd en kun je je profiel aanmaken.

Je Happn profiel aanmaken

Een Happn profiel aanmaken is niet ingewikkeld, want in deze app vind je geen uitgebreide vragenlijsten. Daten gebeurt op basis van locaties die je met andere singles gemeen hebt en dus heb je geen uitgebreide persoonlijkheidstesten of iets dergelijks. Je doorloopt achtereenvolgens deze simpele stappen:

 1. Vul je voornaam in
 2. Kies je geboortedatum
 3. Voeg een foto van jezelf toe
 4. Selecteer je geslacht en of je mannen of vrouwen wilt ontmoeten
 5. Voer je e-mailadres in zodat je statusberichten kunt ontvangen
 6. Sta toe dat Happn je locatie mag uitlezen. (Aangezien dat de kern is van het daten via de Happn app is het wel zo logisch dat je op Toestaan tikt.)

Na het doorlopen van deze stappen kun je met Happn aan de slag. Check wel voor de zekerheid nog even dat je GPS inderdaad aan staat.

blank


De app gebruiken

De Happn app is heel eenvoudig in het gebruik. Het is direct duidelijk dat deze app puur voor mobiel gebruik is ontworpen en niet is bedoeld als aanvulling op een datingsite. Het hele concept van Happn is namelijk eenvoudig en snel daten, wat voor veel mensen natuurlijk een perfecte invulling is van een mobiele datingapp. In het menu vind je vijf verschillende functies.

Singles

Wanneer je Happn opent krijg je als eerste het scherm met de voorgestelde profielen te zien. De singles die je hier ziet verschijnen zijn volgens de gegevens van Happn onlangs bij je in de buurt geweest. Als je de app voor het eerst gebruikt zijn dat dus vooral mensen die de laatste tijd je huidige locatie hebben bezocht of daar in de buurt wonen. Naarmate je de app langer blijft gebruiken worden de matches waardevoller, omdat je dan vaker profielen te zien krijgt die regelmatig op een voor jou belangrijke plek zijn geweest (zoals je lokale theater of het voetbalstadion van je favoriete club).

Je kunt op elk profiel meestal meerdere foto’s bekijken, net als de voornaam, de leeftijd en soms het beroep van de vrijgezel in kwestie. Het is mogelijk om elke single te liken door op het hartje te tikken, te verbergen met een tik op het kruisje of direct een Hello sturen als je de ander echt leuk vindt. Een Hello is een soort flirt waardoor de ander ook weet dat je hem of haar leuk vindt. We kwamen wel af en toe een klein probleem tegen waarbij de knoppen ineens waren verdwenen en alleen de app afsluiten en weer opstarten dat verhielp.

blank

Meldingen

blankDit eenvoudige scherm toont alle meldingen die je tot nu toe hebt gekregen. Dat kunnen meldingen van Happn zelf zijn, bijvoorbeeld om je op een leuke actie te attenderen waarmee je gratis Hello’s kunt verdienen. Maar ook wanneer een lid je een Hello heeft gestuurd of je een gedeelde like hebt krijg je daar hier een melding van. Het icoontje in het menu zal een getalletje erop tonen als je een of meer nieuwe meldingen hebt ontvangen.

Kaart

blankOnder de menu-optie Kaart vind je een Google Maps kaartje met daarin de verschillende locaties waar je tot nu toe bent geweest. Op elk van die plekken is een cirkel geplaatst met daarin het aantal singles waar je die locatie mee gemeen hebt. Naarmate je Happn langer gebruikt zul je dus bepaalde hotspots gaan krijgen op de kaart. Door op een van de cirkels te tikken krijg je een lijst te zien met alle profielen die daar ook zijn geweest. Door op een profiel te tikken kun je een single liken, verbergen of een Hello sturen.

Berichten

blankAls je allebei interesse in elkaar hebt getoond middels een Hello of een gemeenschappelijk like wordt dat bij Happn een Crush genoemd. Reacties die je vervolgens naar elkaar verstuurt komen hier in het scherm met Berichten terecht. Door op een bericht te tikken kun je meteen een reactie typen en zo eenvoudig wat met elkaar chatten. Dat werkt prima en je blijft dus via Happn op een eenvoudige manier met je Crushes in contact. Maar als je echt een leuke klik hebt is het natuurlijk geen gek idee om elkaar ook even op Whatsapp toe te voegen. Daar kun je namelijk ook gewoon foto’s met elkaar delen, binnen de Happn app kan dat niet.

Profiel

blankDe laatste menu-optie is Profiel. Hier vind je alle gegevens over je eigen profiel en kun je enkele instellingen aanpassen. Rechtsboven in beeld zie je staan hoeveel Hello’s je nog over hebt. Bij Mijn Voorkeuren is het mogelijk om in te stellen dat je een tijdje niet zichtbaar wilt zijn. Maar bijvoorbeeld ook het geslacht en de leeftijd aanpassen van de singles die je wilt ontmoeten. Ook kun je wat privacygevoelige informatie zoals leeftijd, laatste inlogdatum en afstand afschermen. Heb je een keer een profiel verborgen omdat je per ongeluk op het kruisje drukte? Ga dan bij Mijn Profiel naar Mijn voorkeuren en scrol omlaag naar Verborgen profielen. Daar zie je een lijst met alle verborgen profielen en kun je dat ongedaan maken door op het pijltje naast een profiel te tikken.

blank


Gratis of betaald abonnement

Happn is helemaal gratis te gebruiken maar dan zijn de mogelijkheden wel relatief beperkt. Als je net begint met de app krijg je bijvoorbeeld drie Hello’s gratis, waardoor je dus drie singles kunt laten merken dat je ze wel leuk vindt. Maar als geen van die drie mensen contact met je opneemt ben je eigenlijk alweer klaar, want Hello’s zijn echt de beste manier om een Crush op te doen.

Met een betaald abonnement kun je tot 10 Hello’s per dag versturen, krijg je geen reclame meer te zien, kun je bekijken wie jou heeft geliket, jezelf op onzichtbaar zetten wanneer je maar wilt en bepaalde informatie op je profiel verbergen. De kosten van het betaalde abonnement lopen uiteen van € 9,17 tot € 22,99 per maand, afhankelijk van de looptijd.


Conclusie

Happn is een leuk alternatief voor Tinder waarbij je op basis van gedeelde locaties nieuwe singles kunt leren kennen. Als je dol bent op Tinder vinden wij die ene unieke kant op dit moment niet de moeite waard om over te stappen. Maar ben je even moe van Tinder en wil je een nieuwe app proberen die daar wel veel op lijkt, maar toch net weer anders is?

Dan kun je Happn altijd gewoon even proberen want dat is ook gratis prima mogelijk. Mocht het je zo goed bevallen dat je ook wel betaald lid wilt worden dan zijn de kosten daarvan goed te overzien. Helemaal als je meteen een lidmaatschap voor 1 jaar afsluit want dan betaal je nog geen 10 euro per maand.


Download de Happn app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Prettig werkende app met enkele handige en leuke functies
 • Matchen op interesses zonder ellenlange vragenlijsten in te vullen
 • Gratis terugdraaien van per ongeluk verborgen profielen
Minpunten:
 • Je kunt geen foto's delen via de chat
Bekijk top 10 dating apps

Veel gestelde vragen over Happn

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies