Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Once dating app review

Once
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Begin je een beetje swipe-moe te worden en levert al dat daten met dating apps zoals Tinder nog niet de matches op waar je op hoopte? Dan kun je wellicht de Once dating app een keertje proberen. Daarin wordt namelijk gebruikgemaakt van persoonlijke matching waardoor je beter in staat zou zijn om singles te vinden die echt goed bij je passen.

Je krijgt als gratis gebruiker ook maar eenmaal per dag een profiel toegestuurd want dat dwingt je wel om heel aandachtig naar die ene persoon te kijken. Vind je de single inderdaad wel bij je passen? Dan is contact opnemen veilig en discreet mogelijk binnen de app zelf. En dankzij de combinatie van gedetailleerde profielen en het beoordelen van je favoriete singles via een swipelijst mag je hopen op veel passende matches.

Waarom kies je voor Once?
 • Uniek concept met persoonlijke matching
 • Overzichtelijke datingapp met een fris ontwerp

blank

Inschrijven bij Once

Wanneer je de Once app opstart heb je de keuze tussen inloggen en aanmelden. Wanneer je zoals wij nog geen Once account hebt tik je dus op “aanmelden”. Je hebt dan twee verschillende opties om jezelf in te schrijven. Om een van die beide opties te kunnen gebruiken moet je eerst een vinkje zetten dat je de algemene voorwaarden en het privacybeleid accepteert en dat je er akkoord mee gaat dat Once bepaalde gegevens over je verzamelt om zijn dating services te kunnen verlenen.

Aanmelden met Facebook

Once lijkt er een voorkeur voor te hebben dat je jezelf aanmeldt met een bestaand Facebook-profiel. Dat is namelijk de standaard optie die wordt getoond. Wanneer je inderdaad die twee vakjes aanvinkt wordt de knop “gebruik facebook” actief en kun je erop tikken om de koppeling af te maken.

Aanmelden met je telefoonnummer

Je kunt naast het koppelen met Facebook ook ervoor kiezen om je account te verifiëren op basis van je telefoonnummer. Kies dan in het eerste scherm voor “Gebruik mijn telefoonnummer”. (Let op: voor ons was het nodig om even een stukje omlaag te vegen op het scherm om die knop zichtbaar te maken).

Nu kun je je telefoonnummer invoeren. De landcode voor Nederland staat als het goed is al ingevuld, dus laat de eerste nul van je telefoonnummer weg. Tik op de knop en je krijgt meteen een SMS binnen met een verificatiecode. Die kun je invoeren in het scherm dat verschijnt en laten verifiëren. Als je het goed hebt gedaan mag je nu meteen wat informatie over jezelf geven, achtereenvolgens is dat:

 • Voornaam
 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Seksuele voorkeur

Vervolgens krijg je de vraag om je GPS aan te zetten wanneer dat nog niet het geval is, zodat Once matches in je eigen regio kan tonen. Toen we de app voor het eerst probeerden kon die ons niet zo goed vinden op basis van ons GPS-signaal, maar gelukkig krijg je dan wel de optie om op een kaartje je locatie aan te geven.

Tot slot is het de bedoeling dat je meteen een foto op je profiel zet. Je kunt dit doen door een foto op je telefoon te selecteren of er eentje van Facebook te kiezen. Je kunt de foto nog even bijsnijden en dan je profiel opslaan door op de knop “volgende” te tikken. Als beloning voor je aanmelding krijg je alvast 1 kroontje. Wat je daarmee kunt doen bespreken we zo dadelijk.

blank


Functies van de Once app

Voor we je laten zien wat je allemaal wel (en niet) kunt met de Once app moeten we eerst wat dieper ingaan op het idee erachter. Je krijgt bij Once niet een schier oneindige lijst met profielen om doorheen te swipen of mee te chatten want het principe van de app is dat je maar 1 match per dag krijgt voorgesteld die helemaal op je eigen wensen en eisen aan zou moeten sluiten. Zo kan het gebeuren dat je nog niet zoveel te doen hebt zodra je de app voor het eerst opstart. Wij kregen zelf bijvoorbeeld de melding dat ons profiel snel beoordeeld zou worden en dat onze eerste match pas na 3 uur klaar zou staan. Alle functies die tot je beschikking staan bespreken we hieronder.

blank

Dagelijkse match

De meest linker menu-optie is je dagelijkse match. Hier vind je eens per dag het profiel van een single die volgens Once echt helemaal perfect zou zijn voor jou. Dit is de enige manier om een profiel echt tot in detail te bekijken en contact op te nemen met een andere vrijgezel, dus het is belangrijk om elke keer aandachtig je enige match van de dag te beoordelen. Overigens kun je binnen Once als betalende gebruiker vier of meer matches per dag verwachten.

blank

Swipelijst

Ook al werkt Once niet zoals Tinder, toch vind je ook in deze app een swipelijst. Die gebruik je echter niet direct om matches mee te vinden, maar om aan Once duidelijk te maken op wat voor type singles je valt. Dat doe je door elke vrijgezel die je te zien krijgt met 1 tot 5 sterren te beoordelen. Door over een foto naar rechts te swipen krijg je aanvullende foto’s te zien wanneer die aanwezig zijn. Het is niet mogelijk om naar andere profielen te swipen zonder de bovenste beoordeeld te hebben. Helemaal bovenaan het scherm zie je een balkje met een soort voortgangsindicator. Daaraan kun je aflezen hoe waarschijnlijk het is dat je binnenkort een match zult hebben.

blank

Chats

Wanner je een match hebt gekregen die je wel bevalt kun je een poging doen om het contact op te starten. Dat gebeurt, zoals in vrijwel alle andere datingapps ook het geval is, op basis van tekstberichten. In de Once app worden die berichten chats genoemd en in dit deel van de app kun je altijd al je chats terugvinden. Je kunt er berichtjes beantwoorden die je hebt ontvangen en altijd de gespreksgeschiedenis teruglezen.

blank

Profiel

Bij je profiel vind je enkele opties die je aandacht verdienen voor een succesvol gebruik van de Once datingapp:

 • Bij de matchvoorkeuren kun je aangeven welke leeftijdscategorie, etnische achtergrond en geloofsovertuiging je voorkeur hebben bij het matchen met andere singles.
 • In het scherm details kun je je eigen profiel tot in detail verder invullen en maak je meteen veel meer kans op goed passende matches.
 • Bij mijn beoordelingen zie je hoe populair je eigen profiel is. Dit wordt aangegeven met een aantal sterren. Om preciezer te kunnen zien hoe populair je bent en bij welke leden kun je een premium lidmaatschap nemen.

blank


Gratis of betaald abonnement

De Once app is dus een leuke app met een uniek concept, maar is het ook de moeite waard om voor de app te gaan betalen? Wanneer het idee achter Once je wel bevalt maar je 1 match per dag te weinig vindt kunnen we een betaald lidmaatschap wel aanraden. Dan krijg je niet alleen 4 of meer matches per dag, maar ook nog veel meer handige hulpmiddelen tot je beschikking. Zoals:

 • Elke dag een premium match met alleen een 5-sterren profiel.
 • Foto’s bekijken voor je een chat hebt gestart.
 • Zien wie jouw wel en niet leuk vindt.
 • De maximale afstand voor je matches instellen.
 • Bekijken wie jouw profiel met 5 sterren heeft beoordeeld.

Betalen kan via de app store van je telefoon. Oftewel via Google Play wanneer je Once op Android hebt geïnstalleerd of via de Apple App Store wanneer je een iPhone hebt. Dit kost € 19,99 per maand waarbij je op dit moment de app 3 dagen lang gratis op proef mag gebruiken voor de eerste termijn wordt afgeschreven.


Conclusie

Once biedt een uniek concept waarbij je maar heel beperkt matches krijgt voorgeschoteld die voor je worden uitgekozen op basis van je profielgegevens. Dit doet dus eigenlijk wel denken aan de klassieke relatiebemiddeling, maar dan in de vorm van een app. Ook als gratis gebruiker krijg je eens per dan een match toegestuurd wat elke keer weer een leuk moment is. De locatie is daarbij echter niet altijd leidend ontdekten wij, want regelmatig krijg je singles toegestuurd die eigenlijk te ver weg zitten. Toch vinden we de Once app de moeite waard om een keer te proberen, ook als je niet van plan bent om Premium lid te worden.


Download de Once app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Uniek concept met persoonlijke matching
 • Overzichtelijke datingapp met een fris ontwerp
Minpunten:
 • Niet alle teksten zijn goed vertaald
 • Slechts 1 match per dag als gratis lid
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies