Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Blendr dating app review

Blendr
Bekijk top 10 dating apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Blendr is een datingsite voor sociale contacten waarbij je ook gebruik kunt maken van de bijbehorende Blendr dating app. Blendr is gelinkt aan de veel bekendere datingsite Badoo. Ook die heeft zijn eigen dating app, die heel veel lijkt op de app van Blendr. Welke van deze twee dating apps kun je dus het beste gebruiken? In deze review lees je de voor- en nadelen van de Blendr app en wat de verschillen zijn tussen deze app en die van Badoo.

Waarom kies je voor Blendr?
  • Soepel functionerende dating app
  • Veel mogelijkheden met een gratis account

blank

Inschrijfproces

Blendr biedt twee mogelijkheden om de app te gebruiken. Je kunt ten eerste een nieuw account aanmaken, maar het is ook mogelijk om de Blendr app te koppelen aan je bestaande Facebookprofiel. Beide opties bespreken we hieronder.

Koppelen met Facebook

Koppelen met Facebook is de makkelijkste en snelste manier om gebruik te maken van Blendr. Het enige wat je hoeft te doen is op de knop Inloggen met Facebook te tikken en vervolgens toestemming te geven aan Blendr om je Facebookprofiel in te laden. Het fijne daarvan is dat er alvast wat gegevens op je profiel worden ingevuld die van Facebook afkomstig zijn. Ook kun je meteen foto’s van Facebook gebruiken op je Blendr profiel.

Aanmelden met een nieuw account

Aanmelden met een nieuw account doe je door op het beginscherm je geslacht te kiezen. Daarmee start je een nieuw inschrijving en word je doorgestuurd naar een nieuw scherm, alwaar je ook meteen een gebruikersnaam mag invullen. Dat kan bijvoorbeeld je voornaam zijn, maar ook een schuilnaam. Door op Verder te tikken kom je bij de volgende vraag, namelijk wat je geboortedatum is. Vul ook die in en tik op Verder om je e-mailadres in te voeren. Je moet dan ook meteen even aangeven of je promotionele e-mails wilt ontvangen. Vervolgens krijg je de optie om je locatiegegevens (GPS) te delen met Blendr. Aangezien de app die gegevens gebruikt om je zo goed mogelijk te matchen aan andere leden is het een goed idee om dat in te schakelen. Tot slot moet je nog even je e-mailadres verifiëren. Dat doe je door op de link te klikken in de e-mail die naar je is verstuurd. Daarna kun je inloggen op de app.


blank

De app gebruiken

Wanneer je als eens gebruik hebt gemaakt van de Badoo dating app zul je meteen veel elementen herkennen. De Blendr app verschilt namelijk amper van de dating app van Badoo. Het grootste verschil is dat de optie om video’s te streamen ontbreekt in de Blendr app, en dat in deze app reclames worden getoond. De app heeft vier hoofdfuncties die je terugvindt in de menubalk onderaan het scherm. De verschillende mogelijkheden die de app biedt bespreken we hieronder.

Profielen in je regio

blank De eerste knop in de menubalk leidt naar een overzichtspagina met allerlei profielen die zich in je eigen omgeving bevinden. Door op een profielfoto te tikken kun je dat profiel beter bekijken. De meeste profielen hebben meerdere foto’s om te bekijken en wat beknopte informatie over de man of vrouw in kwestie. Leden hebben ook de mogelijkheid om een eigen profieltekst te schrijven, maar daar maakt niet iedereen gebruik van. Vind je een profiel heel leuk? Dan kun je meteen een cadeautje sturen of een berichtje verzenden. Maar als je nu nog even geen tijd hebt om een chat te starten kun je het profiel ook bewaren door op het hartje te tikken. Dat lid wordt dan aan je favorieten toegevoegd.

Ben je niet tevreden met de profielen die je te zien krijgt in het overzicht? Tik dan rechtsboven in het scherm op de filterknop. Daar kun je een aantal eigenschappen instellen van de profielen die getoond zullen worden. Dat gaat in de eerste plaats om het geslacht en de leeftijd van de singles. Ook kun je een locatie kiezen om als uitgangspunt te nemen voor je zoektocht. Tot slot is het nog mogelijk om alleen profielen te laten zien die nu online zijn, of degenen die recent een nieuw profiel hebben aangemaakt.

Profielen swipen

blank Dit deel van de Blendr app zul je waarschijnlijk het vaakst gebruiken. Hier vind je namelijk automatisch voor jou geselecteerde profielen, waar je naar hartenlust doorheen kunt swipen. Je swipet een profiel naar links om die single te verwijderen en naar rechts om hem of haar te liken. Daar kun je overigens ook de knopjes met het kruisje en het hartje voor gebruiken. Net als bij het vorige scherm (dat met de profielen in je eigen regio) kun je ook hier de filterknop gebruiken. Het aantal filters is echter beperkt, want je kunt nu alleen de leeftijd en het geslacht instellen.

Connecties

blank In dit scherm vind je alle connecties die je gemaakt hebt met andere leden en alle andere interacties met je profiel. Dat gaat dus in eerste instantie om de gesprekken die je inmiddels hebt gehad, maar ook om bezoekers die op je profiel zijn geweest, de likes die je op je profiel hebt ontvangen en de favorieten die je zelf hebt toegevoegd. Al die nuttige informatie is samengebracht in enkele handige overzichten. Die kunnen goed van pas komen om in contact te blijven met de singles die je al leuk vindt, maar ook om te ontdekken welke leden interesse in je hebben getoond.

Profiel en instellingen

blank Hier vind je alles wat met je eigen profiel te maken heeft. In het hoofdscherm kun je bijvoorbeeld zien hoe populair je bent. Ook zijn daar opties toegevoegd om meteen Blendr Premium af te sluiten of losse credits aan je account toe te voegen. Daarmee kun je tijdelijke functies ontsluiten waarmee je snelle bij andere singles onder de aandacht komt. Wil je gegevens over je account wijzigen zoals het gebruikte e-mailadres? Tik dan linksboven op het icoon met het tandwiel. Als je graag nieuwe foto’s wilt uploaden, je profielgegevens wilt wijzigen, profielvragen wilt toevoegen of je Blendr account wilt koppelen aan allerlei verschillende services en websites, tik dan op het icoontje rechtsboven in het scherm (dat van een figuurtje met een potlood erbij).

blank

Gratis of betaald abonnement

Met een gratis Blendr account kun je gewoon volop swipen en berichten versturen naar andere leden, maar Blendr Premium nemen heeft wel zo zijn voordelen. Zo kun je met een betaald Blendr account bijvoorbeeld zien wie jou heeft geliket en als favoriet toe heeft gevoegd. Daarnaast kun je ook direct chatten met de populairste leden, nee-stemmen ongedaan maken in de swipelijst en zorgen dat je berichten altijd bovenaan staan in de inbox van andere singles. De prijzen van en betaald abonnement lopen uiteen van € 43,99 voor een abonnement van 3 maanden tot € 65,99 voor een lidmaatschap van 6 maanden. Je kunt op dit moment echter ook kiezen voor een levenslang abonnement voor € 129,99. Met een eenmalige betaling heb je dan voor altijd een premium lidmaatschap.


Conclusie

Blendr lijkt erg veel op de Badoo dating app waar hij vanaf is geleid. De grootste verschillen zijn de ontbrekende streaming-functie in deze app en dat je bij een gratis account reclames krijgt voorgeschoteld. Die reclames staan onderaan en zijn nooit echt hinderlijk aanwezig. Daardoor is de app ook als gratis lid gewoon al prima te gebruiken. Zoek je echter meer opties om nog sneller en makkelijker te matchen, dan kan het interessant zijn om een betaald account te nemen. Verder zijn we net zo positief over Blendr als over de app van Badoo waar hij vanaf lijkt te zijn geleid. De Blendr app werkt net zo vlot en is ook volledig aangepast op makkelijk, snel en ontspannen mobiel daten.


Download de Blendr app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Soepel functionerende dating app
  • Veel mogelijkheden met een gratis account
Minpunten:
  • Er worden advertenties getoond wanneer je gratis lid bent
  • Sommige functies zijn alleen tegen betaling toegankelijk
Bekijk top 10 dating apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies