Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Badoo dating app review

Badoo
Probeer Badoo gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Badoo is met meer dan 400 miljoen leden een van de populairste contactsites ter wereld. Ook de app is heel populair, vooral onder gebruikers die wat meer diepgang zoeken dan bij Tinder of Happn maar wel op een prettige manier willen daten via een app. Je kunt de Badoo app gratis downloaden voor je Android of iOS telefoon. Het fijne van Badoo is dat je ook met een gratis account al prima contact kunt leggen met andere leden.

Waarom kies je voor Badoo?
  • Je kunt bij Badoo al veel met een gratis lidmaatschap
  • De app werkt heel soepel en haperde bij ons geen moment

  • Ook geschikt voor vriendschappen en andere sociale contacten
Schrijf je gratis in bij Badoo

blank

Inschrijfproces

Na het installeren en starten van de app word je direct begroet met de vraag of je een man of een vrouw bent. Daaronder staat echter ook de optie om in te loggen met je Facebook-account, net als de mogelijkheid om jezelf met je bestaande Badoo lidmaatschap aan te melden.

Inloggen met Facebook is een kwestie van even toestemming verlenen aan Badoo om te koppelen met je Facebook profiel. Als je nog niet bent ingelogd op Facebook op je telefoon moet je dat ook even doen voor je verder kunt. Maar verder wijzen de stappen zichzelf.


Een Badoo account aanmaken

Is de eerste keer dat je Badoo gebruikt en wil je er een apart account voor aanmaken? Antwoord dan gewoon op de vraag over je geslacht om door de aanmeldprocedure heen geleid te worden. Na het kiezen voor man of vrouw krijg je in een volgend scherm de vraag wat je naam is, wanneer je geboren bent en welk e-mailadres je wilt gebruiken om je Badoo lidmaatschap te verifiëren. Vervolgens wordt je om toestemming gevraagd om een nieuwsbrief te sturen en of Badoo je locatie mag weten om betere matches te kunnen bieden.

Vervolgens kun je een foto maken of uploaden vanaf je telefoon om direct op je profiel te zetten. Natuurlijk moet je ook nog even een wachtwoord aanmaken om je account te beveiligen. Ook je locatie is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de app.

blank


De app gebruiken

De Badoo app gebruiken gaat heel intuïtief. Binnen enkele minuten kun je er al prima je weg in vinden. De app draait ook heel soepel en er zijn amper vertragingen te bekennen. Welke opties zijn er allemaal in te vinden? De belangrijkste mogelijkheden bespreken we hieronder.

Leden in de buurt

blank Bij leden in de buurt zie je welke Badoo leden er allemaal in je regio zitten. Maar let wel op dat de profielen die je hier zit in eerste instantie niet alleen uit je eigen omgeving afkomstig zijn. Daarvoor moet je even op de filterknop tikken. Daar kun je bij locatie selecteren dat je alleen mensen uit je eigen buurt wilt laten tonen. Ook kun je hier kiezen of je mannen, vrouwen of stellen wilt leren kennen, wat hun minimale en maximale leeftijd moet zijn, of je alleen de nieuwe profielen wilt tonen of alleen leden te zien wilt krijgen die nu online zijn. Tik op het vinkje om de profielen te herladen die aan je zoekwensen voldoen.

Tik op een foto in de lijst om het gehele profiel in te kunnen zien. Je kunt dan door de foto’s bladeren en een aantal persoonlijke gegevens bekijken. De meeste leden hebben wel een kort tekstje over zichzelf geschreven. Je kunt onderin het scherm direct een profiel liken door op het hartje te tikken of een berichtje schrijven met de knop met het tekstballonnetje erop. Met de pijlen kun je naar een volgend of vorig profiel gaan. Dit is dus een snelle manier om andere profielen te ontdekken waar je misschien interesse in hebt.

Profielen swipen

blank Vrijwel elke datingapp moet tegenwoordig natuurlijk over een Tinder-achtige functie beschikken waarmee je vlot door profielen heen kunt swipen. Die optie is er dus ook bij Badoo. In dit scherm zie je telkens een beknopt overzicht van een nieuw profiel, waarbij je mag aangeven of je die persoon hot of not vindt. Oftewel, je kunt kiezen uit een hartje en een kruisje. Tik je op het kruisje, dan krijg je dat profiel niet meer te zien. Als je het hartje kiest, dan betekent dat helaas nog niets. Pas wanneer dat lid ook jouw profiel op een hartje heeft getrakteerd heb je een match. Je kunt dan bijvoorbeeld met elkaar chatten.

blank

Streamen

blank De functie streamen is een manier om nieuwe mensen te leren kennen die redelijk uniek is aan Badoo. Je kunt er videostreams van andere mensen openen en daar mee gaan chatten of bijvoorbeeld een virtueel cadeautje sturen. Maar uiteraard is het ook mogelijk om jezelf te gaan filmen en zo een eigen stream te starten. Natuurlijk kan dit een leuke manier zijn om andere leden te leren kennen, maar wanneer je een stream opent en een tijdje meekijkt merk je al snel dat de meeste aanwezigen slechts uit zijn op 1 ding: erotisch getint chatten. Als je een serieuze vriendschap of relatie zoekt weet je dus eigenlijk vooral welke profielen je beter niet kunt benaderen.

Berichten

blankAls je een berichtje hebt ontvangen komt dat hier terecht. Je kunt het berichtje openen, lezen en als je wilt ook er meteen op antwoorden. Verder is er weinig spannends over deze functie te vertellen, maar voor een datingapp is hij natuurlijk onmisbaar en dus is het fijn dat hij er is en verder ook soepel functioneert.

 

Profiel

blank Deze laatste functie uit de onderste menubalk brengt je naar je eigen profiel. Je kunt er bekijken hoe andere leden jouw profiel zullen zien. Ook je actuele populariteitsscore staat hier vermeld. Zoek je een manier om je profiel aan te passen, tik dan rechtsboven in het scherm op de knop met het figuurtje en het potlood. Dan kun je foto’s toevoegen en al je gegevens invullen en/of aanpassen. Het is interessant om dit hele scherm even door te kijken. Meer naar onderen vind je namelijk ook opties om je profiel te verifiëren, bijvoorbeeld door te koppelen met Facebook, Google, Instagram en nog heel veel andere online diensten.

blank


Gratis of betaald abonnement

Badoo is voor het grootste gedeelte gratis te gebruiken. Het is dus maar de vraag of het nodig is om een betaald abonnement te nemen. Dat hoeft niet, maar kan toch wel handig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf in de spotlight zetten om meer op te vallen bij andere leden. Bovendien wordt het met een Badoo Premium account mogelijk om met meer mensen contact op te nemen, evenals met de nieuwste en populairste profielen. Ook kun je virtuele cadeautjes versturen, wat voor een lid dat je wel leuk vindt natuurlijk altijd een prettige verrassing is.

Toch zouden we je adviseren om eerst gewoon gratis de Badoo app te gaan gebruiken. Mocht dan blijken dat je tegen limieten aanloopt of bepaalde functies toch wel handig zou vinden, dan kun je altijd nog een lidmaatschap afsluiten.


Conclusie

We kunnen iedereen die een alternatief zoekt voor Tinder aanraden om ook de Badoo app eens te proberen. Het is namelijk een uitstekend ontworpen datingapp die heel soepel werkt en waar je ook snel je weg in vindt. Dat je met een gratis lidmaatschap best wel veel kunt is wat ons betreft ook een groot pluspunt. De videostreams zijn een unieke en leuke toevoeging, maar je komt er helaas wel wat rare snuiters tegen. Maar je hoeft daar natuurlijk niet gebruik van te maken en nog steeds van alle andere functies profiteren.


Download de Badoo app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Je kunt bij Badoo al veel met een gratis lidmaatschap
  • De app werkt heel soepel en haperde bij ons geen moment

  • Ook geschikt voor vriendschappen en andere sociale contacten
Minpunten:
  • Betaalde Superkrachten nodig om populaire profielen te benaderen
  • Videostreams worden niet gemodereerd
Probeer Badoo gratis

Veel gestelde vragen over Badoo

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Badoo

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement