• Onafhankelijk vergelijken
  • 221 datingsites & 27 apps
  • 465 tips & artikelen

5 datingsites die beter zijn dan Tinder

Beste datingsites  Tinder Laatst bijgewerkt: 18 maart 2020

Ondanks dat Tinder op dit moment toch wel als de nummer één wordt gezien op het gebied van datingapps, zijn er nog een heleboel andere sites of apps die nog beter zijn.  Zo heb je bij Tinder alles wat een telefoon heeft op de app en kun je niet gericht naar iets op zoek wat bij jou past. Ook kun je naast leeftijd en plaats niet zo veel instellen en ook dat is voor sommigen iets waar ze niet blij van worden. Je mag best kieskeurig zijn toch? Mocht je helemaal klaar zijn met Tinder – en heb je je grote liefde nog niet gevonden – dan kun je hieronder de sites uitkiezen die je wel succes oplevert!


lexa homepagina

Lexa

Onze favoriete datingsite & app is Lexa. De profielen op Lexa zijn in tegenstelling tot Tinder mega gedetailleerd. Je kunt dus matchen op basis van uitgebreide zoekcriteria zodat je singles kan vinden met gelijke interesses. Alle profielen op de site zijn geverifieerd en het is ook heel eenvoudig om in je eigen regio te zoeken. Net als bij Tinder zitten er gebruikers op Lexa die op zoek zijn naar bijvoorbeeld snelle contacten of een serieuze relatie. Een absolute aanrader dus!

Bezoek Lexa

Parship

Deze datingsite is het beste getest door Kassa. Je kunt hier terecht vanaf 18 jaar en ook je opleidingsniveau maakt - volgens de site - niet uit. Wel kun je instellen waar je geïnteresseerd in bent. Zo kun je op zoek zijn naar een HBO-geschoold iemand, waardoor je ook alleen die mensen naar voren krijgt. Het is de bedoeling dat wanneer je je aanmeld voor deze site, je ook daadwerkelijk op zoek bent naar een serieuze relatie. Ook maakt het niet uit waar je op valt, iedereen is welkom, wat je geaardheid ook is.

Bezoek Parship

Relatieplanet

Wanneer je tussen de 20 en 40 bent en op zoek bent naar een serieuze relatie, dan is Relatieplanet zeker een aanrader. De site wordt omschreven als gebruiksvriendelijk zodat iedereen er terecht kan. Vooral voor de mannen die op zoek zijn naar een vrouw, is deze site een aanrader. Namelijk 55% van de gebruikers is vrouw, dus als mannelijke single is dit een zeer goede website om eens te proberen. Net als Tinder is Relatieplanet gratis in gebruik en inschrijving, alleen voor een aantal extra's moet je betalen.

Bezoek Relatieplanet

MetJou

MetJou is een datingsite waarbij het in niet alleen draait om het uiterlijk. Bij veel datingsites en apps - en ook zeker Tinder - is het soms een ware vleeskeuring. Dat is bij MetJou zeker niet het geval. Vooral de FotoZapper is een leuke extra waarbij je naast een kleine omschrijving door profielen kunt bladeren. Dit populaire dating platform mag zeker niet ontbreken want het is een heel goed alternatief voor Tinder.

Bezoek MetJou

EliteDating

EliteDating is de datingsite die bestemd is voor hoger opgeleiden. Je kunt hier dus niet terecht wanneer je wat minder lang in de schoolbaken hebt gezeten. Wanneer je op zoek bent naar een liefde op (letterlijk) niveau, is dit de site waar je terecht kunt als single. Het is een site waar betrouwbaarheid hoog in het vaandel staat. Ook kun je instellen wat jouw interesses zijn zodat, het vinden van een geschikte kandidaat gemakkelijker gaat. Mocht je het lastig vinden om in die hooiberg de juiste speld te vinden, kun je een datingcoach inschakelen. Hij of zij helpt jou op weg door persoonlijk advies te geven.

Bezoek EliteDating

Wanneer je geen voorkeur hebt, als het gaat om leeftijd of opleidingsniveau, dan zijn Lexa en Relatieplanet dus echte aanraders. Je komt daar iedereen tegen en valt er niet alleen hele groep weg. Mocht je juist wel op zoek zijn naar iemand die HBO- of WO-geschoold is, kun je goed terecht bij Elitedating. Ook wanneer je ouder bent blijkt online daten zeker een aanrader, daarvoor kun je het beste terecht bij 50Plusmatch. MetJou wordt als de nummer één gezien wanneer je niet zit te wachten op een vleeskeuring, maar eerst iemand echt wilt leren kennen. Tinder wordt namelijk toch gezien als de vleeskeuringsapp en alle bovengenoemden willen dat zeker niet zijn, dus wanneer Tinder niets voor jou is, is er keus genoeg!


Dossier Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier Tinder.

Bekijk alles over Tinder


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Reacties

Reactie geschreven door nico
26 april 2018

is Tinder betrouwbaar?

is tinder een oplichter site? wordt lang aan een lijntje gehouden, zijn ze te vertrouwen? alvast bedankt .

Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website
© Datingsite Kiezen 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement