Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Hoe kan ik Tinder Plus of Gold opzeggen?

Hoe kan ik Tinder Plus of Gold opzeggen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tinder gebruiken is in principe helemaal gratis, maar een betaald abonnement kan wel heel handig zijn wanneer je graag meer en betere matches wilt hebben. Met Tinder Plus krijg je bijvoorbeeld onbeperkte likes tot je beschikking, evenals de optie om verkeerde swipes ongedaan te maken en aanvullende Super Likes in te zetten.

Bij Tinder Gold krijg je ook al die voordelen, plus de mogelijkheid om te zien wie jou naar rechts heeft geswipet. Maar wat doe je als je geen belang meer hebt bij je betaalde Tinder Plus of Tinder Gold abonnement, hoe kun je dat dan opzeggen?


Beste alternatieven voor Tinder

lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek


Een betaald Tinder abonnement opzeggen

Een Tinder Plus of Tinder Gold abonnement kan op vijf verschillende manieren worden opgezegd. Welke manier(en) je kunt kiezen is afhankelijk van de telefoon waar je Tinder op hebt geïnstalleerd en de betaalmethode die je hebt gekozen.


1. Via de Android app (alleen bij creditcardbetaling)

Betaal je met je creditcard op je Android telefoon voor Tinder Gold of Tinder Plus? Dan kun je makkelijk binnen de Tinder app zelf je abonnement opzeggen. Zo doe je dat:

Open de app op je Android telefoon en tik op het pictogram van je profiel om bij de instellingen te komen. Daar tik je op Betaalrekening beheren. Vervolgens volg je de de stappen die je vindt bij Abonnement opzeggen.


2. Via de App Store op je iPhone

Wanneer je Tinder gebruikt op een iPhone is Tinder Gold of Tinder Plus automatisch gekoppeld aan je Apple account. Het abonnement op Tinder kun je daarom op deze manier opzeggen via de App Store op je iPhone:

 • Ga op je iPhone naar Instellingen
 • Tik op je Gebruikersnaam → iTunes & App Store.
 • Swipe omlaag naar Abonnementen.
 • Selecteer hier Tinder.
 • Tik dan op Abonnement opzeggen.

3. Via iTunes op je computer

Soms lukt het niet om een betaald Tinder abonnement op te zeggen op je iPhone. Dan kun je het ook proberen via iTunes op je computer, op deze manier:

 • Start iTunes op.
 • Ga naar het hoofdmenu en kies voor iTunes Store → Toon account.
 • Scrol omlaag naar Instellingen.
 • Klik op Abonnementen → Beheer.
 • Zoek Tinder op bij je lopende abonnementen en klik erop.
 • Schakel nu Automatisch verlengen uit.

4. Op Tinder.com

Ook al doen de meeste gebruikers dat nooit, met je Tinder account kun je ook inloggen op de website Tinder.com (de officiële website van Tinder). Daar kun je uitzetten dat je Tinder Gold of Tinder Plus abonnement automatisch verlengd moet worden. Deze methode is door alle gebruikers te gebruiken, onafhankelijk van het type telefoon dat je hebt of de gekozen betaalmethode.

Zo voorkom je nieuwe betalingen:

Wanneer je bent ingelogd op Tinder klik je bovenaan het scherm op het pictogram van je profiel. Klik dan op Account beheren en kies er op deze pagina voor Automatisch verlengen uit te zetten.

Let op: Volg alleen bovenstaande link om direct naar Tinder te gaan en zoek liever niet naar Tinder op Google. Er zijn namelijk een aantal malafide websites die doen alsof ze de echte Tinder zijn maar in werkelijkheid uit zijn op je inlog- en/of betaalgegevens.


5. Via Google Play voor Android telefoons

Heb je het Tinder Gold of Tinder Plus afgesloten via de app voor je Android telefoon? Dan is de kans groot dat je dit via de Google Play Store hebt gedaan. Je abonnement wordt dan door Google beheerd en daarom moet je het ook via diezelfde weg weer opzeggen. Dat doe je op de volgende manier:

 • Log in op het Google account waar de Tinder app aan is gekoppeld.
 • Klik dan op de knop Mijn abonnementen.
 • Als het goed is staat op deze pagina je Tinder-abonnement.
 • Klik op Beheren.
 • Zeg Tinder nu op door op Abonnement opzeggen te klikken.

Conclusie

Gelukkig zijn er, afhankelijk van de door jou gekozen betaalmethode en de telefoon waar je Tinder op gebruikt, een aantal verschillende manieren om Tinder Plus of Tinder Gold op te zeggen. Wanneer de ene methode niet lukt kun je het dus vaak ook nog op een andere manier proberen. Wat ook goed is om te weten: je abonnement blijft gewoon doorlopen tijdens de periode waarvoor je ervoor hebt betaald en vaak kun je dus nog even van de extra mogelijkheden blijven profiteren. Je hoeft in elk geval nooit bang te zijn dat je nooit meer van je Tinder abonnement af komt, want opzeggen is meestal heel eenvoudig en snel gebeurd.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies