Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Tinder limiet; Hoeveel likes kun je per dag op Tinder uitdelen?

Tinder limiet; Hoeveel likes kun je per dag op Tinder uitdelen?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je gratis lid bent van Tinder kun je tegenwoordig niet meer onbeperkt andere profielen liken. Daar heeft Tinder sinds 2015 namelijk een limiet aan gesteld. Op dit moment kun je maximaal 100 likes per 12 uur uitdelen. In dit artikel vertellen we je waarom je niet meer onbeperkt kunt liken, hoe je het meeste haalt uit de 100 gratis likes die je nog tot je beschikking hebt en hoe je de limiet direct in zijn geheel weg kunt laten halen.


Beste alternatieven voor Tinder

lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek


Beperkt aantal likes per dag voor gratis Tinder leden

Tinder gebruikt tegenwoordig een algoritme dat voor gratis leden bijhoudt hoeveel likes ze de afgelopen 12 uur hebben uitgedeeld. Wanneer dat er in totaal 100 zijn krijg je bij de eerstvolgende like een melding dat je de limiet hebt bereikt. Ook zie je dan hoe lang het nog duurt voordat je weer opnieuw profielen naar rechts kunt swipen.

Let wel op dat de limiet alleen geldt voor de profielen die je inderdaad liket, oftewel naar rechts veegt. Profielen die je niet leuk vindt en naar links swipet worden dus niet meegeteld. Gelukkig is het aantal van 100 likes per 12 uur voor de meeste mensen ook genoeg, mits je tenminste elk profiel serieus bekijkt en niet alle singles naar rechts veegt die je ook maar enigszins interessant vindt.


Waarom is het aantal likes op Tinder tegenwoordig gelimiteerd?

De Tinder app werd in 2012 gelanceerd en kende toen nog geen limiet op het aantal likes dat je als gratis lid uit kon delen. Dat bleef zo tot 2015, toen Tinder inmiddels al enorm populair was geworden bij gebruikers over de hele wereld. Die populariteit zorgde er ook voor dat het minder makkelijk werd om matches te vinden. Daardoor gingen steeds meer gebruikers simpelweg alle profielen die ze tegenkwamen naar rechts swipen. Dit werd een tijdje zelfs de “Tinder hack” genoemd. De leden die dit gebruikten hoopten zo meer matches te ontvangen dan wanneer ze elk profiel serieus gingen beoordelen. Aangezien het aantal likes dat je uit kon delen onbeperkt was had deze tactiek ook eigenlijk geen nadelen.

Het daten werd voor de serieuze leden op deze manier wel minder leuk en ook minder kansrijk, want de kans dat iemand jou naar rechts had geswipet omdat hij of zij je profiel echt leuk vond werd steeds kleiner. Daarom werd er in 2015 door Tinder een limiet ingesteld op het aantal likes dat je per dag uit kon delen. Eerst waren dat 120 likes per 12 uur, later werd dit aantal nog wat verder teruggebracht tot maximaal 100 likes per 12 uur. Dat is ook nu nog de limiet. Het is onbekend of Tinder het aantal in de nabije toekomst nog verder aan zal scherpen.


Betere matches met minder likes

Veel mensen menen dat de limiet van 100 likes alleen door Tinder is ingesteld om zoveel mogelijk gebruikers richting een betaald abonnement te pushen. Laten we voorop stellen dat het natuurlijk goed is voor Tinder als zoveel mogelijk mensen voor de app gaan betalen. Toch lijkt dat in dit geval niet de voornaamste reden te zijn geweest voor de limiet op het aantal likes. Tinder voelde vooral de noodzaak om het swipen weer relevanter te maken door het aantal matches te vergroten. Wanneer je serieus wilt daten via Tinder hoort het namelijk helemaal geen ramp te zijn dat je maximaal 100 likes uit kunt delen per 12 uur. Wanneer je alleen profielen naar rechts veegt die je echt leuk vindt is het aantal van 100 likes zelfs meer dan je normaal gesproken nodig hebt.

Loop je zelf regelmatig tegen de swipelimiet aan? Dan is het goed om jezelf even af te vragen of je Tinder wel op de beste manier gebruikt. Je kunt waarschijnlijk beter iets kieskeuriger worden of proberen het swipen wat gelijkmatiger over de dag of week te verdelen. Dat dit werkt blijkt wel uit de gegevens die Tinder zelf bekend heeft gemaakt. Enige tijd na het instellen van de limiet op het aantal likes was het aantal matches namelijk met ongeveer een kwart toegenomen.

Onthoud dus: uiteindelijk is het vooral de match waar je echt wat aan hebt. Hecht daar dus meer waarde aan dan aan het aantal likes dat je uit kunt delen.


Tip: Zo krijg je tot 200 likes per dag

Wil je toch graag wat meer likes tot je beschikking? Dan kun je natuurlijk meteen een betaald abonnement nemen om de limiet te verwijderen. Maar je kunt ook je best doen om zoveel mogelijk uit je gratis account te persen. Hoe doe je dat?

De limiet op het aantal likes wordt berekend per 12 uur. Dat betekent dat je in theorie 200 keer per dag een profiel naar rechts kunt vegen als je het swipen slim indeelt. De beste tactiek om zoveel mogelijk likes per dag uit je gratis Tinder account te halen is daarom door het swipen over twee momenten op de dag te verdelen.

Zodra je wakker wordt begin je dan met profielen beoordelen, net zolang totdat je aan de limiet van 100 likes bent gekomen. Nu kun je het beste de verleiding weerstaan om de rest van de dag opnieuw profielen te gaan swipen. Door pas na 12 uur weer terug te komen weet je dat je opnieuw 100 profielen kunt liken. Vervolgens ga je waarschijnlijk slapen en maakt het niet zoveel meer uit dat je wederom de limiet hebt bereikt.

Uiteindelijk neemt het swipen zelf natuurlijk ook wat tijd in beslag, dus je zult waarschijnlijk nooit aan de 200 profielen per dag komen. Maar ook als je het tot 180 stuks redt haal je al meer uit je gratis Tinder dan veel andere gratis Tinder gebruikers. Dat kan net het kleine voordeeltje zijn waardoor je toch eerder een leuke match vindt zonder voor Tinder te hoeven betalen.


Onbeperkt liken met Tinder Plus of Tinder Gold

De enige mogelijkheid om de limiet op het aantal likes per 12 uur of per dag direct te verwijderen is door een betaald Tinder abonnement te nemen. Daarbij kun je kiezen voor een Tinder Plus en een Tinder Gold abonnement. Bij deze beide abonnementen wordt de limiet meteen van je profiel verwijderd en kun je dus weer als vanouds onbeperkt likes uitdelen.

Tinder Plus en Tinder Gold hebben ook nog een aantal andere voordelen, je kunt namelijk:

  • je laatste swipe ongedaan maken;
  • elke dag maximaal 5 Super Likes uitdelen;
  • eens per maand je profiel boosten;
  • je locatie veranderen zodat je ook in andere regio’s kunt daten;
  • zien wie jou leuk heeft gevonden (alleen bij Tinder Gold).

icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies