Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

Is Tinder Boost het geld waard?

Is Tinder Boost het geld waard?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Maak je met veel plezier gebruik van Tinder, maar ontbreekt het je voor je gevoel nog wel aan likes en matches met andere singles? Dan kun je jezelf meer in de spotlight zetten door een Boost te gebruiken. Maar is zo’n Boost ook echt zijn geld waard? Dat hangt af van hoe je die inzet, hoe goedkoop je ze aanschaft en vooral ook wat je er zelf van verwacht. In dit artikel leggen we uit hoe het zit.

lexa

1. Lexa

Bezoek
metjou

2. MetJou

Bezoek
parship

3. Parship

Bezoek

Bekijk hier 7 datingsites die beter zijn dan Tinder »


Wat is een Tinder Boost precies?

blank

Met een Tinder Boost kun je jouw profiel in de populaire dating app een half uur lang beter vindbaar maken in je eigen regio. Je zorgt ermee dat je profiel 30 minuten lang bovenaan verschijnt in de swipelijsten van singles in je buurt. Dat betekent dat je in potentie meer likes en matches ontvangt, volgens Tinder zelf tot wel tien keer meer dan normaal. Boosts zijn alleen geldig in de dating app op iPhone en Android telefoons en niet op Tinder Online (de website waar je ook in kunt loggen met je account). De meeste leden maken echter gebruik van de app op hun mobiele telefoon en bij al die singles kom je dus extra onder de aandacht.


Hoeveel kost een Boost?

Tinder Boosts kun je los aanschaffen. Een enkele Boost kost dan 4,39. Die betaal je bijvoorbeeld vanuit je online portemonnee in Google Play of de Apple App Store. Je kunt ook meerdere Boosts tegelijk kopen. Een pakket van 5 stuks kost dan in totaal 16,70 (oftewel 3,34 per stuk) en een pakket van 10 tegelijk kost 27,00 (wat neerkomt op 2,70 per stuk).


Boosts voordeliger en effectiever gebruiken

Of een Boost het geld waard is hangt mede af van het bedrag dat je ervoor hebt betaald en de manier waarop je hem inzet. Daarom hebben we hier een aantal tips waarmee je jouw Tinder Boosts voordeliger aanschaft en hoe je ze effectiever gebruikt.

1. Gebruik je Boosts op het juiste moment

Aangezien de Boost tijdgebonden is maakt het veel uit op welk moment je hem inzet. Je verschijnt namelijk alleen bovenaan de swipelijsten van andere leden tijdens de 30 minuten dat de Boost actief is. Kies dat ogenblik dus slim, zoals bijvoorbeeld in het weekend of ‘s avonds tussen 19.00 en 22.00. Dan zitten de meeste singles op de app om even lekker er op los te swipen. Ook in de ochtend kan een goed moment zijn, want dan swipen veel mensen juist profielen omdat ze net wakker zijn en nieuwsgierig zijn naar alle nieuwe singles.

2. Neem Tinder Plus voor een gratis Boost per maand

Wanneer je Tinder Plus neemt krijg je elke maand een Boost voor je profiel om in te zetten wanneer je maar wilt. Maar je krijgt er ook nog veel meer opties mee tot je beschikking, zoal bijvoorbeeld swipen op een andere locatie met Tinder Paspoort en onbeperkt profielen liken. Daardoor kan het bij intensief gebruik van de app al snel slimmer zijn om gewoon een betaald Plus abonnement te nemen.

3. Voor, tijdens en na de Boost: veel swipen!

Uiteindelijk gaat het je bij deze leuke dating app natuurlijk niet om het aantal likes maar om het aantal matches dat je ontvangt. Daarom is het slim om rondom het moment dat je de Boost gebruikt zelf ook veel profielen te swipen. Zorg dus dat je die dag nog geen profielen naar rechts hebt geveegd maar begin daar pas mee ongeveer een uur tot een half uur voordat je de Boost in wilt gaan zetten. Ga er gewoon mee door terwijl de Boost geactiveerd is en blijf ook nog een tijdje swipen nadat deze is verlopen. Wanneer je een gratis account hebt is het aantal keer dat je kunt liken beperkt, dus maak er dan het beste van. Bij een betaald Plus of Gold profiel is dat niet van toepassing, want dan kun je zelf onbeperkt swipen.

4. Koop meerdere Boosts per keer

Door meteen meerdere Boosts aan te schaffen kun je behoorlijk besparen op elke afzonderlijke Boost. Door een pakket van 5 af te nemen kosten de Boosts nog maar 3,39 per stuk in plaats van 4,49. Dan heb je een mooi voorraadje waar je wel even mee vooruit kunt. Sowieso zouden we aanraden om niet meer dan eens per week eentje in te zetten. De kans dat je bij veel nieuwe singles onder de aandacht komt als je na een paar dagen alweer een nieuwe poging waagt is namelijk klein.

5. Ben je een man of een vrouw?

Ook al is Tinder wereldwijd heel populair bij zowel mannelijke als vrouwelijke singles, ook hier heb je het als man meestal zwaarder dan als vrouw. De meeste dames die zich aanmelden op Tinder zijn kritisch, terwijl mannen eerder gewoon zoveel mogelijk profielen naar rechts swipen in de hoop op een match. Wanneer je een man bent die het wat serieuzer aan wilt pakken delf je al snel het onderspit omdat je weloverwogen swipes niet zo snel opvallen. Als dat voor jou geldt kan een kleine voorraad Boosts een goede manier zijn om alsnog boven de massa uit te steken. Als vrouw heb je dat probleem veel minder en is het vooral zaak alle matches die je krijgt goed te beoordelen.


Wat verwacht je ervan?

Het is ook goed om te onthouden dat een boost niet een wondermiddel is maar vooral een mooie manier om tijd te besparen. Als je profiel niet interessant of uitnodigend is en je er dus sowieso weinig likes op ontvangt zul je met een korte Boost niet ineens de dates aan elkaar kunnen rijgen. Het is dus geen garantie op meer likes of matches, want de single die je profiel te zien krijgt moet zich nog steeds geroepen voelen om je naar rechts te swipen. En ook een match geeft natuurlijk nog geen dategarantie, want ook dan zul je tijdens het chatten nog steeds je best moeten doen om de ander binnen te hengelen.


Conclusie

Wanneer je tijd wilt besparen en bereid bent om wat geld uit te geven aan Tinder dan is het af en toe aanschaffen van 1 of meer Boosts daar een prima manier voor. Je kunt namelijk tot wel 10 keer meer matches opdoen wanneer je zelf goed met de Boosts omgaat. Het is echter wel van belang om ook de andere aspecten die voor succes zorgen niet uit het oog te verliezen. Doe je dat niet en heb je een leuk profiel, met een pakkende tekst en goede foto’s? Dan kan een Boost een voordelige manier zijn om je profiel een zetje te geven en sneller een leuke date of relatie op te doen.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies