Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

De beste Tinder tips

De beste Tinder tips

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tinder; de populaire app om tijdverdrijvend vlees te keuren, een snelle wip te scoren of toch echt je nieuwe liefde te vinden. Bij Tinder gaat het vooral om de eerste indruk die iemand maakt. Op de app komen allerlei singles voorbij met hun foto, waarbij je snel beslist of je iemand leuk vindt of niet. Gaat je hart niet sneller kloppen van de foto, swipe dan iemand naar links. Heeft iemand je aandacht getrokken en wil je diegene liken, swipe dan naar rechts. Nu komt het spannendste moment…hebben jullie een match of niet?

Tegenwoordig hoef je echt niet meer te liegen tegen je moeder over hoe jullie elkaar hebben ontmoet. Het wordt steeds normaler om andere singles via Tinder of soortgelijke apps te ontmoeten. Helaas lukt het veel mensen niet om matches te krijgen of verder te komen dan een standaard gesprek. Maar hoe zorg je ervoor dat meer mensen naar rechts swipen en hoe moet je verder als je een match hebt? Wij hebben daarom deze tips voor je op een rijtje gezet om dé Tinder expert in spé te worden.


Tips voor het krijgen van meer matches

Een goede foto zegt meer dan 1000 woorden

Dit geldt zeker bij Tinder, aangezien het vooral gaat om een goede eerste indruk. Maar welke foto’s zijn nou een absolute afknapper en welke foto’s zorgen ervoor dat je meer likes krijgt?

Het gaat er niet alleen om welke foto’s wel goed scoren, maar ook welke je vooral niet moet gebruiken. Op veel Tinder-profielen zie je dan ook onduidelijke foto’s staan of heeft iemand vijf dezelfde soort foto’s.

De zonnebrilfoto
De eerste in de categorie foute foto’s is de zonnebril foto. Geef maar toe; iedereen heeft wel bijna een zonnebril foto tussen de collectie Tinder foto’s staan. Daar is in eerste instantie niks mis mee, maar wel als dit vijf keer het geval is. Door de zonnebril zie je niet goed hoe iemands gezicht eruit ziet en zie je de ogen niet, terwijl dit juist erg belangrijk is.

De sportschool foto
Een tweede afknapper is de sportschool foto. Het is prima dat je trots bent op je lichaam, maar dat hoef je soms niet in alle glorie te laten zien. Met name jongens willen nog weleens hun blokjesbuik vanuit alle hoeken op de foto hebben, Een soortgelijke ergernis is als je je lichaam op de foto zet in de spiegel van de sportschool. Voor al deze Tinderaars geldt; less is more.

De selfie
De laatste afknapper is de welbekende selfie. Uit onderzoek blijkt dat profielen met foto’s die door anderen gemaakt zijn eerder geliked werden dan profielen met selfies. Een nadeel van een selfie is dan ook dat de foto al snel minder spontaan oogt en dat je vaak alleen maar het gezicht ziet. Selfies zijn acceptabel, zolang je het maar in proporties houdt en het afwisselt met andere foto’s.

Een goed Tinderprofiel heeft voldoende afwisseling in foto’s. Laat minimaal één foto zien waarop je gezicht duidelijk te zien is en één foto waarop je lichaam te zien is. Succesvolle foto’s zijn foto’s waarvan meteen duidelijk wordt wat je leuk vindt om te doen en met wie je omgaat. Zo scoren foto’s met vrienden, reisfoto’s, foto’s met dieren en sportfoto’s goed. Je hebt namelijk gemakkelijk een aanknopingspunt om over te praten; hé ben jij daar ook geweest?


Wat moet je wel of niet doen op Tinder?

Wees origineel in je profieltekst

Je bent eerder overtuigd om een product te kopen als je een leuke tekst leest. Hetzelfde geldt voor een Tinderprofiel; je moet jezelf natuurlijk wel een beetje verkopen. Hoe vaak lees je wel niet op Tinder; ‘hoi ik ben Mark, ik ben 1.90 meter en ik houd van feesten en reizen.’ Deze clichés helpen echt niet bij het scoren van nieuwe matches. Een Tinderprofiel moet dus wel een beetje origineel zijn, maar wat zet je dan wel en juist niet op je profiel?

Je hoeft echt geen uitgebreide profieltekst te typen, want dan haken mensen alleen maar sneller af. Voor een goede profieltekst geldt dat hij kort en krachtig moet zijn. Geef niet teveel ‘saaie’ informatie want daar komen ze vanzelf achter. Benoem juist een opvallende eigenschap van jezelf, een guilty pleasure of een grappige quote waar je jezelf in kan vinden. Ook hierbij geldt weer dat je niet moet denken in clichés maar juist jezelf wil onderscheiden. Je kunt je profieltekst eventueel afsluiten door een grappige kwestie voor te leggen aan je profielbezoeker. Zo heb je bij een match meteen een ijsbreker om het gesprek te starten.

Wees ook vooral niet te serieus in je profiel door ingewikkelde levensmotto’s of religieuze overtuigen erbij te halen. Hier zit echt niemand op te wachten. Een laatste absolute no-go is om op je profiel heel specifiek aan te geven naar wie jij op zoek bent en wie er vooral niet moet liken. Het werkt averechts om neer te zetten dat je niet op zoek bent naar mensen die niet voldoen aan je eisenlijstje. Je komt zo eerder arrogant over en het blijkt dat mensen je juist eerder naar links swipen.

Een goede openingszin

Heb je een match? Hoera, nu begint het echte werk. Hoe kun je nou het beste een gesprek aanknopen en hoe zorg je ervoor dat het gesprek niet doodloopt?

Waar je als allereerst tegenaan loopt is het bedenken van een opening. Je wil iemands aandacht trekken en niet teveel in clichés vallen. We kennen allemaal de welbekende openingszin: deed het pijn toen je uit de hemel kwam vallen? Of recht voor z’n raap: hé neuken? Maar je moet je afvragen of je daarmee zoveel indruk maakt. Openingszinnen hoeven niet per se meteen afgeschreven te worden, ze kunnen namelijk best hun werk doen. Om een goede openingszin te typen moet je alleen origineel zijn en er niet al te veel bij nadenken. Laat je match kiezen tussen twee dingen, geef niet teveel complimentjes over het uiterlijk, benoem de naam van je match in je openingszin en gebruik vooral humor. Lees hier wat de beste Tinder openingszinnen zijn.

Houd geen standaard gesprek

Als je een gesprek hebt aangeknoopt dan is het belangrijk om zelf niet al teveel aan het woord te zijn. Wees vooral geïnteresseerd in de ander en geef niet teveel info over jezelf. Daarnaast is het belangrijk om meteen indruk te maken. Een gesprek beginnen met ‘hey, alles goed?’ of ‘mooie foto’s heb je’ is misschien niet zo interessant. Je gesprek wordt al snel saai als je alle standaardvragen opnoemt. Probeer dus te voorkomen dat het gesprek gaat lijken op een interview.

Je wil juist dat je match nieuwsgierig wordt naar je en met een lach op het gezicht je berichtje opent. Maak daarom bijvoorbeeld statements (je ziet eruit als een typische…) tussendoor of stel vragen die aanhaken bij de foto’s van je match. Vraag door over de ideale vakantie als je bijvoorbeeld reisfoto’s ziet. Je kunt je ook bijdehand opstellen en opmerkingen maken over hoe je je match als persoon inschat; ‘je ziet er niet uit als een bierliefhebber’ of ‘je bent vast een beetje sportverslaafd’. Op deze manier houd je het gesprek op een leuke en uitdagende manier lopen. Daarnaast heb je meteen een leuk aanknopingspunt om je match op date mee te vragen.

blank

Wist je dat je op Tinder ook gifjes kunt versturen? Je kunt zoeken op trefwoord of zelf een gifje sturen naar je match. Wie weet verleid je je match wel met een fantastisch kattengifje. Gifjes zijn daarnaast ook een goede ijsbreker.


Hoe zet je de volgende stap?

Hebben jullie een leuk gesprek op Tinder en zijn jullie nog meer geïnteresseerd in elkaar? Ga dan niet te lang door met het praten via Tinder, maar vraag het nummer van je match. Vraag het nummer van je match op het moment dat het gesprek goed loopt. Appen is namelijk veel persoonlijker dan praten via Tinder. Daarnaast weet je meteen of je match er hetzelfde gevoel over heeft als jij.

Nadat je het nummer van je match hebt, wil je je match uiteraard mee op date vragen. Loop niet te hard van stapel en probeer je match niet te overspoelen met berichtjes. Kom je erachter dat je match ook van speciaalbiertjes houdt of van een goed potje squashen? Dit kun je dit als perfecte aanleiding gebruiken voor een date. Verwacht niet dat je match meteeen instemt, je match kan zich namelijk ook een beetje terughoudend opstellen. Ga in dit geval niet door met berichtjes sturen of stalken, maar geef de tijd aan je match om te reageren op je berichtje.

Andersom kun je zelf natuurlijk ook gevraagd worden door je match om mee te gaan op date. Ben je nieuwsgierig, hebben jullie een leuk gesprek en wil je diegene beter leren kennen? Zeg dan vooral ja, want je kunt niet eeuwig blijven appen. Heb je nog twijfels over je match of heb je het idee dat de ander bijvoorbeeld alleen uit is op sex, wacht dan met afspreken. Ga pas op date als het voor beide kanten goed voelt en jullie het idee hebben dat je jullie nog wel veel langer door zouden kunnen praten.


Haal meer uit de Tinder app met betaalde functies

Ben je serieus met Tinder en wil je meer uit de app halen? Dan kun je uiteraard gaan voor een betaald abonnement. Tinder plus is de betaalde uitbreiding van Tinder waarbij je nog meer functies kunt gebruiken. Het eerste voordeel aan Tinder plus is dat je swipes ongedaan kunt maken. Heb je die mooiboy dus per ongeluk naar links geswiped, kun je dit heel makkelijk ongedaan maken.

Met een betaald abonnement heb je ook bij Tinder de optie om je locatie te wijzigen. Weet je bijvoorbeeld dat je over een week in Amsterdam zit en ben je benieuwd wat voor leuk singles daar rondlopen? Dan kun je je locatie veranderden en kun je gemakkelijker op zoek naar matches in andere steden.

blank

Een derde leuke bijkomstigheid is dat je één gratis boost kunt inzetten per week. Hiermee wordt je profiel 30 minuten als eerste weergegeven op account van andere Tinderaars in jouw omgeving.


Hoe goed is Tinder voor het vinden van een serieuze relatie?

Uiteraard wil het niet zeggen dat je via Tinder je nieuwe liefde gaat ontmoeten. Tinder kan namelijk ook gewoon een heel leuk tijdverdrijf zijn of een goede app voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Wist je dat Tinder ook een functie heeft die draait om het vinden van vriendengroepen? Via de functie Tinder Social kun je op zoek naar andere vriendengroepen in de omgeving. Heb je bijvoorbeeld een avondje gepland met je vrienden en lijkt het je leuk om in contact te komen met andere mensen, dan kun je matches zoeken met andere vriendengroepen. Perfect voor als je bijvoorbeeld nog niet zo lang ergens woont en met meer mensen in contact wil komen of als je een activiteit wil doen waarbij je wel wat meer mensen kunt gebruiken.

Misschien vind je Tinder dus wel leuk om te gebruiken, maar is het voor jou niet de perfect manier om je nieuwe liefde te vinden. Niet getreurd, er zijn namelijk nog tientallen andere alternatieven die je kunt proberen. Een andere populaire datingapp is Happn. Met Happn kun je potentiële matches zien die jouw pad hebben gekruist. Iedereen die in een straal van ongeveer 250 meter in de buurt was komt op je schermpje tevoorschijn. Vervolgens kun je iemand liken of iemand wegklikken. Vinden jullie elkaar beiden leuk, dan hebben jullie een match en kunnen jullie chatten. Een leuk alternatief voor Tinder, omdat je al meteen een overeenkomst hebt en dus een leuk aanknopingspunt hebt om over te praten. Heb je nog een vrij avondje? Dan kun je bij je foto ook aangeven dat je in bent voor een drankje of een wandeling.

Alternatieven voor Tinder

Is Tinder of Happn niet de manier voor jou om je nieuwe vlam te ontmoeten en wil je het misschien wat serieuzer aanpakken? Kijk dan eens of een datingsite wat voor jou is. Vandaag de dag vinden veel mensen hun liefde online, omdat het een gemakkelijke manier is om nieuwe mensen te leren kennen en iedereen dezelfde insteek heeft. Bij de meeste datingsites kun je met een gratis account al vaak gebruik maken van heel wat functies. Bekijk hier zeven datingapps die weleens een goed alternatief kunnen zijn voor Tinder.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies