Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Hoe optimaliseer je jouw Tinder profiel voor meer matches?

Hoe optimaliseer je jouw Tinder profiel voor meer matches?

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je actief op Tinder, maar is er tot op heden maar weinig uit voortgekomen? Omdat je bijna geen matches krijgt? Dan kan het goed zijn dat je profiel de overige gebruikers niet echt aanspreekt. Bij Tinder draait het immers allemaal om het visuele aspect en een geoptimaliseerd profiel kan dan wonderen verrichten. Benieuwd hoe je dat dan doet, je Tinder profiel optimaliseren voor meer matches? Dan is onderstaand artikel een must read voor je!


Kijken en bekeken worden op Tinder

Tinder is een ordinaire vleeskeuring. Dat is tenminste het beeld wat de meeste mensen hebben bij de datingapp. Niet vreemd, want bij Tinder draait het minder om wie of wat je bent, maar meer om hoe je er uit ziet. Een groot deel van de gebruikers swipet vrolijk naar links en rechts zonder ook maar 1 letter in je profiel te lezen. Ze zien niet dat je met je vrijwilligerswerk duizenden mensen helpt of dat je voor je zieke vader of moeder zorgt. Ze zien niet dat je een gouden hart hebt, zorgzaam bent en erg van knuffelen en kroelen houdt. Ze zien niet dat je een ster bent in je werk en dicht tegen een promotie aan zit. Ze zien niet dat je tal van toffe hobby’s hebt en de tofste meid of dude ter wereld bent. Nee. Ze zien je foto en besluiten aan de hand daarvan naar links of naar rechts te vegen. Heel misschien checken ze je overige foto’s ook nog wel en als iemand echt-echt-echt interesse in je heeft bekijken ze de toevoeging die je hebt gegeven in je profiel. Maar dit betreft dus slechts een zeer kleine groep. Hoe zorg je er dan voor dat je profiel beter bekeken wordt en mensen aanspreekt om je naar rechts te swipen? Hieronder een aantal tips die je daarbij helpen!


Het kiezen van de juiste profielfoto’s en andere foto’s

Je begint natuurlijk met het belangrijkste: je profielfoto. Door de juiste foto’s te kiezen heb je al gauw een streepje voor en vergroot je de kans dat iemand oprecht geïnteresseerd raakt en zo mogelijk ook de rest van je profiel bekijkt. Er gelden voor mannen en vrouwen andere regels als het om profielfoto’s gaat.

Zo werkt voor een man het beste wanneer hij een foto kiest waar zijn lichaam voor driekwart op staat en hij in de verte kijkt alsof hij diep in gedachten is. Dit heeft iets mysterieus en nodigt uit tot meer. Voor vrouwen werkt een foto waarin ze in de lens kijken en lachen daarentegen beter. Dikke plamuur op je gezicht werkt averechts. Een beetje make-up is geen probleem, maar vrouwen die zich transformeren tot een ander mens middels make-up worden beschouwd als niet betrouwbaar. Als je qua uiterlijk immers iets te verbergen hebt, wat heb je dan nog meer te verbergen?

Overige afraders zijn alleen maar foto’s met een zonnebril op (we zien je ogen ook graag) en alleen maar foto’s met vrienden of vriendinnen. Want wie ben jij dan precies? Daarnaast voor de heren nog: laat de foto’s met je visvangst en/of ontbloot bovenlijf achterwege. Maar een heel kleine groep dames vind het aantrekkelijk dat je apetrots bent op die knoert van een karper en dat ontblote bovenlijf toont aan dat je net iets teveel naar het narcisme neigt.

Heb je kinderen en wil je dit ook graag middels een foto duidelijk maken? Prima, maar kies dit dan niet als eerste foto die zichtbaar is. Mensen kunnen er op afknappen dat je al kinderen hebt. Door eerst de focus op jezelf te leggen kan je eventuele mensen die je in eerste instantie weg zouden swipen, wellicht toch overtuigen om je een kans te geven. Sta je als trotse oom of tante op de foto met je neefje of nichtje? Vermeld dit dan duidelijk in je profiel!

Als laatste tip als het om profielfoto’s gaat willen we je nog meegeven dat het aan te raden is om al je foto’s te gebruiken. Je kunt in totaal 6 foto’s toevoegen. Dit is dus 6 keer een kans om iemand te verleiden je naar rechts te vegen. Benut deze kansen dan ook en zorg voor een gevarieerd aanbod aan foto’s. Des te groter is de kans dat minimaal 1 foto de ander aanspreekt en je daardoor besluit naar rechts te swipen.

Meer weten over het kiezen van foto’s op Tinder? Lees dan ons artikel ‘Welke foto’s kun je het best gebruiken op Tinder?’


Profielomschrijving; hoe optimaliseer je je Tinder bio

Alhoewel je dus de grootste kans hebt op meer matches door de juiste foto’s te kiezen, valt er zeker ook wel winst te behalen in je Tinder bio. Je krijgt 500 tekens om iets meer over jezelf te vertellen. Grijp deze kans dan ook en geef een unieke en creatieve invulling aan je profieltekst. Probeer daarbij echt onderscheidend te zijn ten opzichte van de rest. Die semi-intelligente quote heeft voor jou misschien een waardevolle betekenis, maar iedereen heeft al zo’n nietszeggende quote in zijn of haar profiel staan. Verzin dus iets anders leuks waarmee je de aandacht trekt en wellicht een lach opwekt bij de overige gebruikers. ‘Kampioen borden breken’ als je nog wel eens iets uit je handen laat vallen bijvoorbeeld of ‘leuk, lief en gezellig behalve vroeg in de morgen’ als je verre van een ochtendmens bent. Op die manier kun je iets persoonlijks kwijt, maar doe je dat op net iets creatievere wijze dan door slechts te stellen dat je een kluns bent of geen ochtendmens.
Absolute no-go’s in je profieltekst zijn wanhoop en negativiteit. “Tinder, mijn laatste redmiddel voor de prins op het witte paard…” of “rammelende eierstokken hierzo. Wie helpt me…?” zijn zinnen die je echt niet wilt lezen als je interesse in iemand is gewekt. Houd het vooral luchtig en gezellig. Iemand gaat veel liever op date met een dame of heer die het allemaal niet zo serieus neemt, dan iemand die Tinder echt als absolute laatste kans ziet om aan de man of vrouw te komen.

Verder kun je je profiel natuurlijk ook prima gebruiken om extra aanduiding bij je foto’s te geven. We gaven al het voorbeeld van je neefje of nichtje, maar dit geldt hetzelfde voor als de eerste foto die zichtbaar is bijvoorbeeld een foto is van jou en een vriend(in). Je kunt dan in je profiel als eerste neerzetten: die blonde of die lange. Overige gebruikers zien dan meteen met wie ze precies het genoegen hebben.

Smilies zijn wel een dingetje op Tinder en de meningen zijn er over verdeeld. Laten we de gulden middenweg aanhouden en zeggen: overal waar té voor staat is niet goed. Een overdaad aan smilies doet afbreuk aan je boodschap. Misschien zeggen ze voor jou precies wat je wilt zeggen, maar een hele rits aan smilies wordt amper goed bekeken. Als je ze gebruikt, gebruik ze dan met mate en alleen als ze écht van toegevoegde waarde zijn.
Een ander ding wat populair is op Tinder is het vermelden van je lengte in je profieltekst. Het is niet per definitie afgeraden of aangeraden om dit te doen. Ja, je vergroot je kansen bij een gedeelte van de overige leden als direct duidelijk is dat je qua lengte ook in de smaak valt, maar anderzijds kan het weer een onderwerp zijn wat je bespreekt tijdens het openingsvragenvuur. Het is dus niet een must om dit te vermelden als je je Tinderprofiel aan het optimaliseren bent voor meer matches.


Optimaliseer je Tinder instellingen

Je kunt niet alleen maar meer matches binnenslepen door de voorkant van je profiel te wijzigen. Ook aan de ‘achterkant’ valt winst te behalen. Door je instellingen aan te passen dus. Je hebt bij Tinder de mogelijkheid om de zoekafstand aan te passen en de leeftijdsgrenzen waarbinnen je zoekt. Maak je gebruik van Tinder Plus dan kun je zelf je locatie nog aanpassen om matches te scoren die niet direct bij je in de buurt zijn.

Door de leeftijdgrenzen wat ruimer te nemen en wellicht ook de zoekafstand aan te passen heb je kans op meer matches. Weeg daarbij wel af of dit het waard is en of het zinvol is. Als je er weinig voor voelt om als twintiger met een dertigplusser te gaan daten heeft het weinig zin om in deze groep rond te gaan neuzen natuurlijk. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de afstand. Tinder staat er om bekend om snel afspraakjes te kunnen maken. Dit wordt wat lastig als jij je in Groningen bevindt terwijl je date in Maastricht woont. Meer matches zegt dan ook niet altijd alles. Het gaat meer om de effectiviteit van de matches. Je wilt immers wel een match waar je wat mee kan toch?


Jouw gouden tip?

Ben jij een ware expert in het bijeensprokkelen van matches op Tinder en heb je nog een gouden tip voor onze lezers na het lezen van dit artikel? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan de pagina. Wie weet help jij de overige lezers wel aan meer matches met je gouden aanvulling!


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement