Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Welke foto’s kun je het best gebruiken op Tinder

Welke foto’s kun je het best gebruiken op Tinder

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Tinder…wie kent het niet. Vleeskeuren op je mobieltje door naar links of naar rechts te swipen, dat is eigenlijk waar het op neer komt. Misschien niet een app waar je je nieuwe liefde van je leven zal vinden. Maar zeker een app waarmee je wel eens een date zou kunnen scoren én waarmee je je vooral heel goed kunt vermaken. Het is dan ook niet voor niets wereldwijd bekend en zo’n enorm populaire app. Maar hoe weet je hoe je je profiel moet inrichten en welke foto’s je juist wel of niet moet plaatsen op je Tinder profiel? In dit artikel zoeken we het voor je uit.

Ben je tinderaar en vraag je je af hoe je aan die match of date kan komen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het draait eigenlijk maar om één ding bij Tinder. Je kunt namelijk nog zo’n uitgebreide profieltekst hebben, maar met een slechte profielfoto word je zonder pardon naar links geswiped. Als er dus één gouden tip is die we mogen delen, dan is het wel het hebben van goede foto’s op Tinder. Allemaal leuk en aardig, maar welke foto’s kun je dan het beste gebruiken op Tinder? Hieronder hebben we alle tips en tricks voor je op een rijtje, zodat jij dé matchkoning(in) van Tinder wordt.


Gebruik alle 6 mogelijkheden voor foto’s

Tinder geeft je niet voor niets de optie om zes foto’s up te loaden, gebruik dus ook al deze zes foto’s. Nu is het vervolgens niet de bedoeling dat je alle zes hokjes gaat vullen met selfies of foto’s met je kat. Een goede line-up in foto’s zit hem namelijk in de afwisseling. Aan de hand van zes foto’s moet iemand namelijk een goed beeld van je kunnen vormen als persoon. Zorg er sowieso voor dat je een duidelijke foto hebt van je gezicht en een foto waar je lijf goed opstaat. Hierna kun je foto’s toevoegen van wat kenmerkend is aan jou. Voeg bijvoorbeeld een foto toe van je vakantie, een actiefoto tijdens het sporten of een sociale foto met je vrienden.


Goede belichting

De kracht van een goede foto zit in een goede belichting. Daarnaast moet je zorgen dat je foto scherp genoeg is. Uit onderzoek blijkt dat foto’s bij zonsopkomst en zonsondergang het meest aantrekkelijk zijn. Een andere tip is om een foto toe te voegen die gemaakt is bij daglicht. Hierdoor kun je je gezicht het beste zien en zien anderen je in natuurlijk licht. Foto’s die niet bij daglicht zijn gemaakt, zijn vaak onnatuurlijk belicht met een flitser. Hierdoor heb je grote kans dat je gezicht overbelicht wordt en kan de ander niet goed zien hoe je eruit ziet.


Alleen op de foto en de juiste pose

We kennen allemaal wel dat Tinderprofiel waarbij iemand met al z’n vrienden op alle foto’s staat. Vervolgens vraag je je bij elke foto af: gezellig, maar wie van de acht ben je nou? Uiteraard is het prima om foto’s met vrienden te hebben, maar zorg er wel voor dat het duidelijk is wie jij bent. De voorkeur gaat dan ook uit naar een Tinderprofiel met een paar foto’s waar je alleen op staat. Bij mannen is er zelfs een bepaalde fototechniek die het goed doet onder de vrouwen. Heb je als man meerdere foto’s waar je alleen op staat, zorg er dan voor dat je een foto hebt hebt waar je hele bovenlichaam op staat of dat je een foto hebt waar je vanaf je schouders op staat.


Activiteiten en hobby’s op de foto zetten

Er zijn zeker foto’s waarbij je meer kans hebt om geliked te worden en waarmee je zorgt dat de ander eerder een gesprek aanknoopt. Zorg ervoor dat je sportfoto’s, reisfoto’s, foto’s met huisdieren of foto’s van je hobby op Tinder hebt. Eigenlijk ligt het best voor de hand dat iemand graag een aanknopingspunt als cadeautje wil. Het is nou eenmaal niet zo’n grote stap om een complimentje te geven over een schattig huisdier, te vragen naar die bijzondere locatie op de foto of door te vragen over een hobby.


Je blik op de foto

Een goede uitstraling op je Tinder foto zegt meer dan je denkt. Een leuk feitje is dat de regel die voor vrouwen geldt totaal het tegenovergestelde is dan voor mannen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen het beste kunnen scoren door lachend op de foto te staan en recht in de camera te kijken. Mannen kunnen zo precies zien hoe je eruit ziet en waarderen een speelse en lieve lach. Bij mannen geldt het tegenovergestelde. Mannen worden namelijk eerder aantrekkelijk gevonden als ze niet lachen, serieuzer kijken en hun gezicht weggedraaid hebben van de camera. Mannen worden namelijk interessanter en mysterieuzer gevonden als ze niet direct in de camera kijken.


Photoshop of het toepassen van filters

Zeker niet alleen voor de vrouwen, maar ook voor de mannen onder ons zijn er fotobewerkingsprogramma’s in het leven geroepen. Nog even dat vlekje wegwerken, je foto bijsnijden, extra belichting toevoegen of je foto zwart-wit maken. Let er wel op dat je hier niet in moet doorslaan. Foto’s waaraan je overduidelijk ziet dat ze zijn bewerkt heeft namelijk iedereen een hekel aan. Toch kun je door je foto te bewerken net je foto wat mooier en aantrekkelijker maken. Een beetje valsspelen mag dus wel op Tinder…


Gebruik de Tinder optie ‘slimme foto’s’

De laatste tip voor foto’s komt van Tinder zelf. Tinder heeft namelijk een optie waarmee automatisch je best scorende foto als eerste wordt getoond. Op je profiel kun je kiezen voor de optie ‘slimme foto’s. Als je deze optie aanzet zal Tinder bijhouden bij welke foto je het vaakst naar rechts wordt geswiped. Deze populairste foto wordt vervolgens automatisch vooraan geplaatst op je Tinder profiel. Zo kan je dus slim je beste foto uit laten kiezen door Tinder en heb je meer kans om geliked te worden.


icon app Tinder

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over Tinder. Klik hier om alle artikelen over Tinder te bekijken.

Bekijk alles over Tinder »
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement